Orijinalini görmek için tıklayınız : Kim haksız sizce??
clemenze
03 Şubat 2009, 04:38
Arkadaşlar, hemen hepimizin korkulu rüyası haline gelen aynasızlardan(ki burda polislerden bahsetmiyorum) tam onlara yakışacak bir hamle:pr: Ayrıca bir önceki aracın hareketine de dikkat edelim.
Aşağıdaki videoyu www.vtunnel.com aracılığıyla seyredebilirsiniz...
http://www.youtube.com/watch?v=w5Bci82yjyA
MasterFK
03 Şubat 2009, 04:47
bene herşeyi kendinizce yorumlamasanız iyi edersiniz.kamyonet şöförü sağa sinyal verdiği halde motosikletli araya dalmış...
Cem_0707
03 Şubat 2009, 04:52
malesefki motorsiklet haksız:( neden diye soracak olursan 2 araç arasından geçmek yasak o yol 2 araç için uygunve evet kamyonet sinyalini vermiş...
Şenonar
03 Şubat 2009, 09:43
Kesinlikle motosiklet haksız çünkü dikkat edersiniz ilk önündekki jeepte sağa döncek gibi oluyor son anda direksiyonu krıyor ama kamyonete sıra gelince adam sinyalini vermiş dönüyor :cyclopsan
Ya bide şu yurd dışındaki kazalarda şu küfür eksik olmaz aa Fu..k'ing
avare rulman
03 Şubat 2009, 10:38
maalesef motosiklet haksız, zira kamyonetin onu gormemesi şu durumda dogal. kör noktadan yaklaşıyor. dört tekerlekli araç sürücülerinin aynaları kontrol etme sorumulukları olduğu gibi motosikletlilerin de kendilerini farkettirme sorumlulukları var. Minik, bip şeklinde (sinir bozmayacak kısalıkta) bir korna bu durumlarda çok işe yarıyor, keza geceleri de selektör aynı görevi görür. bence bunu alışkanlık haline getirmeliyiz mt'ci arkadaşlar.
neveragain34
03 Şubat 2009, 10:44
Videoyu gormedım ama arkadasların yorumlarından anladıgım kadarıyla motosiklet surucusu kendını farkettirmemiş
Bende şirkette panelvan kullanıyorum onun aynasında bile bazen kucuk otomobiller bile kaybolabiliyor+Kamyon soforu sinyalini vermiş adam gibi keşke hepsi boyle olsa
cakalaz
03 Şubat 2009, 12:02
Araba sürücüsü haksız :)
osmaniyeli
03 Şubat 2009, 13:07
bu kazanın neredeyse aynısını ben yaşadım benimkinde sol şeritten sağ şeritin de sağına kırdı adam direksiyonu beni kesti biçti attı ben sağ şeritten gidiyordum 2 araç arasın da da değildim sinyal filan yok daldı genç bana aynen bu şekilde aynaya da bakmamıştı hızımızda bundan yüksekti yaralarımı bu sayfaya koysam banlanır o derece arkadaş ödedi masrafları sağolsun ama olan oldu
tarafsız gözle yorumlayamayacağım
kurtarmaksa mümkün değil bu durumlarda
clemenze
03 Şubat 2009, 13:22
Öncelikle zahmet edip izlediğiniz için teşekkür ederim. Tabi burada aktif motosiklet kullanan ve de daha öncesinde, sinyal vermeden önünde ani dönüş yapılarak kazaya uğramış kullanıcı psikolojisiyle yorumlamış olabilirim diye videoyu tekrar seyrettim...
Lakin cip yüksekten motoru görüpte sağa çekilebiliyorsa, öndeki aracında görmemesi gariptir?? Ayrıca kör noktada olduğu kanaatini destekleyemeyeceğim. Yorum yapan herkese teşekkür ederim.
Not: İtiraf etmek gerekirki aracın verdiği sinyali ben buradan göremedim. O zaman neymiş saat 03'lerde tek gözünle video seyretmeyeceksin:pale:
bu kazanın neredeyse aynısını ben yaşadım benimkinde sol şeritten sağ şeritin de sağına kırdı adam direksiyonu beni kesti biçti attı ben sağ şeritten gidiyordum 2 araç arasın da da değildim sinyal filan yok daldı genç bana aynen bu şekilde
tarafsız gözle yorumlayamayacağım
kurtarmaksa mümkün değil bu durumlarda
Geçmiş olsun, tabi o durumda en korkulanı araca çarpmak değil, diğer araçların altına girme korkusudur:farao:
vedatarpacı
03 Şubat 2009, 13:26
ALLAH korusun. böyle durumlarla karşılaştırmasın. motosiklet sürücüsü aceleci davranmış.dikkatsiz davranmış. kendisini farkettirmemmiş.
by_001
03 Şubat 2009, 13:37
kamyonetin sinyal verdiği felan yok..sinyal veren dawar aynayada bakar..
sadece fren yapıyor o kadar..jeep adam gibi yol veriyor..
kamyonet aynaya bakmadan saga dönüş yapıyor..sinyali ben göremedim..
motorcu kardeşimde bi vınnn yapsa aragazı koysa süper olurmuş..
burda motorda ben olsam..kalkabilirsem inmedik cam bırakmazdım...
sinyal vermiş bile olsa aynaya bakması lazımdı kamyonetin..
her halükarda dayagı hak etmiş..
exile
03 Şubat 2009, 13:59
burda iki tarafta haklı veya haksız değil, sonuç itibariyle bu bi kaza ve iki tarafta hatalı,
kamyonet sürücüsü trafiği tam olarak kontrol etmeden sağdaki boşluğa geçmeye çalışıyor ( aradan motor dalarmı acep diye düşünmeden, motosikletleri sıkış trafikte neler yapabileceğinden habersiz)
motosiklet sürücüsü sıkışık trafikte belki motoru hararet yapıp fan açmasın aküyü bitirmesin sıkışık trafikte bi başıma kalmıyım diye aralardan sıyrılmaya çalışıyor, ama eksik yaptıgı bişey var geçtiği her araç sürücüsüyle aynadan gözgöze gelmek ve uyarıda bulunmak, her nekadar iki şerit arası yada iki vasıta arası geçmek yasak olsada bazen mecbur kalabiliriz, sonuçta o motor orda hararet yapsa veya stop etse aküyü bitirse o skışık trafikte nereye çekebilirsiniz?
sonuç itibariyle tek taraflı yapılan yanlışlıgı karşı taraf absorbe edebilir ama iki tarafta hatalı olunca kaza kaçınlımaz olur.
cepcell_apo
03 Şubat 2009, 13:59
ya neden bahsediyosunuz motorsiklet için özel ayrılmış yolmuş gibi gidiyorrr tam gazz yol mu var orda aralardan gtmek işmii sizcee çok sakıncalıı bence motorsiklet haksızz hepimzn arabasıda motorsikletide yapmayın bylee o trfkde gene o kdr gittiğine şkrttsnn ve hayttda kaldığına bencil olmayalım kendimiz fark ettrmek istrsak ne işimz var aralardaa hızyapacaksan sabret trfk açılsın oyle gt acelenneee kardeş...
flying hellfish
03 Şubat 2009, 14:18
Kamyonet sinyal veriyor. Ayni zamanda motosiklet aralardan gider iken, jeep i gectikten sonra gereksiz suratleniyor, biraz daha yavas olsa, buyuk ihtimal durumu kurtarabilirdi.
Bence motorcu bu durumda haksiz.
Cem_0707
03 Şubat 2009, 14:23
1-)sen trafik kurallarını bilmıyorsun
2-) hala kaba kuvvetle çözüm arayan düşünceye sahipsin..
G.BEREKET
03 Şubat 2009, 15:01
Bencede biraz daha yavaş olmalıydı jeep'i geçtikten sonra kamyonet sinyal veriyor ama boş umarım bizlerin başına gelmez.
clemenze
03 Şubat 2009, 15:43
Bencede biraz daha yavaş olmalıydı jeep'i geçtikten sonra kamyonet sinyal veriyor ama boş umarım bizlerin başına gelmez.
Valla öyle bir başımıza geliyorki,asfalttaki soğukluk hemen hissettiriyor!!!
Murat2100
03 Şubat 2009, 15:49
motosikleti kullanan kişi haksız o kadar araç içinde o kadar hız yapmaya calışıyor sonucuda belli.
osmaniyeli
03 Şubat 2009, 15:57
motorsiklet sürücüsü sağ tarafta dönülecek yolu bilmiyor tırlardan da görünmüyor
yolda dar motocuya bişey olmamış bide full koruma eleman
haklı haksız o kadar önemli değil zaten. %100 haklı taraf yok kazada
suçun bi kısmı moto da bi kısmı kamyonette dalgınlık işte
herkesin başına gelebilir Allah korusun
by_001
03 Şubat 2009, 16:09
kamyonetin stop camı bile düzenli değil beee..nerede sinyal verecek..
o yanan fren lambası...
neveragain34
03 Şubat 2009, 16:10
ben videoyu yine izlemek istedim ama iki adreste acılmıyor ???
by_001
03 Şubat 2009, 16:11
1-)sen trafik kurallarını bilmıyorsun
2-) hala kaba kuvvetle çözüm arayan düşünceye sahipsin..
napacaz çiçek mi verecem adama..:rendeer: :rendeer:
motorcu hatalı da olsa kardeşimiz..her durumda arkasında oluruz..
azmı motorcu öldü bu kamyonetler yüzünden..hepsinin anısına
gene indiirim o adamı oracıkda..
exile
03 Şubat 2009, 16:19
napacaz çiçek mi verecem adama..:rendeer: :rendeer:
motorcu hatalı da olsa kardeşimiz..her durumda arkasında oluruz..
azmı motorcu öldü bu kamyonetler yüzünden..hepsinin anısına
gene indiirim o adamı oracıkda..
adamım çok haklısın, bukadar kaza yaşanırken tüm kamyonet ve 4 tekerli araç kullanıcılarını kurşuna dizmek gerek, onlarda kasıtlı ve isteyerek örügtlenmişler dünyanın her yerinde dimi.:queen::rendeer:
@hmedim
03 Şubat 2009, 16:28
aynen motosikletçi haksız bencede bikere araya dalmış ( ki bunu hemen hemen hepimiz yapıyoruz yoğun trafikte ) ikinci ve en büyük hatası jeep i geçtikten sonra aniden hızlanması eğer hızlanmamış olsaydı kurtarırdı ... bu kazanın bi değişiğini ben yaptım geçtiğimiz ramazan ayında ben aracın sol şeridinden geçerken aynen böyle hızlandım ben onu tam geçeceğim anda sol aynaya bakmadan ve sinyal minyal hak getire sola dönüş yaptı ..sonuç eldiven takmamamın cezası sağ elime atılan 6 dikiş trafiğin 8 / 6 karşı tarafı suçlu bulması ( bana kesilen 8/ 2 nin sebebi kavşakta hız kesmemem ) srvisten gelen 2000 ytl fatura snucu cebimden giden 500 ytl .. yani o arkadaşı en iyi ben anlarım o bu konuda suçlu :)
clemenze
03 Şubat 2009, 16:30
ben videoyu yine izlemek istedim ama iki adreste acılmıyor ???
Merhaba, www.vtunnel.com'a girdikten sonra karşına www.Gmail.com Yazan yeri, www.youtube.com'a çevir sonra enter'la. (Tabi sayfada bazen reklam pencereleri açılıyor, onları hiç takma kapat). Yotube açıldıktan sonra video aratma yerine watch?v=w5Bci82yjyA yaz ve enterla. En üstteki video malum video'dur...
BİROL 78
03 Şubat 2009, 16:30
tamamda motor haksız ama şerefsiz araç şöförüde,hemen araçı düzeltiyor ki,polis geldiği zaman gerisini biliyorsunuz.
böyle şerefsiz araç sürücüleri olduğu sürece işimiz zor,ben olsaydım o motorcunun yerine,o yan dikiz aynasını söker kulağına küpe yapardım.:queen::queen::farao:
Deli Çerkes
03 Şubat 2009, 16:35
Hareket halindeki bir aracın sağından solundan bu kadar yakın geçmeye kalkılırsa olacağı bu.kamyonet arka aynasına veya sağ aynasınada baksa o motoru göremez. kamyonet şöförünün aynasına göre ölü bölgeden hareket ediyor motor.
http://www.motosiklet.net/forum/faydali-bilgiler/55279-yeni-baslayanlara-trafik-tuyolari.html
Burada anlatmaya çalıştığım olayın bir tanesinin birebir videosu gibi olmuş kaza.
osmaniyeli
03 Şubat 2009, 16:35
tamamda motor haksız ama şerefsiz araç şöförüde,hemen araçı düzeltiyor ki,polis geldiği zaman gerisini biliyorsunuz.
böyle şerefsiz araç sürücüleri olduğu sürece işimiz zor,ben olsaydım o motorcunun yerine,o yan dikiz aynasını söker kulağına küpe yapardım.:queen::queen::farao:
ben de bu adam niye geri geri gidiyo diyodum
ayıp be demek her yerde var bunlardan
adamda demekki bi miktar suçluluk duygusu kalmış aynama bakmadım gibilerinden
biraz hatası var kamyonetin
by_001
03 Şubat 2009, 16:45
ö.. gibide şerit değiştirilmezki arkadaş...adam bi aynaya bakar..
sinyal veriormuş bak bak..adamın stop lambası kırık zaten..
o yanan lamba fren lambası..sinyal deil..
CBF150
03 Şubat 2009, 17:16
Motosikletli araya girmekle suçlu zaten.Hadi girdin o kadar basıp ta niye gidiyorsun.Yavaş yavaş gitse hiç bir şey olmazdı
< iLk@yy >
03 Şubat 2009, 17:18
Öncelikle zahmet edip izlediğiniz için teşekkür ederim. Tabi burada aktif motosiklet kullanan ve de daha öncesinde, sinyal vermeden önünde ani dönüş yapılarak kazaya uğramış kullanıcı psikolojisiyle yorumlamış olabilirim diye videoyu tekrar seyrettim...
Lakin cip yüksekten motoru görüpte sağa çekilebiliyorsa, öndeki aracında görmemesi gariptir?? Ayrıca kör noktada olduğu kanaatini destekleyemeyeceğim. Yorum yapan herkese teşekkür ederim.
Not: İtiraf etmek gerekirki aracın verdiği sinyali ben buradan göremedim. O zaman neymiş saat 03'lerde tek gözünle video seyretmeyeceksin:pale:
arkadaşım hiç kamyonet kullandınmı önce bunu sorayım??aktif motosiklet kullanıcısıyım bende bu arada tek taraflı yorum yapmıyacam yani...
sizinde kamyonet kullanmadığını belli...
Hareket halindeki bir aracın sağından solundan bu kadar yakın geçmeye kalkılırsa olacağı bu.kamyonet arka aynasına veya sağ aynasınada baksa o motoru göremez. kamyonet şöförünün aynasına göre ölü bölgeden hareket ediyor motor.
http://www.motosiklet.net/forum/faydali-bilgiler/55279-yeni-baslayanlara-trafik-tuyolari.html
Burada anlatmaya çalıştığım olayın bir tanesinin birebir videosu gibi olmuş kaza.
en güzel cevap senden geldi abicim
ö.. gibide şerit değiştirilmezki arkadaş...adam bi aynaya bakar..
sinyal veriormuş bak bak..adamın stop lambası kırık zaten..
o yanan lamba fren lambası..sinyal deil..
şimdi genel olarak yazıcam
çoğunuzun büyük araç veya kamyonet kamyon vs kullanmadığını belli çok fazla olmasada tırda kullandım evet yaşım çok büyük değil 22 yaşındayım daha ama kullandım işte merak
ama gelelim esas konuya çoğumuzun trafikteki kuralların çoğunu bilmediğimizi biliyorum mesela ceza yiyen biri 1 saat içinde nedeni ne olursa olsun başka ceza alamaz (kaza vs dışında)
mesela kasalı kamyonetlerdede şöyle birşey vardır trafikte kamyonet yada kamyonun kasasının çarptığı bir kazasa suçlu kasaya çarpan sürücüdür çünkü dikkat etmesi gerekmektedir buna biraz saçma belki ama gerçek böyle
mesela komyetin arkasına park ederken arabanızı adamın söför koltuğunda iken aynalardan sizin aracınızı görebileceği bir noktada tutmanız gerekmektedir tam ortada durupta adam geri geri gelirken size çarparsa %100 yine siz suçlusunuz çünkü arabanız görünebilir noktalarda değildir...
yani demek istediğim trafikte araç sürücülerinin öndeki aracında görünür noktalarında olması şartı vardır ve arkadaki kasa genel olarak arabanın kendi genişliğinden boyut olarak daha büyük olduğu için aynalar direk arkayı göremez belli bir açıyla görürler yani kör noktalarıda büyür ve bu tarz kazalarda kaçınılmaz olur
ayrıca aradan giden bi motosiklet sürücüsünün dikkat etmesi gerek kazayı yapan arkadaşında çok bilinçli olduğunu sanmıyorum böyle bir durumda arka fren kullanılmaz işi biliyorsa ya stopie yapabilir yada gaz verip aradan bi an önce kaçardı buda başka bir konu...
sexy_motorcu
03 Şubat 2009, 18:30
kesınlıkle ve kesınlıkle pkabı kullanan adam hatalı
flying hellfish
03 Şubat 2009, 19:40
Arkadaslar bircok Avrupa ulkesi ve Amerika'da lane spilitting olayi, yani ayni seritte bir arac var iken, o seride girmek (genellikle motorcular icin gecerli tabii), yasaktir.
Eger o seritte bir araba var ise, ve yani bos ise, sen ayni seritte bulunamazsin.
Ayni sekilde, eger o seritte bir motor var ise, ve hafif seridin saginda durmus ise, yanina bir araba girip, yolunda ilerleyemez.
Bu yasagin niye oldugunu soylemeye herhalde gerek de yok. Tehlikesi malum ortada.
osmaniyeli
03 Şubat 2009, 19:47
Arkadaslar bircok Avrupa ulkesi ve Amerika'da lane spilitting olayi, yani ayni seritte bir arac var iken, o seride girmek (genellikle motorcular icin gecerli tabii), yasaktir.
Eger o seritte bir araba var ise, ve yani bos ise, sen ayni seritte bulunamazsin.
Ayni sekilde, eger o seritte bir motor var ise, ve hafif seridin saginda durmus ise, yanina bir araba girip, yolunda ilerleyemez.
Bu yasagin niye oldugunu soylemeye herhalde gerek de yok. Tehlikesi malum ortada.
ah ah bi olsa bizim ülkede bu
sağ şeritte kenardan gitsen arabalar vızır vızır
sağ şeridin ortasından gitsen korna ya asılıyorlar hızlı git kenara çekildiye
bıktım ya bu işten ya artislik yapacaksın ya cambazlık
ya basacan çift seger kornaya geçecen sol şeriti ortalayıp basacan , veya aralardan ilerleyecen
yada sağ şeritte millete vurmamak için tepinecen
karar sizin
< iLk@yy >
03 Şubat 2009, 19:55
arkadaşlar yazdığım yazıyı sanırım kimse okumamış uzun uzadıya yazdım ama halen daha kafamızın dikine gitmekle olmuyor belli kurallar var biz kendi egolarımızı tatmin etmek için sürekli bunları çiğneyip bize bişe olunca suçu sürekli araba sürücülerinde aramakta olmaz ne kadar çok dikkat etselerde şerit arasında başımıza bi çok şey gelebilir ve çoğunda biz haksız konumdayız ...
bunun yartışılacak bir yönü yok motosiklet şeridinde gitmiyor kamyonetin kör noktasında bariz bir şekilde kalıyor bu kadar...
facia42
03 Şubat 2009, 20:41
iyi izleyin sinyal lambası yanıyo kamyonetin,motorcu haksız:farao:
ne derseniz deyin motorcu bunda haksız,kamyonet aniden kırıyo direksiyonu doğru ama o motorla daracık yerde neyine hız yapmaya meğilleniyo,yüzde 98 motorcu haksız
flying hellfish
03 Şubat 2009, 21:04
ah ah bi olsa bizim ülkede bu
sağ şeritte kenardan gitsen arabalar vızır vızır
sağ şeridin ortasından gitsen korna ya asılıyorlar hızlı git kenara çekildiye
bıktım ya bu işten ya artislik yapacaksın ya cambazlık
ya basacan çift seger kornaya geçecen sol şeriti ortalayıp basacan , veya aralardan ilerleyecen
yada sağ şeritte millete vurmamak için tepinecen
karar sizin
Orasi oyle arkadasim. Ancak araclar arasi gider iken, 10-15 km surati asarsan boyle kazalara maruz kalabilirsin. Sonucta kimse yaninda ki ufak bir bosluktan motor gecebilecegini dusunmeyebilir.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO