PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : çin faciası

Sayfa : [1] 2

acun0
05 Aralık 2008, 15:59
ya çin çöplügü oldu buralar :salut:
şu motorun haline bakın
http://img177.imageshack.us/my.php?image=pic0019od9.jpg
adam artık parça almaktan bıktıgına koli bandı ile devam etmiş:pr

http://img395.imageshack.us/my.php?image=pic0020yk2.jpg
41500 km de ama kaçıncı motor yapılışı acıyorum gerçekten tükenen sermayemize almayın şu dandik motorları bilinçli tüketici olalım birbirimizi uyaralım
http://img355.imageshack.us/my.php?image=pic0021bm0.jpg

yürekçe
05 Aralık 2008, 16:04
resmi görsem yorum yapıcam ama kendi kendine engel koymuşsun yahu

ozan150zc
05 Aralık 2008, 16:06
şu motorun haline bakın

41500 km de ama kaçıncı motor yapılışı acıyorum gerçekten tükenen sermayemize almayın şu dandik motorları bilinçli tüketici olalım birbirimizi uyaralım

Gerçekler acıdır...

Çin-çon..!
:P:P:P:queen::queen::queen::queen::rendeer:

acun0
05 Aralık 2008, 16:07
resim açılmıyormu açılması için nereden yüklemem gerekli

firerescue
05 Aralık 2008, 16:12
Ya bu motoru inekler yemiş galiba çinlilerin tek suçu polyesteri fazla koymuşlar..:queen:

Cr@Zy DuFFy
05 Aralık 2008, 16:17
bence bu motoru bu hale getiren sahibi baksnıza her yeri kazalı bu durumu ben çinli olmasına bağlamıorum:rendeer:

Gültekin
05 Aralık 2008, 16:24
bu tür başlıklara cevap yazmaktan bıktım artık. :pr:
bu adama bmw versen sonuç farklı mı olur sanıyorsunuz?

By_StaR
05 Aralık 2008, 16:27

Yaşa Gültekin abi.. :rendeer::rendeer:

TORAMAN
05 Aralık 2008, 16:38
Herkes kendi kesesine bütçesine göre motosiklet alır bunu bende yaşadım ne yapayım ona gücüm yetiyordu. Şimdi imkanım oldu Kymco People S 200 aldım ama Çin malı kullananıda yadırgamam en önemli konu ne malı olursa olsun iyi bakacaksın bakımlarını ihmal etmeyeceksin fazla hor kullanmayacaksın titiz olacaksın:)Sattığım Çin malı motoru alan arkadaş bana Allah razı olsun abi motoruna çok iyi bakmışsın diyor hatta babası pazarcılık yapıyor bazen o scooterle kasa götürüp yardımcı oluyor.

Kartal23
05 Aralık 2008, 17:02
Arkadaşım yazık değilmi o motora... Hiç mi tamirhane yüzü göstermedin... Tamam bütçen buna elvermiş olabilir... Belki yaptırmayada nakitin yetişmiyo olabilir ama çinmalı darma duman oldu diye yazman hatalı... Her motorun servisinde parçası var. Git yaptır... Sanki Yamaha-suzuki-bmw-honda-kawasaki bu şekilde eskimiyormu? Eskiyor ama sahipleri gidip eskiyen yerlerini yaptırıyor...

headquarters
05 Aralık 2008, 17:10
http://img177.imageshack.us/img177/983/pic0019od9.jpg (http://img177.imageshack.us/my.php?image=pic0019od9.jpg)
http://img177.imageshack.us/img177/pic0019od9.jpg/1/w800.png (http://g.imageshack.us/img177/pic0019od9.jpg/1/)

canicellat
05 Aralık 2008, 17:11
şu motorun haline bakın

arkadasim adam adam gibi motora bakmazsa her vurdugu zaman da bant yapistirirsa bu motor bu hale gelir cin motoruyla ne alakasi war bunun !!!!!

iptaluyelik02
05 Aralık 2008, 17:15
Sevgili arkadaşım ,
bence laf olsun diye bir topic açmışsın.
Forumun yazılı olanlar kadar olmayan bazı kuralları da vardır.
Yeni bir konu açmak için gerçekten önemli bir başlık olmalı.Bu önemlilik kişisel olduğu kadar geneli de ilgilendirmeli.
yarın ben bir konu açsam "Harley iyi motordur,sen bir konu açsan" italyan malı motorların parçası pahalı"diye bu abuk sabuk konuların kime faydası olur?.
kısaca,Yollarda hurda halde bir sürü motor ve araba var,sebebi ne olursa olsun her gördüğümüz hurda motor ve araba için genelleme yaparak konu kirliliği yaratırsak forumun genel kalitesini düşürmüş oluruz.
forumda binlerce kullanıcı var,her biri gördüğü her hurda motoru esas alarak birer afaki konu açsa burası forum olmaktan çıkar,bilgi kirliliği meydanına dönüşür.
diğer arkadaşlar da bundan şikayetçi farkındaysan.
lütfen konu açarken daha özenli olalım

AYBERK
05 Aralık 2008, 17:18
çamur at izi kalsın.....

başka bir şey değil.... herkes bıktı artık çin malı başlığından...

benim motorda 15.000 km'ye yaklaştı... tık yok,cillop gibi maaşallah... eeee... benimkide çin malı !!!!!!!

laf olsun diye sayfa açılıyor... motoru çekeceğinize ilk önce sahibini çekseydiniz...

Deryali
05 Aralık 2008, 17:21
100 de 100 katılıyorum. Almayın şu çinleri zaten kendiliğinden kaybolurlar piyasdan.

karayılan
05 Aralık 2008, 17:21
bende çin malı kullanıyorum ama hiç bir yeri kırık dökük değil her yeri sağlam ilk günki gibi iş olsun diye açılmış bir konu bu bence yani gereksiz

Mert
05 Aralık 2008, 17:28
Almayın kardeşim türk malı olsa herkez yeden yere vurur ne hikmetse bu mallar yok satıyo
Gerçekler acıdır kendi düşen ağlamaz

ozaktasi
05 Aralık 2008, 17:29
Bakarsan bağ ,,bakmazsan..her yeri çorak...mıydı..

Sadık1453
05 Aralık 2008, 17:33

Başka bişey söylememek lazım bunun üzerine...

NoVaRiX
05 Aralık 2008, 18:26
Çinliler 40-50.000km'lere sorunsuzca ulaşmaktan bıktı siz böyle topikler açmaktan bıkmadınız!

mach1
05 Aralık 2008, 18:49
Bende çinli kullanıyorum sorunsuz ve mutluyum.Biraz sert olcak ama size ne benim motorumdan çin malı bir sorun mu var yamaha ybr nerede üretiliyor???:pr:

haluka28
05 Aralık 2008, 20:12
boş konuşmalar bunlar. regalimi 11000 de sattım sattığımda saat gibiydi ama sonra satın alan arkadaş 135 bastı ve sonrasında yolda durup dururken gaz kesmeye başladı. sahip olduğun şeyleri nasıl kullandığın la alakalı o kadar çinli minli ama ben o regalle karadenzi adanadan yaylarına gittim geldim. bir kerede en ufak bile bir sorunçıkarmadı ama ne yaptım 2000 km de yağını değiştirdim. her 500 km de zincirini yağladım yani iyi baktım. beni bırak mondial ile Ümmet Perkitan bu ülkede geçmedik karayolu bırakmadı. küçücük bir scooter ile türkiyeyi dolaştı adam. ona ne demeli.

TanImsIz
05 Aralık 2008, 21:05
Bu muhabbetin sonu bir türlü gelmiyor, hala iyi motor, kötü motor / iyi motorcu , kötü motorcu kavramlarını doğru yerde kullanamiyoruz ! Bu motor galeriden alındığında bu vaziyettemiydi zaten kullanıcının hic bi sucu yok !! Sabır..

kawasaki26
05 Aralık 2008, 21:10
arkadaşlar herkes çin malının nasıl olduğunu biliyor alanlar utansın yanni..

kevın
05 Aralık 2008, 21:14
Motoru fareler yemiş, hayret kullanıcısını atlamışlar :P

denizcimuzaffer
05 Aralık 2008, 21:29
Arkadaş,

Kendine münhasır bir fotodan genellemeler yaparak bence biraz hata yapmışsın. Ben de bu hallerde ne Marka Motorlar gördüm bir bilsen. Ben ki, Çin Motoru diye tabir ettiğimiz motorlara en karşı olanlardan biri olarak bu resimli topiğinize pek katılamıyorum. Bazı kardeşlerimiz de ''Ben Çin malı ile şu kadar km SORUNSUZ yaptım....'' falan gibi birşeyler yazmışlar. Öncelikle bizim MT forumlarında, açık, dürüst ve katılımcılara yararlı olmak üzere bir şeyler yazılamalıdır bence:cat: Forumlarımıza katılım yapabilecek ve motor konusunda hiçbirşey bilmediği halde, motor satıcısı tarafından neredeyse ikna edilmiş (kandırılmış???) ve yarın gidip o motoru alacak ve 2 gün sonra satıcı firma tarafından bir daha muhattap alınmayacak, ÇİN mağduru adayı olan kardeşlerimize de örnek olmalıyız. (Çok politik ve alttan alan bir cümle kurmaya çalıştım ama, Çin motoru sahibiyim ve ....km dir hiiiiçç proplemim olmadı diyen arkadaşların samimi olmadığını düşünüyorum:pale: Özür dilemeye hazırım)

Arkadaş,
samimi düşüncemi belirteyim, Çin Motoru denen ve günümüzde piyasaya sunulmuş motorlara güvenmiyorum, yolda giderken tam ortadan kırılmalarına dahi şahidim. Elbette hepsi için değil ama, Kontrolsüz, standart dışı, ya da bizim bildiğimiz standartların dışında üretilmiş, X firmanın ısmarlaması ile bir de tam motor-kayış kapağına ZART_ZURT markası basılmış motorlar beni korkutuyor. Genç arkadaşlarımıza, kanmayın, almayın, derdini çekmeyin derim:)

alp_tunay
05 Aralık 2008, 21:40
Buna binen insanmı diye sorarlar.... Birde para kazanıyor sanırım..Ekmek teknesi.... :pr::pr::pr: Özel hayatındaki herşeye böyle bakıyorsa değil çinli japondan da geç harley versen daha beter olur....

Boşu boşuna çinlilere çamur atmayalım..... :pr::pr: Önce kendimize bakalım... :cat:

Sen daha ybr nin hayaliyle yaşarken çinli minli biniyor herkes.... :cat::cat::cat:
Bende de var çinli.... Sırf sen dedin diye utanmam kardeşim...Yazılarına dikkat et.... :cat::cat::cat:

ahmet-325
05 Aralık 2008, 22:02
çin miş çin olunca ne oluo hayvan gibi kullanmasan hiç bi sorun olmaz...:cat:o kullanan adama japonda versen daha beter etmeesse gel yanımaaa !!!!!:pr:

voyagerx
05 Aralık 2008, 22:22
Bu topiğin başlığı "Motorunu Böyle Kullananlar da Var" vb. olsaydı hiç kimsenin bir itirazı olmazdı. Ama fotoğraftan sahibinin kötü kullamasından o hale geldiği belli olan bir motoru "Çin Faciası" başlığıyla vermek doğal olarak tepkilere yol açmış.
Çinli motorları değerlendirmek farklı bir konu, ama o konuda da sadece siyah ve beyaz renkleri gören çok sayıda kişi olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim.

Ramazan Can
05 Aralık 2008, 22:25
kullanıcı berbatmış... honda sı olsa ne yazar...

kaskşart
05 Aralık 2008, 22:46
Çin mallarını bende sevmiyorum ama herkes japon italyan vs alamıyor tabi mecburiyetten alınıyor yani ben mobylette kullanıyorum daha hiç arıza yapmadı geçen bakıma götürdüm servisteyken biri geldi plakayı taktığı plastik bi parça arıyormuş adam baya aradaım dedi ufak bi parça 75 ytl ye maal oldu adama adam kendi kendine kızıyordu sonra benim motora baktı bu senin mi dedi evet dedim keşke çin mallarının al benisine kapılmayıp bunlardan alsaydım bıktım bu motordan dedi sürekli yolda kalıyormuş :) bi söz var ucuza para verecek kadar zengin değilim diye ama parasızlık yüzünden oluyor bunlar hep

Bende çinli kullanıyorum sorunsuz ve mutluyum.Biraz sert olcak ama size ne benim motorumdan çin malı bir sorun mu var yamaha ybr nerede üretiliyor???:pr:

sanırım haklısın bende duymuştum 250 cc ve altı motorların çinde üretildiğini mantıklı ama doğru mu bilmiyorum

acun0
07 Aralık 2008, 12:42
ben bu motoru kullanan kişi ye yüzlerce kere dedim alma sen ayısın bu motor seni kaldırmaz diye ne yazık ki bir tane daha aldı yine çinli

< iLk@yy >
07 Aralık 2008, 12:54
http://img177.imageshack.us/img177/983/pic0019od9.jpg (http://img177.imageshack.us/my.php?image=pic0019od9.jpg)
http://img177.imageshack.us/img177/pic0019od9.jpg/1/w800.png (http://g.imageshack.us/img177/pic0019od9.jpg/1/)

bu motor ölmüüşşşş:cyclopsan
üstünüde gazete ile örtmüşler :P

efendy_iso
07 Aralık 2008, 12:59
O grenajlar endi kendine kırıldı dimi,hatta üzerine çekilen bantlarda kendi kendine yapıştı...:pr:

acun0
07 Aralık 2008, 12:59
çin motorsikleti sorunsuz ben mutluyum diyene sadece gülüyorum yalan ufak atta civciler yesin
he alamıyabilirsin kaliteli bir motor diyecegim ama 3300 ytl ye çin malı 250 lik alacagına 125 lik kaliteli alabilirsin birde çin malını övenler ve savunan lara motorsiklet namına hiç bir şey bilmediginden tartışmaya gerek bile duymuyor ve tebessüm ediyorum

OGLUMVE BEN
07 Aralık 2008, 13:05
::thanks::rendeer:
bende çin malı kullanıyorum ama hiç bir yeri kırık dökük değil her yeri sağlam ilk günki gibi iş olsun diye açılmış bir konu bu bence yani gereksiz

Kelleci
07 Aralık 2008, 16:27
bu tür başlıklar daha önce 50 yada 100 kere açıkdı.::rantinp:::rantinp:::ban::::ban::::ban:::: ban::::ban::::ban::::ban::::ban::

alp_tunay
07 Aralık 2008, 16:32
çin motorsikleti sorunsuz ben mutluyum diyene sadece gülüyorum yalan ufak atta civciler yesin
he alamıyabilirsin kaliteli bir motor diyecegim ama 3300 ytl ye çin malı 250 lik alacagına 125 lik kaliteli alabilirsin birde çin malını övenler ve savunan lara motorsiklet namına hiç bir şey bilmediginden tartışmaya gerek bile duymuyor ve tebessüm ediyorum

Ooops...Hakaret boyutuna ulaşmış bulunuyor uslubun....

Ben de savunuyorum... Bende sahibim...:cat: Hiç bişey bilmiyorum öyle mi?... :silent::silent::bounce::bounce::bounce:

Bana 3300 ytl ye kaliteli japon 125 lik alsana...Hadi... :wiinkk::wiinkk:

iptaluyelik02
07 Aralık 2008, 17:22

Çin malı alanlar niye utansın?
Kimin bacısına,anasına avradına goz dikti de utansınlar?.
Adamın parası neye yeterse gonlu neyi cekerse onu alır.
Asıl utanması gereken insanları motoruna gore sınıflandıranlar,aşagılayanlar ve hayatından motor cıkarıldıgında tezek kadar anlamı olmayan adamlardır.Onlar kendilerini bilmez.biz biliriz:)

Engin bilgi ve deneyime sapka cıkarılır
Bir daha sana sorsunlar.ayıp etmesinler:)

megadeth
07 Aralık 2008, 18:20
bu adama bmw versen sonuç farklı mı olur sanıyorsunuz?aynen abi katılıyorum sana mal sahibine benzer derler ya sahibide bunun gibi paramparça galiba:)

iptaluyelik02
07 Aralık 2008, 22:10
konuyu acan da Evvelden beri Harley e biniyormuş sanki.

acun0
12 Aralık 2008, 11:27
konuyu acan da Evvelden beri Harley e biniyormuş sanki.

benim maddi durumum çok iyi degil o yüzden çin malı alacak kadar hiç param olmadı 125 lik hondaydı ilk motorum bujı dahi degiştirmeden sattım bu arada yaz kış yagmur çamur tek teker hertürlü yol şartı demeden merkebe biner gibi kullandım uzun yolda gazı elimden hiç bırakmadan tapa gaz ve eyilerek gazladım korkmadım motor altımda patlarmı diye motora binmeyi bu motorda ögrendim açıkcası ama asla dagılmadı 47300 de idi sattıgımda cg 125 es titan

millet 250 lik çin alıyordu ben ise 3300 verip aynı paraya cg es titan aldım 125 lik

ozan150zc
12 Aralık 2008, 11:38

YBR çinde üretiliyor..
Ama;Yamaha'nın çindeki fabrikasında üretiliyor..
Çinde Çalışanların aylığı 30-40$ oldugu için orda üretiliyor..
Parçalar gene yamahanın japon parcaları:):cat:

Sony playstataion2'nin arkasında made in china yazıo..
Sony çin malımı_?:pr::pr:

madiso
12 Aralık 2008, 11:55
bu motora binen şahsın resmi yokmu. ona bakmak lazım.çinle konunun bi alakası yok binen kişiden kaynaklanıyo etrafınıza iyi bakın bu şekilde birçok japon yada markalı motosiklet görebilirsiniz.

flying hellfish
12 Aralık 2008, 12:13
Cinli motorlarin kalitesizligi tartisilmaz ama gerekli bakim ozen gosterilmez ise, insan vucudu dahil hersey normal omrunden daha kisa zamanda bozulur, curur.

Serviste Aprilia Capanord'lar goruyorum yazik diyorum. Terk edilmisler, yavas yavas durumlari atmaya baslamis. Tas gibi motorlar ne hale gelmis diye uzuluyor insan. Sonucta bir arkadasin dedigi gibi, bakarsan bag bakmazsan da baska birsey olur.

sharkengine
12 Aralık 2008, 12:35
Sevgili arkadaşım ,
bence laf olsun diye bir topic açmışsın.
Forumun yazılı olanlar kadar olmayan bazı kuralları da vardır.
Yeni bir konu açmak için gerçekten önemli bir başlık olmalı.Bu önemlilik kişisel olduğu kadar geneli de ilgilendirmeli.
yarın ben bir konu açsam "Harley iyi motordur,sen bir konu açsan" italyan malı motorların parçası pahalı"diye bu abuk sabuk konuların kime faydası olur?.
kısaca,Yollarda hurda halde bir sürü motor ve araba var,sebebi ne olursa olsun her gördüğümüz hurda motor ve araba için genelleme yaparak konu kirliliği yaratırsak forumun genel kalitesini düşürmüş oluruz.
forumda binlerce kullanıcı var,her biri gördüğü her hurda motoru esas alarak birer afaki konu açsa burası forum olmaktan çıkar,bilgi kirliliği meydanına dönüşür.
diğer arkadaşlar da bundan şikayetçi farkındaysan.
lütfen konu açarken daha özenli olalım

sana katılıyorum bırakın arkadaşlar bu konuları artık

ARBETUS
12 Aralık 2008, 12:54
Arkadaşlar kardeşler. YApmayın etmeyin. Evimin önünde Motor tamircisi var. Komşumdur kendileri haftasonlarımı orada geçiriyorum. İnanın neler görüyorum. Kimi arkadaşların eskimez ölmez dediği motorlar kamyonet üstünde getirliyor. Örnek vermek gerekirse Yatak sarmış activalar, sübap kesmiş Titan Es ler deluxe ler. Çin gelmiyor mu?bir okadar da çinli geliyor. Dikkat çekmek istediğim nokta şu; Çinlide japon kalitesi aramamak lazım. Amma velakin önce iğneyi kendimize sonra çuvaldızı başkasına batırmak lazım. Sen Scooterla kros yaparsan deli gibi gidersen. sipariş yetiştiricem diye basarsan patlarsın. Parçasını alamadığın için de bantlarsın. Yağını ihmal edersen motoru sardırırsın. Motor Çinmiş japonmuş italyanmış farketmez. tamir eden, bindende biziz. 2,5 yıldır MCT250 kullanıyorum ve 25000 km ye geldi. Geçen ay gaza geldim Er-5 aldım. Ama her hafta sonu MCt250 ten takviye alarak çalıştırıyorum. Bu ülkede 0 ı 36 € olan parçanın çıkmasını 150 ytl ye satmaya çalışan tamirciler var. Almasaydın diyen arkadaşlarım olacak Evet almasaydım ÇİN malı motora binmeye devam edecektim. Çelişki burada başlıyor zaten. Parası olan bu dialoglara girmeden bastırıyor parasını alıyor motoru olamayanlar. Pazar dağıldıktan sonra artanları toplayan insanlar misali eski model arızalı motorlara bakıyorlar. Ben intuder1400 ü haşat eden kullanıcı. banhe 125 i kız gibi duran eleman tanıyorum.

serkanADH13
12 Aralık 2008, 15:50
neden çinli motora suç atılıyor???

dikkat edersenız etrafta o motorlardan bir sürü var ve tertemiz gezenlerde var,
sahıbı olacak vatandaş,
anlaşılan ya kullanmayı bilmiyor,
yada kaza sonrası masrafların parasını alıp yemiş vatandaşımız,

sorun çinde değil sorun çinin kullanıcısında,
sitemizde bende dhıl olmak üzere pek çok ÇİN motor kullanan arkadaşlarımız var,

peki kaçı böyle motorlarla geziyor???

%10 dahi yok,
herkes motorunun parçalarını bulup takabılıyor,
kaza sonrasında gerek sigorta şirketlerınden olsun,
gerek kaza sonrası hatalı kişilerden olsun,
ücreti karşılayıp yaptırabılıyorlar...

Uzun Lafın Kısası,
İstenince Oluyor,
Suçlu ÇİN'liler değil,
Suçlu Biziz...

Gültekin
12 Aralık 2008, 23:22
125 lik hondaydı ilk motorum bujı dahi degiştirmeden sattım bu arada yaz kış yagmur çamur tek teker hertürlü yol şartı demeden merkebe biner gibi kullandım uzun yolda gazı elimden hiç bırakmadan tapa gaz ve eyilerek gazladım korkmadım motor altımda patlarmı diye motora binmeyi bu motorda ögrendim açıkcası ama asla dagılmadı 47300 de idi sattıgımda cg 125 es titan

millet 250 lik çin alıyordu ben ise 3300 verip aynı paraya cg es titan aldım 125 lik
öncelikle, herkes senin gibi trink diye 3300 lira bastırıp motor alamıyor acun kardeşim.
laptop, cep telefonu, ps2, saat, tespih, vs. aklına gelen her şeyle takas teklif edenler bile var.

ben de senin gibi düşünenleri dikkate alsaydım, 1,5 yıl daha yutkunmaya devam ederdim.
kalbimin ve mantığımın sesine kulak vererek, çin malı bir motor aldım (125KT), hayatımın en güzel işini yaptım. :cat:
ufak ufak büyüterek de, BMW f650gs'e ulaştım.

yukarıdaki mesajında görüldüğü üzre, motoru eşek gibi kullanmışsın, marifetmiş gibi de anlatıyorsun.
Sattığın adama bunları anlattın mı? Dürüstçe, "ben bu motora bunları yaptım" dedin mi?

sağa sola düşürüp, zarar verseydin, tükürükle, bantla yapıştırıp devam etseydin, fotolardaki motordan farkı kalırmıydı senin capon harikasının?

düşen titanların deposu ezilmiyor mu?
tornavidayla, çakıyla falan selesi yırtılmıyor mu?
fren pedalı, manetleri, sinyalleri, pegleri kırılmıyor mu?

efsunlu mu bu titan denen şey? :silent:

çin malı motorunu düzgün kullananlar, senin kadar kasmıyor kendini. rahat ol.:wiinkk:
yukarıdaki facia çin malının değil, kullanıcısının eseridir.
kapiş? :bounce:

KUVVETMİRA
12 Aralık 2008, 23:35
Türkiyede motosiklet kültürünün oturmamasından kaynaklanan sıkıntılardan biride bu küçük cc, büyük cc, çinli, japon tartışmalarıdır
motosiklet kullanan bi avuç adamız şurda, yok efendim honda alsaymışızda, zartmışta zurtmuş!
mz'den sonra çinli aldım, sonra belki kamboçyalı alırım, benim için üzülmeyin arkadaşlar :rendeer:
zevk işi, tercih işi, cüzdan işi, hepside var içinde, eleştirmek abesle iştigal.