PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Alacağım Ne Almamı önerirsiniz

ikrahleme
12 Şubat 2009, 15:40
:silent:ARKADAŞLAR BEN 2. EL AZ KULLANILMIŞ MOTOR ALMAK İSTİYORUM

2 MODEL ARASINDA KALDIM
ESASINDA HONDA CBF 150 ALMAYI DÜŞÜNÜYORDUM AMA 2. EL FİYATLARI DA ÇOK PAHALI GELDİ VE AZ İLANI VAR
BİR DİĞER İLGİLENDİĞİM MOTOR İSE YAMAHA YBR 125 LİK OLAN MODEL
ŞİMDİ ACABA İKİSİ ARASINDA SİZ TERCİH YAPSAYDINIZ HANGİSİNİ TERCİH EDERDİNİZ
HANGİSİ DAHA AZ YAKIYOR VE HANGİSİ HANGİ YÖNLERDEN DAHA AVANTAJLI
LÜTFEN AYDINLATIRMISINIZ ARKADAŞLAR
TEŞEKKÜR EDERİM

:cyclopsan

motorhocası
12 Şubat 2009, 15:44
Hangisi temiz ve hor kullanılmamışsa onu al, ikisi de birbirine ahım şahım üstünlük sağlayamaz.

Maverick35
12 Şubat 2009, 15:46
Bir arkadaşımda CBF 150 var, çok memnun.Makina Mühendisi bir hocamızda ise YBR 125 var.O da çok memnun.Her ikisininde söylediği "Yakıt sarfiyatının çok az olduğu ve motorların sorun çıkarmadığı" (Tabii olarak bu kullanmaya göre değişir)

CBA
12 Şubat 2009, 15:47
bencede hangisi daha temizse onu ala 2 side bomba makinalardır...

ikrahleme
12 Şubat 2009, 16:15
:cyclopsanyakıt olarak yamaha ile honda arasında şöyle bir karşılaştırma yapıldığını duymuştum doğrumudur acaba

yamaha için bmw araba gibi çok atak ama dolayısıyla yine bmw arabalar gibi çok yakıyor

honda için ise tam tersi mercedes arabalar gibi daha az seri fakat daha az yakıyor

??

tabi honda cbf 150 lik bir motor yamaha ybr ise 125 lik bir motor

m.s
12 Şubat 2009, 16:24
iki motorda çok kaliteli seçim yapmak zor...

345
12 Şubat 2009, 16:32
Honda cbf bi kaç beygir fazlası var bildiğim kadarı ile yakıtlarıda hemen hemen aynı ben olsam cbf bakardım.

svd
12 Şubat 2009, 16:34
ikiside seni üzmicek makinadır.ekonomiktir.
lastiklerin durumuna bak en yakın tarihteki bakım maliyetlerine bak 200 300 arama ne kadar temiz ve yeni o kadar iyi.

yürekçe
12 Şubat 2009, 16:35
:cyclopsanyakıt olarak yamaha ile honda arasında şöyle bir karşılaştırma yapıldığını duymuştum doğrumudur acaba

yamaha için bmw araba gibi çok atak ama dolayısıyla yine bmw arabalar gibi çok yakıyor

honda için ise tam tersi mercedes arabalar gibi daha az seri fakat daha az yakıyor

??

tabi honda cbf 150 lik bir motor yamaha ybr ise 125 lik bir motor

yahu onun yerine:

cbf 150 : 150CC
ybr: 125CC

güç+tork farkı var. model ve güç olarak incelemeni tavsiye ederim. aralarında çopk fark yok ama ben olsam tvs apache 150cc alırdım

aparat
12 Şubat 2009, 16:39
aramıza hoş geldin :)

Infaustus
12 Şubat 2009, 16:48
YBR 125 al hocam. Nasılsa bir süre sonra parayı toparlarsan büyük makineye geçmek isteyeceksin. En azından daha az zararla bu işten çıkarsın, YBR'nin satışının da CBF150'ye göre daha kolay olacağına inanıyorum. Aralarında gözle görülür çok bir performans farkı olacağını da sanmıyorum. YBR iyi makinedir, her yola gelir. CBF'in kafa dizaynını beğenmiyorum zaten, YBR daha sadece ve daha hoş bana göre. Yakıt olarak ikisi de 3 aşağı 5 yukarı aynıdır.

bulosele
12 Şubat 2009, 16:55
Model olarak ikisini de gönül rahatlığı ile alabilirsin... Hangisinin görünüşü hoşuna gidiyorsa onu al, fazla düşünüp kafanı yorma!:wiinkk:

aralarında çopk fark yok ama ben olsam tvs apache 150cc alırdım

TVS Apache'yi önermem, satarken zorlanabilirsin!

RECOKARAP
12 Şubat 2009, 17:08
Bende 600f makinemi satıp düşük cc bi makine arayışına girdiğimde senin gibi cbf ve ybr arasında klmıştım ve 2. el değil sıfır almaı düşünüyodum. Biraz araştırdım ve bana TVS Apache tavsiye ettiler. Şimdi Apache kullanıyorum inanılmaz güzel bi motor
Neden Apache

-Sanılanın aksine çok kaliteli ve sağlam malzemeden yapılmış uzun ömürlü sağlam bir motor.
-Muadillerilerine (ybr 125 , Cbf 150 Ck 125 v.s.) göre çok daha seri ve atik
-Bence tüm muasdillerinin en yakışıklı ve kaslı görüneni
-Muadilleri arsında en güçlüsü 13,5 beygir
-Muadillerine göre extraları fazla (Yan ayaklık,Motor koruma demiri standart donanım)
-Yakıt sarfiyatında çok cimri. Bizzat ölçümüme göre bir depo ile (18 lt.) 550 +/-10km (600 km üzeri yol yaptığını iddia edenlerde var)
-Son sürat olarak muadillerinden üstün. 120 çok rahat görüyorum. 135-140 gördüğünü iddia eden arkadaşlar var

Peki eksik yönleri yokmu elbetteki var
-Henüz TVS olarak çk fazla bilinen bi marka olmaması nedeni ile marka güveni bi honda veya yamaha kadar değil
-6000 devir üzerinde vibrasyon mevcut ama bu vibrasyon olayı kesinlikle geçici bi süre sorun oluyo. Şahsım adına konuşuyorum artık hiç hissetmiyorum bile sadece ilk binenler bunun farkında
-Orjinal lastiklerin ıslak zeminde yol tutuşu çok zayıf ivedi larak değişmesi gerekli
-Gösterge paneli ampulleri kronik rahatsızlığı

Bu basit sorunların dışında gerek görünüm gerek performans çok sağlam iyi bi makine

Seçim senin dostum

Model olarak ikisini de gönül rahatlığı ile alabilirsin... Hangisinin görünüşü hoşuna gidiyorsa onu al, fazla düşünüp kafanı yorma!:wiinkk:

TVS Apache'yi önermem, satarken zorlanabilirsin!

aksine bi durum söz konusu. Özellikle istanbulda 2.el az km temiz apacheler kuryeler tarafından hemen satın alınmakta. İstanbulda apache özellikle kuryelerin bir numaralı motoru diyebilirim

cakalaz
12 Şubat 2009, 17:29
YBR 125 :rendeer:

G.BEREKET
12 Şubat 2009, 17:43
Ben ybr'nin görüntüsünü daha hoş buluyorum eski farlı olanların yuvarlak ama hangisi daha temiz olursa onu al güzel motorlar.

bulosele
12 Şubat 2009, 18:01
İstanbulda apache özellikle kuryelerin bir numaralı motoru diyebilirim

1 numaralı derken en cok kullanılanı kastediyorsanız CBF150 de YBR125 te Apache'den kat kat fazladır...

android
12 Şubat 2009, 18:07
YBR 125 al hocam. Nasılsa bir süre sonra parayı toparlarsan büyük makineye geçmek isteyeceksin. En azından daha az zararla bu işten çıkarsın, YBR'nin satışının da CBF150'ye göre daha kolay olacağına inanıyorum. Aralarında gözle görülür çok bir performans farkı olacağını da sanmıyorum. YBR iyi makinedir, her yola gelir. CBF'in kafa dizaynını beğenmiyorum zaten, YBR daha sadece ve daha hoş bana göre. Yakıt olarak ikisi de 3 aşağı 5 yukarı aynıdır.
aynen katılıyorum...Ama her ne olursa olsun ikiside çok güzel ve çok kaliteli.

kurubuz
12 Şubat 2009, 18:44
Her ikisi de iyidir.Ancak cüsse olarak cbf 150 daha büyüktür. CBF 150 ile CBF 500 ün boyutları hemen hemen aynıdır. İleride büyük motora geçerken fazla zorlanmazsın.

cepcell_apo
12 Şubat 2009, 18:47
ybr 125 bence hemnde sana en kralından 2008/ model 7777 km de kazasız sfrından guzel ekstrası bol f1 kornalı koruma demrli jant stcerı mevcut gel bak pişman olmazsın ve sana özel fyt da verıırımm...
http://i43.tinypic.com/6j2684.jpg

http://www.sahibinden.com/2700_tl_ye_ybr_125_---73WQQaXQQ11317660WQQpXQQdisplayitem

ikrahleme
12 Şubat 2009, 23:16
:)
YORUMLARINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM
EVET BENDE CBF NİN KAFA DİZAYNINI BEĞENMİYORUM
DİREKSİYON DÜZ İKEN YAKIŞIKLI GÖRÜNTÜSÜ VE FAKAT DİREKSİYON MANEVRA HALİNDEYKEN ÖZÜRLÜ BİR TİPİ VAR :)

ARKADAŞLAR ŞU LİNKTEKİ MOTORU ÇOK BEĞENDİM FİYATI MODELİ VE KİLOMETRESİ HAKKINDA NE DERSİNİZ ?
http://www.sahibinden.com/6_aylik_sadece_pazartesi_gunune_kadar-89WQQaXQQ12405032WQQpXQQdisplayitem

edde16
12 Şubat 2009, 23:56
regal raptor kullanan arkadaşlar varmı iki motor arasında kaldım caracal mı? regal raptor mu? kullanan bilen ve uzun yolyapan arkadaşların tavsiyeleri önemlidir .
:):):):):)

bulosele
13 Şubat 2009, 01:39
DİREKSİYON DÜZ İKEN YAKIŞIKLI GÖRÜNTÜSÜ VE FAKAT DİREKSİYON MANEVRA HALİNDEYKEN ÖZÜRLÜ BİR TİPİ VAR :)

ARKADAŞLAR ŞU LİNKTEKİ MOTORU ÇOK BEĞENDİM FİYATI MODELİ VE KİLOMETRESİ HAKKINDA NE DERSİNİZ ?
http://www.sahibinden.com/6_aylik_sadece_pazartesi_gunune_kadar-89WQQaXQQ12405032WQQpXQQdisplayitem

Ben senin yerinde olsam daha ucuz bir YBR125 bakarım, kilometresi fazla da olsa korkma, gercekten saglam motorlar!

Khutuck
13 Şubat 2009, 01:41
İster CBF150, ister YBR125 al. CBF az biraz daha seridir, ama YBR'den daha uzun olduğu için trafikte biraz daha az çeviktir. Tabii ikisi arasındaki farkı hissetmek çok zor. Dolayısıyla hangisini beğeniyorsan, hangisi bütçene daha uygunsa onu al.

thaii_vtec
13 Şubat 2009, 02:06
Dostum eğer paran varsa sana hyosung öneriyorum Krank dağıttımm ama 0 krank koydurrdum.. motor 0 oldu.. önce ck ufak bi ses vardı ama şimdi hiç biri kalmadı rodajdayım ve motorun gidişi çalişması herşeyi çok iyi.. her zaman yağına bakıcam ve bakımlarını hiç aksatmıcam.. tavsiye ederim..

Infaustus
13 Şubat 2009, 12:51

Pahalı derim direk! 2000 TL'den fazla verme. 2000'e gayet güzel YBR125 bulursun merak etme. Piyasada motor gitmiyor zaten. :wiinkk:

yürekçe
13 Şubat 2009, 13:41
regal raptor kullanan arkadaşlar varmı iki motor arasında kaldım caracal mı? regal raptor mu? kullanan bilen ve uzun yolyapan arkadaşların tavsiyeleri önemlidir .
:):):):):)

ragalin yanında caracalın esamesi bile okunmaz. çinkü:

raptor 250cc ( kore), su soğutmalı falan filan
caracal : anası belli babası anonim bişey. kanuni yani... 150cc, 95 km max hız.. falan filan :P

ikrahleme
13 Şubat 2009, 14:55
Ben senin yerinde olsam daha ucuz bir YBR125 bakarım, kilometresi fazla da olsa korkma, gercekten saglam motorlar!

Evet bende aslında pahalı olduğunu düşünüyordum ama görüntüsü çok güzel olduğu için tembel düşünüyordum
teşekkürler bulosele:)
http://www.sahibinden.com/6_aylik_sa...XQQdisplayitem

G.BEREKET
13 Şubat 2009, 17:34

Pahalıymış bu linklere bir bak 0km denizliden 3.150 ve 3000lira anlam veremedim :z;

http://www.sahibinden.com/firsat!!!_en_iyi_fiyat-41WQQaXQQ12408103WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/2_el_fiyatina_sifir_ybr-55WQQaXQQ12408521WQQpXQQdisplayitem

mstkdr
09 Ocak 2010, 22:17
ilk çıktıında aldım cbf 150 i hala da kullanıyorum.yakıt olayı gerçekten muazzam.arkadaşımda hayabusa wardı gitti ekonomik die bundan aldı bitane.yamaha da ikisinide kullandım ama cbf daa konforlu diebilirim.