PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motorum Sola Çekiyor

gurcam
22 Ocak 2009, 17:41
Arkadaşlar merhaba. Benim Kymco ck 125 motorum var. Geçen sene kaza yapınca ön amortisörü takım olarak değişti. Fakat bu değişimden sonra motorun ne zaman ön frenini kullansam sola doğru çekme yapıyor. Normalde hiçbir şekilde çekme olmuyor. Arka freni kullandığımdada bir sorun yok. Motorum henüz 6300 kilometrede. Fren mesafesinde de bir sorun yok. Tek sorun dediğim gibi sola çekmesi. Bir fikri olan varsa ne olur söylesin kontrol ediyim. Özellikle yüksek hızlarda çok sorun oluyor. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Makine
22 Ocak 2009, 18:41
Ön takımın bağlı olduğu şase boğazının açısı ve durumu kontrol edildi mi? Bu boğazda bulunan bilya yatakları kaza sonrası değişti mi? Muhtemelen motorun ön izi ile arka izi arasında farklılık var veya ön takımda yanal açılanma var. İncelemek gerek.

Di Daktır46
22 Ocak 2009, 21:52
arkadaşım bence senin motor solcudur ondan seçim zamanı yapar böyle şeylerr:)

THE_LANCET
22 Ocak 2009, 22:08
ön takım ve bağlantılarının iyi bir usta tarafından incelenmesi lazım. @Makine'nin söylediklerine katılıyorum.

E-M-R-E
22 Ocak 2009, 23:54
jant yamuk olabilir hocam bi de jantlarına bak istersen. .:cat:

gurcam
23 Ocak 2009, 17:51
çok sağolun. hafta sonu hemen baktıracam. Yalnız jantta bi sorun olduğunu sanmıyorum olsa titreme yapar değilmi? bende titreme yok

kawasaki26
23 Ocak 2009, 18:30
abi inşallah halledersin

nitrious81
23 Ocak 2009, 18:42
Motorda kı Şasi Yamuklugundan kaynaklanıyor motorla anladıgım kadarı ıle onden kaza yapmıssın ve Şasinde yamulma meydana gelmıs anlayacagın Şasi yı duzelttırmen lazım ama ıyı yapılması ıyı bırıne yaptırılması gerekıyor tam duzgun olması ıcın...

demirgursel
23 Ocak 2009, 21:56
göbek bilyalarına bak

osmanba
23 Ocak 2009, 22:30
Sürekli olarak ön fren kullanıldığında ve her defasında da sol tarafa kaçma varsa kazadan kaynaklanan ön sistemde arıza var demektir. Bu işlem arabalarda bile aynıdır. iyi bir ustanın sorununa çözüm bulacağına iananiyorum.

mach1
23 Ocak 2009, 23:09
O benim motorda vardı ön düzeni tutan burçlar var onlarda boşluk varsa yapar.Benim motorda da vardı Gaydırı Gubak Cemile gibi sağ sol yapıyordu