PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : gaz kolu takili kaliyor sorun ne olabilir???(ilk calistirmada sadece)

kentacdis
12 Şubat 2009, 18:46
arkadaslar
motoru son 2 calistirisimda oldu daha once yoktu, yola ciktigimda 1-2 dk ligina gaz teli takiliyor, daha sonrada olmuyor birdaha:mrgreen:

kullandigim motor asya t1 scooter
birdaha takilamma yapmasi ilginc sadece ogunku ilk calistirmamla birsure sonra motoru yola cikarip gaz verince gaz takili kaliyor ve dusmuyor, 1inde kapatip bekledim (2dk beklemem yetti gaz kolunuda oynattim beklerken)
diger oldugunda ise yol musaiti gaz kolunu ilerigeri kurcaladim duzeldi kisa surede. mars alirken normal calisiyor yola cikinca(sanirim birazdaha gazi verince)

soru su gaz kolu neden takili kalir??
gaz telindemi bir problem var?grenaj oldugundan teli goremiyorum teli degistirmek ise yararmi? telmi biryere takiliyordur?
karburatorle ilgili olabilirmi?:pale:

Makine
12 Şubat 2009, 18:53
Şimdiye kadar tel ile ilgili gerekli bakımları yaptırdınız mı? Çoğu usta (!) bu gibi şeyleri önemsemez ve yapmazlar. Muhtemelen pas, kir, toz vardır. Öncelikle telin sağlıklı çalışıp çalışmadığına emin olun. Eğer tel sağlıklı çalışıyorsa karbüratör üzerinde bakım yapmak gerekecek.

kentacdis
12 Şubat 2009, 19:09
tele hic baktirmadim, muhtemelen dediginiz gibi birsey var biryerlere takiliyor olabilir

motorhocası
12 Şubat 2009, 19:13
İlk çalıştırmada takılıyorsa jigle ayarında bir bozukluk olabilir.

Kostantin
12 Şubat 2009, 19:15
otomatik jigle olmasın D:

absolit
12 Şubat 2009, 19:33
gaz borusunda da sorun olabilir...

yürekçe
12 Şubat 2009, 19:50
önemli bir konu bence. sorun basit olabilir ama sonuçları ciddi tehlike oluşturabilir. benimki 1 kez takıldı onda da dağ yolunda viraja girdiğimde gazı kısamamıştım. eğer ki .çeyrek saniye geç farketseydim şidmi avatarımın altında "UNUTMAYACAĞIZ" yazıyor olurdu...

kentacdis
12 Şubat 2009, 20:03
önemli bir konu bence. sorun basit olabilir ama sonuçları ciddi tehlike oluşturabilir. benimki 1 kez takıldı onda da dağ yolunda viraja girdiğimde gazı kısamamıştım. eğer ki .çeyrek saniye geç farketseydim şidmi avatarımın altında "UNUTMAYACAĞIZ" yazıyor olurdu...

ilk oldugunda epey tirsmistim neyseki yolbostu hemen bastim kirmizi dugmeye virajda veya yogun trafikte denk gelirse kotu sonuclanabilir ucuz atlatmissin

canercamalan
12 Şubat 2009, 20:45
ELCİKLERRR elcikleri değiştir geçer bendede oluyordu ;)

anılyuksel
12 Şubat 2009, 20:55
arkadaşım çin malına biniyon dikkat et ben 3 ayda bir gaz-fren vs. tellerini değiştiriyorumki böyle ir sorun olmasın diye sende hemen değiştir

rman
12 Şubat 2009, 21:13
Siringanin icine ince yag cek ve telin icine sik büyük olasilikla düzelir...yada gaz teli örgüsü bozulma olasiligida var bunuda gözden gecirmek gerekir...saygilar selamlar

digi_boy26
12 Şubat 2009, 21:24
telin geçtiği kabloya su girdiyse zamanla oksit yapar ve telin hareketini zorlaştırır. benim fren aynısı oluyordu komple teli değiştirmiştim 7,5 tl'ye :) yağla filan uğraşma. :)

otomatik jigle de olabilir ama sen telin takıldığını hisediyorsan muhtemelen telin, kablo içinde 1-2 halat teli çıktıysa o da takılıyo olabilir. :)

mach1
12 Şubat 2009, 21:29
Elciğe ve gazı telinin borusunun ordan wd-40 sık veya başka pas sökücü sık:)

velizrsln
16 Mayıs 2016, 23:55
Elciğe ve gazı telinin borusunun ordan wd-40 sık veya başka pas sökücü sık:)

wd40 sonrası telin içine yağ gerekmez mi?