Orijinalini görmek için tıklayınız : Kesik egzost muayenede sorun olur mu!?!?
wert_35
01 Şubat 2009, 17:58
Arkadaşlar regalimin egzostlarını kestirmek istiyorum orjinal ince egzost var sondaki susturucuları çıkarttırıp birazda kestiricem ama muayenede sorun olur mu bilmiyorum?
Daha önce bu şekilde yaptıran varsa muayeneye giripte sorun çıkan var mı hiç?
Bide bu egzost konusunda bilgisi olan varsa egzostlar değişirken kaynak falan olayı var mı? Yani biyerden orjinal egzost bulsam değiştirmek kolay mı?
Son olarakta susturucu takabilme olanağımız var mı acaba kesilen egzostlara?
Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler...
scarface5
01 Şubat 2009, 18:40
muayenede sorun çıkar.bence kestirme kısa sürede bıkarsın o sesden.
çıkma bi egzos bul onu istediğin gibi yap muayene zamanı orjinalini takarsın pek sorun olmaz o zman
poyraz010
01 Şubat 2009, 19:07
Arkadaşlar regalimin egzostlarını kestirmek istiyorum orjinal ince egzost var sondaki susturucuları çıkarttırıp birazda kestiricem ama muayenede sorun olur mu bilmiyorum?
Daha önce bu şekilde yaptıran varsa muayeneye giripte sorun çıkan var mı hiç?
Bide bu egzost konusunda bilgisi olan varsa egzostlar değişirken kaynak falan olayı var mı? Yani biyerden orjinal egzost bulsam değiştirmek kolay mı?
Son olarakta susturucu takabilme olanağımız var mı acaba kesilen egzostlara?
Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler...
bende düşünüyorum eksozu kestirmeyi susturucuyu aldırmayı ama
1- muayeneyi geçtim ya polis tutarsa ?
2- yakıtı arttırıyormuş?
wert_35
01 Şubat 2009, 19:14
bende düşünüyorum eksozu kestirmeyi susturucuyu aldırmayı ama
1- muayeneyi geçtim ya polis tutarsa ?
2- yakıtı arttırıyormuş?
polisin tutma ihtimali çok düşük ben görüyom ne egzostlar var polisin yanından bağarta bağarta geçiyolar polis kafasını kaldırıp bakmıyo bile?
ancak şöyle olabilir gece geç saatte insanları rahatsız etcek kadar gürültülü gezersin sokaklarda biride şikayet eder o zaman ayvayı yedin...
yakıt içinde şunu söyliyim en fazla %10luk bir artış söz konusu...
çıkma bi egzos bul onu istediğin gibi yap muayene zamanı orjinalini takarsın pek sorun olmaz o zman
ya işte takıp çıkartma olayı bu kadar basit mi?
Ramazan Can
01 Şubat 2009, 19:15
çıkma Bi Egzost Bul Onunla Oyna.. Orjinaline Dokunma...
wert_35
01 Şubat 2009, 19:17
çıkma Bi Egzost Bul Onunla Oyna.. Orjinaline Dokunma...
o kadar oynamayla falan uğraşcağama smokehead alırım abi ama bütçem müsait değil:pale:
muayneden geçmez kesinlikle orjinaliyle oynama ...
wert_35
01 Şubat 2009, 19:47
muayneden geçmez kesinlikle orjinaliyle oynama ...
ya ben sokaklarda 10larca kesik egzostlu motor görüyorum onlar nasıl geçiyo muayeneden yada muayenesiz nasıl geziyolar?
poyraz010
01 Şubat 2009, 21:02
ya adam muayene günü takıor diğer eksozu en fazla 15-20 dk lık iş :) araba egsozu değil bu sonuçta :) öyle gösteriyor geliyor.. sonra gene kendi keyfine göre düzenliyor.. :):bounce:
mach1
01 Şubat 2009, 21:39
Öyle çok rahatsız edici sesi olmazsa sorun olmaz motosikletlerde egzoz muaynesi olmadığı için sorun yoktu benim bildiğim kadarıyla
poyraz010
01 Şubat 2009, 21:41
Öyle çok rahatsız edici sesi olmazsa sorun olmaz motosikletlerde egzoz muaynesi olmadığı için sorun yoktu benim bildiğim kadarıyla
Olur ya abi adam takar gezirmez.. belli olmaz genede sağlam gitmek lazım.
draggy
01 Şubat 2009, 22:32
Benimkiler açık, önceki sahibi 1,5 milyarlık egsozları kıyıp açtırmış :) Şimdi Mayısta ki muayene için harıl harıl orjinal muff arıyorum :mrgreen:
wert_35
01 Şubat 2009, 22:37
ya adam muayene günü takıor diğer eksozu en fazla 15-20 dk lık iş :) araba egsozu değil bu sonuçta :) öyle gösteriyor geliyor.. sonra gene kendi keyfine göre düzenliyor.. :):bounce:
ya işte bende bunu soruyorum egzost değiştirmek ne ölçüde zahmetli ve zor bi iş kaynak falan gerekiyo mu muayeneye giderken birinden ödünç orj egzost bulsam olur mu bu iş?
draggy
01 Şubat 2009, 22:40
ya işte bende bunu soruyorum egzost değiştirmek ne ölçüde zahmetli ve zor bi iş kaynak falan gerekiyo mu muayeneye giderken birinden ödünç orj egzost bulsam olur mu bu iş?
egsozların kaynakla işi yok ama boğazı ile birlikte değiştireceksen, bakır contaları da değiştirmeyi unutma, berbat bir ses alırsın ayrıca yaktığın boş yakıtta cabası :)
wert_35
01 Şubat 2009, 22:59
tezelden bi egzostçuya gidip bu işi sormam lazım benim bakalım onlar ne diyo?
poyraz010
02 Şubat 2009, 12:21
tezelden bi egzostçuya gidip bu işi sormam lazım benim bakalım onlar ne diyo?
banada haber verirsen sevinirim :) bende düşünüyorum bekliyoruz..:bounce::cat:
-CRiminAL-
03 Şubat 2009, 02:14
Peki koruma demirine falan taktırılan sis farları muayenede sorun çıkatyormu.Piyasada gezen cruiser motorların %90 ında sis farı var.Genelde de koruma demirine takarlar biliyorsunuz.
Bu durum konusunda bilgisi olan var mı acep
siyahus
31 Mart 2009, 17:15
arkadaşım bendede regal var ve benim egzostlar açık, ama ben sıkıldım orjinal egzost almayı düşünüyodum . istersen bigün buluşalım beğenirsen takas ederiz. Muayeneye gideceğin zamanda gene değişir muayeneden geçersin. Değiştirmek için kaynağa falan gerek yok direk sök tak yapıyosun . Gerçi biraz uğraştırır ama 1 saate sökülür takılır en fazla.
Pardon yaa izmirdeymişsin dikkat etmemişim :) geri aldım dediklerimi :D
motorhocası
31 Mart 2009, 17:35
arkadaşım bendede regal var ve benim egzostlar açık, ama ben sıkıldım orjinal egzost almayı düşünüyodum . istersen bigün buluşalım beğenirsen takas ederiz. Muayeneye gideceğin zamanda gene değişir muayeneden geçersin. Değiştirmek için kaynağa falan gerek yok direk sök tak yapıyosun . Gerçi biraz uğraştırır ama 1 saate sökülür takılır en fazla.
Pardon yaa izmirdeymişsin dikkat etmemişim :) geri aldım dediklerimi :D
Şekil A' da görüldüğü üzere egsozu kesmek-uzatmak-egsozu ve manifoldu tam olarak modifiye etmememek sonucunda, tekrar orjinale çevirmek istenir.:)
siyahus
31 Mart 2009, 17:40
Aslında değiştirmek istemiyorum.Ancak oturduğum sitede sabahları rahatsız olacak millet diye tırsıyorum. Yoksa trafikte hele hele E-5 te gidiyorsanız açık egzst kesinlikle şart.Başka türlü adam yerine konupta kendimizi gösteremiyoruz maalesef. kornayı bile iplemiyolar ancak groooaaaar diye bi ses duyunca çil yavrusuna dönüyolar :)
motorhocası
31 Mart 2009, 17:50
Aslında değiştirmek istemiyorum.Ancak oturduğum sitede sabahları rahatsız olacak millet diye tırsıyorum. Yoksa trafikte hele hele E-5 te gidiyorsanız açık egzst kesinlikle şart.Başka türlü adam yerine konupta kendimizi gösteremiyoruz maalesef. kornayı bile iplemiyolar ancak groooaaaar diye bi ses duyunca çil yavrusuna dönüyolar :)
Düşük devirde-kalkışlarda performans da zayılamıştır.Bence en yakın sürede orjnale çevir makineni. 1.4 lt Clio'ya taktırdım uzun yolda özellikle bayırlarda kafayı yiyeceğim, orjinali takmak lazım:wiinkk:
canercamalan
31 Mart 2009, 17:51
niye ya illa egzost mu lazım yanlışsın bence şöyle güzel bağıran bir korna tak bakalım nası kaçıyo millet (havalı korna)
StoneOfDeath
31 Mart 2009, 17:56
niye ya illa egzost mu lazım yanlışsın bence şöyle güzel bağıran bir korna tak bakalım nası kaçıyo millet (havalı korna)
minibuscu kornalarından olan fofınkk dıe ses cıkartan havalılardan cok ıstemıstım ama aku kaldırmadı :queen: bide ole ufak bısede deılmıs nereye sıgdırcam bulamadım scooterda gecen yaz ama sesine hastayım fo fınkkk :queen:
babaçi
01 Nisan 2009, 02:14
muayeneye gittiğimde özellikle egsoz olayını sordum.
kesilmiş ve içi boşaltılmış egsozlar kesinlikle geçemiyor dendi.:cat:
mterayes26
01 Nisan 2009, 02:43
250 cc motorun egsozunu boşaltsan ne ses alacaksın allahını seviyorsan sırf kafa ağrısı yapar olcak en az 500 cc tmm istedıgın sekle sok cunku ses egsozdan degıl motordan gelecek
asfalt meleği
01 Nisan 2009, 02:46
muayenen onaylanmayacaktır.
gerçi muayene için taktırıp muayeneyi aldıktan sonra geri teslim edebilirsin.. çözüm bol sonuçta.. polisler de bu aralar ilgilenmiyor. ama yarın bir gün onlara da şuna bak derler.. olay biter..
accursedking
01 Nisan 2009, 04:00
minibuscu kornalarından olan fofınkk dıe ses cıkartan havalılardan cok ıstemıstım ama aku kaldırmadı :queen: bide ole ufak bısede deılmıs nereye sıgdırcam bulamadım scooterda gecen yaz ama sesine hastayım fo fınkkk :queen:
sitebel'in motosikletler için ürettiği küçük havalı kornalar var.araba aksesuarcılarında satılıyor.keeway superlight'a bile takan arkadaş var.çoğu akü kaldırıyor sanırım.sesi de çok kuvvetli...tipi ve boyutu hakkında linkteki resimden fikir edinebilirsiniz
http://img.photobucket.com/albums/v136/Nice_Rumble/6644-500x600.jpg
buarada egzos konusundada vance&hines derim.650-750 lik makinalardan bile 1800 lük makina sesi çıkarıyor.içimin yağları eridi her duyduğumda.taktım kafaya :) egzos boşaltmadan çok farklı.içinde inanılmaz bi sistem var.muayeneden geçmek için sesi düşürme adına bitakım aparatlar olabilir,yada orjinal egzos ödünç alacağız.polis çevirirse de çorbacıya götürüceğiz,olmadı paşa paşa ödeyeceğiz cezamızı.tabigümrükten geçmiş devlete vergisi ödenerek alınmış bi üründen ceza yemek hala anlayabildiğim bir durum değil.bu arada vance&hines'ı türkiye'ye kim getirir yada nerelerde bulup görebilirim bilen varsa bilgilendirirse sevinirim
mach1
01 Nisan 2009, 12:14
Ben arabayı en muayneye götürdüğümde egzozun boğazının oraya ince sac koydurdum geçici bir süre sesi kesmek için sizde öyle yapa bilirsiniz,ama muayneyi yaptırdıktan sonra hemen çıkartın nedeni öyle çok kullanırsanız egzoz contasını yakarsınız:cherry:
excalibur90
01 Nisan 2009, 13:13
Vizeden geçemezsin Oynama motoru:cat:
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO