PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : kesinikle bakın

barisan
30 Kasım 2008, 21:37
arkamda rakadaş ile benim ybr ile gidiyoruz kasklar herşey tamam yolda çevirmede durdurulduk tabi içimiz rahat her şey tam ama polis ne demesin arkadaşlar bu motora 2 kişi nasıl binersiniz şaka yapıyor sandım ama doğruymuş bizim bu motorlar tek kişilikmiş ruhsatta da öyle yazıyor gösterdi polis ben e madem bir kişilik neden bu arkaya oturak ve ayaklık koydular dedi kardeşim kural böyle bu seferlik afediyorum ama bir daha ki sefere cezayı yazarım deyip bıraktılar aklınızda olsun ruhtata 1 kişilik yazıyorsa arkaya birini almayacaz

cbr125faik
30 Kasım 2008, 21:41
kardes nerdeyse butun motorların ruhstında ole yazıoyor ama ole bısı olması sacma olur...gercı doogru dıyosun ama yınede bılen bırılerı yorumlar sımdı...ama ılk defa bole bısı duydum...

ozaktasi
30 Kasım 2008, 21:43
Benim ruhsatların hepsinde 2 kişi yazıyor..Tabi kıllık yapmak isteyen yapıyor..Ama ruhsatta iki kişi yazıyorsa nah yapıyor kıllığı..biraz morarıyor ,,larcivertede boyanıyor..adam gibi adamsa zaten herşeyin tamamsa iyi günler deyip yolluyor...

teknoali
30 Kasım 2008, 21:43
bende ilk defa duydum , acaba qercekten tek kisilik mi ?

hgunarbay
30 Kasım 2008, 21:44
bütün araçlarda ruhsatlarda sürücü hariç istihap haddi yazar eğer bunu o polis bilmiyorsa vay halimize

digi_boy26
30 Kasım 2008, 21:46
bilgisiz polis. neredeyse ceza kesecekmiş yaa :)

Gökhan
30 Kasım 2008, 21:49
Bu ruhsat konusu defalarca konuşuldu ve varılan sonuç; Ordaki "1" sürücü hariç olan kişi sayısı.

atlantic
30 Kasım 2008, 21:51
Benim ruhsatta koltuk sayısı (sürücü dahil) : 2 yazıyor. İstiap haddinde de 1 yazdığına göre ben 2 kişi seyahat edebilirim demektir. Kamera şakası falandı galiba sizin yaşadığınız...

wert_35
30 Kasım 2008, 21:52
bendede 2 kişilik yazıyo ama eski ruhsatta 1 kişilik yazıyodu allahtan trafikteki memur sen yolcu alıyo musun arkanda koltuk var mı diye sordu var diyince 2 kişilik yazdı:)

cakalaz
30 Kasım 2008, 22:10
Benimkinde de 2 yazıyor !

muratcan7
30 Kasım 2008, 22:13
3 polisin 1 motora bindiği resimlerden birini al yanına memur beye göster. o zaman birşey diyemez :mrgreen:

Deryali
30 Kasım 2008, 22:14
Benim ruhsatta Koltuk sayısı Sürücü dahil 1 yazıyor
ancak alt tarafta kullanım amacında
Hususi - Yolcu Nakil yazıyor.
Yolcunun nakil olabilmesi için bir sürücü gerek. Buda en az 2 kişi demek
Yani kendileri ile bile çelişkiye düşünoylar.

svd
30 Kasım 2008, 22:16
249cc ye kadar 1 yanılmıyorsam

THE_LANCET
30 Kasım 2008, 22:19
Yanlışlıkla bir yazılmış olabilir. Polis'te ceza yazmaya yer arıyormuş. Motosikletlerin iki kişilik olduğunu bilmiyormuymuş...

Shrieker
30 Kasım 2008, 22:25
Koltuk sayısı :1 (Sürücü dahil) olarak yazıyor bende.Ama Türkiye'ye özgü bir saksağanlık olsa gerek.Arkadaki koltuk, ayaklıklar ve arçı tutmağı süs olsun diye kondu sanmıştır bizimkiler.

m.şanveren
30 Kasım 2008, 22:31
3 polisin 1 motora bindiği resimlerden birini al yanına memur beye göster. o zaman birşey diyemez :mrgreen:

bence sidik yarışına girmese daha iyi olur:queen:

kevın
30 Kasım 2008, 22:34
İnanılmaz bu ne yaman çelişki böyle. Bende de sürücü dahil 1 yazıyor.:cyclopsan:silent::pale:

muratcan7
30 Kasım 2008, 22:58
bence sidik yarışına girmese daha iyi olur:queen:

Polisin niyeti zaten belli. Çevirirken kesin birşeyleri eksiktir diye düşünmüş ancak belgeler tam olduğunda birşey çıkartmış işte.

Yanımda olsa fotoğraf ben gösterirdim . Çekip vuracak hali yokya . (belli mi olur ):mrgreen:

Vazgeçtim haklısın :)

mhyen
30 Kasım 2008, 23:09
Kamera nerede diye sormadınız mı:farao:

-HK-
30 Kasım 2008, 23:13
benim sigorta poliçemde 4+1 yazıyodu biara :cyclopsan
acaba işe yarar mı göstersem :P

Serk21
30 Kasım 2008, 23:15
bendede sürücü dahil 1 :s bu yüzden motoru single yapmayı düşünmüştüm anlık bunalımla ama gerek yok =) zaten ewraksız geziyorum ha 1 kişi ha 10 =)

benim sigorta poliçemde 4+1 yazıyodu biara :cyclopsan
acaba işe yarar mı göstersem :P

maşallah sigortacıda daire sigortasıyla karıştırmış sgaliba =) 4+1 deniz manzaralı,çift balkon,jakuzi ve kombili bili =)

zacay
30 Kasım 2008, 23:17
Merhaba Arkadaşlar,

Gerçekten traji komik bir olay. Şimdi bende ruhsatıma baktım ve SÜRÜCÜ DAHİL 1 KİŞİ yazıyor. Olacak şey değil diye düşündüm. Yani eğer bu makineyi biri kullanacaksa o zaman SÜRÜCÜ DAHİL 1 KİŞİ yazılmaz ya da ruhsata hiç böyle bir şey yazılmaması lazım diye düşünürken aklıma motorlarımızın UYGUNLUK BELGESİNE bakmak geldi ve baktım. Orada KOLTUK SAYISI olarak 2 belirtilmiş. Yani ruhsata yazılan 1 sayısı yanlış, oraya 2 yazılması gerekiyor. Bence bu hata ruhsat/trafik işlerini yapan muamelecilerden kaynaklanıyor. Bende yarın hemen motorumu aldığım galeriyi arayıp bu hatanın düzeltilmesini isteyeceğim. Ohh bea ;) zaten tek kullanıyorum ama nolmaz nolmaz

Cr@Zy DuFFy
30 Kasım 2008, 23:36
benim asyada bile 2 kisi yaziodu:silent::silent:

zacay
30 Kasım 2008, 23:40
4+1 ama barbeküüüü yokmuş bea, kalsın istemiyom

Ramazan Can
30 Kasım 2008, 23:52
benim ybr dede bir kişi yazıyor ama çok saçma olur polisin ceza yazması... bana polis böyle bir ceza yazsın direk olarak yargıya intikal ederim... çünkü russatta yazan sürücü hariç olandır... yok ama gercekten bir kişiyse bu seferde yamaha yı dava ederim.ikinci ayaklık ve motorun koltuğu iki kişilik diuye....

motoracer125
01 Aralık 2008, 00:10
Gecen gun gemlık donusu bızıde polıs durdurdu altımızda ınnova vardı bıze polıs nıe ıkı kısı bındınız felen bıse demedı o polıs kılmıs bence...

muyi
01 Aralık 2008, 00:11
arkadaşlar o ruhsatta yazan yolcu sayısıdır ve 1 kişi olarak gecer yani pilot ve 1 yolcu

mhyen
01 Aralık 2008, 00:49
Merhaba Arkadaşlar,

Gerçekten traji komik bir olay. Şimdi bende ruhsatıma baktım ve SÜRÜCÜ DAHİL 1 KİŞİ yazıyor. Olacak şey değil diye düşündüm. Yani eğer bu makineyi biri kullanacaksa o zaman SÜRÜCÜ DAHİL 1 KİŞİ yazılmaz ya da ruhsata hiç böyle bir şey yazılmaması lazım diye düşünürken aklıma motorlarımızın UYGUNLUK BELGESİNE bakmak geldi ve baktım. Orada KOLTUK SAYISI olarak 2 belirtilmiş. Yani ruhsata yazılan 1 sayısı yanlış, oraya 2 yazılması gerekiyor. Bence bu hata ruhsat/trafik işlerini yapan muamelecilerden kaynaklanıyor. Bende yarın hemen motorumu aldığım galeriyi arayıp bu hatanın düzeltilmesini isteyeceğim. Ohh bea ;) zaten tek kullanıyorum ama nolmaz nolmaz

Zeki abi hayırlı olsun.Laciyi satmış sen de beverly'ci olmuşsun:mrgreen:

alisemerci
01 Aralık 2008, 01:34
bana da jandarma aynısını söyledi sonra bu seferlik geç dedi...
sanırım bu konuda epey bir bilgi eksikliği var.

nonsleep
01 Aralık 2008, 01:40
Benmkinde 4+1 yazıyor:queen::queen:

wert_35
01 Aralık 2008, 01:41
arkadaşlar o ruhsatta yazan yolcu sayısıdır ve 1 kişi olarak gecer yani pilot ve 1 yolcu

o zaman benim motor 3 kişilik mi çünkü bende 2 yazıyo:silent:

mertim
01 Aralık 2008, 01:44

:mrgreen::mrgreen:

facia42
01 Aralık 2008, 01:45
arkadaşlar istihap hatti diye yazan yerde 1 yazıyosa o şoför hariç sayıdır .şoförle birlikte iki olur. bilindik polis motorlarında bile ole yazar:D

wert_35
01 Aralık 2008, 01:50
benim ruhsat yeni nesil çift sayfalı olanlardan güvenlik şeridi falanı filanı var aynen şu ibare yazıyo:
(S.1)KOLTUK SAYISI(Sür.Dahil):2:cat:

erdemd
01 Aralık 2008, 02:10
Arabayada 5 kişi binenleri çevirsinler o zaman. arabada 4 kişi yazar.

kartalizma07
01 Aralık 2008, 02:19
evet 100 cc lerde var biliyodum. ama 125 ve üzeri 2 olması gerekir. benim ruhsatta koltuk sayısı 2 (sürücü dahil) istiap haddi 1 kişi yazıyo. istiap ne demekse.

yürekçe
01 Aralık 2008, 02:20

valla ben o resmi ruhsatıma yapıştırdım, isteyene çıkarıp veryom. ben göztermiyom, o kendi görüyo :cherry:
ayrıca eski arkadaşların dediği gibi bu olay çok konuşuldu. orda yazan istiap haddi yani taşıyacak kişi sayısısdır :bounce:

kartalizma07
01 Aralık 2008, 02:30
orda yazan istiap haddi yani taşıyacak kişi sayısısdır :bounce:

sağol kardeş. demek oluyoki benim motor 2 kişilik. 150 cc. ybr de aynı olması lazım hata olmasın.

taşıyacak derken sürücü haricindekimi????? yürekçe:silent:

muyi
01 Aralık 2008, 04:09

öyle yazıyorsa öledir dostum ahh ahh benimkindede 3 yazsaidi :D taksicilige baslardım mototaksi doldur abi sıkıştır biraz

TORAMAN
01 Aralık 2008, 04:44
Benim ruhsattada Sür.dahil 1 ve Kullanım amacı; hususi-yolcu nakli yazıyor bir şey tutturamazlar bence yunuslar hep iki kişi dolaşıyor ona bakarsan..

mhrrmkpnr
01 Aralık 2008, 05:30
arkadaslar eger 1 yazıosa surucu dahil falan die kandırmayın kendinizi surucu dahil olanlarda 2 yazıo o trafkte kayıt yapan memurun eksikligi biraz ya gidip onu trafik subenizden 2 olarak degistittireceksnz yada polis ceza yazdıgında pasa pasa odiceksiniz..

satoyama
01 Aralık 2008, 06:31
sizir herşeyiniz tam olduğu için adam size kıl olmuş hevesi kursağından kalmış bunu okudum bir yaşıma dada girdim

Deryali
01 Aralık 2008, 10:28
öyle yazıyorsa öledir dostum ahh ahh benimkindede 3 yazsaidi :D taksicilige baslardım mototaksi doldur abi sıkıştır biraz

:) yaratma gücü tebrikler :)