Orijinalini görmek için tıklayınız : Fiyat ve güç olarak en uygun scooter
RuTRuT
21 Aralık 2008, 00:52
Öncelikle selamlar ben bi scooter almayı düşünüyorum ama scooter piyasası konusunda yeterli bilgiye sahip değilim. Kısa bir araştırma yaptım ve bir kaç marka belirledim bunlar:
1- Honda Beat -- Sebep kalitesi
2- Piaggio Fly 100 -- Sebep kaliteli olduğu söyleniyor ve görünümü
3- Agility 125 -- Sebep kaliteli olduğu söyleniyor ve gücü görünümde çok önemli ama ne yalan söyleyim görüntüsünü hiç beğenmedim
4- Suzuki AN 125 -- yoğun istek üzerine :P
Yazdım iyi hoş ama bi motor almak beni maddi açıdan çok zorlayacak öğrenciyim ve aynı zamanda çalışıyorum eğer scooter alırsam %100 taksit yaptırırım yapıyolar mı tam bir bilgim yok ama... ve bu iş için aylık 300 lira ayırabilirim... Bütün bunları göz önüne alınca siz hangisini önerirsiniz fiyatlar hakkında bilgisi olan arkadaşlar fiyatta paylaşırsa çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler...
bende beat war alma hemen sıkılırsın cok zayıf kardes. suzuki an 125i ekle oraya o birinci olur bence fayda maliyette beat cok para
Agility'nin tipini beğenmeyip Beat'in tipini beğenmişseniz motor konusunda zevkiniz biraz farklı diyeceğim. Honda'nın imajı bunda etkili olabilir.
Jantları,ön frenin disk olması gibi farklılıklar bile göze çarpar Agility'de.
Neyse,görecelidir gerçi bu görsellik,güzellik işi.
Agility çapını aşan bir scooter hakkaten.
Geçen ay Agility'imi sattım ve hesapta farklı bir scooter almayı düşünmek varken gene aynı renk,aynı tip Agility aldım.
Sıfır fiyatı 3200 ytl. Ankara'da ikinci eli hiç yok diye biliyorum.
bence de agilitiden daha şık..ben sadece goruntuye gore aldım..zewk meselesi dediyn gibi asm kardes..ben de agility de tip bulamıyorum..ama agility cok seri makine bu da tartısılmaz.
Beat'in de,Activa'nın da tipi güzel.
Scooter kavramına tam uyan modeller aslında.
Ama şu jantlarının küçüklüğü yok mu? :)
an 125 e ne dersin asm? performansı yani? o da cok şık bence. bence 125 cc lik beat kuursuz scooter olurdu. ama bu haliyle 5 ayda baydı beni.
gs500inanc
21 Aralık 2008, 01:18
suzuki an 125 de dene maddi sıkıntın olmasa idi fiyat performan deyince runner vxr 200 2 ci eli de bolca var tavsiyemdir ama ayda 300 hesabına uymaz kendisi
Ramazan Can
21 Aralık 2008, 01:24
Bence Beat......
RuTRuT
21 Aralık 2008, 01:24
evet arkadaşlar performans olarak agility fark atar ama zaten ben okula gidip gelcem ve Ankara'da şehir içinde ne kadar hız yapabilirim ki
biraz öğrenci işi, sağlam, az yakan, ucuz bi motor aradığım evet çok şey istiyorum ama sonunda böyle bişey alcam :cherry:
an 125 e ne dersin asm? performansı yani? o da cok şık bence. bence 125 cc lik beat kuursuz scooter olurdu. ama bu haliyle 5 ayda baydı beni.
AN 125'in performans olarak Agility'nin çok gerisinde olacağını sanmıyorum ama Agility'den de küçük bir scooter hocam.
Kullanma fırsatım olmadı ama duruşu itibariyle bile bana fazlaca küçük geldi.
Hakeza jantları da küçük. Agility'den daha yere yakın galiba.
Şimdi Agility'den daha ucuz bir fiyata satılıyor.(ya da aynı)
Suzuki imajına takılıp kalınılmaması gerektiğini düşünüyorum bu hususta.
evet arkadaşlar performans olarak agility fark atar ama zaten ben okula gidip gelcem ve Ankara'da şehir içinde ne kadar hız yapabilirim ki
biraz öğrenci işi, sağlam, az yakan, ucuz bi motor aradığım evet çok şey istiyorum ama sonunda böyle bişey alcam :cherry:
Binilen motora alışınca kazın ayağı öyle olmuyor. :)
motorhocası
21 Aralık 2008, 01:29
Paran kısıtlıymış cup al diyeceğim sen beğenmeyeceksin ama Kymco Activ 110 az daha çıkarsan 125 'lik senin tam aradığın.
45Kasabalı
21 Aralık 2008, 01:29
Scooterda kymco.
arguvanli
21 Aralık 2008, 01:38
tamam iş motorda bitiyor ama tipte önemli
ben kendi fikrimi yazıyorum
1-suzuki an 125
2-honda beat
3-yamaha cygnus
ben alacak olsam sanırım bu üçlü arasında secım yapardım
kirki
21 Aralık 2008, 01:41
selam
bahsi geçen sccoterları kullandım..özellikle an125 le bodrum yokuşlarında nasıl tıkandığımı iyi bilirim..bu nedenle tek kelime ile agility..o olmazsa süper 8
rutrut kardeş ben de ara sokaklarda binmek icin aldımdı ama ne zamanki yollar yetmeyip konya ya da esk yoluna cıktım sonuc hayal kırıklııydı. beat cok sık alet herkesi baktırıyo ama zayıf malesef ben 5 ayda sıkıldım sahibindende ilanda su anda motor.
RuTRuT
21 Aralık 2008, 01:42
peki arkadaşlar bu saydığımız modellerin fiyatları hakkında bir bilginiz var mı en
azından yaklaşık bilgiler olursa sevinirim öğrendiğime göre taksit yaptırınca fiyatta çok büyük oynama oluyormuş ki ben kesinlikle taksit yaptırcam
an 125 2900..beat 3580..gerisini bilmem..200 de ruhsat plaka..ille de beat dersen benim motor 2500 kmde daha..haberleselim ya da sahibindene bakıwer.
alp_tunay
21 Aralık 2008, 02:10
selam
bahsi geçen sccoterları kullandım..özellikle an125 le bodrum yokuşlarında nasıl tıkandığımı iyi bilirim..bu nedenle tek kelime ile agility..o olmazsa süper 8
Yokuşlarda tıkanıyor mu?..... Bir yanlışın var galiba.... Ya bindiğin scooter da sorun vardı yada an125 ten bahsetmiyorsun....:bounce::bounce:
Şöyle anlatayım.... Motoru zaten güçlü.... Tekeri de diğerlerine göre biraz daha ufak.... Değil yokuşlarda tıkanmak hızlanıyor be hocam...:bounce::bounce:
benim 2. scooter ım da an125.... valla çok ta az yakıyor.... :cat::cat:
secretplay
21 Aralık 2008, 03:29
dostum elimden geldiğince sana yardım etmeye çalışayım
honda beat
Teknik Özellikler
Motor Kuvvetlendirilmiş hava soğutmalı 4-zamanlı SOHC tek silindirli
Motor hacmi (cc) 102.1
Silindir çapı & strok (mm) 50x52
Sıkıştırma oranı 9 : 1
Yakıt sistemi 18mm´lik VK tip karbüratör
Max güç (ps @ dev/dak) 7 / 7500
Max tork (Nm @ dev/dak) 7,5 / 5500
Ateşleme Kapasitör deşarjlı (CDI)
Çalıştırma Elektrikli/marş pedalı
Şanzıman V-matik
Güç Aktarımı V-kayışı
Boyutlar (UxGxY)(mm) 1845x710x1110
Tekerlekler arası mesafe (mm) 1235
Sele yüksekliği (mm) 765
Yerden açıklık (mm) 145
Yakıt kapasitesi (litre) 6
Tekerlekler
Ön/Arka Çelik döküm
Lastikler
Ön/Arka 90/100 10 53J
Süspansiyon Ön Yağlı amortisör, 80mm esneme aralıklı, aks çatalının önünde
Arka Tek amortisörlü arka çatal, 71mm esneme aralıklı
Frenler
Ön/Arka 130mm kampana
Ağırlık 100,5 kg
Gövde Plastik
Renk seçenekleri Gümüş, Mavi, Kırmızı, Füme
an 125 hk
Renkler: Gümüş mavi, siyah, kırmızı
Garant: 2 yıl veya 30.000km
Motor Tipi: 4-zamanlı, SOHC, karbüratörlü, 1-silindir
Sübaplar: 2
Soğutma sistemi: Hava soğutmalı
Silindir hacmi: 124 cm3
Çap: 52,0 mm
Strok: 58,6 mm
Sıkıştırma oranı: 10,2 : 1
Maksimum güç: 8,8 hp / 7500 dd
Maksimum tork: 9,3 Nm / 6000 dd
Aktarma Tipi: C.V.T. Kayışlı
Şanzıman sıralaması: Otomatik
Elektrik
Ateşleme tipi: Elektronik ateşleme (CDI)
Çalıştırma sistemi: Elektrikli / ayaktan marş
Ölçüler ve kuru ağırlık
Toplam uzunluk: 1772 mm
Toplam genişlik: 682 mm
Toplam yükseklik: 1112 mm
Aks arası mesafe: 1255 mm
Zeminden yükseklik: 120 mm
Sele yüksekliği: 740 mm
Kuru ağırlık: 106 kg
Yakıt depo kapasitesi: 6,5 Litre
Şasi
Ön süspansiyon: Teleskopik çatal, helezon yay,yağ sıkıştırmalı
Arka süspansiyon: Hareketli kollu tip, helezon yay, yağ sıkıştırmalı, ayarlı amortisör
Ön fren: Disk
Arka fren: Kampana
Ön lastik ölçüsü: 3.50-10 M/C (51J) Tubeless
Arka lastik ölçüsü: 3.50-10 M/C (51J) Tubeless
piaggo fly
bu linketen bakabilirsin kopyala yapıştır yapamadım
http://www.fercomotor.com.tr/piaggio/teknik-ozellikler2.html
agility
Ölçüler 1830 x 690 x 1130
Ağırlık (kg) 105.5
Motor Tipi 4 zamanlı
Soğutma Sistemi Hava
Şanzıman CVT
Motor Hacmi (cm³) 124.6
Ateşleme Tipi CDI
Yakıt Kapasitesi 5
Yağ Kapasitesi 0,9
Sele Yüksekliği 790
Max. Güç (Hp/d/d) 9 / 7500
Max. Tork (Nm/d/d) 9.1 / 6500
Frenler Ön / Arka Disk / Kampana
Tekerlek Ölçüsü Ön 120 / 70 - 12
Tekerlek Ölçüsü Arka 130 / 70 - 12
bu motorlar arasındaki en iyi özellikler kymcoda fakat rakiplerine göre biraz daha fazla yaktığını duydum hem piaggo hem beat bu motorların arasındaki vasat modeller bende an 125 hk var motorun her şeyinden memnunum motorun tek problemi fabrikada üzerine taktıkları lastikleri onları değiştirirsen hiç bir eksi yönü yok az yakar motoru güçlü göründüğü gibi hantal değildir gaza yüklendiğin zaman uzar gider kimi arkadaşlar kısa alçak dar demiş uzunluk ölçüleri yukarıda verdiğim özelliklerde var aralarına 5 -6 cm oynadığını görebilirsiniz yani kısa da değil alçakda değil bu motorlar aşağı yukarı aynı özelliklerde motorlar sen kendi zevkine, kullanımıma göre en uygun motoru seç derim sana
Lucas
21 Aralık 2008, 03:32
Yokuşlarda tıkanıyor mu?..... Bir yanlışın var galiba.... Ya bindiğin scooter da sorun vardı yada an125 ten bahsetmiyorsun....:bounce::bounce:
Şöyle anlatayım.... Motoru zaten güçlü.... Tekeri de diğerlerine göre biraz daha ufak.... Değil yokuşlarda tıkanmak hızlanıyor be hocam...:bounce::bounce:
benim 2. scooter ım da an125.... valla çok ta az yakıyor.... :cat::cat:
Reklamlaaar :P
Hiç kullanmadım bahsi geçen scooterları, ama alıcak olsam An 125 alırdım büyük ihtimalle.
bahriyeli06
23 Aralık 2008, 00:02
peki arkadaşlar bu saydığımız modellerin fiyatları hakkında bir bilginiz var mı en
azından yaklaşık bilgiler olursa sevinirim öğrendiğime göre taksit yaptırınca fiyatta çok büyük oynama oluyormuş ki ben kesinlikle taksit yaptırcam
merhaba kardeş bu motorların hepsi pahalı ben hepsini kullandım en az an 125 kullandım kendim agility 125 sahibiyim beat çok kullandım beat in tek avantajı az yakması onun dışında markası honda yanı o parayı hiç hak etmıyor antalyada herşey dahil 3600dü enson agility herşey dahil 3100, an 125 3200 bunların hepsi senıniçin pahalı ayrıca ben bı agility kullanıcısı olarak çok yaktığını iyi kaçtığını söyleyebilirim seri ve çok sağlam an125te seri ve az yakıyor taksite vade farkı bayagı koyuyolar 400ytl ve üstü yarı otomatiklere bak yakıtı az kymco activa 110 a bak derim
Deryali
23 Aralık 2008, 00:42
Seçeneklerin hepside güzel en azından aralarına çinliyi koymamışsın o açıdan tebrik ediyorum.
Ekonomik olarak beat derim. Ayrıca servis kalitesi ve sağlamlılığı açısından sorun yaşamayacağın garanti.
Ama diğer alternatiflerine göre fiyatı pahalı.
2400 e Suzuki 125 almak verken 3500 e beat'i tercih etmezdim.
Beat alacaksan 2.el gözün kapalı al derim.
mach1
23 Aralık 2008, 01:08
Bence fly 100.96 cc olduğu için vergisi yok 6.2 hp 100 km yapıyor sehir içinde yetiyor nede olsa piaggio.Birde aşırı az yakıyor:cat:
sero35
23 Aralık 2008, 01:17
ıkıncı el duzgun bır beat al.kullan buyutmek ıstedıgınde en azından degerınde satarsın.on fırenı dısk degıl dıyor arkadaslar,ama onu soyleyenler kullanmamıslarda ondan.gayet rahat kullanıslı.ufak motor surat motoru degıl.BEAT yavas gıder,ama hep gıder,derler .anla artık
Unique693
23 Aralık 2008, 01:35
Öncelikle selamlar ben bi scooter almayı düşünüyorum ama scooter piyasası konusunda yeterli bilgiye sahip değilim. Kısa bir araştırma yaptım ve bir kaç marka belirledim bunlar:
1- Honda Beat -- Sebep kalitesi
2- Piaggio Fly 100 -- Sebep kaliteli olduğu söyleniyor ve görünümü
3- Agility 125 -- Sebep kaliteli olduğu söyleniyor ve gücü görünümde çok önemli ama ne yalan söyleyim görüntüsünü hiç beğenmedim
4- Suzuki AN 125 -- yoğun istek üzerine :P
Yazdım iyi hoş ama bi motor almak beni maddi açıdan çok zorlayacak öğrenciyim ve aynı zamanda çalışıyorum eğer scooter alırsam %100 taksit yaptırırım yapıyolar mı tam bir bilgim yok ama... ve bu iş için aylık 300 lira ayırabilirim... Bütün bunları göz önüne alınca siz hangisini önerirsiniz fiyatlar hakkında bilgisi olan arkadaşlar fiyatta paylaşırsa çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler...
300 lıra ayırabılıosan taksıtlı vıteslı motorda alabılırsın.Bir düşün derim.Ama scooter dersen suzukı derım.Çünkü adam burda suzikiyi kiralamaya verıyor hala taş gıbı motor...
-HK-
23 Aralık 2008, 22:59
dylan pahalı mı olur? tam bilmiyorum fiyatlarını ama motoru çok güzel 150cc 15 hp olması lazım
erdo2002
23 Aralık 2008, 23:05
Tavsiyem Agility 125 hem atak hemde yakıtı fena sayılmaz.Bu fiyata alınabilecek kaliteli bir motor.:cat:
Arkadaşlar, Piaggio Fly 100 ve Agility 125..Bu motorlar arasında hangisine oturduğunuzda ayağınız yere daha alçak olur?:silent:Yani hangisinin koltuğu alçak.:farao:
Sen ögrenci adamsın
Kap beati bak dalgana derim
Lakin az daha performans arayacak olursan yamaha cygnus
ikiside canavar gibi motor sonucta marka :cat:
TORAMAN
11 Ocak 2009, 19:56
Kymco Agility 125 al ve keyfine bak arkadaşım...:)
Unique693
11 Ocak 2009, 19:59
Bak uzuldum kımse Bws yi gale almıyor hem 2 zamanlı super çeki var ilk motora bınenlere tavsıye edılmez atıyor ustunden...:):):):)
matpcy
11 Ocak 2009, 20:01
Scooterda kymco.
KYMCO BENCE
sedat_57
11 Ocak 2009, 20:15
Bence Beat......
hacı bencede beat ama gecen beni sahil yolunda bi agility tokatladi 2 ye atamadim agzim açik kaldi:queen::queen::queen:
Unique693
11 Ocak 2009, 20:21
Bendede Bws varken kanuni tigrinayı tokatladım 2 kişiye 2 kişiydik....
anılyuksel
16 Ocak 2009, 22:18
şehir içi diyosun alıcaksın agility i ışıklarda en sağa geçiceksin yeşil yandımı gazı dipliyiceksin bidahaki ışıklara kadar solu kapatıcaksın hele bide o anda ışıklarda hoperlörlerinden sonuna kadar açılmış cazur cuzureden bi müzik olan bi doğan görünümlü bi şahin olacak orada onu bi geçiceksin...
ne senaryo yazarmışım be:queen:
FENOMENSHOP
16 Ocak 2009, 22:24
1 hafta önce an 125 almış biri olarak şiddetle sitedeki an 125 yazılarını okumanı öneririm:) tabi görsellik kişiden kişiye değişir ama emin ol bi çok modele göre çok daha yakışıklı :) şimdiden kazasız belasız sürüşler
Ben 2tane beat eskittim 2side beni birgün yolda bırakmadı.Hem yaygın servis ağı hem uygun fiyat hemde değerli 2.el piyasası....
kemal17
16 Ocak 2009, 23:19
Bence kesinlik ama kesinlikle 'KYMCO SUPER 8' aradığın motor bu bence senin.
Beat ten janları ve performansı üstündür. Fiyatı aşağı yukarı ay nıdır. ;)
North_
17 Ocak 2009, 00:10
runner VXR 200 :cat:
ıkıncı el duzgun bır beat al.kullan buyutmek ıstedıgınde en azından degerınde satarsın.on fırenı dısk degıl dıyor arkadaslar,ama onu soyleyenler kullanmamıslarda ondan.gayet rahat kullanıslı.ufak motor surat motoru degıl.BEAT yavas gıder,ama hep gıder,derler .anla artık
=) ehah bunu ben demiştim..beat bu yawaş gider ama hep gider die. hondaya satıcam sloganımı. Şaka bi yana 6 litre benzin ile 220-240 km gidiyorum. bi gram frenleme sıkıntısı kaydırma tutmama yaşamadım çok sükür kemiriyo asfaltı frene basınca..ama gazı açınca kemirmiyo "hızzzzzlanıcakkkkkkkmıyıssssss sahipppppppppppppp::sluu::" diyerekten aheste aheste nazlı nazlı hızlanıyo. şehir içinde pek çekiş sorunu yaşamadım ama hızlı yollarda kamyoncunun kankası :queen:
gene olsa alır mıyım...ı-ıh...bundan daha ucuza daha yüksek teknoloji ürünü aletler war. Güzelliğin yetmez diycem ondan ayrılırken :bounce:
başlıımız neydi....ne fiyat..ne de güç olaraktan en uygun değil..orda ekonomikliği ve yakışıklılığı sorgulamadığımıza göre bu kadarı yeterli =)
digi_boy26
17 Ocak 2009, 00:25
scooter dediğin en az 200cc olmalı bence :)
mevlutgs
17 Ocak 2009, 00:44
honda hayat onda 6000 km de todayim var daha tık demedi stop bile etmedi ama beatin granajı hiç sağlam değil heleki yan alt kısımlar çıkmalar oluyor ön far yeri iyi değil
aynen mevlut haklı beatin sağ sol yan altı granaj vida yerinden çatlıyor açılıyor çok kötü gözüküyor.alınca oralarını polyesterle güçlendirmek gerekir benimde 2 kere kırılmıştı:(
ama başka granajda sorun yaşamamıştım ben
mevlutgs
17 Ocak 2009, 00:53
aynen öyle ya gerçekten dershaneden arkadaşım var 07 kasa beati var 10 binde bi bakıyorum şöyle yanlar filan arka kuyruk filan kötü activa bu konuda iyi ama onunda tek sorunu akü kısmı akü yeri en önde açıp kapayınca filan öndeki sacı lastikleri contası filan öpüşmüyor çok gördüm vida atan öndeki saca ama olsun genede beat derim benim kaportanın bi önemi yok motor önemli
yok yaww ben beatten bi tek yan alt granajlardan başka granaj sorunu yaşamadım.Ayrıca beat ve activada kronik akü sorunu var bendede 3 kere filan akü değişti.Sonunda konjektördemi ne sorun olduğu bulunmuştıu ama 3 tane gitti :) allahtan grantiden değişmişti
ercaan
17 Ocak 2009, 01:03
bu motorların piyasasına pek bakmıyorum bu aralar ama aralarında da çok fark yok galiba...bu krizde 100 ytl taksit bile yaparlar sen rahat ol
ben sana daha önemli bir şey sorucam
EHLİYETİN VAR MI ?
mevlutgs
17 Ocak 2009, 01:06
abi today al dicem aslında beattende activadanda işliği sağlam ama gitmiyor anasını satiyim.(:( alet ateşlemesi bunları CDI todayin elektronik ateşlemeli sorun bundan akü sorunu payı biraz burdan var
ercaan
17 Ocak 2009, 01:09
ben bayılıyorum şu today lere onların tatlılığıda bence fazla hız yapmaması ve minyonluğundan kaynaklanıyor ama her şeye rağmen çok sağlam motor
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO