Orijinalini görmek için tıklayınız : Piaggio Piaggio , Vespa , Gilera Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
tewfik_07
13 Ekim 2008, 23:49
Bag ne oluyor dostum?
debriyaj bagası
yardım edecek 1 arkadas yok mu??
erdincpolat
27 Ekim 2008, 13:23
ana mehmet ne oldu sen dönmüşün runner a
aaaa kafam açıldı heeee aaaaaaaaa aa aa aa aaaa
hayırlı ugurlu olsun allah kaza bela vermesin bende runner mı alsam diye düşünüyodum tamda :D
evet arkadaşlar scooter ve maxi scooter yada italyan ateşleri neyse artık çarşamba 29 ekim buluşmasına gelen varmı
Erdinç abi ben runnera geçeli 2 ay oldu neredeyse.Valla bakım masrafları çok pahalı artık binmeye korkuyorum:pale:Siz nexus'la nasıl başa çıkıyorsunuz helal olsun:cat:
uğur1980
30 Ekim 2008, 19:42
bende varım :bounce:
erdincpolat
30 Ekim 2008, 19:47
Erdinç abi ben runnera geçeli 2 ay oldu neredeyse.Valla bakım masrafları çok pahalı artık binmeye korkuyorum:pale:Siz nexus'la nasıl başa çıkıyorsunuz helal olsun:cat:
ya motor zaten başlı başına dert mehmet sadece italyanlar değil hepsi için sölüyorum :queen:
ama allahı var şuan beni üzmüyo içimden bir ses artık beni üzmeyecegi
eger tahminlerim dogru çıkarsa benimle yaşlanacak bu scooterace :)
uğur1980
30 Ekim 2008, 19:49
ne varsa eskilerde var akü derdi bile yok basıyorum gidiyorum
BLACK-INSECT
01 Kasım 2008, 21:51
merhaba arkadaşlar ;
nisan dan itibaren piaggio kullanıcısyım x7 daha önce siteye kayıt olmuştum ama bu bölümü şimdi rastladım . az çok konulara göz attım güzel görünüyo.bun dan sonra günlük takip etmeye çalışacağım .Bu ara arka çanta aparatı arıyorum ama orjınali çok pahalı görünüyor .620 lerde ) nasıl uygun bulabilirim .yardımcı olursanız sevinirim .
salina
02 Kasım 2008, 23:09
arkadaşlar benim runner vxr 200 2400 km de şu an , yazın şehir içi 100 km de 4 lt yakıyodu , şimdi 5 lt yakmaya başladı neden acaba ?
uğur1980
03 Kasım 2008, 17:36
hava filtresini. bujiyi bide cikkleyi kontrool et bence
ashitaka
07 Kasım 2008, 18:56
scootersa italyan olsun :cherry:
EliteXC
07 Kasım 2008, 21:02
mr.freeze
Hayırlı olsun yeni motosikletiniz.
7 aydır Piaggio'dan uzak kaldım ve tekrar aklıma düşen Beverly için aranızdayım.
2007 model siyah 250ie Beverly mi nisan ayında satmıştım. O günden bu yana Yamaha MT03 kullanıyorum. İki tarz arasında uçurumlar olsada iki motosikletimdende mennundum. Şimdi çift motosikletli insanlar furyasına katılmak üzere MT03'ümü satıp tekrar bir Beverly almayı düşünüyorum. 250ie veya 500ie olabilir. Sadece siyah olmak kaydıyla..
Birinci motosiklet için Honda PanEuropean almayı kafama koydum.
Hepinize kazasız sürüşler.
Özlediğim Beverly 250ie motorum
http://img389.imageshack.us/img389/4268/dscf0249hh2.jpg
ve kullanmaktan deliler gibi zevk aldığım MT03'üm namı değer HAYVAN
http://img83.imageshack.us/img83/1671/dscf3949my0.jpg
VaScO1925
08 Kasım 2008, 23:43
bak bak bak erdem nelerin peşinde :P
sonrada ben dağlarda olmak istiyorum demeyesin erdem :P
EliteXC
09 Kasım 2008, 00:01
bak bak bak erdem nelerin peşinde :P
sonrada ben dağlarda olmak istiyorum demeyesin erdem :P
Her zaman kalitenin peşindeyim Erhan, biliyosun.
Senelerce dağlarda bisikletle yarıştım, motorla çıkmamak için zor tutuyorum kendimi. Fakat hepsinin vakti var, yavaş yavaş bu sefer adımlar.
Şehirde hakkını fazlasıyla veren bir piaggio ilk sırada şimdilik.
hondasayko
09 Kasım 2008, 13:59
Merhaba arkadaşlar,
Şu anda bir arkadaşıma Vespa ET 4 almak üzereyiz. Ancak kafamıza takılan bir şey var. Sahibinin ifadesine göre motor bir kere yan yatmış ve o sırada "gidon"
ayarı bozulmuş o yüzden , gidonun açılıp kolay bir ayar yapılması gerekiyormuş.
Buna benzer bir tecrübesi olan arkadaş var mı? Vespa servisi şehirde yok.
Motoru kullandığımız zaman dönüşlerde kendinden toparlamadığını ve hareketlerde ufak zorlanma olduğunu hissettik.
Anlayacağınız yardıma ihtiyacımız var.
Durumu "maliyeti" ve "vehameti" açısından değerlendirecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
istanbulda nexus 500 ie için bildiğiniz ve tavsiye edebileceginiz usta varmı
ama nexus görmüş geçirmiş olması şart
yardımcı olmak isteyen varsa hem buraya hemde özelden msj atarsa çok sevinirim
Dostum geç yazdım biraz ama kesinlikle tertemiz bir yer önereyim istedim. bahçelievler'deki motovizyon servisini kesinlikle öneririm.
mhyen
09 Kasım 2008, 19:50
Merhaba arkadaşlar,
Şu anda bir arkadaşıma Vespa ET 4 almak üzereyiz. Ancak kafamıza takılan bir şey var. Sahibinin ifadesine göre motor bir kere yan yatmış ve o sırada "gidon"
ayarı bozulmuş o yüzden , gidonun açılıp kolay bir ayar yapılması gerekiyormuş.
Buna benzer bir tecrübesi olan arkadaş var mı? Vespa servisi şehirde yok.
Motoru kullandığımız zaman dönüşlerde kendinden toparlamadığını ve hareketlerde ufak zorlanma olduğunu hissettik.
Anlayacağınız yardıma ihtiyacımız var.
Durumu "maliyeti" ve "vehameti" açısından değerlendirecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Arkadaşım bu italyan motorlarında ufak diye geçiştireceğin şeyler başına çok iş açabilir.Bulunduğun şehirde vespa için de servis olmayabilir bu da tamam.En azından ferco'nun sitesinden servis telefonlarını al.Arama diye ben veriyorum bak..
http://www.gileraturkiye.com/servislistesi.asp?sehirId=34&marka=vespa&x=25&y=13
Buradan kafana göre sana yakın bir servisi ara ya da işin sağlam olsun diye ferco'yu ara durumunu anlat.En yakın nerede yaptırabileceğini ve en azından parça değişecekse ne kadar tutabileceğini sor.Cidden bazen insanı şok edebiliyorlar:)
Onlardan alacağın bilgiye göre bir karara vararsın artık...
mondializzet100
09 Kasım 2008, 19:56
Ben burayı görmemişim,bende varım '06 Runner.:)
deepdish
10 Kasım 2008, 12:49
Tüm piaggio sevdalılarına merhaba...
Bende nasipse aranıza katılmak uzereyedim yakın bir zamanda.Beverly 250 almak istiyorum.İlk motorum olucak gücü ve ozellikle de kg 160 agırlıgı boyutları beni dusunduren tek faktor.Tecrübeli ve berverlysi olan arkadasların yorumlarını bekliyorum.Bnm boyum 1.84 ve 93 kg yum.Dedim gibi almamı tavsiye eder misiniz?
simdiden tesekkurler...
EliteXC
10 Kasım 2008, 20:19
Tüm piaggio sevdalılarına merhaba...
Bende nasipse aranıza katılmak uzereyedim yakın bir zamanda.Beverly 250 almak istiyorum.İlk motorum olucak gücü ve ozellikle de kg 160 agırlıgı boyutları beni dusunduren tek faktor.Tecrübeli ve berverlysi olan arkadasların yorumlarını bekliyorum.Bnm boyum 1.84 ve 93 kg yum.Dedim gibi almamı tavsiye eder misiniz?
simdiden tesekkurler...
Merhaba,
Benimde boyum 1,84 ve 85-88 kilo iken Beverly 250ie kullanıyordum.
Boy ile ilgili bir sıkıntı yaşamadım Beverly'de. Güç konusunda ise tek kişi binecekseniz kesinlikle güçsüz gelmez. Ben ve 85 kiloluk bir arkadaşım ile birlikte 48litrelik topcase içinde içecek dolu iken Manisa Spil Dağına tırmandık. 1350 metre irtifaya çok fazla sıkılmadan çıkardı bizi. Virajlı ve dik yokuşlarda zorlanmadı desem yalan olur.
Birde çoğu Piaggio&Vespa&Gilera&Derbi ve türevleri markalarda bilindik debriyaj ısınması sonucunda gelen sesi bir defa duydum. O denli zorlamayıda hiçbir sürücü normal üstü şartlarda bile yapmaz.
İlk sahibi olduğum Beverly'yi 7500km kadar kullandım. Tavsiye edeceğim bir motosiklet.
Şimdiden hayırlı olsun.
salina
10 Kasım 2008, 22:46
arkadaşlar runner 200 den derbi gp1 250 ye geçiş yapmak sizce nasıl olur ,
değermi sizce . ? ?
erdincpolat
11 Kasım 2008, 01:56
arkadaşlar runner 200 den derbi gp1 250 ye geçiş yapmak sizce nasıl olur ,
değermi sizce . ? ?
walla iki motorda kullanmadım ama ikisi arasında bende kalmıştım duyumlarıma göre derby 250 runner ı hertürlü yer diyolar ama kullanıcı farkı işte ii kullanıyosan yersin :queen:
ama degermi bence degmezzzzz
redriwer
11 Kasım 2008, 02:00
walla iki motorda kullanmadım ama ikisi arasında bende kalmıştım duyumlarıma göre derby 250 runner ı hertürlü yer diyolar ama kullanıcı farkı işte ii kullanıyosan yersin :queen:
ama degermi bence degmezzzzz
yürü bee yavrum benim döktürmüşün yine her zaman ki gibi arkandayım cnm arkidaşım :)
erdincpolat
11 Kasım 2008, 02:07
yürü bee yavrum benim döktürmüşün yine her zaman ki gibi arkandayım cnm arkidaşım :)
arkadaşım zaten o altındaki motorla anca arkamdan gelirsin :queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen:: queen:
redriwer
11 Kasım 2008, 02:09
arkadaşım zaten o altındaki motorla anca arkamdan gelirsin :queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen:: queen:
önüne geçmekdense arkanda gitmeyi tercih ederim o güzelim fotolarıda gördükden sonra :queen: arkadaşlar motor için diyorum yanlış anlamayalı :queen:
deepdish
11 Kasım 2008, 15:21
Merhaba,
Benimde boyum 1,84 ve 85-88 kilo iken Beverly 250ie kullanıyordum.
Boy ile ilgili bir sıkıntı yaşamadım Beverly'de. Güç konusunda ise tek kişi binecekseniz kesinlikle güçsüz gelmez. Ben ve 85 kiloluk bir arkadaşım ile birlikte 48litrelik topcase içinde içecek dolu iken Manisa Spil Dağına tırmandık. 1350 metre irtifaya çok fazla sıkılmadan çıkardı bizi. Virajlı ve dik yokuşlarda zorlanmadı desem yalan olur.
Birde çoğu Piaggio&Vespa&Gilera&Derbi ve türevleri markalarda bilindik debriyaj ısınması sonucunda gelen sesi bir defa duydum. O denli zorlamayıda hiçbir sürücü normal üstü şartlarda bile yapmaz.
İlk sahibi olduğum Beverly'yi 7500km kadar kullandım. Tavsiye edeceğim bir motosiklet.
Şimdiden hayırlı olsun.
Sevgili elitexc,verdiğiniz bilgiler için cok tesekkurler.Gucle ilgili bnm sorum az gelmesi deil fazla gelebilir mi acaba? cunku bu bnm ilk motorum olucak dedim gibi gerek agırlıgı vede boyutları itibariyle mavevralarda zorlanır mym?
tasarslan
11 Kasım 2008, 15:25
Sevgili elitexc,verdiğiniz bilgiler için cok tesekkurler.Gucle ilgili bnm sorum az gelmesi deil fazla gelebilir mi acaba? cunku bu bnm ilk motorum olucak dedim gibi gerek agırlıgı vede boyutları itibariyle mavevralarda zorlanır mym?
Büyük tekerlerlekli bir scooter olduğu için zorlanmazsın,güç konusuna gelince vitesli olmadığı için problem olmaz bu tamamen senin kullanımına bağlı gaza fazla yüklenmezsen tabi..:)
marefb
12 Kasım 2008, 01:05
arkadaslar max.4500ytlye kadar kmsi 25.000 geçmemiş x8 veya x9 arıyorum özele msj cekerseniz sevinirim
EliteXC
12 Kasım 2008, 13:45
Büyük tekerlerlekli bir scooter olduğu için zorlanmazsın,güç konusuna gelince vitesli olmadığı için problem olmaz bu tamamen senin kullanımına bağlı gaza fazla yüklenmezsen tabi..:)
:cat:
Not: İlk motosikletiniz olacaksa kesinlikle alır almaz bir eğitime yazılın. Kendi motosikletinizin tepkilerini trafikde değilde kapalı alanda test edin.
Kendi motosikletinizle düşmeniz halinde (ne kadar düştüğünde bi tarafları kolayca çizilmesede) Piaggio masraflı bir motosiklet olabilir.
Kullandığım dönemde kaza veya çizik gibi bir sorunum olmadı fakat parça fiyatları pekde ucuz değil.
GozgurS
13 Kasım 2008, 18:05
Herkese selam arkadaşlar,
Bende beverly 500 var, motoru sadece hafta sonları kullanabiliyorum. Bazen göstergede ki sarı ışık devamlı yanıyor? acaba motorda elektrikle ilgili bir problemmi var? sorunun ne olduğuyla ilgili bilgisi olan varmı?
Teşekkürler.
1 ay bekledikten sonra bugün motordaki sorunu çözdük. Sarı ışığın yanmasının sebebi; regülatörün bozuk olmasından kaynaklanıyormuş. Değiştikten sonra herhangi bir sorun kalmadı. Ferco'da Uğur Usta sağolsun bayağı ilgi gösterdi.
tasarslan
13 Kasım 2008, 18:08
1 ay bekledikten sonra bugün motordaki sorunu çözdük. Sarı ışığın yanmasının sebebi; regülatörün bozuk olmasından kaynaklanıyormuş. Değiştikten sonra herhangi bir sorun kalmadı. Ferco'da Uğur Usta sağolsun bayağı ilgi gösterdi.
Pek yerinde bir soru değil ama,,bu parçanın görevi nedir.?Tşk
GozgurS
13 Kasım 2008, 18:28
Pek yerinde bir soru değil ama,,bu parçanın görevi nedir.?Tşk
Bilgi paylaştıkça artar. Tabiki soracağız öğreneceğiz. Regülatör motorun ürettiği elektrik enerjisini "regüle" ederek akünün kaynamadan şarj edilmesine yarar.
tasarslan
13 Kasım 2008, 18:35
Bilgi paylaştıkça artar. Tabiki soracağız öğreneceğiz. Regülatör motorun ürettiği elektrik enerjisini "regüle" ederek akünün kaynamadan şarj edilmesine yarar.
Şu yolda giderken stop ediyor demişsin bir başka konu başlığı altında bu sorunu çözebildin mi? Bu tür sorunları bu başlık altında sorarsan daha çabuk bilgi alabilirsin..
GozgurS
13 Kasım 2008, 18:46
Şu yolda giderken stop ediyor demişsin bir başka konu başlığı altında bu sorunu çözebildin mi? Bu tür sorunları bu başlık altında sorarsan daha çabuk bilgi alabilirsin..
Onu daha önce çözmüştüm. Ara gaz vermekten vazgeçince motor boğulmuyor ve stop etmiyor artık.
cotonak28
13 Kasım 2008, 19:15
Arkadaşlar öncelikle herkese selam,
Bende temmuz ayı itibarı ile piaggio x9 500 kullanıcısı olarak bundan sonra aranızda olacağım..
GozgurS´isimli üyeden Alıntı
regülatör dediğimiz sanırım bir nevi bakır sargıdan oluşuyor maddi olarak ne kadara mal oldu ?
TOP SPEED
14 Kasım 2008, 11:38
Bende aranızdayım artık :P
tasarslan
14 Kasım 2008, 11:48
Hoşgeldin aramıza :P:P
TOP SPEED
14 Kasım 2008, 11:53
Teşekkür ederim hoşbuldum :P
GozgurS
14 Kasım 2008, 12:59
Arkadaşlar öncelikle herkese selam,
Bende temmuz ayı itibarı ile piaggio x9 500 kullanıcısı olarak bundan sonra aranızda olacağım..
GozgurS´isimli üyeden Alıntı
regülatör dediğimiz sanırım bir nevi bakır sargıdan oluşuyor maddi olarak ne kadara mal oldu ?
Garanti kapsamında olduğu için birşey ödemedim. Benim motora takılan regülatör aşağıdaki resimdekine benziyor.
http://img219.imageshack.us/img219/1409/86100478017yzxc530ah1.jpg
Welcome :)
cotonak28
15 Kasım 2008, 11:48
Garanti kapsamında olduğu için birşey ödemedim. Benim motora takılan regülatör aşağıdaki resimdekine benziyor.
tşk.
tasarslan
15 Kasım 2008, 11:54
tşk.
Hoşgeldin.X9 ve X8 serisini yeni üretimi yokmuş duyduğım kadarıyla..bilgin var mı ?
TOP SPEED
15 Kasım 2008, 12:15
tşk.
Garanti kapsamında olması iyi yoksa fiyatı 500 ytl.
cotonak28
15 Kasım 2008, 13:42
Hoşgeldin.X9 ve X8 serisini yeni üretimi yokmuş duyduğım kadarıyla..bilgin var mı ?
Hoşbulduk,
evet duydum,ben 2. el aldım şimilik çok memnunum makinadan.
küheylan
15 Kasım 2008, 21:10
benim motor 5-10 km gittikten sonra bu aralar göstergelerde bir anormallik yapmaya başladı.
aniden tüm göstergeler sapıtıyor ve aşağıdaki resimdeki gibi oluyor
http://img386.imageshack.us/img386/4306/img0177qo4.jpg (http://imageshack.us)
http://img386.imageshack.us/img386/img0177qo4.jpg/1/w800.png (http://g.imageshack.us/img386/img0177qo4.jpg/1/)
ve motoru kenara çekiyorum biraz çalışır vaziyette bekleyince aşağıdaki resimdeki gibi oluyor
http://img386.imageshack.us/img386/7262/img0179mp2.jpg (http://imageshack.us)
http://img386.imageshack.us/img386/img0179mp2.jpg/1/w800.png (http://g.imageshack.us/img386/img0179mp2.jpg/1/)
kontağı kapatıp tekrar çalıştırırsam herşey düzeliyor.
sorun nedir acaba? bir servise gösteriyim en iyisi
praetorian
15 Kasım 2008, 21:15
kuheylan..
akunden olabılır zira bir arkadasımın cbr125 inin akusu zayıfladıgında gostergeler boyle sapıtmıstı..
cotonak28
16 Kasım 2008, 10:02
benim motor 5-10 km gittikten sonra bu aralar göstergelerde bir anormallik yapmaya başladı.
aniden tüm göstergeler sapıtıyor ve aşağıdaki resimdeki gibi oluyor
büyük bir ihtimalle beyinden olabilir,daha önce x9 u olan bir arkadaşımında öyle bir problemi olduğunu duymuştum..
BOYALI KUŞ
20 Kasım 2008, 12:07
Arkadaşlar selam..
Önce Jinlun arkasında Kanuni ve son olarak ta Transalpin arkasından Shadow vt 600 ün üstüne..
En sonunda geçen hafta X8 400 ie aldım... ve çok mutluyum senelerdir vitesli motorla niye uğraşmışım diye..
vitesli seni taşımıyor sen vitesliyi taşıyorsun..
Şu anda alet 700 km'de 1000 km bakımını maslak servise merkeze götürücem.. diğer servisler bana güven vermedi...
sevgiler..
mhyen
20 Kasım 2008, 16:18
Hayırlı olsun.Sen de benim gibi çok gezmişsin:P
cotonak28
24 Kasım 2008, 19:09
Hayırlı olsun,
Allah kaza,bela vermesin........
Korhanx9
24 Kasım 2008, 22:36
küheylan
genellikle x9 larda gidondaki bilgisayar bozuluyor bunun çoğu zaman sebebi çok saçma ama su almasıdır yağmur yüzünden ve böle hız göstergesinde haralet göstergesinde falan saçmalıklara yol açıyor senin problemininde bu olabilir bence :cat:
ddemiray
26 Kasım 2008, 00:09
Merhaba,
Artik bende aranizdayim :) 3 seneyi askindir X9 500 kullaniyorum.. 800 luk Gilera yı deneyen arkadaslarin yorumlarini bekliyorum
Not: Daha onceki sayfalarda yazilmissa kusuruma bakmayin, 52 sayfa olmus :)
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO