Orijinalini görmek için tıklayınız : Cruiser Motosikletler ve Bayan Motosikletciler
lilylove
19 Aralık 2008, 14:54
Herkese Merhaba,
Foruma yaklasik 2 hafta once katilmis, yeni bir kullaniciyim.
Motosiklet almayi dusunuyorum, eski bir bisiklet kullanicisiyim (sehirler arasi vs.) ama motorsiklet tecrubem cok az. Motosikleti daha cok kampus icinde kullanmak icin almak istiyorum. Bu sebeple foruma scooterlar hakkinda bilgi edinmek icin girmistim. Ancak zamanla ve bir arkadasimin cruiser motosikletini satmak istemesiyle fikrimi degistirmek uzereyim. 250 cc'lik ve 150 kilo agirliginda bir arac. Benim gibi birinin (50kg.) boyle buyuk bir motorsikletle bas edebilmesi cok zor mudur? Cok yogun olmayan kampus trafiginde beni zorlar mi? zordur yazdiginizi okur gibiyim ama imkansiz midir? :)
Zorlamaz sevdikten sonra yapabilirsin ! :P diyorsaniz, baslangic icin nasil bir motorsiklet dusunmeliyim? marka ve modeller?
Simdiden tesekkurler.
sysroot
19 Aralık 2008, 14:58
Hoşgeldiniz Foruma Öncelikle..
100-150 CC ile başlaman daha ideal olur diye düşünüyorum.Ve almayı düşündüğün Cruiser motor kalıplı bir motorsa kontrolü biraz başlarda zorlayabilir ama tabiki imkansız değil.
Ama dediğim gibi hiç tecrüben yoksa daha düşük CC ile başlamanı öneririm.Ben Vitesli kullandığım için Scooter önerisini arkadaşlardan bekle.Size Scooter yakışır ayrıyetten kendi kanaatimce.
ozan150zc
19 Aralık 2008, 14:59
Öncelikle ::hosgeldi
Size ilk önerim çin malı motorlara bulasmamanız olacaktır:queen:
Cruiser değilde scooterla baslamanızı tavsiye ederim..
Örn;
*Kymco Agility 125cc
*Honda beat 100cc
*Yamaha bws 100cc
3000-5000 km scooterda piştikten sonra
Honda cbr 125 almanız daha uygun olur diye düşünüyorum:)
:bestmt:::tutkuy:::bestmt:
sc-aquila
19 Aralık 2008, 15:00
Eğer 250 cc düşünüyorsan S&t kanuni gv 250 yi öneririm. Sınıfına göre çok güçlü ve kaliteli bir makina. Tabi fiyatı diğer 250 liklere göre biraz yüksek 7.465 ytl. Bu motor benimde almayı düşündüğüm bi model.
sysroot
19 Aralık 2008, 15:01
Scooter önerileri yapın kullanan arkadaşlar hemen vitesliye geçirmeyin :mrgreen:
Honda Beat 100cc incele derim ;
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/16038-honda-beat-hakkinda.html
Buradan bakabilirsin.
Buradanda resimlerine:
http://images.google.com.tr/images?hl=tr&q=Honda%20Beat&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi
Çok az yakar en çok dikkat çeken özelliklerinden biri vede Honda Kalitesi
Hay.alper.est
19 Aralık 2008, 15:06
üst levellerden başlamaktansa alt levelden başlayın 50-100-125-150 cc arası bir scooter alın hem kolay kullanım hemde ağrılık olarak size en uygun motor bence scooter:)
boyraz
19 Aralık 2008, 15:25
Cruiser motosikletler sadece ağırlıkları ile değil sürüş dengesi açısından da kullanımı zor, başlangıç için uygun olmayan motorlardır. 150 kgs bir cruiserı 50 kg ile zaptetmek zordur. Size tavsiyem ya bir scooter ile yada 125-150 cc bir commuter/naked ile başlamanızdır.
yucika
19 Aralık 2008, 15:53
Vitesli bir motorla başlamak scooterla başlamaktan daha zor değildir. Vites değiştirmek oldukça çabuk öğrenilen bişey. Sonuçta motosiklette otomobildeki gibi vitesin bir yeri yok. Büyütmek için yukarı küçültmek için aşağı itiyorsunuz o kadar. Otomobil sürecek olsaydın kimse sana illa otomatik vites arabayla başla demezdi. Ayrıca ehliyet kursunuda sana vitesli motor kullanmayı gösterecekler. Çünkü sınava scooterla giremezsin.
250 cc motosiklet cross yada süpersport olsa fazla gelebiliridi. Ancak crusiser için fazla değil. Yapısı gereği daha düşük devirli ve ivmelenmesi az motorlardır. Yüksek torkları ile rahat bir sürüş imkanı sağlaralar acemilerin vites gaz ve debriyajdaki hatalarını kapatırlar.
Ağırlık olayına gelince 150 kg büyük gibi gelebilir ancak şehirlerarası bisiklet sürebildiğine göre fizik kondüsyonun iyidir diye düşünüyorum. Bu da motosikleti kontrol edebilmeni sağlar. Şöyle anlatayım ağırlık hareket halindeyken değil durduğun zaman başına problemdir. Durudğunda motosikleti bacak kaslarınla kontrol etmen gerekir. Fazla sağa yada sola yatırırsan tutamayıp devirebilirsin (durduğun yerde). Bir de geri manevra yaparken zorlanabilirsin çünkü bütün iş hep bacak kaslarına düşer (hani şehirlerarasında bisiklet kullanarak çalıştırdığın bacakların kasları).
Bunun dışında ağırlık merkezi cruiserlerde oldukça aşağıdadır ve sele yüksekliği azdır bu da dururken ve giderken kontrolünü kolaylaştırır. 250 cc cruiser motosikletlerin son hızıda fazla yüksek değil trafik kurallarına uyarak sürdürğün ve kavşaklarda yol hakkı sende olsa bile herkese yola verdiğin sürece fazla problem yaşamazsın.
Mutlaka kapalı kask, dizlik dirseklik sırt koruması ve eldiven kullan(yada korumalı bir mont al). İmkanın varsa motosiklet için üretilmiş bir bot al.
Kazasız belasız sürüşler dilerim.
Not: bayanların scooter kullanması gerktiği yaygın bir önyargıdan başaka bişey değil bence.
Bir önyargıyı yıkmak atomu parçalamaktan daha zordur.... Einstein
cousinecruis
19 Aralık 2008, 15:54
250lilik bir makinadan oldukça keyif alırsın. Gv250, kymco venox, kanuni gibi motorlar gayet iyi motorlardır hem fazla tepmezler. İlk başta biraz zorlanırsın ama kampüste kullanacağım diyorsun, tadını çıkarırsın merak etme.
lilylove
19 Aralık 2008, 15:59
Fikirlerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim.
:)
halilihsan
19 Aralık 2008, 16:02
Mondial 50HC motoru sana yakışır
Buradan (http://www.mondialmotor.com.tr/MONDIAL-50-HC/SCOOTER/Mondial-50-HC/index.html) bakabilirsin
regal
19 Aralık 2008, 16:16
hiç korkma çok kolay alışırsın motora bence iyi tercih sayılılır 250 cc biraz acemilik olur ama bence coğu motra göre daha dengeli motordur
< iLk@yy >
19 Aralık 2008, 16:16
150 kg biraz fazla gelebilir ama scooter'a binsende çok aşırı değişeni yok ortalama 120 130 kg ağırlıkları var scooterlarında (en basidindein bi çin scooterı) sadece bu motorlarda alacağın gruptaki motor çin malı olmasınki sonra sende başına gelen sorunlardan dolayı motordan soğuma derim :cat:
birde bu motoru kullanmaya başlamadan önce en azından arkadaşından daha motoru almadan(yanındayken hazır) önce kontrollü bir şekilde motora bin belli açılarda az yatırarak tutmayı dene(başında biri olsun diyorum çünkü düşürebilirsinde) ne kadar tutabiliyorsun kendi bir ölç alıştırma yap ona göre az fizik kondisyonunu geliştir (parmakların içinde gerekli olucak ellerinin ilk 2 parmağının sağda fren solda debriyaj olmak üzere sık sık kullanıcaksın unutma) bu şekilde motorun üstünde otur hiç kullanmasan bile ileri geri yürüt çalıştırmadan hem sen ona alış hemde kasların motoruna göre alışsın =)
motor alırsanda yazarsın burada sana bi sürü kişi "yazıcaktır her türlü (?)" konuda tekerin düz bassın daima şimdiden :cat:
sysroot
19 Aralık 2008, 16:40
Vitesli bir motorla başlamak scooterla başlamaktan daha zor değildir. Vites değiştirmek oldukça çabuk öğrenilen bişey. Sonuçta motosiklette otomobildeki gibi vitesin bir yeri yok. Büyütmek için yukarı küçültmek için aşağı itiyorsunuz o kadar. Otomobil sürecek olsaydın kimse sana illa otomatik vites arabayla başla demezdi. Ayrıca ehliyet kursunuda sana vitesli motor kullanmayı gösterecekler. Çünkü sınava scooterla giremezsin.
250 cc motosiklet cross yada süpersport olsa fazla gelebiliridi. Ancak crusiser için fazla değil. Yapısı gereği daha düşük devirli ve ivmelenmesi az motorlardır. Yüksek torkları ile rahat bir sürüş imkanı sağlaralar acemilerin vites gaz ve debriyajdaki hatalarını kapatırlar.
Ağırlık olayına gelince 150 kg büyük gibi gelebilir ancak şehirlerarası bisiklet sürebildiğine göre fizik kondüsyonun iyidir diye düşünüyorum. Bu da motosikleti kontrol edebilmeni sağlar. Şöyle anlatayım ağırlık hareket halindeyken değil durduğun zaman başına problemdir. Durudğunda motosikleti bacak kaslarınla kontrol etmen gerekir. Fazla sağa yada sola yatırırsan tutamayıp devirebilirsin (durduğun yerde). Bir de geri manevra yaparken zorlanabilirsin çünkü bütün iş hep bacak kaslarına düşer (hani şehirlerarasında bisiklet kullanarak çalıştırdığın bacakların kasları).
Bunun dışında ağırlık merkezi cruiserlerde oldukça aşağıdadır ve sele yüksekliği azdır bu da dururken ve giderken kontrolünü kolaylaştırır. 250 cc cruiser motosikletlerin son hızıda fazla yüksek değil trafik kurallarına uyarak sürdürğün ve kavşaklarda yol hakkı sende olsa bile herkese yola verdiğin sürece fazla problem yaşamazsın.
Mutlaka kapalı kask, dizlik dirseklik sırt koruması ve eldiven kullan(yada korumalı bir mont al). İmkanın varsa motosiklet için üretilmiş bir bot al.
Kazasız belasız sürüşler dilerim.
Not: bayanların scooter kullanması gerktiği yaygın bir önyargıdan başaka bişey değil bence.
Bir önyargıyı yıkmak atomu parçalamaktan daha zordur.... Einstein
Bayanların scooter kullanması gerektiğini söyleyen kim ben göremedimde:)
Önyargı falan yok ortada forumda herkezin ortak görüşü hiç tecrübesi olmayan bir insanın ve 50 kg olan bir bayanın 100-150 CC İle BAŞLAMASI Uygun diye cevaplar geldi, 100-150 CC'den başka KULLANAMAZ diye bir cevap göremedim ben.
Önyargıyı yıkmayada gerek yok dolayısıyla :wiinkk:
Ayrıyetten motorda ağırlıkta önemlidir bacak kası açısından diyorsanız ; ben 64 kg'mım ve 2 senedir kickbox yapıyorum derecelerimde var bacağım yeterince güçlü yani:)
Ama bacak ne kadar güçlü olursa olsun sizden daha ağır bir cisimi yükleniyorsunuz dolayısıyla kilo ne kadar fazla olursa kontrol dahada sağlamlaşacaktır bacak açısından.
Benim gücüm yeter orası ayrı özellikle bacak çalışmayıp bacakları normal olan 50 kg bir bayan için motor ağırsa biraz zorlayabilir diyorum;)
Murat2100
19 Aralık 2008, 16:41
Mondial 125 ZN öNeriyorum :) Tam Bir Bayan MotoSikleti
http://img238.imageshack.us/img238/5163/pembiim27nisan5kh4qi1.jpg (http://imageshack.us)
http://img238.imageshack.us/img238/pembiim27nisan5kh4qi1.jpg/1/w600.png (http://g.imageshack.us/img238/pembiim27nisan5kh4qi1.jpg/1/)
http://img238.imageshack.us/img238/2831/mondial125znhb7.jpg (http://imageshack.us)
http://img238.imageshack.us/img238/mondial125znhb7.jpg/1/w664.png (http://g.imageshack.us/img238/mondial125znhb7.jpg/1/)
ya olmaz diye bişiy yok..zor olur ama..sadece kampus iciyse beat sana cok keyif werir..ama zamanla kampus dısına tasacaına adım gibi eminim..ben de ara sokaklar diyip almıştım =). beat sorunsuz we şık bi motor ama hem gereksiz pahalı hem de kendini ilk konya yoluna ya da eskisehir yoluna attıında sıkılmaya başnıyosun..ben 5 ayda sıkıldım (gezilere katılamıyorum..2 kişi cok yawas :queen:..keske biraz daha gucnu olsaydı..sehir icinde gayet guzel geziliyo) ilan werdim bekniyorum..250 lik bişiy alırsan uzun süre başka motor almassın ama tecruben yoksa aır we gucnu bi motor tehlikeli olabilir. bana supershadow 250lik motor cok aır geldi. giderken tuy gibi ama inince dewirme riskim oldu (ben 85 kiloyum..alısık olmadıımdan heralde). ama azmin we dikkatinle gayet guzel de kullanabilirsin bence.
yucika
19 Aralık 2008, 17:02
Bayanların scooter kullanması gerektiğini söyleyen kim ben göremedimde:)
Önyargı falan yok ortada forumda herkezin ortak görüşü hiç tecrübesi olmayan bir insanın ve 50 kg olan bir bayanın 100-150 CC İle BAŞLAMASI Uygun diye cevaplar geldi, 100-150 CC'den başka KULLANAMAZ diye bir cevap göremedim ben.
Önyargıyı yıkmayada gerek yok dolayısıyla :wiinkk:
Ayrıyetten motorda ağırlıkta önemlidir bacak kası açısından diyorsanız ; ben 64 kg'mım ve 2 senedir kickbox yapıyorum derecelerimde var bacağım yeterince güçlü yani:)
Ama bacak ne kadar güçlü olursa olsun sizden daha ağır bir cisimi yükleniyorsunuz dolayısıyla kilo ne kadar fazla olursa kontrol dahada sağlamlaşacaktır bacak açısından.
Benim gücüm yeter orası ayrı özellikle bacak çalışmayıp bacakları normal olan 50 kg bir bayan için motor ağırsa biraz zorlayabilir diyorum;)
Elbette önyargı yok sadece arkadaşlar tesadüfen scooter al diye yazmışlar.
Motosiklete ilk başladığım zaman bende 50 kiloydum ve motosikletim 250 cc 158 kilo ağırlığındaydı. Ne kadar zor olduğunu biliyorum dediğim gibi sürerken değil dururken zorluk vardır bu da çok büyük sorun değildir. Vücut ağarlığı önemli olsaydı 350 kiloluk bir harleyi sürecek adamın 200 kilo olması gerkirdi.
koromako
19 Aralık 2008, 17:08
mio al bi tane çok şirin scooter fiyatı da uygun. Ne vites ne ağırlık gez toz işte. İlerleyen dönemde büyütürsün motoru. Haa para möhim diil diyosan patlat bi tane vespa ömürlük bin:)
emomen
19 Aralık 2008, 17:20
Öncelikle aramıza Hoş geldin.
Kalıcı ve katılımcı olman dilegiyle.
Burda cevabını bulamadığın bir sürü soru işaretini ortadan kaldırabilirsin, yani dogru yerdesin.:cat:
Vitesli yada scoter ikisinden biriyle başla ama en iyisi vitesli olacaktır.
Cruiser motor kullanmak biraz daha kolaydır, ayakların yere basaçagı için fazla problem yaşamazsın.
Sana önerim Hyosung GV 250 olacaktır.:cat:
http://img113.imageshack.us/img113/2686/gv250hyosungzs2.jpg (http://imageshack.us)
sysroot
19 Aralık 2008, 17:34
Elbette önyargı yok sadece arkadaşlar tesadüfen scooter al diye yazmışlar.
Motosiklete ilk başladığım zaman bende 50 kiloydum ve motosikletim 250 cc 158 kilo ağırlığındaydı. Ne kadar zor olduğunu biliyorum dediğim gibi sürerken değil dururken zorluk vardır bu da çok büyük sorun değildir. Vücut ağarlığı önemli olsaydı 350 kiloluk bir harleyi sürecek adamın 200 kilo olması gerkirdi.
Hayır tamamen yanlışın var ben o derece büyük farklardan bahsetmiyorum 350 kiloluk motosikleti 200 kiloluk adam kontrol edebilir demiyorum;
200 Kilo Adam 100 Kiloluk Adamdan ( İkiside standart bacak kas güçleride çalışılmamış varsayalım ) 200 Kiloluk adam daha iyi kontrol eder her türlü:)
Tabiki çok büyük farklar olmaz ama o ayrıyetten bayan senin 50 kg olman ile onun 50 kg olması farklı :)
Başka bir örnek vereyim en basitinden 75 kglık arkadaşım ayaktayken birbirimizi kendimize doğru çekmeye başlarsa vede kas güçlerimiz birbirine yakınsa ki öyle bir arkadaşım var beni çekebiliyor oysaki ben ondan daha güçlüyüm fakat hafifim ondan . Ama ikimizde kendimizi bi yere sabitleyip kollarımızdan çektiğinde ben onu rahat çekerim.Anlatabildimmi ağırlığın önemini.
Bu motorda çok büyük fark oluşturmaz ama ağır olan iki standart insandan kas güçleri aynı olsun ağır olan daha iyi kontrol eder;)
Sonuç olarak çok büyük bir sorun değil dediğin gibi ama fark varmı var:)
haluka28
19 Aralık 2008, 17:39
Öncelikle aramıza Hoş geldin.
Kalıcı ve katılımcı olman dilegiyle.
Burda cevabını bulamadığın bir sürü soru işaretini ortadan kaldırabilirsin, yani dogru yerdesin.:cat:
Vitesli yada scoter ikisinden biriyle başla ama en iyisi vitesli olacaktır.
Cruiser motor kullanmak biraz daha kolaydır, ayakların yere basaçagı için fazla problem yaşamazsın.
Sana önerim Hyosung GV 250 olacaktır.:cat:
http://img113.imageshack.us/img113/2686/gv250hyosungzs2.jpg (http://imageshack.us)
bu arkadaşımın önerisine katılıyorum ama yok ben o kadar para vermiyim dersen bunun yarı fiyatına regal raptor da olur benim öneki motorum çok keyifli bir motordur. birde cruiser motorlar daha uygun olacaktır çünkü ağırlık merkezi yere yakın yüksek bir motordan daha kolay dengede tutabilirsiniz.
emomen
19 Aralık 2008, 17:54
Cruiser motorlarda agırlık cok fazla sürücüyü etkilemez.
70 kiloluk ve hep masa başı çalışan arkadaşımın Honda GL 1800'ü var motoru kontrol edebiliyor ama kendisi tecrübeli oldugu için fazla zorluk çekmiyor..
Honda GL 1800'ün agırlıgı : 370 kg.
Saygılar.
SilentScream
19 Aralık 2008, 17:59
hiç bi problem olmaz , rahatlıkla kullanırsın , üstelik üniversite içerisinde trafik felan da olmaz ben eskiden çoğunlukla kampüs içerisinde çalışırdım...
alkadras
19 Aralık 2008, 18:13
naçizane fikrim..
scooter vitesliye geçiş öncesi bir basamak değildir arkadaşlar.. kendi dünyasında değişik bir keyiftir..
Vitesli yamaha kullanan bi adamla tanıştım. benim motoruma binince ya bu ne böyle çok zorlandım falan dedi. benimkini kullansan dünya varmış dersin dedi..
yanılıyor muyum?
bence arkadaş alacağı motora baksın şöyle bir otursun.. cüssesine baksın. boyuna baksın. "ben bunu sürerim abi ya" dedi mi iş bitmiştir. vitesli olması çok problem değil.. 250 cc olması da öyle..
digi_boy26
19 Aralık 2008, 18:15
direk vitesliyle başlamanı tavsiye ederim. :) korumalıklarını da alırsın :) biraz pişince cc'sini yükseltirsin :)
lilylove
19 Aralık 2008, 18:19
tavsiyeleriniz için gerçekten çok teşekkür ederim.
:)
hepsi benim için çok aydınlatıcı oldu.
barrokas
19 Aralık 2008, 18:50
ağır bir motosikleti kısa mesafelerde kullanmak seni bayağı yoracaktır,kampüs içi demişsin birde senin için en uygunu scooter olacaktır.
kimse kısa mesafelerde crusier kullanmak istemez diye düşünüyorum
shule
19 Aralık 2008, 19:05
bence sana encok ne sıcak gelıyorsa onla başla.600-1000cc başlamıycana göre..kızlara bu-şu yakışıyor saçmalıgını boşver.deli oluyorum ben.başta sadece kampus ıcı dıoyrsun ınan tadını alınca dışarıyada cıkmaya başlıycan,kucuk cc lı scuter alıcan yola cıkınca daha seri bişi olsaydı diycen.illa scuterla başlıycaksan ucuz bişi al bence hatta çin bile olabılır.2.el temız olsun seneye sattıgın zaman canın yanmasın.nasılsa trafık yok dıyosun kampusde cruserle başla ve zorlanarakda olsa alışırsın.içindeki ataeşi hiç kaybetmeyesin.kazasız sürüşler dilerim.:rendeer:
Ramazan Can
19 Aralık 2008, 19:25
scoter senin için iyi olacaktır kabul ediyorum ama ne kullanmak istersen onu al.... 150 değil 250 kg olsa fark etmez... ben nice erkekden daha kontrollü büyük makina kullanan bayan tanıyorum... ve bu bayanların sayısı gün geçtikce artıyor...
KALDERA
20 Aralık 2008, 18:12
edit: yukarıdaki fotoda o motorda olmayan bir şey (V-TWİN) ibaresi var..:pale:
oraya onu yazmaklamı oluyormuş V-TWİN..:queen::queen:
cousinecruis
20 Aralık 2008, 18:12
bir kızı cruiser kullanırken gördüğümde benim kız arkadaşımda böyle olmalı diyorum :P
motocycleboyreigns
23 Aralık 2008, 19:43
Ben de bisikletçiyim,farkımız ben 70 kilo civarıyım,adamım bide :D
Arkadaşının satması seni fazla heyecanlandırmasın.Modeli ne,uygun fiyata mı veriyor?Kullandırsın biraz,eğer beğenirsen alırsın.Acele etme.
Arkadaşların gösterdiği gibi 125 cc scooter la hem kampüste,gücü de çok düşük değildir dışarıda da rahat gezersin.Kullanması bisikletten daha kolaydır.
Asıl bir seçenek daha var.Elektrikli scooter.
http://www.motoaktuel.com/blog/index.php/biselect-elektrikli-scooter
Şarj ediliyor,1 saat takılıyorsun,60 km sürata kadar çıkabiliyor.İkinci elde 1 milyara kadar bulunabiliyor.Kullananlar memnun.Bisikletçi olarak çevre dostu olduğu için altına imzamı da atarım.
VaScO1925
26 Aralık 2008, 19:43
netice nedir ne alıyorsunuz ? :P
Jagadam
26 Aralık 2008, 20:59
"Hangi cruiser" diyenlere "enduro al" diye cevap verenlere herkes sinir oluyor, bana da olacaklar, belki olmakta da haklılar ama ama senin kullanacağın yer tam endurolukmuş gibi geldi bana. Ben olsam ucuz, küçük ve uysal bir enduro alıp kampüs içinde kendi çapımda hoplayıp zıplardım ve ortalama düz yol motorcusundan çok daha çabuk ustalık kazanırdım. Arazi motorunun vereceği zevk de cabası.
Bahsettiğin şartlarda cruiser kullanmanın sıkıntı vereceğini de zannetmiyorum. Gönlün hakikaten cruiserdan yanaysa cruiser al derim ben. Gerçi kullanmışlığım yok, yanlış yönlendiriyorsam işin erbapları kulağımı çeksin.
Değişik tipte motorları deneme imkanı bulsan da kararını ondan sonra versen ne güzel olur aslında.
Scooter'a gelince, nedense gözümde en ufak cazibesi yok. Motora ata biner gibi bindiğimi hayal etmek hoşuma gidiyor, belki ondandır. Hehehe scooter'cıları da sinir ettik, iyi mi :P
_alp_
26 Aralık 2008, 21:38
250 cc'lik cruiser baslangic icin gayet uygun. Yalniz bazi kampusler ozellikle ders aralarinda ve kavsaklarda vahsi batiyi aratmiyor ( SilentScream bizim kampusu bilir :) ). Bu yuzden kampuste olsa tedbiri elden birakmamani tavsiye ederim.
YÖRÜK
26 Aralık 2008, 21:57
öncelikle hoşgeldin.cruiser motor bence başlangıç için ideal.scooter motorlar da iyi ama crusier'ın yerini tutamaz.hem dedikleri gibi cruiser motorların ağırlık merkezi yere yakın olduğu için boy konusunda sıkıntı çekmezsin ve rahat kontrol edersin.motor yolda kalmadığı sürece de cruiser'ın ağırlığı 150 kg olmuş 350 kg olmuş çok farketmez.hareket ettikten itibaren bisiklet gibi kullanırsın.
marka olarak eğer imkanın varsa hyo gv 250 yada kymco venox 250 tavsiye ederim.iyi akşamlar.
DarkNight35
26 Aralık 2008, 22:05
YUCİKA sana kim dedi scooterle ehliyet sınavına girilemez diye bal gibi giriliyor çünkü ben girdim araştırmadan tam bilmeden atıp tutmayalım
NoVaRiX
26 Aralık 2008, 22:32
> Scooter'la ehliyet sınavına girilir. Ben scooterla girmiştim mesela.
> Makine hareket etmeye başladıktan sonra 120 kilo da aynıdır, 150 kilo da aynıdır; 300 kilo da.. Önemli olan durduğunda onu kontrol edebilmektir. Ve bence 150 kiloluk bir cruiser ile, 130 kiloluk bir scooter çokta birşey farketmez. Scooter'da bir damacana olduğunu düşünün.
> 250cc'lik bir cruiser başlangıç için bence gayet uygundur. Denge muhabbeti yapmış bazı arkadaşlar. Ya hayatları boyunca scooter'a binmemişler, yada cruiser nedir bilmiyorlar. Scooter'lar dünyanın en dengesiz motosiklet türleridir. Küçük tekerlekler, arka tarafa yığılmış bir ağırlık merkezi ve en küçük harekette kendini sağa sola savurabilecek bir hafiflik!! Cruiserlar ise ortada olan ağırlık merkezleriyle pekçok türe göre daha dengelidirler.
> Vitesli motor başlangıç motoru olmaz diye birşey yok! Hatta vitesliyle devam edilme ihtimali yüksekse (ki genelde yüksektir) doğru olan düşük cc'li bir vitesli motosikleti tercih etmektir..
> Burada yapılması gereken ayrım hangisinin daha pratik olacağıdır. Çünkü kampus içinde kullacağım demişsiniz. Eğer böyle fazla uzun olmayan turlara çıkmayı falan düşünmüyorsanız; yani gerçekten sadece kampus içinde ve şehir içinde çok kısa mesafelerde kullanacaksanız Scooter sizin için daha uygun olacaktır.
berkman
26 Aralık 2008, 22:51
Tabi ki kullanabilirsiniz. Motosiklet kullanmak kesinlikle cüsse ve kuvvet gerektirmez. örnek verecek olursak motogp pilotları incecik adamlardır. Ancak bisikletle şehirler arası sürüş yapıyorsanız büyük bir ihtimalle motosikletle de yapmak isteyeceksiniz :) Bence motosiklet sürüşünüz kampüsle sınırlı kalmaz:)
windgirl
26 Aralık 2008, 22:56
Öncelikle hoşgeldin diyorum.Ben üç yıldır dragstar kullanıyorum.Boy'um 1,70,kilo 58, motor ise 229 kilo 650 cc ve de ilk motorum.Tek birşey söylüyorum tadından yenmiyoooooor:queen:
arguvanli
27 Aralık 2008, 00:10
bence kesınlıkle vitesli bir motosıklet ıle baslamalısın
cok buyuk cc olmamalı 250 cc ye kadar cruiser bir motosıklet oldugu taktırde abartılı bir baslangıc olacagını sanmıyorum.
fızıksel ozellıklerınızın sizi cruiser motosıklet kullanma konusunda zor durumda bırakacagını sanmıyorum cok utopık motosıkletlerı tercıh etmedıgınız surece
kaldıkı onlarda su anda deneyımınız acısından kullanabılecegınız motosıkletler sınıfında deıl
scooter la baslamak sıze sadece trafıkte nasıl hareket edecegınızı ogretır. baska bir artısı olmaz cunku debrıyaj vıtes ve fren tertıbatları farklıdır bırbırlerınden ama yınede asla karsı deılım. kullananlarada sonsuz saygım var
bu sledıklerım şahsi fıkrımdır hiç bir bılımsel acıklaması yoktur :))))))
model konusunda hyosung gv 250 dıyorum
ARBETUS
29 Aralık 2008, 09:40
Arkadaşının satmayı düşündüğü motorun markası modeli nedir? Biraz da bu konu hakkında bilgi verelim istersen.
Sağlıcakla.
alkadras
03 Ocak 2009, 03:39
YUCİKA sana kim dedi scooterle ehliyet sınavına girilemez diye bal gibi giriliyor çünkü ben girdim araştırmadan tam bilmeden atıp tutmayalım
scooterla motosiklet sınavına girilmiyor arkadaşlar..
"tam bilmeden atıp tutmayalım" derken hakikaten bilmeden atıp tutmamak gerektiğini unutmayalım.
Ülkemizde bütün uygulamalar keyfi olduğu için izin veriliyor. ancak bana verilmedi ve adam neden vermediğini de gayet mantıklı açıkladı... resmiyette böyle.. uygulama yerine göre değişiyor.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO