PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nedir bu BENZiN fiyatları?!!

NoVaRiX
05 Aralık 2008, 18:36
Dünyada petrol 50$'ın altına indi, biz hala 2.78'den benzin alıyoruz!.. :farao:

Nedir bu arkadaşlar..? Varil fiyatı 147$'ken 3.40 lira idi benzin litre fiyatları.

Yani o günün kuruna göre yaklaşık 3$/lt
Bugün yaklaşık 3'te birine inmiş durumda petrol fiyatları. Ancak bizde hala neredeyse 2$/lt civarında! (kur farkı hesaplandı)

Nedir bu yaa..? Dünyada yolunacak kaz bitek bizmi kaldık?

Orada burada çıkıp "hamdolsun, teğetlerdeyiz" diyen devlet adamları hiçmi görmüyor bu dengesizliği?!! :pr:

North_
05 Aralık 2008, 18:41
yasadıgın ulkenın adı TURKİYE!!!

TORAMAN
05 Aralık 2008, 18:42
Benzinden olağanüstü vergi kazanılıyor kasaya para giriyor birdenbire bundan vazgeçmemek için gıdım gıdım indirime gidiliyor.

muzaffer1968
05 Aralık 2008, 18:43

Nedir bu arkadaşlar..? Varil fiyatı 147$'ken 3.40 lira idi benzin litre fiyatları.

Yani o günün kuruna göre yaklaşık 3$/lt
Bugün yaklaşık 3'te birine inmiş durumda petrol fiyatları. Ancak bizde hala neredeyse 2$/lt civarında! (kur farkı hesaplandı)

Nedir bu yaa..? Dünyada yolunacak kaz bitek bizmi kaldık?

Orada burada çıkıp "hamdolsun, teğetlerdeyiz" diyen devlet adamları hiçmi görmüyor bu dengesizliği?!! :pr:

Gelecek sene bu zamanlar ve diğer senelerde hala bunu konuşuyor ve yazışıyor olacaz :salut: :pr: :silent:

iptaluyelik02
05 Aralık 2008, 18:53
30 senedir benzin alıyorum ve bu feryadı 30 senedir işitiyorum.
Vatandaşın feryadının Davulcu yellenmesi kadar kıymeti yok.
Kokusu bile duyulmuyor:)

muhozo
05 Aralık 2008, 18:54
öyle demeyin hocam krizin tepe noktasına çıktık şimdi aşağıya iniyormuşuz ya;

koskoca PETKİM, VESTEL gibi devler üretime ara verdiler. 1000 lerce kişi işten çıkartıldı ve işten çıkartmalar devam edecek. Uzmanlar krizin derinleşerek devam edeceğini, seçimlerden sonra çok daha zor günlerin bizleri beklediğini bangır bangır bağırıyorlar ama bizim yöneticilerimiz Türkiye de yaşayıp İsviçre standartında yaşadıkları için krizi farketmiyorlar

Garibanların zorda olmasından fayalanıp küçük yardımlarla kendilerini koltuklarına perçinliyorlar.

tüm yakıtların üzerinde %100 ün üzerinde vergi yükü var ve imf hala kdv yi arttırın diye baskı yapıyor.

daha çok şey varda inanın yazdıkça sinirleniyorum allah hepimizn yardımcısı olsun

AYBERK
05 Aralık 2008, 19:11
acaba bu politikacıları (daha çok başı çekenleri) avrupa insan hakları mahkemesine versek...

sizce kazanırmıyız...

ama bu seferde mahkeme çoooooooooooooooooook uzun sürer,ne onların nede bizim ömrümüz yeter...

haluka28
05 Aralık 2008, 20:17
temiz para,bizden iyi enayi yok, keyfimizden asla ödün vermeyiz eeeee bunların üstüne be olsam bende indirmzdim o benzin fiyatlarını

PIERzig
05 Aralık 2008, 20:42

2.78 mi :silent: Ben 2.85 ten aldım bugün :pr:

NoVaRiX
05 Aralık 2008, 20:44

2.78 yazıyordu.. şu sıra akbille seyahat ediyorum ama benzin fiyatlarını sürekli takipteyim!

http://www.kanalb.com.tr/haber.php?HaberNO=24849

---

Allah(c.c) sonumuzu hayır etsin!

sedat_57
05 Aralık 2008, 20:45

acı kaybimiz milli servet:P:cherry::)

NoVaRiX
05 Aralık 2008, 20:49
Benzinden olağanüstü vergi kazanılıyor kasaya para giriyor birdenbire bundan vazgeçmemek için gıdım gıdım indirime gidiliyor.

Hocam, ben Finans öğrencisiyim. Az çok içli dışlıyız reel piyasayla.
Akaryakıttaki vergi oranı %113 civarı. Ancak sonuçta buda orantılı bir vergi. Fiyatlar düştükçe tüketiciye yansıtılan vergidede düşme olur..

ÖRNEK; 10 liraya 11,3 lira vergi veriliyorsa 5 liraya 5,65 lira verilir.

Ayrıca gıdım gıdım indirimde neyin nesi oluyor..? Bunun adı FIRSATÇILIKTIR, İNSAFSIZLIKTIR sadece!

PIERzig
05 Aralık 2008, 20:50
Allah(c.c) sonumuzu hayır etsin!

Amin.. :silent:

acı kaybimiz milli servet:P:cherry::)

Öle deme kardişimm Ben bindiğimde motora en az 120 km yapıyorum :P
ay sonu gelmiyo yoksa :queen:

sedat_57
05 Aralık 2008, 20:53
Amin.. :silent:

Öle deme kardişimm Ben bindiğimde motora en az 120 km yapıyorum :P
ay sonu gelmiyo yoksa :queen:

hacı daha az yakanida yokki :queen::queen:sence istanbuldan ybr ile kastamonuya (600km) bu havada (havalarin nesi varsa) gidilir mi?:mrgreen:

PIERzig
05 Aralık 2008, 20:58
hacı daha az yakanida yokki :queen::queen:sence istanbuldan ybr ile kastamonuya (600km) bu havada (havalarin nesi varsa) gidilir mi?:mrgreen:

Şimdi göreceli bu aslında sedat bazen kendimi çok yorgun hissederim ya da hastayımdır motosiklet süresim gelmez bazende bi şevk gelir bi gazla hiç durmadan 3oo km giderim:queen:

Naci63
05 Aralık 2008, 21:01
Bugün tüm rafineriler özel sektörün elinde. Aynı zamanda büyük bazı gazetelerinde sahibi olan bu sektörün sahipleri, en küçük bir artışta yükselttikleri fiyatları, petrol fiyatları %70 düştüğü halde bize sadece %30 luk kısmını yansıttılar. Gazete ve tv'leri de elinde tutunca bu sektör, doğal olarak kimse eleştirip aleyhte yeteri kadar kamuoyu oluşturamıyor.

NoVaRiX
05 Aralık 2008, 21:09
Bugün tüm rafineriler özel sektörün elinde. Aynı zamanda büyük bazı gazetelerinde sahibi olan bu sektörün sahipleri, en küçük bir artışta yükselttikleri fiyatları, petrol fiyatları %70 düştüğü halde bize sadece %30 luk kısmını yansıttılar. Gazete ve tv'leri de elinde tutunca bu sektör, doğal olarak kimse eleştirip aleyhte yeteri kadar kamuoyu oluşturamıyor.

Yanlışın var. Kastettiğin kurum yalnızca Petrol Ofisi ki o da rafineri değil zaten. Doğan Holding'in bünyesinde. Bunun dışında medya patronlarının akaryakıt sektörüyle çok bir alakası yok.

Kaldıki geçenlerde böyle bir yasa çıktı; "Petrol fiyatlarındaki düşmeyi pompa fiyatlarına yansıtmayan akaryakıt istasyonlarına ağır cezalar verilecek" dendi..
Ama burası Türkiye... Uygulayan yok, sadece laf!!

Sa_ayberk
05 Aralık 2008, 21:09

ahh be abicim kasaya girse o paralar icimiz yanmicak indiren cebe indiriyo...

Deryali
05 Aralık 2008, 21:13
biz eşşek oldukça semer vuran çok olur feryat ta etsek hiç bişe olacağı yok memlekette... Birazcık sesini yükseltenide indiriyorlar hemen aşağı...

sedat_57
05 Aralık 2008, 21:16
Şimdi göreceli bu aslında sedat bazen kendimi çok yorgun hissederim ya da hastayımdır motosiklet süresim gelmez bazende bi şevk gelir bi gazla hiç durmadan 3oo km giderim:queen:

benimde tek marşla rekorum 200 km bu km sonunda biraz üşümüştüm yaklaşik 3 hafta önce düzceye gittimde buzlarim zor çözüldü:queen:

NoVaRiX
05 Aralık 2008, 21:16
biz eşşek oldukça semer vuran çok olur feryat ta etsek hiç bişe olacağı yok memlekette... Birazcık sesini yükseltenide indiriyorlar hemen aşağı...

yakındır, benide ergenekoncu diye alırlar içeri.. :P

Sa_ayberk
05 Aralık 2008, 21:37
abi tek basina sesini yukseltince indiriyolar bizde topluca gidelim indirilenler olur ama olsun ( ulan Sonra orgutlenmekten gircez iceri bi benzin yuzunden) gerci benzinle bitse memleketimin zulmu onada ragziyim ama her seydede bu millet yolunmazki abi nereye kadar ???

E-M-R-E
05 Aralık 2008, 21:40
doymaz bunlar arkadaş olan vatandaşa oluyo. .

Sa_ayberk
05 Aralık 2008, 21:43
yok o degil ayaklaniyoruz polisten yedigimiz dayakla kaliyoruz...(tecrube edilmistir yasim ufakta olsa tecrube ettim) neyse abi konuyu kaydirmiyalim benzin fiyatlari...bunun icin ozel topic accam motosikletli ergenekonu kurcam...

ALİ DEMİR
05 Aralık 2008, 22:01
YAW geçenyaz azerbaycan-bakü deydim. oeda benzının lıtresı 50 kepik ( 750 ykr) şaşırdım kaldım bıde bızdekı fıyatlara bak vallahı içim yanıyo:pr: bı dunya sıkıntıya gır motor al taksıtlerı ode servıs masrafları derken hoooop bı bakmışsın benzın fıyatı çoktan cebini delmıs :pr:ben böle işin taaa......::rantinp:

kaskşart
05 Aralık 2008, 22:06

Benzin fiyatları şehirden şehire değişiyor bende 2 gün önce 2.87 ye aldım

Deryali
05 Aralık 2008, 22:12
2.78 daha bugun bu fiyata indi.

Neysede şu ayaklanma meselesini ne yapıcaz ?
Bi pazar istanbuldaki bütün motorları toplayalım ankaraya yürüyelim pardon sürelim :) oradaki arkadaşlarda bize eşlik etsinler Meclise dayanalım.
Diyelim ki İstanbuldan buraya kaç bin motor 450 km de Kaç bin depo benzin yaktık ya benzini ucuzlatın ya da masrafımızı verinde geri dönek yoksa motorları meclisin önünde bırakırız çünki geri dönmek bi serveye malolacak :D :) :D

Sa_ayberk
05 Aralık 2008, 22:20
abi valla ayaklanma meselesinde her turlu varim...hani oyle planlarim yok degil proje olarak var bu kis start alcak :mrgreen: ama iste bu isin conunda nezaret hapis hersey var herkesinki yemiyoki...sonra bide ailesi colugu cocugu olan adam var adam ailesini nasil egride biraksin???boyle biseyler dusunenler bi topic acalim orda oturup tartisalim sonrasina bakariz ya :queen:

Ramazan Can
05 Aralık 2008, 22:27
burası türkiye... ne yapabilirsin ne edebilirsin...

Sa_ayberk
05 Aralık 2008, 22:31
Türk Gençliği !
Birinci vazifen, Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegane temeli budur. Bu temel senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni, bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici, bedhahların olacaktır. Bir gün istiklal ve cumhuriyetini müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkan ve şeraitini düşünmeyeceksin! Bu imkan ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezhür edebilir. İstiklal ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle techit edebilirler. Millet, fakr-u zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.

Ey Türk İstikbalinin Evladı !

İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk istiklal ve cumhuriyetini kurmaktır ! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.

Mustafa Kemal ATATÜRK

burasi Türkiye bunun farkindayim ama bu satirlari okudugum zaman biseyler yapmadigimi dusundugumde kendimden utaniyorum...

Naci63
05 Aralık 2008, 22:45
Yanlışın var. Kastettiğin kurum yalnızca Petrol Ofisi ki o da rafineri değil zaten. Doğan Holding'in bünyesinde. Bunun dışında medya patronlarının akaryakıt sektörüyle çok bir alakası yok.

Kaldıki geçenlerde böyle bir yasa çıktı; "Petrol fiyatlarındaki düşmeyi pompa fiyatlarına yansıtmayan akaryakıt istasyonlarına ağır cezalar verilecek" dendi..
Ama burası Türkiye... Uygulayan yok, sadece laf!!

Yanlışım nerede anlamadım. Türkiyenin en büyük medya patronu, en büyük petrol üretici ve ithalatcılarından biri. Bu nedenle petrol düşüşünün fiyatlara yansımamasını da bu medya (ki ülkenin en fazla okuduğu gazete ve izlediği tv'lerin sahibi) tarafından kamuoyu oluşturacak şekilde haber yapılmıyor. Sadece her küçük indirimde "yine düştü" diye haber yapılıyor. Ayrıca petrol istasyonlarının toptan alış fiyatlarını PO, shell, BP vb gibi ana ithalatcılar belirlerken, benzin istasyonu neyi düşürebilir? Düşürse düşürse kendisinin kar marjı olan tutardan feragat edebilir ancak. Yoksa ham petrol düşüşü petrol istasyonlarıyla doğrudan bağlantılı olsa fiyatlar çoktan düşerdi. Unutmayınız ki tüm istasyonlar, bağlı bulundukları ana dağıtıcının (PO, shell, opet vb) yayınladığı perakende satış fiyatını uygulamaktadır.

Not: Merak edenler içi, petrol istasyonum yok, ama üniversite öğrencisi iken bir benzincinin muhasebesinde çalıştığım için bunları az çok biliyorum.

NoVaRiX
05 Aralık 2008, 23:52
Yanlışım nerede anlamadım. Türkiyenin en büyük medya patronu, en büyük petrol üretici ve ithalatcılarından biri. Bu nedenle petrol düşüşünün fiyatlara yansımamasını da bu medya (ki ülkenin en fazla okuduğu gazete ve izlediği tv'lerin sahibi) tarafından kamuoyu oluşturacak şekilde haber yapılmıyor. Sadece her küçük indirimde "yine düştü" diye haber yapılıyor. Ayrıca petrol istasyonlarının toptan alış fiyatlarını PO, shell, BP vb gibi ana ithalatcılar belirlerken, benzin istasyonu neyi düşürebilir? Düşürse düşürse kendisinin kar marjı olan tutardan feragat edebilir ancak. Yoksa ham petrol düşüşü petrol istasyonlarıyla doğrudan bağlantılı olsa fiyatlar çoktan düşerdi. Unutmayınız ki tüm istasyonlar, bağlı bulundukları ana dağıtıcının (PO, shell, opet vb) yayınladığı perakende satış fiyatını uygulamaktadır.

Yanlışın şurada.. Hem medya patronu olup hemde akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren topu topu TEK kuruluş var. Çıkıpta "tüm petrol şirketi sahipleri aynı zamanda medya patronu" diyemeyiz. Yani birşeylerin sebeplendirilişini DOĞAN Holding'e yıkmak anlamsız. Kaldıki Doğan medyanın gazetelerinde ve TV haberlerinde oldukça yer buluyor bu orantısız düşüş.

Onu geçtik, diyelimki sizin dediğiniz gibi. Peki bu durumda diğer medya kuruluşları neden değinmiyor bu konuya..? Hani Türkiyenin en çok satan(!) gazetesi vardı ya.. Hani halk için yaftalamadan(!) yazıyordu..? Mesela o gazetenin neden sesi çıkmıyor bu konularda?

Ve hepsinden öte, petrol dağıtıcıları ve rafineri kavramını karıştırıyorsun.
Rafineriler (Tüpraş, Aliağa vb.) petrolü dağıtıcılara tahsis eden kurumlardır. Petrol dağıtıcılarıda (Shell, BP, Opet, PO vb.) rafineriden aldıkları petrolün dağıtımını ve satışını yapan firmalardır.

Süvarİ
06 Aralık 2008, 00:06
2.78 daha bugun bu fiyata indi.

Neysede şu ayaklanma meselesini ne yapıcaz ?
Bi pazar istanbuldaki bütün motorları toplayalım ankaraya yürüyelim pardon sürelim :) oradaki arkadaşlarda bize eşlik etsinler Meclise dayanalım.
Diyelim ki İstanbuldan buraya kaç bin motor 450 km de Kaç bin depo benzin yaktık ya benzini ucuzlatın ya da masrafımızı verinde geri dönek yoksa motorları meclisin önünde bırakırız çünki geri dönmek bi serveye malolacak :D :) :D

süpersin kardeş ama devlet bi bahane bulur motorlarınızı bağlatır bide ceza keser ::pr:

Naci63
06 Aralık 2008, 11:50
Yanlışın şurada.. Hem medya patronu olup hemde akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren topu topu TEK kuruluş var. Çıkıpta "tüm petrol şirketi sahipleri aynı zamanda medya patronu" diyemeyiz. Yani birşeylerin sebeplendirilişini DOĞAN Holding'e yıkmak anlamsız. Kaldıki Doğan medyanın gazetelerinde ve TV haberlerinde oldukça yer buluyor bu orantısız düşüş.

Onu geçtik, diyelimki sizin dediğiniz gibi. Peki bu durumda diğer medya kuruluşları neden değinmiyor bu konuya..? Hani Türkiyenin en çok satan(!) gazetesi vardı ya.. Hani halk için yaftalamadan(!) yazıyordu..? Mesela o gazetenin neden sesi çıkmıyor bu konularda?

Ve hepsinden öte, petrol dağıtıcıları ve rafineri kavramını karıştırıyorsun.
Rafineriler (Tüpraş, Aliağa vb.) petrolü dağıtıcılara tahsis eden kurumlardır. Petrol dağıtıcılarıda (Shell, BP, Opet, PO vb.) rafineriden aldıkları petrolün dağıtımını ve satışını yapan firmalardır.

Öncelikle şunu düzelteyim ki Aliağa ve tüpraşı ayrı rafineriler olarak yazmışsınız. Bu yanlış çünkü Tüpraş İzmir aliağada faaliyet gösteren bir rafineridir (aliağa dışında başka yerlerde de faaliyet gösteriyor Tüpraş). İki ayrı rafineri değilidir. Ayrıca bildiğim kadarıyla da bahsettiğimiz dağıtıcılar yani, Shell, Opet, Bp, Po vb gibi firmalar aynı zamanda petrol ithalatcısıdırlar ve doğrudan yurt dışından işlenmiş olarak akaryakıt (benzin, mazot vs) getirip Türkiyenin ve kendilerinin markerlarını döküp (kanun gereği) akaryakıt dağıtımı yaparlar. Kaldıki bunlardan opet ve shell tüpraşın da ortakları arasındadır. Yani teorik olarak tabiki petrol üreten rafinerilerle dağıtıcılar ayrı firmalardır (ki ben aynı demedim) ama aralarında ortaklık gibi çok sıkı organik bağlar vardır.

Basına gelince: İfadeyi yanlışlıkla çoğul anlaşılacak şekilde yazdığımı farkettim. Haklısın. Birden fazla medya patronu sahip değil petrol dağıtımına ve üretimine. Düzeltiyorum. Türkiyenin gazete satışlarında toplam %50 payına sahip gazetelerin patronu ve hatırı sayılır ölçüde izleyicisi olan tv kanallarının patronu demem gerekirdi aslında. Yani bunu şunun için söylüyorum: bu kadar kamuoyu oluşturmak isteyen bir basın eğer isterse (kendi çıkarlarına aykırı olmasaydı) şimdiye çoktan fiyatların düşmesi için kampanyaya başlar ve bence de çok başarılı olurlardı. Kastetdiğiniz diğer gazeteyi ise anlamadım, ama bu kadar etkisi olacağını da hiç sanmıyorum. Çünkü geri kalanın basının tamamının etkisi, ulaştığı çevre %50.

Bir de tabi ülkemizin en büyük holdinglerinden Koç'u da unutmamak gerekir. Çünkü reklam vb durumlar sebebiyle basın üzerinde çok büyük etkisi var bu holdinglerin. İnternette yapabileceğimiz kısa bir araştırmada şunları görebiliriz: Tüpraşın ortaklık yapısı şöyledir: en büyük ortağı Koç Holding ve payı %75, yine Koç'un bir kurumu olan Aygaz %20 , Opet %3 ve Shell %2'lik bir paya sahiptir. Ayrıca Tüpraşın faaliyet alanı sadece üretim değil, daha çok petrol ürünleri ithalat ve ihracatıdır. Yani ham petrolun yanısıra işlenmiş olarak akaryakıt ürünleri de ithal etmektedir. Opette hepimizin bildiği gibi kısmen Koç bünyesindedir.

Sonuç olarak öncelikle aynı taraftayız. Yani tüketiciyiz ve bu oligopol kapitalist piyasalarda dönen oyunlardan hep beraber olumsuz etkileniyoruz. Dolayısıyla Zarar hep bize. Eğer biz kamuoyu olarak Basın-akaryakıt firmaları arasındaki reklama ve menfaate dayalı ilişkileri bozmaz ve hatta gözyumarsak bu zarardan etkilenmemiz devam edecek.

Not: bir benzinci arkadaşımdan aldığım bilgiye göre (bir dağıtım firmasının saha müdürü söylemiş) yılbaşından sonra akaryakıt fiyatlarında ciddi düşüşler olacakmış. Ne derece doğru bilmiyorum ama bütün kalbimle temenni ediyorum.

mach1
06 Aralık 2008, 12:13
YAW geçenyaz azerbaycan-bakü deydim. oeda benzının lıtresı 50 kepik ( 750 ykr) şaşırdım kaldım bıde bızdekı fıyatlara bak vallahı içim yanıyo:pr: bı dunya sıkıntıya gır motor al taksıtlerı ode servıs masrafları derken hoooop bı bakmışsın benzın fıyatı çoktan cebini delmıs :pr:ben böle işin taaa......::rantinp:

Benzin,Türkiyede 750ykr olcak 650ccnin altında motor kullanmam:pr:::angry2::::ranntign

celıl ybr
06 Aralık 2008, 12:14
seneye 25 doların altına düşeceği söyleniyor

sakinseytan
06 Aralık 2008, 12:18
Benzin,Türkiyede 750ykr olcak 650ccnin altında motor kullanmam:pr:::angry2::::ranntign

mach kardeş sen neymişsin:D imzana baktımda :D

07SB543 Süper Burak
Honda activa,beat,Yamaha BWS katili ZnUçan plastik :queen::queen:

bende ybr cbf geri kalan ıvır zıvırların katiliyim o zaman :D:P

konu benzine gelince burası bakü degilki 750 ykr olsun ama dedigin gibi öle olsa bende hayabusadan aşşa kulanmam:Pp

ERYİLMAZ
06 Aralık 2008, 12:32
bu benzin fiyatları için radyodan duyduğum kadarıyla 17 aralıkta kontak kapatma eylemi yapılacak. 17 aralık çarşamba günü kimse arabasını ve motosikletini kullanmayarak bu yapılan protestoyu destekleye bilir.

muhozo
06 Aralık 2008, 12:36
arkadaşlar aynı şey tüm yakıtlarda var;

örn; doğalgazın m³ ü yaklaşık 143 kuruşa ithal edilirken gaz dağıtım şirketleri tarafından 1 ytl den satılyor aradaki farkı görüyormusunuz.

işte kömürler, yardımlar, seçim öncesi asfaltlar, yollar vs bütün bu değirmenin suyunun hepsi bizim alın terimiz.

The Dude
06 Aralık 2008, 12:43
Türkiyeye hoşgeldiniz. bir de doğalgaz kullanan arkadaşların fikirlerini dormak lazım aslında, asıl bomba orada patlıyor çünkü. geçen sene bu zaman ile bu sene gelen faturaları kıyaslıyorum, ağlamak istiyorum sayın seyirciler .....

yürekçe
06 Aralık 2008, 12:53
30 senedir benzin alıyorum ve bu feryadı 30 senedir işitiyorum.
Vatandaşın feryadının Davulcu yellenmesi kadar kıymeti yok.
Kokusu bile duyulmuyor:)

davulculuğu bir süreliğine bırakıp yellenmek ve sonra işbaşı yapmak mı lazım yani :queen::queen::queen: bari zurnacıdan takviye alsaymış :bounce::queen::queen:

quadro
06 Aralık 2008, 20:49
Yetti gari... ilk fırsatta terk edecem bu ülkeyi..

shelbycobra
07 Aralık 2008, 00:27
yarısı cebe yarısı boşa oraya buraya türkiye işte bizde enayiler litre başına 10 krş vergi diğerlerini sölemeye gerek yok ötv vb olmasa çin motora binermiyiz yaaa