PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Maxi scooter alacağım tavsiyeleriniz çok önemli..

ersinisdj
22 Aralık 2008, 00:46
Arkadaşlar, kısmetse yakın zamanda motoru büyüteceğim ve 400-500 cc civarında maxi scooter almayı düşünüyorum. Şuanki motorumu alırken de sitedeki yorumları tavsiyeleri dikkate aldım ve pişman olmadım:) Yeni (sıfır) alacağım motorun fiyatı 12.000 ile 15.000 ytl arasında olacak ve uzun süre değiştirmeden kullanacağım.. Dolayısıyla yine yorumlarınız ve tavsiyeleriniz çok önemli. Elbetteki aranan tüm özellikleri tam anlamıyla taşıyan motor modeli yok. Sadece benim için önemli olan özellikleri dikkate alırken diğer özellikler de hangisinde en fazla varsa ona yöneleceğim..
Maxi scooterlar hakkında açılan topicleri okudum, kimi yarım kalmış kiminde konuların yönü değişmiş veya kıyaslamalarda netlik oluşmamış. Bunun dışında yeni modeller var veya olan modellerin yeni kasaları var. Ayrıca şimdiye kadar olan tecrübelerin de önemini ortaya koyarsak yeni bir topic açmam gereksiz değil diye düşünüyorum. Ama yine de karşı gelenler olabilir..

Maxi alırken aradığım bazı özellikleri önemlilik derecelerine göre sıralayacağım. Sıralama 10 üzerinden olacak.

yedek parça 10
Sağlamlık-işçilik 10
Varyatör - Aktarım mekanizması 10 (şehir içinde dur kalk)
Uzun yol ve 2 kişi ile tur 9
Serilik - güç - tork 9
Konfor 8
Periyodik bakım aralığı ve maliyeti 8
Elektronik donanım ve teknoloji 8
Yakıt 8
Bagaj hacmi 7 (küçük olanlar için top case eklenebilir)
Ağırlık 7
Fiyat 5

Enjeksiyon, el freni (motor hafifse çok da önemli değil), dörtlü flaşör ayrıntılarını da atlamıyorum..

Kriterler ve derecelendirmeler tutarsız veya saçma gelirse yönlendirmeleriniz de çok değerli olur.

Düşündüğüm modeller;

Burgman 400
Silverwing 400
Piaggio x9 500
Piaggio x8 400
Piaggio Nexus 500
Yamaha Majesty
Yamaha T max
Peugeot Satelis 500
Kymco Xciting 500iR
Aprilla Sprinter 500

Hepsi de çok iyi motor aslında ama hepsini test etmem mümkün değil. Kullanan bilen arkadaşlar görüşlerini yazarlarsa çok mutlu olurum ve eminim araştırma yapan diğer arkadaşlara yararlı olur..

Teşekkürler....:)

Maverick35
22 Aralık 2008, 00:51
Ben olsam Burgman 400 ya da Yamaha Majesty alırım.
"Neden "dersen, görünüş olarak onlar hoşuma gidiyor.

Deryali
22 Aralık 2008, 01:02
Üstad iyi maddeler sıralamışsın fiyat senin için son sırada olduğuna göre italyanlara yanaşabilirsin :)
yedek parça açısından Honda, rahatlık bakımından suzuki hepsinin orta ayarı ise yamaha majesty tercih edebilirsin.

45Kasabalı
22 Aralık 2008, 01:03
Xciting al arkana bakma. Fazla da araştırma mutlu ol:)

Hem sen kymcoyla başlamışsın memnun değil misin de başka marka arıyosun?

ersinisdj
22 Aralık 2008, 01:06
Üstad iyi maddeler sıralamışsın fiyat senin için son sırada olduğuna göre italyanlara yanaşabilirsin :)
yedek parça açısından Honda, rahatlık bakımından suzuki hepsinin orta ayarı ise yamaha majesty tercih edebilirsin.

Teşekkür ederim. Aslında majesty göz kırpıyor ama sıfırını bulmak biraz zor gibi.. Araştırıyorum...

Kymcodan çok memnunum ancak yüksek fiyatlara çıkınca iş ciddileşiyor dolayısıyla görüşler önemli, teşekkürler..

ethemm76
22 Aralık 2008, 01:30
x9 250 ve 500 ün bir aynası 180 eu, dijital gösterge paneli, onarılması mümkün olamayan olası bir elektronik arıza akabinde yenisi 510 eu, gerçi agırlıklı olarak maksilerin yedek parça fiyatları bu şekilde ve çok yüksek, hoş ss motorlarında
böyle ama, daha önce KYMCO AGILITY 125 kullanan biri olarak uyarmak isterim, yedek parça ve teknik servis hizmet fiyatları kesinlikle şu anda kullandığın motorunkiler kadar ucuz değil. Bu konuyuda araştırmış ve öğrenmiş olduğunu zannediyorum. Ve ben Burgman 400 derdim. yedek parça ve servis ağı diğer markalara nazaran çok daha iyi. 6000 de bir bakım ve yağ değişim aralığı olarak biliyorum ama, yinede sen kullanıcılardan bilgi al. Ve bu motorun kronik olarak yağ eksilttiğinden bahsediliyor burgman forumlarında. Bu motoru çok istemiştim zamanında ancak araştırmalarım sonucunda yedek parça ve bakım maliyetlerini ekonmik olarak kaldıramayacağımı anlayarak vazgeçmek durumunda kalmıştım. Ben burgman derim !

praetorian
22 Aralık 2008, 01:36
burgman 400 un yeni modellerinde 2007 modellerinde olan kavrama sorunu devam ediyorsa bence burgmandan uzak dur..
biraz daha beklersen silverwingin yenisi gelicek bu sene buyuk ihtimal onu alabilirsin..
ama onu bekleyemem dersen..
nexus alinir..

motorhocası
22 Aralık 2008, 02:09
Ben orta seviye seçerdim Aprillia Scarbeo 200 19Hp mükemmel bir alet fiyatı da 2008 model 6500ytl civarı kampanyada neden 2 kat fazla vereyim?

Eroldem34
22 Aralık 2008, 02:15
kesinlikle yamaha masesty süper bir makine.

TORAMAN
22 Aralık 2008, 02:26
Bu kadar seçeneğin olması senin işini oldukça zorlayacak bence..:) Keşke bunları biraz daha aza indirseydin bende Kymco kullanıcısıyım ama maxi scooterde Suzuki Burgman oldukça nam yapmış bir marka özelliklerini daha fazla incelemelisin.

juniyear
22 Aralık 2008, 10:05
hocam bende yeni maxi scooter alan birisiyim. çok çok araştırdım. sonuçta vereceğimiz 10 bin YTL para az bi miktar değil.

burgman 400ü ve majesty 400ü deneme fırsatım oldu. bende bel fıtığı olduğu için aldığım makinanın konforu çok öenmliydi. ayrıca iki modeldede kalkıştaki o titreşim ve sarsıntı beni çok fazla sinir etti. titreşimi muhakkak göz önünde bulundur derim. zaten uzun yol yapacaksan kesinlikle 2 silindirli modellere bak derim. HA birde unutmada ABS çok önemli bi fark. şimdiye kadar ABS si olmayan motorlara nasıl binmişiz bilmiyorum.

Burgman 400
Silverwing 400
Piaggio x9 500
Piaggio x8 400
Piaggio Nexus 500
Yamaha Majesty
Yamaha T max
Peugeot Satelis 500
Kymco Xciting 500iR
Aprilla Sprinter 500

bu modellerden sana olur diyeceğim Yamaha T max hiç denemediğim ama özelliklerine bakarsak her türlü ortamda sürücüsünü üzmeyen bi motosiklet gibi görünüyo.

2 silindir diye SW 400 ü pek önermiyorum. deneme sürüşü yapmıştım ama kasa gerçekten ağır kalıyo. sonradan hızlansada performans etkileyici değil. üstelik 600 lük SW ile şehir içi kullanımda yakıt sarfiyatı olarak pek fark etmiyor. SW 400 kullanan bi arkadaşım şehir içinde 18 kr yaktığını söylemişti. benim 600 lük makinada 20 ykr yakıyor. şehir içi bencede 20 ykr fazla ama uzun yolda 16 ykr a kadar düşebiliyor. yalnız ani hızlanma istersen çok kısa bi sürede 150-160 km lere ulaşabilirsin. ben şimdiye kadar bir kere kastım 185e geldi. gazda dahada yer vardı. söylediklerine göre 190- 195 te filan gaz kesici devreye giriyormuş.

bana kalırsa 1 yada 2 yaşında SW 600 al paranda biraz cebine kalsın derim. Nette biraz araştırırsan sorunsuz motoru ile hiçbir kronik problemi olmayan bi makine. Ondaki performansı ne kadar söylesem az. binip denemen lazım.

Majesty 400lerde oturma pozisyonunun biraz rahatsız olduğunu söyleyenler var. Tmax tada olabilir. bi araştır derim.

SW 600 için bilgi almak stersen msni kaydet. yardımcı olmaya çalışırım.

crownhead
22 Aralık 2008, 10:34
arkadaşım, ben piaggio beverley 500 lük makineyi denedim... süper bişey... mutlaka denemeni tavsiye ederim senin seçeneklerin arasında yok ama x9 u 10 kere cebinden çıkarır... vespa akademide deneme fırsatın olabilir git gör derim...

Sadık1453
22 Aralık 2008, 11:35
Nexus 500.....

Deryali
22 Aralık 2008, 11:47
[QUOTE=ersinisdj;1373449]Teşekkür ederim. Aslında majesty göz kırpıyor ama sıfırını bulmak biraz zor gibi.. Araştırıyorum... QUOTE]

http://www.beldeyama.com.tr/www/urunler/images/301.jpg

Sıfırı satılıyor hemde ABS'li olarak
http://www.beldeyama.com.tr/www/urunler/urundetay.php?k_id=9&u_id=301
buyur incele..

tarikiko
22 Aralık 2008, 12:00
Ben eski bir piaggio kullanıcısıyım, o km aldığım motorumda yaşadığım debriyaj problemi üzerine servise gittim geçici çözüm üretmişler debriyajı zımparalayıp gönderdiler. 500km sonra aynı şey tekrar gittim yine aynı tedavi!
Motoru başkasına sattım, kendisi gitti cebinden para vererek debriyajı degiştirdi 15bin km dir kullanıyor sorunsuz..

Sonra 2006 da 0 km Suzuki burgman aldım 16 bindeyim tık demedi.. Motor devirli kullanımda her 5binde yaklaşık 400ml yağ eksiltir.. Ben 1500de bir kontrol eder eksiltmişse eklerim..
Datçaya, bodruma gittik geldik,10 burgman hiçbir sorun yaşamadık.
Konfor, denge, bagaj hacmi, kullanma kolaylığı 10 numaradır..
2007 modelinde varyatör sorunu vardı ama 2008 de hallettiler.
Burgman topiğinden daha kapsamlı bilgiler alabilirsin, sorulan sorulara deneyimli arkadaşlar kısa sürede cevap yazıyorlar..

Burgmanın öyle fanatikleri varki bmw almalarına rağmen burgmandan ayrılamıyorlar:cat:

Seçip alıcağın motorunla kazasız belasız sürüşler dilerim.

kirki
22 Aralık 2008, 12:04
Arabada Volvo Motorda Kymco... Sağlamlık ve kalite için..
başka bir şey sölememe gerek yok diye düşünüyorum..kesinlikle ve kesinlikle kymco.. senin geçmiş olduğuın bu araştırmaların hepsinden bende geçtim.. kymco da karar kıldım.. iyikide kymco almışım...

ESAD
22 Aralık 2008, 18:05
Arkadaşım bende nexus 500 derim.Bu listede ondan performanslısı yoktur sanırım.Makine ss gibi.Yolda gidişi görünüşü muhteşem.Tabi sorunları hakkında bi fikrim yok.Ben olsam onu alırdım.

tewfik_07
22 Aralık 2008, 18:14
nexus 500 derim ben yaklasık 6 7 ay kadar kullandım motor cok rahat hız konusunda uzun yolda yedek parca da hiç bir sorun cekmezsin

Duffy
22 Aralık 2008, 18:56
tarikiko'ya katılıyorum 27.000km dir Burgman kullanıyorum. Maxi scooterda 650'den sonra tek geçerim

ersinisdj
22 Aralık 2008, 20:06
Arkadaşlar o kadar ilgilenip yazmışsınız çok çok çok teşekkür ederim ellerinize sağlık.. Tabi ki seçenekleri indirmek ve ona göre karar vermek gerekir..

X 9 çok güzel mesela ama varyatörden şikayeti olanlar var ve geçen önümde biri ciyak ciyak öttü..

silver desek ağır kalkır diyorlar

burgman desek altı sürter ağır kalır ve lastikler küçük

nexus desek çok sportif memur adama gitmez diolar ve amörtisör sertmiş

kymco desek ikinci elde çok zarar edersin marka al vs vs

araştırıyorum arkadaşlar tüm güzel dilekleriniz için teşekkür ederim..

E-M-R-E
22 Aralık 2008, 21:51
Kymco Xciting 500iR
yedek parçaları diğer motorlardan çok daha ucuz olur ayrıca kaliteli bir motor ve enjeksiyonlu . .

şayet ben parasal olarak sıkıntılı değilim dersen . .

sınıfının mercedesi olan Burgman an 400 k6 tercihen ayrıyetten çantaya ihtiyacın olmaz. .:cat:

anılyuksel
22 Aralık 2008, 22:08
Nexus 500..... +1000
orta sınıf düşünürsen senin ihtiyaçalarını karşılıyıcak makine hyosung MS3 250 24 hp ver senin istediğin özellikleri barındırıyor vede fiyatı 7000 ytl çok makul performanslı ve enjeksiyonlu bu modeli düşünmelisin ama yok bu beni kesmez ben bastınmı zıplıcak otobanda sol şerite çıkacam kızdığımı sağdan geçip bip bip (seni biiiiiiiiip tim anlamında) yapıcaksan nexus 5oo

clemenze
22 Aralık 2008, 22:08
K8 Burgmanlarda varyatör problemi ortadan kaldırılmıştır. Satış sonrası hizmetler ile görüştükten ve problemsizdir sözünü aldıktan sonra, gözün kapalı satın alabilirsin. Ayrıca tercihini önceki yıllara ait Burgman 650 yönündede kullanabilirsin. Üzerinden inmek istemeyeceğin bir motosiklet olacaktır...

SERHAN YORUK
22 Aralık 2008, 23:20
Sadece Piaggio Beverly 500....

alinazik
19 Ocak 2009, 03:30
selam

arkadaşım
burgman an400 ve an650 kullanmış bir sürücü olarak maxi scoterlerin içerisinde aksini idda edebilecek insan sayısı çok azdır.
1. sırayı burgman an650
2. sırayı ise kardeş olan an400 almaktadır...

ikinci el satış kolaylığından tutta yedek parça sıkıntısının olmadığı vs... nadir markalardan biridir suzuki

TOP SPEED
19 Ocak 2009, 11:55
Scooter İtalyan işidir.İtalyan dan şaşma sakın ,25 sene binersin sorunsuz olarak.Al bi Aprilia 500 cc marşı kapatmadan dünya turuna çık,şehiriçi 150 kuruş şehirdışı 120 kuruş yakar yani 150 cc scooter kadar yakar eeee motosiklet İtalyan işidir.Kesinlikle İtalyan al asla pişman olmassın :cat:

melcor09
19 Ocak 2009, 12:07

katılıyorum kasabalıya Kymco kullanıyosun kalitesinden ve senin icin degerleri olan sıklarına hitap etmiyomu ki Kymco bende 250i var mutluyum daha oncede Grand dink 250 vardı yani 2004 ten beri Kymco devam ediyo ve beni sorunsuz bu cevrede heryere goturdu

soyle soliyim Xciting 250i 2009 var bende max. hızı 140 belki baska arkadaslar baska seyleri savunabilir ama sanırım Xcitinglerde hız sınırlayıcı var ve benim makina kusadası izmir otobanında duz yoldada 140 rampa asaaaııda 140 yapıyo ve 141 demiyo 500 luk olanda 171 demiyo sanırım onunda sınırı 170 kullanan arkadaslar var kusadasında secimini spor modellerden yana yapmak istiyosan Xciting ve nexus arasında karar ver derim nexus ta deli bir alet bir arkadasımızda vardı daha once kusadasında bi kymco kullanıcısı olarak sikayetin yoksa Xciting tavsiye ederim gorunusude muhtesem ben bile neden 500iR almadım diyorum su an kendime neyse kolay gelsin iyi gunler.

yunuskocak
19 Ocak 2009, 12:26
Kime ne kullanmışsa onu övmüş...:cat::queen: İşin zor arkadaşım....Ben hiçbirini kullanmadım ama şahsi fikrimi soracak olursan Burgman derim. Neden mi? Etrafımda kullanıp da memnun olmayan kimse görmedim. Servis ağı çok geniş, yedek parça olarak eminim İtalyanlara göre daha rahat edersin (hem fiyat hem bulunması açısından). Ve ikinci eli çok rahat...650 liğin görünüşü çok güzel (paran yetiyorsa)

TOP SPEED
19 Ocak 2009, 12:51
Gönlünden ne geçiyorsa onu al, ama sakın pişman olma :cat:

Limankalesi
15 Şubat 2009, 18:02
ne aldın peki sonunda?

satoyama
15 Şubat 2009, 18:17
yamaha majesty diğerlerini 10la çarpar 4 e böler her açıdan:cat:

dreamer07
07 Mart 2009, 18:18
ben 400 burgmanı uzun süre kullandım fakat yeni 600 silverwing aldım ve suzukiyle kıyas kabul etmez,servisde bence honda daha ileri seviyede.yeni 600 silverwingi suanda 14500 e alabilirsin ama bir majesty ve burgmanı alamazsın bu fiyatlara,onlar uçmuş hemde nasıl....

juniyear
08 Mart 2009, 10:27
yamaha majesty diğerlerini 10la çarpar 4 e böler her açıdan:cat:

sen majesty al gelde ben seni kaça çarpıyorum bütün motosiklet.net seyretsin :queen:

kapitano
09 Mart 2009, 03:34
kimse piaggio 500 den bahsetmemiş.Halbuki bende bu motora aşık oldum...ama kimsenin tavsiyesini göremedim :(

deli_mavi
09 Mart 2009, 08:11
Arkadaşlar, kısmetse yakın zamanda motoru büyüteceğim ve 400-500 cc civarında maxi scooter almayı düşünüyorum. Şuanki motorumu alırken de sitedeki yorumları tavsiyeleri dikkate aldım ve pişman olmadım:) Yeni (sıfır) alacağım motorun fiyatı 12.000 ile 15.000 ytl arasında olacak ve uzun süre değiştirmeden kullanacağım.. Dolayısıyla yine yorumlarınız ve tavsiyeleriniz çok önemli. Elbetteki aranan tüm özellikleri tam anlamıyla taşıyan motor modeli yok. Sadece benim için önemli olan özellikleri dikkate alırken diğer özellikler de hangisinde en fazla varsa ona yöneleceğim..
Maxi scooterlar hakkında açılan topicleri okudum, kimi yarım kalmış kiminde konuların yönü değişmiş veya kıyaslamalarda netlik oluşmamış. Bunun dışında yeni modeller var veya olan modellerin yeni kasaları var. Ayrıca şimdiye kadar olan tecrübelerin de önemini ortaya koyarsak yeni bir topic açmam gereksiz değil diye düşünüyorum. Ama yine de karşı gelenler olabilir..

Maxi alırken aradığım bazı özellikleri önemlilik derecelerine göre sıralayacağım. Sıralama 10 üzerinden olacak.

yedek parça 10
Sağlamlık-işçilik 10
Serilik - güç - tork 9
Konfor 8
Yakıt 8
Ağırlık 7
Fiyat 5

Enjeksiyon, el freni (motor hafifse çok da önemli değil), dörtlü flaşör ayrıntılarını da atlamıyorum..

Kriterler ve derecelendirmeler tutarsız veya saçma gelirse yönlendirmeleriniz de çok değerli olur.

Düşündüğüm modeller;

Burgman 400
Silverwing 400
Piaggio x9 500
Piaggio x8 400
Piaggio Nexus 500
Yamaha Majesty
Yamaha T max
Peugeot Satelis 500
Kymco Xciting 500iR
Aprilla Sprinter 500

Hepsi de çok iyi motor aslında ama hepsini test etmem mümkün değil. Kullanan bilen arkadaşlar görüşlerini yazarlarsa çok mutlu olurum ve eminim araştırma yapan diğer arkadaşlara yararlı olur..

Mademki sifir alacaksin mutlaka abs fren sistemi olsun derim ben....scooterlarda sart cunku

yedek parça 10
Sağlamlık-işçilik 10
Serilik - güç - tork 9
Konfor 8
Yakıt 8
Ağırlık 7
Fiyat 5

Düşündüğüm modeller;

Burgman 400
Silverwing 400
Piaggio x9 500
Piaggio x8 400
Piaggio Nexus 500
Yamaha Majesty
Yamaha T max
Peugeot Satelis 500
Kymco Xciting 500iR
Aprilla Sprinter 500

abs varmiydi?aldinmi?yorum yapda bari alacaklarda bilsin bak bi arkadasda konu acmis oda okusun...:cat:

ubuhur
22 Mart 2009, 15:12
Benim moturu çok beğenmeme neden olan Nexus 500 dür. Şimdi 0 km si var mı?Ferco motor web sayfasında görünmüyor.

TORAMAN
22 Mart 2009, 16:24
Konunun açıldığı tarihten itibaren üç ay geçmiş ve ÖTV düşmüş vaziyette kararın ne oldu arkadaşım merak ediyoruz..:)

canercamalan
22 Mart 2009, 16:58
burgman 400 derim ben !! şeklide var motorun sağlam da fiyatı da 9 000 lerde geziyor :cat:

onuray
22 Mart 2009, 17:04
Motoru aldı mı acaba arkadaş?

canercamalan
22 Mart 2009, 17:05
alındıysa hayırlıolsun alınmadıysa hayırlısı olsun :)

ersinisdj
24 Haziran 2009, 22:02
Merhaba arkadaşlar uzun araştırmalar ve bekleyiş sonunda honda nt 700 deauville aldım, tekrar tavsiyeleriniz için teşekkürler..