Orijinalini görmek için tıklayınız : "0" CBF150 mi yoksa 2. el CBR125 mi?
motorhocası
02 Ocak 2009, 22:07
Konfor mu mercedes mi bu konfor,Porsche 911 konforsuz mudur? Hodri meydan?
cbf 150
02 Ocak 2009, 22:07
ben hemen arkadaşları arayım o zaman:cherry:
oğuz-antalya
02 Ocak 2009, 22:08
arkadaşım ikisine de bin kullan sonra konfor ne anlarsın yanlış bir kelimeden bahsettiysem affola ama gerçek bu :cat:
motorhocası
02 Ocak 2009, 22:12
arkadaşım ikisine de bin kullan sonra konfor ne anlarsın yanlış bir kelimeden bahsettiysem affola ama gerçek bu :cat:
Ne bineceğim ya konfor beni bozar:bounce:,kendi ağzınla söyle hangisi zevkli de tarafsız birinden duyalım. Viraj,akselarasyon,yüksekhız ve denge,rüzgaran etkilenme,yakıt tüketimi biraz döktür lütfen?:cat:
__ArcheR__
02 Ocak 2009, 22:13
bende yakında motor alıcam ama bende cbf 150 ve cbr 125 arasında kalıyorum ve 1-2 aydır forumu takıp edıyorum fakat hangısını alıcagım hakkında kafamda bi netlik oluşmadı sanırım oguz abinin dediği gibi bu konu bitmicek bende alıcagım zaman hangısı denk gelırse onu alıcam artık başka çözüm yolu bulamıyorum :):)
cbf 150
02 Ocak 2009, 22:13
porche 911'i anladıkta mercedesin hangi modelinden bahsediyorsunuz çift kanatlısıda var 500selde var 190e var kıyaslama yapabilmemiz için model verirseniz sevinirim
porche konfor aracı değil spor arabalardır ve bu tür araçlarda konfor aranmaz yüksek sürat ve manevra kabiliyetinin yüksek sıtandartlarda olması için konfordan ödün verilmek zorunludur yani anlıcanız cbf 150 şaşmaz.:wiinkk:
motorhocası
02 Ocak 2009, 22:17
porche 911'i anladıkta mercedesin hangi modelinden bahsediyorsunuz çift kanatlısıda var 500selde var 190e var kıyaslama yapabilmemiz için model verirseniz sevinirim
porche konfor aracı değil spor arabalardır ve bu tür araçlarda konfor aranmaz yüksek sürat ve manevra kabiliyetinin yüksek sıtandartlarda olması için konfordan ödün verilmek zorunludur yani anlıcanız cbf 150 şaşmaz.:wiinkk:
Şöyle deyim o zaman CBF150 c180mercedes olsa CBR125 c200 Sportcoupe olur. :queen:
ahmet93
02 Ocak 2009, 22:18
Bu böyle sabaha kadar gider hiç bir sonuçta alamayız bu arada 16 oldular:P
oğuz-antalya
02 Ocak 2009, 22:19
Ne bineceğim ya konfor beni bozar:bounce:,kendi ağzınla söyle hangisi zevkli de tarafsız birinden duyalım. Viraj,akselarasyon,yüksekhız ve denge,rüzgaran etkilenme,yakıt tüketimi biraz döktür lütfen?:cat:
konfor seni bozar :)
ikisininde zevkleri daha önce de dediğim gibi ayrı ayrı bir tatyüksek hız benim için 10km/h ya 15 fark yapmaz motora zevk için binerim yani soz hıza ulaşmak için değil denge sana şöyle söyliyim sürene iksi de aynı süremeyene zor gelir orasına bişe y diyemem o şahsa bağlı diye düşünüyorum vs vs vs
Bu böyle sabaha kadar gider hiç bir sonuçta alamayız bu arada 16 oldular:P
ben 16 yaptım aslında bı oy hakkım daha olsa cbr a vericem de :P
ethemm76
02 Ocak 2009, 22:20
bende yakında motor alıcam ama bende cbf 150 ve cbr 125 arasında kalıyorum ve 1-2 aydır forumu takıp edıyorum fakat hangısını alıcagım hakkında kafamda bi netlik oluşmadı sanırım oguz abinin dediği gibi bu konu bitmicek bende alıcagım zaman hangısı denk gelırse onu alıcam artık başka çözüm yolu bulamıyorum :):)
Mutlaka ikisinden biri senin tarzındır. Tarzını doğru teşhis etmelisin bence. Yani ybr mi cbf mi ?.. veya cbr 125 mi yzf r 125 ? derettütüne düşülebilir ama.. cbr ve cbf arasında kalmak doğru ..istediğin motora sahip olman konusundaki yolunu zorlamştırabilir. 3 ay önce 0 cbf alırken cbr aklıma bile gelmedi. ybr ile apachilere bakmıştım. İlk önce tarzını teşhis etmelisin derim..
cbf 150
02 Ocak 2009, 22:22
Şöyle deyim o zaman CBF150 c180mercedes olsa CBR125 c200 Sportcoupe olur. :queen:
c180 parçaları sefaköy araba mezalığında yedek parça dolu c200 spotcupe alıp yedek parçayı almanyadanmı ithal etcen yoksa garajından çıkarmıcanmı.:cherry:
motorhocası
02 Ocak 2009, 22:24
Durun ya ben de diyom foruma katılanları mı sayıyolar ben de bir oy atıp geliyom şimdi:queen:
Oğuz bunu senden hiç beklemezdim CBRli abin motoru koklatmıyo galiba hiç CBR daha iyi diyemedin tebrik ederim:farao:
ozgurakman
02 Ocak 2009, 22:25
Sevgili arkadaşlar, saygı duyduğum abilerim... bu mesajlar beni bir sonuca götürmüyor ki olay kapışmaya döndü.
uzun soluklu olsun istiyorum... üniversitede de kullanacağım bu aleti. aralıksız gideceğim en uzun yol da BLK - IST (Büyük Çekmece) yani 500 km. her ikisi de gider bu yolu. ekonomi de cbf açık ara fakat genç ruhumu yabana atıyorsunuz...
Hangisi İYİ demiyorum, hangisi daha doğru seçim olur? kısa mesafelerde daha çok kullanacağım. Hepinizi seviyorum ve sayıyorum.
Saygılar.
Gönlüm CBR den yana fakat satışta, yedek parçada [servis ücreti(mitsubishi'mizden biliyorum geçiriyorlar)], kazada ve BENZIN de sorun olmasından korkuyorum... Rahatlamak istiyorum uykularım kaçtı uyuyamıyorum...
oğuz-antalya
02 Ocak 2009, 22:27
Durun ya ben de diyom foruma katılanları mı sayıyolar ben de bir oy atıp geliyom şimdi:queen:
Oğuz bunu senden hiç beklemezdim CBRli abin motoru koklatmıyo galiba hiç CBR daha iyi diyemedin tebrik ederim:farao:
ben ikiside birbirinden iyi yada kötü demedim ki arkadaşım :)
iksi de ayrı tat dedim merak etme abim bana koklatıyo diyememem için bi sebeb yok ki ben fikir sundum iki motoru da kullanan birisi olarak demedimki cbf daha iyi diye tarz meselesini kavramak gerek önce şahıs alırken bundan emin olmalı öncelikle :) CıBıRa laf söyletmem merak etme :)
ahmet93
02 Ocak 2009, 22:27
konfor seni bozar :)
ikisininde zevkleri daha önce de dediğim gibi ayrı ayrı bir tatyüksek hız benim için 10km/h ya 15 fark yapmaz motora zevk için binerim yani soz hıza ulaşmak için değil denge sana şöyle söyliyim sürene iksi de aynı süremeyene zor gelir orasına bişe y diyemem o şahsa bağlı diye düşünüyorum vs vs vs
ben 16 yaptım aslında bı oy hakkım daha olsa cbr a vericem de :P
Varya aklımdan bi üyelik daha alıp cbra oy atmak geldi ama o kadar da değil
Bu arada 11 olduk:P
emircani
02 Ocak 2009, 22:28
şimdi 2. el cbr aldığında
büyük cclere geçmek için alınıp yeniyetmeliğin atıldığı,hor kullanılmış motorlar olduğu kulağına gelecek.
acaba alan rodajını nasıl yaptı motoru pert etmiş midir ?
bi sorunu varda mı satıyor ?
belkide ben biraz paranoyağım...
ben oyumu 0 cbf ten kullandım.yakıt konusunda daha verimli diye biliyorum.
ayrıca 0 km olması büyük avantaj.
cbr 125 ise ne biliyim ben ısınamadı.Race havası yok o motorda...biraz cüsseliysen komik kalacaktır
oğuz-antalya
02 Ocak 2009, 22:30
ben yemek molası vericem :) abimin üyeliğini de acıp oyumu cbr a vericem legal bişey yani :)
cbf 150
02 Ocak 2009, 22:31
bak şimdi oldu doğru yolu buluyoruz genç ruhu dedinmi işler değişir o zaman cbr alıcaksın arkadaşım biraz yaş kemale erdimi cbfyi alırsın
motorhocası
02 Ocak 2009, 22:32
şimdi 2. el cbr aldığında
büyük cclere geçmek için alınıp yeniyetmeliğin atıldığı,hor kullanılmış motorlar olduğu kulağına gelecek.
acaba alan rodajını nasıl yaptı motoru pert etmiş midir ?
bi sorunu varda mı satıyor ?
belkide ben biraz paranoyağım...
ben oyumu 0 cbf ten kullandım.yakıt konusunda daha verimli diye biliyorum.
ayrıca 0 km olması büyük avantaj.
cbr 125 ise ne biliyim ben ısınamadı.Race havası yok o motorda...biraz cüsseliysen komik kalacaktır
He şunu söyleyim ben titiz ötesiyimdir.
Benim tavsiye ettiğim maksimum 2500 km'de 2006 model,çizik,nokta hata olmayan aletlerdir. (Bunu baştan söyleseydik ya ya oylar CBF'ye kaçtı):queen:
ahmet93
02 Ocak 2009, 22:32
İşin gırgırını bırakıyorum
Aslında emircani haklı cıbırı alırsan 2. alıyosun bunu iyi düşün temizini bulabilirsen cbr, ama temizinide bulman zor gibime geliyo çünkü yeni başlayanlar bu motoru alıp 5 6 bin kullanıp artık kaç kez yatırdıysa sayıto buna dikkat etmen lazım
cbf 150
02 Ocak 2009, 22:33
yok ya o kadrda diil bence fazla uzatmayalım konuyu kızmayalım birbirimize ikiside güzel motor
fullthrottle
02 Ocak 2009, 22:34
bence r 125... ille de yamaha!
cbf 150
02 Ocak 2009, 22:36
aha buda nerden çıktı:cyclopsan
ahmet93
02 Ocak 2009, 22:38
Bence rs 125 adam cbr ye bütçesi zor yetişiyo sen ne diyosun
motorhocası
02 Ocak 2009, 22:43
Karşılaştırma yaparken en başta alınacak referans paradır arkadaşlar 0 motor ile 2 eli karşılaştıracaksanız kesinlikle 0 fiyatından düşük fiyatı olmalıdır. CBR125 her bakımdan ikinci eli ile CBF150 yle karşılaştırılabilir. İkisinin kullanım özellikleri arasında ve renkleriyle kesinlikle tek terchimdir.1500 km kullanılmış, hatasız bir motor 0km motordan üstünse bana göre tek tercih CBR 125 olur.:cat:
cbf 150
02 Ocak 2009, 22:49
Karşılaştırma yaparken en başta alınacak referans paradır arkadaşlar 0 motor ile 2 eli karşılaştıracaksanız kesinlikle 0 fiyatından düşük fiyatı olmalıdır. CBR125 her bakımdan ikinci eli ile CBF150 yle karşılaştırılabilir. İkisinin kullanım özellikleri arasında ve renkleriyle kesinlikle tek terchimdir.1500 km kullanılmış, hatasız bir motor 0km motordan üstünse bana göre tek tercih CBR 125 olur.:cat:
alternatifi yoktur demiştim ya hocam bu arkadaş konuyu tam okumamış bak.
__ArcheR__
02 Ocak 2009, 22:52
benim gönlüm %60 cbr diyor fakat yakıt konusu yedek parçadakı pahalılık gibi konular ikileme sokuyo beni
bence bu konu kapanmıcak :mrgreen:
motorhocası
02 Ocak 2009, 22:52
alternatifi yoktur demiştim ya hocam bu arkadaş konuyu tam okumamış bak.
Bu konu da öyle zaten hiçbir referans verilmeden karşılaştırma mı olurmuş?
Maça en başta 0-1 önde başladı CBR125::plus1::
ahmet93
02 Ocak 2009, 23:05
benim gönlüm %60 cbr diyor fakat yakıt konusu yedek parçadakı pahalılık gibi konular ikileme sokuyo beni
bence bu konu kapanmıcak :mrgreen:
Yakıt zaten iki motorda da çok az sonuçta 125 cc motor en fazla 3,5 lt yakar 100 km de ayrıca cbr da motoru yatırmadıktan sonra ne gibi yedek parça sıkıntısı olucak sormak istiyorum bana göre burda en önemli nokta cıbırı 2. el alıcak olması
iyireklam10
02 Ocak 2009, 23:10
konu uzadı giti alacaksan al kardeşim bir cbr 125 :D
yetti gayri :D
ahmet93
02 Ocak 2009, 23:14
Bu arada ben 20 ytl lik benzinle 230 km yol gittim hemde şehir içinde benzin litre fiyatı 3.5 civarındayken üstelik
19 oldular
sero35
02 Ocak 2009, 23:39
cbf 150 derım.nedenmı,cbr150 yı alan zaten uzuyor.artı kucuk makına.cbf ıle arasındakı fark su sogutmalı olması.uzun yolda aman amn surat farkı yok.
oğuz-antalya
03 Ocak 2009, 00:06
geldim hala aynı noktadayız sanırım gerekli(kendi fikrim) açıklamalar diyaloglar yapılmıştır artık topik sahibinin bileceği iş diyorum gerisini iyi geceler .
cbf 150
03 Ocak 2009, 00:15
adam gençmiş mecburen adranelini ağır basıp cbr alacak adım kadar eminim:bounce:
ethemm76
03 Ocak 2009, 00:20
adam gençmiş mecburen adranelini ağır basıp cbr alacak adım kadar eminim:bounce:
aynen katılıyorum. r işi genç işi.. benim yaş 33, f daha cazip geliyor :) Amacım problemsiz ve ekonomik bir biçimde işimi görmesi, adrenalin olayını çoktan geçtik. cbf te bu istediğimi fazlası ile karşılıyor.
motopisklet
03 Ocak 2009, 00:27
dalgami geciyon tabiki cbr:cat:
cbf 150
03 Ocak 2009, 00:27
aynen katılıyorum. r işi genç işi.. benim yaş 33, f daha cazip geliyor :) Amacım problemsiz ve ekonomik bir biçimde işimi görmesi, adrenalin olayını çoktan geçtik. cbf te bu istediğimi fazlası ile karşılıyor.
benimde 35 al bendende o kadar :cat:
alix35
03 Ocak 2009, 00:28
bende cbf yi düşünüyordum ama cıbıra kullnadım oyumu..daha atak bi motor..ama cbf kalıplı bi motor...bende biraz kiloloyum..bende kararsız kaldım....oyum cıbıra..:cat:
RedCarpet
03 Ocak 2009, 00:33
ben hiç düşünmeden bu ikilemde kalmadan cbr aldım.aradaki fiyat farkını kullanınan malzemenin kalitesine ver,estetiğe ver vs.cbr sinek gibi kalır falan denmiş ilk sayfa yorumlarında,kesinlikle anlatıldığı kadar ufak bir motor degil,ha cok cüsseli isen durum farklı ama boyun 180 cm üstü degilse rahatlıkla binebilirsin bence
ozgurakman
03 Ocak 2009, 00:44
gönül ister 0 km bir CBR ama para para para demiş nopolyon :D abicim cbr çok güzel de boy 1,87 kilo 83... yaza kadar boy 1,90 kilo 85 olacak ve tamamen boyumun uzaması duracak... yani cbr de biraz ufak mı olur bilmiyorum... ne dersiniz?:silent:
ya motorun şasesi yamulmadıkça kazalı olması ( tbi ki de orjinali gibi tamir edilecek) bir sorun oluşturur mu??
oğuz-antalya
03 Ocak 2009, 00:47
gönül ister 0 km bir CBR ama para para para demiş nopolyon :D abicim cbr çok güzel de boy 1,87 kilo 83... yaza kadar boy 1,90 kilo 85 olacak ve tamamen boyumun uzaması duracak... yani cbr de biraz ufak mı olur bilmiyorum... ne dersiniz?:silent:
evet biraz ufak olur :)
ozgurakman
03 Ocak 2009, 00:51
evet biraz ufak olur :)
peki senin boyun kaç? gidonu tutmak için (cbr da) eğilmek gerekmiyor değil mi? gerçi benim eğilmeme gerek yok da:mrgreen:
beni asıl endişelendiren konu vitesler. acemiliğimi çin malı bisan motocup100 de ve sonra da motoran 125 de attım. her ikisinin de vites küçültme pedalı vardı fakat honda da bu mevcut değil. sizce zorlanır mıyım???
RedCarpet
03 Ocak 2009, 00:54
ozaman biraz ufak görünebilir cbr.aksi takdirde kesinlikle cbr derdim.her bakımdan daha üstün bir motosiklet bence.cüsse problem olabiliyor cbr da.benım ilk motorum oldu henüz sadece bir defa kullanabildim.illede ss olsun diyorsan cbr yada 250 lik bir tercih olarak ninja.tarz meselesi yani.cbf aldığında tarzını yansıtmayacak.sadece bir binek aracı olarak kullanacaksın ve ordan oraya gideceksin.
cbf 150
03 Ocak 2009, 00:56
ya motorun şasesi yamulmadıkça kazalı olması ( tbi ki de orjinali gibi tamir edilecek) bir sorun oluşturur mu??
ya kardeşim sende taksit taksit söyleme endamını boyunu posunu seneye uzayacak boyunu bile hesaplıyosun o zaman bir endro alacaksın:queen:
ozgurakman
03 Ocak 2009, 01:04
abi genciz yeniyiz acemiyiz :) her ne kadar 6 yıldır direksiyon sallasam ve çok oturaklı bir otomobil şöförü olsam da motosiklet camiasında yeniyim yani affola::utangac:::utangac:::utangac:::utangac:
bir de... ara ara alkol alan birisi olarak denge benim için çoook önemli. biliyorum bu sefer harbi saçmalıyorum ama... Hangisinle daha kolay eve varırım? cbf dediğinizi duyar gibi oldum sanki...::utangac:::utangac:::stretche
oğuz-antalya
03 Ocak 2009, 01:16
peki senin boyun kaç? gidonu tutmak için (cbr da) eğilmek gerekmiyor değil mi? gerçi benim eğilmeme gerek yok da:mrgreen:
beni asıl endişelendiren konu vitesler. acemiliğimi çin malı bisan motocup100 de ve sonra da motoran 125 de attım. her ikisinin de vites küçültme pedalı vardı fakat honda da bu mevcut değil. sizce zorlanır mıyım???
1.71 civarı tam bılmıyorum :)
çok az eğiliyorum ama çok az yan bu herhangi bir probleme sebeb olmadı bende
viteslerde hiç zorlanmassın bir iki sürüşle çok rahat kalkarsın altından :) ama sana cbf daha yakışır diyeceğim ama tarz kararı senin :)
motorhocası
03 Ocak 2009, 01:16
abi genciz yeniyiz acemiyiz :) her ne kadar 6 yıldır direksiyon sallasam ve çok oturaklı bir otomobil şöförü olsam da motosiklet camiasında yeniyim yani affola::utangac:::utangac:::utangac:::utangac:
bir de... ara ara alkol alan birisi olarak denge benim için çoook önemli. biliyorum bu sefer harbi saçmalıyorum ama... Hangisinle daha kolay eve varırım? cbf dediğinizi duyar gibi oldum sanki...::utangac:::utangac:::stretche
CBF150 senin motorun güle güle kullan,tepe tepe bin,CBR dar gelir sana sen CBF ile de Havran bayırını da rahat aşarsın biraz serinde çık ama:cat:
ozgurakman
03 Ocak 2009, 01:21
CBF150 senin motorun güle güle kullan,tepe tepe bin,CBR dar gelir sana sen CBF ile de Havran bayırını da rahat aşarsın biraz serinde çık ama:cat:
sağol abicim de... gerçekten uykum kaçıyor... cbr mı cbf mi artık hangisi kaderde varsa... cbr cılar susar gibi olsu sankim :D gönül diyor CBr akıl diyor Cbf... anlamadım yahu... Ne olur durmadan yazın :P okumak istiyorum, sayfalar boyu yorum okumak istiyorum... :cherry: iyi ki varsınız :)
motorhocası
03 Ocak 2009, 01:24
sağol abicim de... gerçekten uykum kaçıyor... cbr mı cbf mi artık hangisi kaderde varsa... cbr cılar susar gibi olsu sankim :D gönül diyor CBr akıl diyor Cbf... anlamadım yahu... Ne olur durmadan yazın :P okumak istiyorum, sayfalar boyu yorum okumak istiyorum... :cherry: iyi ki varsınız :)
Kilon ve kol-gidon mesafen CBR125'ee uymuyor maalesef bence CBF 150'yi götür sen o yakışır zaten senin cüsseye.:cat:
NOT Ha bide tork hususu var 150 cc CBF muhtemelen 125 CBR'dan daha torkludur. Tork ne mi işe yarar devri sabit tutmaya yardımcı torktur.Örneğin matkapın torku yüksek olması istenir 14Nm v.s Ve motorda ağırlığın üstesinden tork gelir.
RedCarpet
03 Ocak 2009, 01:24
cbf alırsın vi binek aracı olarak kullanırsın tarzını yansıtmaz.cunku bence pek tarzı olan bir motor degil.zaten bu yuzden aynı cc lerdeki iki motor için arada bu kadar fiyat farkı var. madem ilk motorun al acemliğini at sonra ss olarak 250 lik ile devam edersin.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO