Orijinalini görmek için tıklayınız : kanuni Bobcat 150cc mi Kymco Agility City 125cc mi?
polo34
11 Ocak 2009, 22:02
Kanuni Bobcat Kymco Agility City
-150 cc - 125 cc
-Yağ soğutma - Hava soğutma
- 11,28 hp - 9,6 hp
- 11.4 nm - 9,8 nm
- ön arka disk fren - ön arka disk fren
- 124 kg - 100 kg
- 7,5 lt benzin deposu - 6 lt benzin deposu
- Tayvan malı (PGO) - Tayvan malı
- ön 12" arka 13" - ön arka 16" jant
Amaç hafta sonu min 100 km max belli değil :) uzun yol, ilk motor olacak, sıfır olacak, hangisini tercih etmeliyim sizce? keeway outlook 150cc yi de beğeniyorum ama taksit yapılmıyor :)
motorhocası
11 Ocak 2009, 22:10
Hiçbiri, yeni gelecek enjeksiyonlu Honda İnnova Cup ile bunlardan fazlasını alırsın ,hem de vitesliye geçiş için yarı otomatik vitesten girersin.
digi_boy26
11 Ocak 2009, 22:12
Bobcat ve hussar Kore mallarıdır. harika motorlardır ben Bobcat'i tavsiye ederim ama vereceğin parayla 2.el de önerebiliriz istersen. :)
polo34
11 Ocak 2009, 22:13
hocam kymco da da cup modeli var ama tipini beğenmiyorum :)
G.BEREKET
12 Ocak 2009, 13:44
2si arasında kesinlikle kymco.
bencede kymco biraz daha kalite gibi duruyo.
fiyatları nedir peki bu motorların, yakınmı birbirine?
VaScO1925
12 Ocak 2009, 14:40
bence agility.
E-M-R-E
12 Ocak 2009, 14:48
kymco:cat: 100.000km garanti veren 2. motosiklet markasıdır. harley davidson dan sonra . .
polo34
12 Ocak 2009, 15:03
kymco city nin bana göre avantajları
- garanti
- sağlamlık
- malzeme kalitesi
-16" jant
- renkleri koyu siyah+mavi
dezevantajı
- kağıt üzerindeki gücü ama hafif olduğu için durum nasıl bilmiyorum
- son sürat düşük
- hava soğutma (yazın kavurucu sıcakta uzun yol deneyimi nasıl olur? )
kanuni için avantajları
- bol yedek parça
- yaygın servis
- çin olmaması
- gücü daha yüksek, tekerler küçük iyi kaçar diyicem ama daha ağır, sonuç?
- son sürati daha fazla
- yağ soğutma (uzun yol, şehir içi trafik için korkmaya gerek yok heralde)
dezevantajları
- küçük teker (yol tutuş)
- motor kapalı kutu, çok pahalıya önceden satıldığı için kullanıcısı fazla değil ama kullanıcıları sorunsuz diyor
- koyu renk yok, rengarenk, sarı kırmızı mavi
Kymco partizanları hala gelmemiş şaşırdım:queen:
Şaka yapıyorum tabiki arkadaşlar aman yanlış anlaşılıp tartışmayalım:cat:
Konuya dönecek olursak ben olsam kymco'yu alırdım.Kanuni isterse Japonya'da ya da Almanya'da üretsin sonuçta "KANUNİ" yani değil mi:farao:
cakalaz
13 Ocak 2009, 19:44
Agility tabii ki :)
polo34
13 Ocak 2009, 21:05
bir scooter için kanunideki yağ soğutma çok önemli mi min 100 km durmaksızın gidilecek seyehatlarde sizce? ayrıca scooterda vibrasyon nasıldır? ben klavye motorcusuyum :) önce birkaç sene motorla yolda gitmeye alışmayı düşünüyorum, ustalaşınca ömrümüz yeterse :) vitesli bir motorla ya da yine scooterla gerçek tarzımı bulmayı düşünüyorum, otomatik scooter sürmesi vs kolaydır diye düşünüyorum, ayrıca marka motor bol yedek parça sorunsuz olsun diyince 4000 ytl ye bol taksitle ancak bu scooterları görebiliyorum:)
hyosung enduro rt125cc düşünüyordum ama 5200 ytl verip 125cc alacağıma biraz daha az vereyim, aynı performansta aynı kalitede başka birşey alayım dedim kendime kendime, motoru uzun süre kullanacağım için (belki yiğenlerime bırakıcam ileride) ilk ve son sahibi olmaktan da korkuyorum, distribütörsüz kalmış parçası bulunmayan beklenen bir sürü motor var ne yazık ki ...
TORAMAN
14 Ocak 2009, 03:10
polo34 arkadaşım her iki ürünün teknik verilerini araştırıp yazmışsın çok güzel..:cat: Ama fiyatlarını yazmamışsın onuda ben belirteyim; Kanuni Bobcat 150 6000 TL, Kymco Agility City 125 4050 TL. Yani arada 2000 TL fark var..:pale: Bu hiçte küçüksenmeyecek bir rakam. 4000 TL bütçen varsa bu durumda sıfır Kymco Agility City 125 alabilirsin..:cat:
Ben kanuni'nin 6000 lira olduğunu mu bilmiyordum Toraman abi şaka mı bu:cyclopsan
Edit:Şimdi baktım da 6002 ytl gözüküyor.Bu kanuni kafayı yemiş.O parayı ona verene kadar 2. el agility 125 ile cbr 125 alırsın ki 2 tane adam gibi motorum var dersin:farao:
polo34
14 Ocak 2009, 10:16
polo34 arkadaşım her iki ürünün teknik verilerini araştırıp yazmışsın çok güzel..:cat: Ama fiyatlarını yazmamışsın onuda ben belirteyim; Kanuni Bobcat 150 6000 TL, Kymco Agility City 125 4050 TL. Yani arada 2000 TL fark var..:pale: Bu hiçte küçüksenmeyecek bir rakam. 4000 TL bütçen varsa bu durumda sıfır Kymco Agility City 125 alabilirsin..:cat:
sahibinden.com da sıfır kanuni bobcat'i de 4000 ytl'ye veriyorlar, ayrıca yine sıvı soğutmalı deer 152 de 3700 ytl gibi rakamlarda, bunlar satılmıyor heralde, bazı bayilerde kalıcı olarak kurtulmak istiyorlar olarak anladım :) bu arada bu iki motor çin değil tayvan malı, heralde o yüzden pahalılar ...
6000 ytl kim verir :) başta hyosung, honda, sym, kymco var o rakamlara :)
kalidor
14 Ocak 2009, 10:29
kesinlikle kymco...
Deryali
14 Ocak 2009, 10:52
Kymco ile kanuniyi kıyaslamayın bile. Elbetteki bu tabloda Kymco alınmalı.
TORAMAN
14 Ocak 2009, 14:37
sahibinden.com da sıfır kanuni bobcat'i de 4000 ytl'ye veriyorlar, ayrıca yine sıvı soğutmalı deer 152 de 3700 ytl gibi rakamlarda, bunlar satılmıyor heralde, bazı bayilerde kalıcı olarak kurtulmak istiyorlar olarak anladım :) bu arada bu iki motor çin değil tayvan malı, heralde o yüzden pahalılar ...
6000 ytl kim verir :) başta hyosung, honda, sym, kymco var o rakamlara :)
polo34 arkadaşım öncelikle seni tebrik ederim..:cat: Çünkü araştırmayı doğru yapmışsın ben sadece Kanuni'nin resmi internet sitesindeki fiyatlara bakmıştım. Evet sahibinden.com da bazı illerde (Sivas, Sakarya, İst.-Bayrampaşa) 4000 TL.ye Kanuni Bobcat 150 satılıyor. Niçin eski fiyattan satıldıklarını bilemeyeceğim (senin tahminin doğru olabilir) ama bu model ile ilgili kullanıcı arkadaşlardan bilgi alabilirsin. Birde Kymco modellerine maalesef yeni zamlar yaptı.:pale:
tamyak
14 Ocak 2009, 14:48
Kymco ile kanuniyi kıyaslamayın bile. Elbetteki bu tabloda Kymco alınmalı.
Ah arkadaşım direk marka olayına girmişsin yanlış yönlendirmeyelim insanları burda... Bobcat dizayn olarak ta kalite olarak ta yedek parça fiyatı olarak ta kymcodan iyidir..Ben de bobcat kullanıyorum... taiwan da pgo firmasının üretimidir...Sıfırı 6000 ytl etmez tabiki zaten kanuni artık getirmiyo onları şu bayilerin sattıkları 2006 ya da 2007 modeldir. 2008 i gelmedi Türkiye'ye stokları tüketiyolar...
Özellikle mümkünse 2 motoru yan yana koyun bi, inceleyin...Ne demek istediğimi daha motorun dış kasa malzemesinden aradaki farkı anlarsınız...
Motora gelince son derece kaliteli ve sorunsuz bir scooter dir..Tek şikayetim var bobcat ten o da biraz sert tir konforsuzdur...Ama yol tutuşu ve dengesi sınıfındaki cihazlar la kıyaslarsak kusursuzdur...
polo34
14 Ocak 2009, 15:49
bir motorun hangi senede üretildiğini nasıl anlarım, ruhsata yeni model diye işleyebiliyorlar galiba ...
bobcat ı filan bilmem scooter alacakken kanuniye bakmadım bile hele şimdi fiyatlarını okudum:cyclopsan valla ne bileyim kymco gibi kendini kanıtlamış bi marka varken taiwan da olsa japonda olsa kanuni almazdım almadım da zaten...
performans olarak mutlaka kanuni hacim avantajıyla üstündür ama toplasan bence hepsi budur.
Sonuçta 100,000 km garanti veriyor motoruna bu bile tercih sebebidir:cat:
soğutma sistemlerine gelince iki yıldır düz agility yaklaşık beş aydırda city kullanıyorum buranın sıcağını bilen bilir gölgede yumurta koy tavaya pişsin:P yani hiç bi sorun olmuyor zaten yıl 2009 olmuş ne bu mobiletmi bu yaw sıcakta motor şişecek:queen:
Motosiklet alırken bence ikinci elde önemli bobcatı 4000 lira verip hemen satmak istesen kaça satabilirsin oda bi muamma:silent: Kyomconun oturmuş bi ikinci eli var mümkün olan en az zararla satarsın bununda bir sürü örneği var sitemizde bi kaç arkadaş çok kısa sürede satmıştı motorunu.yani kısaca bence kymco:cat:
polo34
14 Ocak 2009, 18:57
uzun yıllar sürecek birisi için ne kadar ucuz olsada türkiyeye getirilmeyen motoru almakta pek akıl karı değil galiba, kanuni olarak 10 sene parça bulundurmak vs de var ama o parçaların fiyatları diğerlerinden pahalı olursa ayrı bir sorun olur, kymco ya dönüş yapıyorum :)
tamyak
14 Ocak 2009, 19:06
Hayırlı olsun arkadaşım bu saatten sonra alacağın motor ... Ama kafanı karıştırmak gibi olmasın 2. el düşünürsen bir de honda dylan ı tavsiye ederim düşük kilometrede bulursan o da iyi motordur...
daha doğrusu sıralama yaparsam 1 motor ekledim ekstradan bu sıaralamaya göre seçimimi yapardım...
1 honda dylan
2 kanuni bobcat
3 kymco
kardeş bencede 2. el 4000TL civarına dylan al.
mondializzet100
14 Ocak 2009, 20:03
Bobcat'a o kadar para verilmez,aynı paraya Dylan alınır.Hiç değilse 16 hp su soğutmalı ve Honda !
polo34
15 Ocak 2009, 15:21
madem o para çok diyorsunuz, hondaya gücümüz yetmiyor, keeway arn150 için ne diyorsunuz? bol taksitle herşey dahil 3000 ytl ye veriyorlar, marmara bölgesinde beni sorunsuz gezdirir mi? iki kişi binilecek 80 + 50 kg, arka topcase taşıma demiri dışında gözüme siyah rengiyle güzel görünüyor, belki o demir değişirse daha iyi görünür:) içi beni dışı sizi yakmasında :)
nasılsa ilk motorum olacak, sorunsuz olsun 2 kişi 100km/h mümkünse 120 km/h yapsın yeter bana ...
melcor09
15 Ocak 2009, 17:14
fiyat farkı da var arada hatırladıgım kadarıyla git kymco al memnun kalırsın saglamdır.
tamyak
15 Ocak 2009, 19:34
madem o para çok diyorsunuz, hondaya gücümüz yetmiyor, keeway arn150 için ne diyorsunuz? bol taksitle herşey dahil 3000 ytl ye veriyorlar, marmara bölgesinde beni sorunsuz gezdirir mi? iki kişi binilecek 80 + 50 kg, arka topcase taşıma demiri dışında gözüme siyah rengiyle güzel görünüyor, belki o demir değişirse daha iyi görünür:) içi beni dışı sizi yakmasında :)
nasılsa ilk motorum olacak, sorunsuz olsun 2 kişi 100km/h mümkünse 120 km/h yapsın yeter bana ...
Slm iyice çapı küçülttün sen çin malını tavsiye etmiyorum bence hedef küçültme yazık arn ye vericeğin paraya ...
G.BEREKET
15 Ocak 2009, 19:56
Bencede kymco al istediklerin kymcoyu gösteriyor;)
skeni
19 Şubat 2009, 23:24
arkadaşlar yeni bobcat 150 satın aldım hoşuma gitti ne duşunuyorsunuz bu motor hakkında
kawasaki26
19 Şubat 2009, 23:26
tabiki kymco :)
skeni
19 Şubat 2009, 23:26
kulanan birisi varsa bana avantajlarını ve dezavantajlarını yazabilirmi
sero35
20 Şubat 2009, 00:01
kanunıden uzak dur.yedek parcası asırı pahalı.artı bobcat neden pıyasada fazla yok.cevap :hıc tutulmadıda ondan.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO