Orijinalini görmek için tıklayınız : ucuz chopper tavsiyeleriniz
engineng
07 Şubat 2009, 17:31
selam arkadaslar uzun suren bekleden sonra chopera karar verdim
oncelikle benim için onemli olanlar:
birazccık uzun yol 200kmcivari
az yakarsa cok iyi olur :D
butcem 3lira en fazla (2binTL felan olursa cok sevinirim)
en onemlisi ise ben trabzonda yasiyorum ve burada beklediğiniz uzere fazla motor kulturu yok yani servis ve yedek parcadan sıkıntı cekmemem lazim
yeni baslayacam
keeway supershadow250 ve sl50
kanuni tiger250 ve regal raptor
hosuma gidenler ama kanuni servisi cok yaygin oldu için kafama yatti gibi
sizce hangisini alamaliyim veya neyi almalıyim
2.el alacağim için kac km ve kac yaşinda olmali
wert_35
07 Şubat 2009, 18:26
sitede regalini satan bi arkadaş vardı ama 2500 istiyodu sanırım onunla bi görüşebilirsin motoru çok temiz sorunsuz regalin namını zaten duymuşsundur kanuniye falan benzemez bu mesajı görünce yazıcaktır sana...
servis yönünden problem çekmeyecegin bir motosiklet alman...
cakalaz
07 Şubat 2009, 22:32
Bisan Roadstara baktın mı :)
Bu arada aramıza hoşgeldin :) Ben de Rize'liyim ; Tirebolu da okuyorum!
emekkoray
07 Şubat 2009, 22:40
bende çok araştırmıştım ve kişisel görüşümü yazacağım.. çok tecrübeli değilim ama sadece fikir ; şu sıralamayı yapmıştım kendimce; 1) hyosung gv 250 2) regal raptor 3)bisan 4) jinlun.... biraz kastım ve hyosung aldım.. çok mutluyum.. darısı başına arkadaşım.. inşallah içine sinen tertemiz bir motosikletin olur.. şimdiden hayırlı olsun.. (bu arada bu tarz motorlara cruiser deniyormuş bende chopper dedim çok bozdular :) artık öğrendim )
MasterFK
07 Şubat 2009, 22:43
ucuz ve sağlam olsun diyosan regal den şaşma derim:cat:
engineng
07 Şubat 2009, 23:17
regalin gornusude digerlerinden cok daha iyi ama trabzonda motorum bozulursa ne yapacağim bilen var mı regali tamir etttirebilirmiyim?
YÖRÜK
07 Şubat 2009, 23:22
dostum 3bin lira ver temiz bir regal almaya çalış.yalnız bişi demeden de geçemeyeceğim.eğer bu siteyi takip ediyorsan göreceksindir ki ucuz chopper "çapır" almak isteyen arkadaşlar haftada en az bir kez aynı konu ile ilgili başlık açıyolar.muhtemelen en çok başlık açılan konu arasındadır ucuz,ikinci el cruiser tarzı motor konusu.bence açmadan önce daha önce açılanları okumak lazım ve eğer tatmin olunmazsa cruiser tarzı motorların kendi sayfalarına girerek orada sahiplerinin tecrübelerinden faydalanmak lazım.neyse hayırlısı olsun..
MasterFK
07 Şubat 2009, 23:24
trabzonda servis varmı bilmiyorum ama motor çin malı olduğu için parça sıkıntısı olmaz tahminimce,yerine bişeyler uydurulur...
mrock
07 Şubat 2009, 23:24
O fiyattaki motorlarda zaten güçlü bi servis ağı yok ama en rahat tigera parça bulursun.Tiger çok üzer genede...
Bence regalden başka hiç birine bakma derim.
facia42
07 Şubat 2009, 23:32
arkadaşım hiç bi masrafı olmayan 80-90bin yakan bi motorum var ilgilenirsen bak çok yakışıklı en ufak bi sorunu yok
http://www.sahibinden.com/full_aksesuar_bakimli_sorunsuz_yakisikli_bir_motor _-89WQQaXQQ12068783WQQpXQQdisplayitem
istersen daha çok resim ve video gönderebilirim arkadaşım herşeyi dört dörtlük motorumun sorunsuz bineceksin emin ol
engineng
07 Şubat 2009, 23:45
sitede regalini satan bi arkadaş vardı ama 2500 istiyodu sanırım onunla bi görüşebilirsin motoru çok temiz sorunsuz regalin namını zaten duymuşsundur kanuniye falan benzemez bu mesajı görünce yazıcaktır sana...
yaziyi merakla beliyorum ragal kafama yatti gibi ama iste servislerden cok korkuyorum ne olacakgini bilmedigim icin
facia arkadasim ilanini gezinirken gormustum aslinda olabilir tabi arkadaslarin yorumlarinida almak isterim
sanirim konyalısın bende bozkırsa unv okumustum
sansimiz yaver giderse arkadaslarimida bi gormus olurum:D
bu arada bende biliyorum yanlis yaptiğimi baslık acmakla ama gercekten cok var ama iste insan cok hevesli olunca guncel olmasini istiyor yani bana soz soylemeniz digerlerine soylemenizden daha inandirici geliyor
ee insan pskolojisi bu olsa gerek
bisey daha ekleyeyim DD 250E-9B DD 250E-9 DD 250E-9B hangisine bakmalıyim
facia42
07 Şubat 2009, 23:52
angineng arkadaşım motorum nisana kadar satılmazsa satmıycam zaten yazın anamura falan gitcem kıyılardan alanya falan hani :) bu arada en yakın arkadaşım bozkır dereliydi bilirsin belki orayı:)
kamil_35
08 Şubat 2009, 00:00
bana kalırsa kawazaki en 500 al
YÖRÜK
08 Şubat 2009, 00:02
hadi bakalım :) dostum benim şahsi düşüncem 250 cc den daha düşük bir hacme sahip motor alma.çünkü belli bir zamandan sonra ihtiyacını karşılamıyor.o yüzden başlangıç için herzaman 250cc en idealdir.bu arada keeway ss yada bisan roadstar'ı da göz ardı etme.v motora sahip bunlar.ve uzun yolda seni tek silindir motora göre daha az yorarlar.
engineng
08 Şubat 2009, 00:02
bana kalırsa kawazaki en 500 al
arkadasim dediğin motorun fiyatlarini butcemin 3kati
Sinan Er
08 Şubat 2009, 01:24
caracal 200 cok ıyı bir model ve masrafsızdır arkadaşımda var cok memnun tavsiye ederim.
E-M-R-E
08 Şubat 2009, 01:28
aradığım motor bisan roadstar bence bi arge yap bi de 2 silindirli olduğunu unutma :wiinkk:
schumacher__
08 Şubat 2009, 01:33
yaziyi merakla beliyorum ragal kafama yatti gibi ama iste servislerden cok korkuyorum ne olacakgini bilmedigim icin
bahsedilen regalci geldi :cat:
http://www.sahibinden.com/cok_temiz-ilk_sahibinden-satilik_regal_raptor_dd125e-13WQQaXQQ10551201WQQpXQQdisplayitem
skakfilozofu
08 Şubat 2009, 02:36
regal raptor ilk tercihin olsun.ondan sonrada keeway.başkasına bulaşma.ilk motorun olacağı için sağa sola çarpmaların, vitesi zorlaman, motoru yanlış devirde kullanman gibi durumlar olacaktır.hem parçası ucuz hemde fiyatı ucuz motor lazım.regalin sağlamlığı ve keewayin parça kolaylığı ve ucuzluğu var.seç artık
strangerRTR
08 Şubat 2009, 03:05
çin malı olmayan sadece keeway sanırım macar malı bence çinden iyidir...
engineng
08 Şubat 2009, 15:02
evet arakdasim regali hosuma gitti acıkcası ama 125cc bu ne dersiniz arkadaslar 125 olur mu yoksa 250lilere bakmaya devam mı edeyim??
wert_35
08 Şubat 2009, 15:13
sen bilirsin dostum ama o motor temiz bi 125liktir bütçene uygun o temizlikte bi 250 bulabilirsen onu al seçim senin bizden bu kadar?
engineng
09 Şubat 2009, 01:46
bugun bi motor tamircisine gittim ve adama regal alsam ve bozsam tamir ve yedek parcada sıkıntı yasarmıyım dedim
adamın cevabi komik oldu
-istersen dugati al. hallederiz
:D kararimi rr250den yana kullanacam arkadaslar
kısa bi zamanda alirim insallah
hayirli haberleri ilk size verecem onerileriniz icin herkese tesekkurler
exile
09 Şubat 2009, 03:50
karadenizdesin ve 200 km yol yapmak istiyosun çift silindir 250cc bi cruiser motor güç için yeterli olabilir ama bu sefer motorun dğeilde sen yorulursun,
mct 250 yle sürekli edirne istanbul gidiyodum, 200km ortalama, ve inan oturuş pozisyonundan dolayı çok rahatsız oluyodum ve yolda ayaklarımı koyabileceğim yeri sürekli değiştiriyodum ve bel ve sırt kısmım agrıyordu,
alabileceğin motor çift silindir çift karbüratör olacagın yakıt olarak ortalama 100kmde 5,5 - 7 lt civarı yakıt tüketirsin bana sorarsan ne yap et al bi sıfır honda cbf 150 üzerine binip biraz kullanınca ne demek istediğimi çok iyi anlıyacaksın,
+ larını yazıyım istersen
honda kalitesi ve sorunsuzlugu
rahat sürüş pozisyonu ve süspansiyon
yakıt ekonomisi
ucuz yedek parça ve bulunabilir parça(kuryecilerde tercih ettiği için)
3000 lira 2.el motora verip 300 - 500 alım satım yapıcagına bunu al 3400+150 plaka ve kafanda soru işareti kalmaz öldüremezsin makinayı zaten, Ne alırsan al Şimdiden hayırlısı olsun yaza dogru bende bitane alıcam sandıktan ben açıcam :)
Deli Çerkes
09 Şubat 2009, 10:38
-istersen dugati al. hallederiz
Zaten şimdiye kadar , bu motordan anlamam yapamam diyen teknik servise daha denk gelmedim. Ancak burada karadeniz insanının pratik zekasınıda düşünürsek , umarım bu servis sizi üzmez.
Aşadaki linki okunuyunuz. eğer teknik servisiniz aynı lafları söylemeye başlarsa koşar adım servisten ayrılınız.
http://www.motosiklet.net/forum/faydali-bilgiler/54372-tamirhane-ve-teknik-servis-lugati-el-kitapcigi.html
Regal iyi bir makinadir. dağ ,tepe, yağmur çamur demeden ,her nereye gitmek isterseniz sizi götürür.
Yanlız , Regalin 3 zayıf noktası vardır. ilki elektrik tertibatı . rastgele sis farı, xenon ve görüntü olsun aydınlatma takmayın. aküyü yersiniz. takacağınız toplam lamba gücü 55 watt ı geçmeyecek.
ikincisi , ardçı koltuğu rahatsızdır. uzun yolda minder takviyesi veya daha iyisi yeniden bir döşemeciye yaptırmanız gerekir.tek kullanacaksanız sorun yok.
Üçüncüsü üzerinde bulunan kenda marka orjinal lastik çok patinaja düşer.eğer üzerinde kenda olan bir regal alırsanız , arka lastiği acilen değiştirmeniz tavsiye olunur. ( dunlop en iyisidir )
hadi bir tane daha yazayım eğer kırmızı bir regal alırsanız. bilmeyenler harley davidson zannetiği için ikide bir yolunuzu kesip sorular sorar.
haluka28
09 Şubat 2009, 12:25
regal al nedenmi al sana link.
http://www.motosiklet.net/forum/gezi-yazilari/49951-3600-km-12-gun-ve-karadeniz.html
omersirin
09 Şubat 2009, 13:00
özellikle chopper alacaksanız, chopper espirisi (ruhu) motorunun V motor olmasındandır..bu tartışmaya açık değildir..regal sesi sanki kocaman boruya üflüyormuşsun gibi çıkıyor, tok bir sesi yok,muhtemele eksozdan ama yine de yok. bisan roadstarı araştır,2000/3000 arasında alabileceğin en uygun chopper odur..gerisi ya çirkin ya da gerçekten kötü taklit..
http://www.sahibinden.com/memurdan_bisan_roadstar_250-26WQQaXQQ10470906WQQpXQQdisplayitem
engineng
09 Şubat 2009, 14:10
arakdaslar
exile arkadasimiz haklımi eger oyleyse ben baska bisey alayim cunku
benim 2006opel combo 1.3cdti arabam 4.8lt yakıyor
arabamdan fazla yakan motoru ben suremem ki nedir arakdaslar yakıt sarfiyatı
omersirin
09 Şubat 2009, 14:50
10 kuruş yakıyor bisan,bu miktar 100le gitsen de 40la gitsen de çok oynamıyor..istanbulda bir yerden bir yere gitmek için ideal örneğin.otobüs daha pahalı oluyor.
schumacher__
10 Şubat 2009, 12:49
arakdaslar
exile arkadasimiz haklımi eger oyleyse ben baska bisey alayim cunku
benim 2006opel combo 1.3cdti arabam 4.8lt yakıyor
arabamdan fazla yakan motoru ben suremem ki nedir arakdaslar yakıt sarfiyatı
benim regal kullanım şekline göre 8-11 kuruş yakıyor kmde,hesabı sen yap artık :cat:
exile
10 Şubat 2009, 21:36
Marka:Dadyw 250 (Regal Raptor)
250 cc
Vites: manuel
kullanım şekli: Spor (devirli)
trafik durumu :karışık
en son tüketilen yakıt miktarı: ( 100 ) km/ 5.95 lt
95 Oktan
1 senedir denemediğim şey kalmadı çok yakmasının sebebini bulamadım
Kanuni Seyhan 250 C- Çift silindir
Şehiriçi 7,1lt / 100km - kullanım normal
Şehirdışı 4,6lt / 100km - kullanım 5.vites gaz son haddi. 100-120km hız
Çok fazla çookk :(
Gerçek Yakıt tüketim değerleri (http://www.motosiklet.net/forum/teknik-bilgiler/12793-motosikletlerin-gercek-yakit-tuketimleri.html)
katip
10 Şubat 2009, 22:35
Kendi motorum diye söylemiyorum ama Salcano sm250'ye de bir bak derim. 8500 km yaptım ve şu ana kadar hiçbir sorun çıkmadı. Sesi de harika...
Regal Raptor biraz daha pahalı ama su soğutmalı sonuçta.. Sen bilirsin nihayet.
Sergeant
10 Şubat 2009, 23:46
http://www.sahibinden.com/full_orjinal_250c_masrafsiz-15WQQaXQQ12246292WQQpXQQdisplayitem
ce10ce
11 Şubat 2009, 00:31
mrb arkadaşlar uzun zamandır yazılarınızı okuyorum bende caracal ile tiger arasında kaldım ikiside çok güzel uzun yol yapmayı seviyorum şimdiye kadar arabamla yaptım bu aralar bir meraktır sardı motorlarıda görünce hayranlıkla okudum yazıları maddi anlamda 3000 tl arıyorum aslında belki 4000 tl ye zorlayabilirim tavsiyelerinizi merakla bekliyorum. bu arada yeniyim ben :) . bursadan. sevgiler.
wert_35
11 Şubat 2009, 00:54
Gerçek Yakıt tüketim değerleri (http://www.motosiklet.net/forum/teknik-bilgiler/12793-motosikletlerin-gercek-yakit-tuketimleri.html)
öncelikle raptor için yazılan bu benzin tüketimi külliyen yalandır arkadaşlar bu yazının geldiği topicede yazdım görüşlerimi asla bu kadar çok yaktığına tanık olmadım istediğiniz kadar sport kullanın im-kan-sız:pr:
mrb arkadaşlar uzun zamandır yazılarınızı okuyorum bende caracal ile tiger arasında kaldım ikiside çok güzel uzun yol yapmayı seviyorum şimdiye kadar arabamla yaptım bu aralar bir meraktır sardı motorlarıda görünce hayranlıkla okudum yazıları maddi anlamda 3000 tl arıyorum aslında belki 4000 tl ye zorlayabilirim tavsiyelerinizi merakla bekliyorum. bu arada yeniyim ben :) . bursadan. sevgiler.
hoşgeldin kardeşim kalıcı ve katılımcı olman dileğiyle:cat:
motosiklet seçimine gelince forumda beğendiğin modellerle ilgili arama yaparsan herşeye ulaşabilirsin ayrıca kullanan arkadaşlar varsa yardımcı olacaktır caracalıda tigerıda kullanmadım ama regali tavsiye edebilirim elindeki parayla çok temiz regal bulabilirsin hayırlısı olsun senin için:)
exile
11 Şubat 2009, 00:57
öncelikle raptor için yazılan bu benzin tüketimi külliyen yalandır arkadaşlar bu yazının geldiği topicede yazdım görüşlerimi asla bu kadar çok yaktığına tanık olmadım istediğiniz kadar sport kullanın im-kan-sız:pr:
hoşgeldin kardeşim kalıcı ve katılımcı olman dileğiyle:cat:
motosiklet seçimine gelince forumda beğendiğin modellerle ilgili arama yaparsan herşeye ulaşabilirsin ayrıca kullanan arkadaşlar varsa yardımcı olacaktır caracalıda tigerıda kullanmadım ama regali tavsiye edebilirim elindeki parayla çok temiz regal bulabilirsin hayırlısı olsun senin için:)
öyle diyosan öyledir abi peki hiç 2 kişi ve çantalarla yolda 4 litrenin altına düştünmü?
wert_35
11 Şubat 2009, 01:03
öyle diyosan öyledir abi peki hiç 2 kişi ve çantalarla yolda 4 litrenin altına düştünmü?
ilk olarak şunu söyliyim ben süper benzin kullanıyorum süper daha geç yandığı için hem motorun ömrüne yararlı hemde daha az yakıt tüketiyosunuz:cat:
ikinci olarakda sorduğun soruya gelince hiç çantalar dolu ve artçılı denemedim ama çantalar boş sadece artçılı bikaç denemem oldu ondada sana söyleyebileceğim en fazla 3.5 litre ama dolu çantayla bilemiyorum henüz:silent:
exile
11 Şubat 2009, 01:04
garip süper benzin kaldımı bilmiyorum, kurşunsuz ve 98 oktan var biliyorum ben
wert_35
11 Şubat 2009, 01:09
garip süper benzin kaldımı bilmiyorum, kurşunsuz ve 98 oktan var biliyorum ben
bplerde var sanırım sadece burda sadece bi yerde var benim bildiğim yolumun üstünde hep ordan alıyorum ve gayette memnunum:cat:
Sergeant
11 Şubat 2009, 02:16
seyhan250c 130-140bin civarını geçmiyor su an şehir içi
huceyn
11 Şubat 2009, 02:20
rr 250:cat:
engineng
11 Şubat 2009, 20:01
off arkadaslar sanirim yaklasık olarak 1 ay daha beklemem gerekecem moralim sıfırın altinda kesin gectim dediğim 3 dersten kalmisim ve babamla sıkı bi kavga ettik motor alamayi birak arabanin anahtarinıda verdim
insallh bu bekleyişim hayirli bi vesileye yol acar da şu fiyatlarda biraz dusme olur
bana geçmiş olsun
wert_35
11 Şubat 2009, 20:04
off arkadaslar sanirim yaklasık olarak 1 ay daha beklemem gerekecem moralim sıfırın altinda kesin gectim dediğim 3 dersten kalmisim ve babamla sıkı bi kavga ettik motor alamayi birak arabanin anahtarinıda verdim
insallh bu bekleyişim hayirli bi vesileye yol acar da şu fiyatlarda biraz dusme olur
bana geçmiş olsun
derslerin için üzüldüm ama düzeltirsin bozma moralini:cat:
fiyatlara gelince yaza doğru fiyatlar yükselir haberin olsun:farao:
engineng
12 Şubat 2009, 02:23
cok tesekkur ederim wert_35
ama ben araştırmalarima devam edeyim tabi :D
daha onceden de sordum ama soruma yanit alamadim sanirim
DD 250E-9B DD 250E-9 DD 250E-9B modelleri arasinda ne fark var arakdaslar
bide aradaşlar biliyorum yordum sizi ama biraz ince eliyorum ee malum motor sevgisi:D(bu arada gv650 gercek olamayacak kadar guzel ya):D
http://www.sahibinden.com/sokkk_fiyat_iste_boyle_olur-06WQQaXQQ8371173WQQpXQQdisplayitem
su ilana bi goz atip yorum yaparmisiniz arkadaslar cokmu yorulmustur sizce
ExTReMa
12 Şubat 2009, 02:29
Benden söylemesi regal raptor alma..
Hem üretimi durdu hem yedek parçası yok hemde titreşimi fazla..
Keeway bisan v.b. V motor kullananlardan al
wert_35
12 Şubat 2009, 03:50
cok tesekkur ederim wert_35
ama ben araştırmalarima devam edeyim tabi :D
daha onceden de sordum ama soruma yanit alamadim sanirim
DD 250E-9B DD 250E-9 DD 250E-9B modelleri arasinda ne fark var arakdaslar
bide aradaşlar biliyorum yordum sizi ama biraz ince eliyorum ee malum motor sevgisi:D(bu arada gv650 gercek olamayacak kadar guzel ya):D
http://www.sahibinden.com/sokkk_fiyat_iste_boyle_olur-06WQQaXQQ8371173WQQpXQQdisplayitem
su ilana bi goz atip yorum yaparmisiniz arkadaslar cokmu yorulmustur sizce
dostum 250lilikler arasında iki model var 250E-9 ve 250E-9B;
ikiside motor ve güç olarak hemen hemen aynı diye biliyorum yanlışsa düzeltin...
dış görünüşte ise şu farklar var 250E-9B t direksiyona sahiptir ön çatal biraz daha uzun ve yüksektir göstergeler deponun üzerindedir depo kapağıda yandadır ve radyatör dik konumludur bide gri gibi ayrı bi renk seçeneği var sanırım...
250E-9 da ise radyatör yatıktır gösterge gidonun önündedir çatal açısı biraz daha dar ve kısadır...
t direksiyonun şehir içikullanımı zor fakat uzun yolda zevklidir:cat:
farklar bundan ibarettir nette görsellerine bakıp daha iyi fikir sahibi olabilirsin:cat:
sahinbirinci
12 Şubat 2009, 10:17
uzun süre rr250 kullandım. avantajı kolay arıza çıkarmaması ve sağlam olması.
bunun yanında titreşimin fazla olmasının dezavantajı var.diğerlerinden zaten arkadaşlar bahsetmiş.tekrarlamaya gerek yok. bunun yanında uzun yolda titreşim biraz yoruyor...
benim tavsiyem roadstar yada supershadow bulman.v-twin motorlar regalden sonra daha az yoruyor.keeway sl 150 ise yine aynı titreşime sahip.bir çoğu en az 50km yol yaptığım motorlar.bunların içerisinde ise en memnun olduğum keeway ss250 oldu.
regal raptor yada keaway superlight olabilir
engineng
12 Şubat 2009, 14:55
wert_35 cok tesekkurler bilgi için
tercihimi keeway ss den yana kullacam sanirim bugun gittim bir choper kullanan arkadasın yanina onla konustum rr ler trabzonda bozulursa cok sıkıntı cekersin dedi ve keewayde boyle bi sorun olmaz dedi
ee malum bende yeni baslayacağım için bozarim diye düşünüyorum:
bi soru daha:D
2006modellere bakayim mi keewaylerde az kmlilerden çürürmü acaba?
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO