PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kararsiza Enduro yardimi!

Jarlaxle
03 Şubat 2009, 14:15
Herkese slm,

yaklasik 16 senedir cesitli motorlar kullandim. racing yasim artik yavastan gectigi icin 2 sene kadar once enduro meraki basladi. ancak hemen enduroya gecmek zor oldugu icin bir xt 660x aldim. kullandigim en eglenceli motorlardan diyebilirim.
fakat gecen yaz evlendim. hanimla binmek zor oluyor ve bu yaz avrupa ya da afrikaya bir gezi yapmayi dusunuyoruz.

evt bizim de gonlumuzde yatan bir bmw 1200gs. fakat malum alet cok pahali. bildiginiz gibi fuara da 1-2 gun kaldi. bahsettigim uzun turu da hesaba katarak bana fikir verebileceklere tesekkurler.

kullanilmis bmw 1200gs ya da kullanilmis f800gs mi?

yoksa sifir f650gs veya sifir 660z tenere mi?

yukardaki motorlarin f800 ve tenere haric diger ikisini kullandim. yardimlariniza simdiden tesekkurler.

bu arada belirteyim yamaha ve bmw haric bir marka dusunmuyorum ama yorumlara acigim.

SpearHEAD
03 Şubat 2009, 15:41
merhabalar Jarlaxse

http://www.motosiklet.net/forum/test-merkezi/48178-agir-abilerin-testi-bmw-r1200gs-ktm-990-adventure-bmw-f800gs-moto-guzzi-stelvio.html

yukarıdaki linkden tahminimce iyi bir karşılaştırma bulabilirsin 1200gs gerksiz ağır bir motorsiklet f800 den memnuniyetsiz birini bulman zor ama maddi açıdan en alınası sanki yeni tenere ( xt660 r dan ne farkı var dersen evet çok yok ama x den çok farklı ) , her işi görür çok şık çok sağlam özellikle afrika için yaratılmıi bir motosiklet :D ,

şimdiden hayırlı olsun

umarım umduğnu bulursun , bu belirli markaların yeni motsikletlerin hiç birinin seni mutsuz ediceğini zannetmiyorum

birde bu jarlexle nicknin salvotorenin romanındaki karekterle ilgisi var mı?

acan
03 Şubat 2009, 17:56
bence olmalı:) zaten nick yüzünden girdim topiğe yoksa motorlar hakkında bilgim yok. inşallah en iyisini senin adına en hayırlı olacak olanı alırsın.

SpearHEAD
03 Şubat 2009, 18:10
bende jarlexse karakterini benim kadar seven yoktur diyordum :) acaba enduro motor severlerin ortak bir özelliğimidir :)

argantes
03 Şubat 2009, 18:53
Tenere bir enduro olarak BMW'lerden çok daha üstün ancak BMW'de de artçınız ile daha rahat edebileceğiniz su götürmez bir gerçek.

zeda3000
03 Şubat 2009, 19:08
Uzun yolda sele rahati BMW de kesinlikle vardir. Hanimi da dusunuyorsan BMW al derim. Ikinci eli bile olsa japonlar ile kiyaslanmaz. 800cc yada 1200 cc secimi ise sana kalmis. Bu teknik detaylari karsilastirarak karar verecegin bir sonuc. Ama sadece bir ayrinti.BMW nin servisi kenya da bile muhtesem isliyor :) Ben avrupada o kadar cok Tenere gormedim ama BMW cok gordum.

azgurbuz
03 Şubat 2009, 19:28
Asya, Afrika Dünya dolaşacağım diyorsan 1200GS ten başka motor seçen yok gibi. Evet motor pahalı ama oraları gezmekte ucuz değil :wiinkk:

800GS denedim ama çok uzun yol gidecek kadar selesi rahat gelmedi bana.

acan
03 Şubat 2009, 19:40
bende jarlexse karakterini benim kadar seven yoktur diyordum :) acaba enduro motor severlerin ortak bir özelliğimidir :)bence değil çünkü ben naked seviyorum her nekadar motorum olmasada. ayrıca artemis entarinin yerinde bi ayrı bende.

Jarlaxle
04 Şubat 2009, 14:19
tekrar slm,

oncelikle cevap yazan herkese tesekkurler. bugun sabah xt 660'imi fuara goturdum umarim satilir 2. el bolumunde. soyle bir fiyatlara baktim da kullanilmis 1200gsler bile min 10bin eurodan basliyor ve kilometleri biraz yuksek. ancak motorla kitalar arasi seyahatin de pahali oldugu bir gercek. yine de sunu belirteyim, ben ewan mcgregor degilim.

tum umidim uygun fiyatli ve su anki motorumu takasa alicak sekilde bir bwm bulup almak. ama bulamazsam tenere alacagim. nedense gorunus olarak bana cok cazip geldi. servis ve parca fiyatlari da butceme daha uygun gorunuyor.

bu arada evt nickim salvatore'nin romanlarinda adi gecen breagan dearthe'nin kurucusu Jarlaxle Baenre'ye ait. bu ismi bu forumda taniyanlarin cikmasi beni ayrica mutlu etti ve daha once kimsenin almamis olmasi da sevindirdi.

SpearHEAD
04 Şubat 2009, 16:35
:) umarım istediğin motora kavuşursun tenereden pişman olmayacaığını düşünüyorum, ben DAKAR kullanıyorum ikinci el temiz bulursan tavsiye ederim 1100 gs den çok daha az yoran ve oldukca tatlı bir motor her işini görür ,

salvatorenin romanlarını okuyan bende dahil olmak üzere sanki romanları kendine yazılmış hissediyor türkiyede pek kimsenin bilmediği ilgilenmediği bir konu olduğu için oysaki ameraki newyork times best sellers,,

benim eski nickim artemis entreri ydi bu ilginç,

yoksa motosiklet vew frp yi bir yerdemi buluştursakk .D

okantezer
04 Şubat 2009, 16:54
Bence bu gruba KTM 950 yada 990 adventure kesinlikle katılmalı diyorum. Direk Dakar'a katılan makine 950, ispat konusunda daha ötesi yoktur heralde...

Jarlaxle
05 Şubat 2009, 01:55
evet fuardan dondum,

butcesel olarak bmw serisi beni baya zorlayacak gibi gorunuyor(f800gs gercekten harika) ayrica yeni 650gs de eskilerden cok farkli ve tok gorunuyor.

butcem tenereye yetecek ancak fakat soyle bir sorunum var. ben biraz boy fukarasi bi insanim. yani tenrenin normal halini kontrol etmem ve bu motoru sehir icinde rahat kullanmam mumkun degil ve 1200 gibi bir sele ayari mecut degil. yamaha'daki ustalardan biri motoru suspansuyondan 10cm gibi yuksek rakamlara kadar alcaltabileceklerini soyledilerse de benim aklima hep boyle durumlarda bir ingiliz atasozu gelir "donen tekerlegi degistirme". motorun orijinali yuksekligini oynamak denge ya da aerodinamik sorunlari yaratmaz mi lutfen bilen bir arkadas yazsin cunku kararimda etkili olacak.

tabi ihtiyacim olan 10 cm degil 3-4 cm bana yetecek.