PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Elektrikli Scooter alayımmı sizce?

victorist
23 Kasım 2008, 23:16
Arkadaşlar işe gidip gelme amaçlı Scooter motosiklet alıcam yalnız iş yerim 4km uzaklıkda fazla hızlı gitme taraftarı değilim Yolun %95i asfalt bazı yerlerde yokuş var ama çok dik değil şimdi çok fazla masrafı olmayan elektirkli Scooter almayı düşünüyorum görüşleriniz nelerdir almalımıyım sizce yoksa Kymco Agility 125 alıcam

Almak istediğim model D1 olan

http://www.biselect.com.tr/

CERRAHI
23 Kasım 2008, 23:18
otobanda sarzın bittiginde takabilecegin bir priz bulabilecegine inanıyorsan al tabiki :)

flying hellfish
23 Kasım 2008, 23:18
Bunlarin suratleri maks nedir? 40-50 km/s yi gecmiyordur diye dusunuyorum. 4km de az bir mesafe degil, bence trafikte sıkıntı cekebilirsin.

patron_58
23 Kasım 2008, 23:19
yolda kalma derdi yok pedal var tak git

SuPeR BiKe
23 Kasım 2008, 23:20
bence kymco al zaten 125cc motor çok bişey yakmaz bir süre sonra sadece işe gidip gelme değil haftasonları boğazda gezi içinde kullanırsın...

Levsy
23 Kasım 2008, 23:24
Bu elektrikli aletler küçük yerleşim birimlerinde, örneğin tatil köylerinde, kampüslerde vs kullanım için uygundur. Hele hele rampadan (hafif te olsa) bahsediyorsanız sakın yanaşmayın bile böyle bir alete.

motorhocası
23 Kasım 2008, 23:37
Hem elektrikliye bayılacaksın sonra motora geçeyim hadi bidaha, aldımı motor al derim sana. Zaten kapasiteleri yetersiz 20 Ah 600w Biselect. Avrupa'da baz versiyon 60 Ah'den başlıyo. Onlar 70-100 km arası bir menzile sahip.

victorist
23 Kasım 2008, 23:55
Otoban E5 gibi yerlerde kullanmıyacağım ama asfalt ve genelde boş olan yolda gidip gelicem Yani mahalle içi ama dediğim gibi yokuş var Şarjzı da iş yerimde yaparım yani ama kararsızım risk gibi yani

Galiba Kymco Agility 125 alıcam gibi:pale:

Levsy
24 Kasım 2008, 00:03
Otoban E5 gibi yerlerde kullanmıyacağım ama asfalt ve genelde boş olan yolda gidip gelicem Yani mahalle içi ama dediğim gibi yokuş var Şarjzı da iş yerimde yaparım yani ama kararsızım risk gibi yani

Galiba Kymco Agility 125 alıcam gibi:pale:

Yokuşun durumuna göre alıp almamaya karar verirsiz artık. Ama diğer seçeneğin varken elektrikliyi niye düşünüyorsun ki??? Al ötekini, yazın güzel havalarda dağa bayıra vur kendini, püfür püfür, denize git, gezilere katıl :queen: Hiç olmazsa "motorum var" dersin.

CaBRioLeT
24 Kasım 2008, 00:08
ben kararsız kaldım sadece 4 km lik yol için alıyorsan mantıklı ama yok arada bir çıkıp turlarım dersen yokuşlarda ve uzun yolda elektrik faktörü dezavantaj olur....

sudabatmayanadam
24 Kasım 2008, 00:10
alma derim üç gün sonra rafa kaldırırsın fazla bi işe yaramaz durmadan akü masrafın olur size en iyisi kymco agılıty bence bunların 50 cc olanı var sizin isteginizi fazlasıyla karşılar hatta pahallı derseniz ikinci ellerine bakın kesenize uygununu bulursunuz alsanız bile satarken zarar etmessiniz ellektrikli alsanız emin olun elinizde patlar satamassınız bu ekonomik krizde elektrikli scooter emin olun size lüx olur lüx oldugu halde sizin yakın amaaçlı kullanacagınız yerlerde bir kaç gün sonra sizi zorlar vede dersinizki keske bunu alacagıma benzinli alsaydım dersiniz ama ozamanda iş işten geçmiş olur sizin yapacagınız iş 50cc lik scooter dan şaşmamak zira benzin yakmaz koklar nerdeyse para vermeden gidip geliyorum dersiniz tabiki son karar sizin benden söylemesi

sero35
24 Kasım 2008, 00:14
ilk baslarda ıdare ederbır sure sonra sarj tutmama gıbı problemler baslar.cın malı nede olsa.extra bır yere gıtmen ıcab etse atlar gıdersın.gunde 8km=ayda240km.bır depo 20ytl doluyor.deymez.motor keyfı baskadır.al bıtane motor bak rahatına

victorist
24 Kasım 2008, 00:15
alma derim üç gün sonra rafa kaldırırsın fazla bi işe yaramaz durmadan akü masrafın olur size en iyisi kymco agılıty bence bunların 50 cc olanı var sizin isteginizi fazlasıyla karşılar hatta pahallı derseniz ikinci ellerine bakın kesenize uygununu bulursunuz alsanız bile satarken zarar etmessiniz ellektrikli alsanız emin olun elinizde patlar satamassınız bu ekonomik krizde elektrikli scooter emin olun size lüx olur lüx oldugu halde sizin yakın amaaçlı kullanacagınız yerlerde bir kaç gün sonra sizi zorlar vede dersinizki keske bunu alacagıma benzinli alsaydım dersiniz ama ozamanda iş işten geçmiş olur sizin yapacagınız iş 50cc lik scooter dan şaşmamak zira benzin yakmaz koklar nerdeyse para vermeden gidip geliyorum dersiniz tabiki son karar sizin benden söylemesi

50cc yide düşündüm ama onu almışken 125cc yi al diyenler var bide ilk defa motor alıcam 50cc mi alayım en iyisi?

Birde 2009 da 2 el alım satım işlemi noterden kalkıyormuş buda 300-400 ytl lik masraf dan kurtarıyormuş doğrumu acaba?

barisozcetin
24 Kasım 2008, 00:21
sarzın
doğrusu şarjdır

Şarjzı
bununlada ilk defa karşılaşıyorum

ByBaTeR!ST
24 Kasım 2008, 00:45
Arkadaşım Bak Bu Elektrikli Bisikletlerle Çok Rahat Gidebilrsin 1. Si Şarzı Seni 40 - 100 KM Götürebilir Jarja Bağlı Güçlüyse 100 KM De Gidebilirsin Ayrıca Bunların Yedek Aküsü Var Yolda Kalırsanda Bence Kalmazsın Direkt Onu Takarsın Oda Olmadı Pedal Çevirirsin BUnun Pedalı NORMAL Bisikletlerden Daha Çok Yumuşak Seni Yormaz Yani.. Güzel Bi Model. Ama Bana Sorarsan Bi 125 Motosiklet AL Derim Yinede §en Bilirsin..

RoLa
24 Kasım 2008, 01:15
4 km elektrikli scooter için kısa bi mesafe değil. şarjı bitmese bile hızından ve yollarda geçirebileceğin tehlikeler açısından canısı sıkabilir. motosiklet alman senin için daha doğru olur bence

cbf 150
24 Kasım 2008, 01:23
bence bu teknoloji bizim için çok yeni ben biraz daha yaygınlaşmasını bekle drim mesela tamir sorunları yaşayabilirsin yok benim elektrikçi ustam var dersen o başka hem son sürat az hemde katettiği mesafe kısa yani biraz daha gelişmesini beklemek gerek

strangerRTR
29 Kasım 2008, 23:10
bence 50 cc scooter senin için uygun olur. işe gidip gelmede , çok uzak olmayan yerlere gitmede rahat çokta az yakıyo. ama birde yarı otomatik düşünebilirsin. ucuz modeller var ve onlarda az yakıyo kullanımıda kolay.

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/31497-yuki-motosiklet.html

airspeed
01 Aralık 2008, 10:44
Bence sen bisiklet bak hem sabah hareketlılık olur hemde masrafın olmaz
Ama gıdıpte bianchi,ümit gıbı bısıkletlere para bayılma forumlara bak bısıklet forumlarına ıyı fıyata omurluk bısıkletler var.
(Amoeba scud kendı bısıkletım tavsıye ederım arastır derım)

ekuzdere
06 Aralık 2008, 02:02
aman diyeyim yapma öyle bi hata maziden kötü tecrübem var şu an bodrumda duruyor alet.. hafif ıslak yolda gidemezsin su kaçar serviste götür tabi eğer varsa, rampayı deneme bile kaç kere ittire kaktıra götürdüğümü biliyorum.. bir qün şarj ile gidecei en fazla 45dk verilen rakamlar çok abartı onlarada inanmayın..
su kaçar manyetii bozulur bir sürü masraf.. 2.el satman imkansız.. afedersin yaptım ben bi salaklık sen yapma..

t.madde
06 Aralık 2008, 02:37
pasa bu motor benım motordan pahalı tavsıye etmem 700 km deyım tık yok benımkınde scoter al daha ıyı benzın zaten dususte gdp gelcegın yerde yakınmıs

victorist
09 Aralık 2008, 00:28
Arkadaşlar en sonunda benim için en uygun motor TVS SCOOTY PEP+ olarak düşündüm ve alıyorum herkese çok teşekkürler iyi bayramlar

nitrious81
09 Aralık 2008, 16:44
Hocam çok para yaa 2300 ytl bu ne :) TVS iyi seçim Madem Ufak CC dusunuyorsun Honda Today de dusunebilirsiniz ??

victorist
10 Aralık 2008, 19:17
Hocam çok para yaa 2300 ytl bu ne :) TVS iyi seçim Madem Ufak CC dusunuyorsun Honda Today de dusunebilirsiniz ??

TVS Scooty Pep+ yı bugün aldım motor 433 km idi yalnız elden marş yetersiz kalıp çalışmıyor ayak marşından çalıştırıyorum 1 km filan sürdüm ama akü dolmadı biraz daha kullandıkdan sonra el marşından çalışırmı acaba:pr:

E-M-R-E
10 Aralık 2008, 20:34
elektirkli motorsiklet olmaz ya hocam kesinlikle tavsiye etmiyorum ne yokuş çıkabilirsin ne de hızlı gidebilirsin kanser olursun motor sahibi olcam diye valla :mrgreen:

OGLUMVE BEN
10 Aralık 2008, 20:57
Arkadaşlar işe gidip gelme amaçlı Scooter motosiklet alıcam yalnız iş yerim 4km uzaklıkda fazla hızlı gitme taraftarı değilim Yolun %95i asfalt bazı yerlerde yokuş var ama çok dik değil şimdi çok fazla masrafı olmayan elektirkli Scooter almayı düşünüyorum görüşleriniz nelerdir almalımıyım sizce yoksa Kymco Agility 125 alıcam

Almak istediğim model D1 olan

http://www.biselect.com.tr/

söz dimi bu güzergahtan başka biyere gitmicen:bounce::rendeer::wiinkk:

sudabatmayanadam
11 Aralık 2008, 23:25
en iyisi iş yeri yakın mış arkadaş masrafsız birşey istiyor bende ona sudan ucuz onun işini görecek benzin ve akü masrafı olmayan tekerlekli paten öneriyorum hem hızını ayarlar hem spor yapar boşuna fitnet salonlarınada para vermez yakıt parasıda cebinde kalır.

no_name
12 Aralık 2008, 00:23
Aman uzak dur bizim evin ordaki lahmacuncu aldi ha bire yolda kalio 1 ay sonra 100 luk mondial aldi 50 km/hiz yapiomusmu o

mobylettes
12 Aralık 2008, 00:56
ybr fiyatinda elektrikli motor mu olurmuş git allah aşkina bu fiyata alinirmi

bi delilik edip alma ikinci el veya ustune az para koy git ybr al :pr:

sudabatmayanadam
12 Aralık 2008, 10:12
bana göre arkadaş paten fikrini ikikere düşünsün

victorist
13 Aralık 2008, 15:42
Arkadaşlar ilginize teşekkürler ben TVS Scooty pep+ 90cc mootor aldım memnunum

sert_apache
15 Aralık 2008, 23:15
ben ustamla konuştuktan sonra sana yazıyorum sakın ama sakın bulaşma yedek parcası bır dert dedı onun adam akıılı servıs yok...çin malı normal scooterlardan bır farkı devamlı servıste.nerden bılıyorum arora servısı onda elektırık motor var.

sudabatmayanadam
23 Aralık 2008, 01:26

çok iyi yapmışsın hayırlı olsu derim yalnız şunuda söylüyüm yakında motosiklet servisine gide gele onlarlada akraba olursan hiç şaşmam dogrusu

motorhocası
23 Aralık 2008, 02:30

Hayırı olsun kazasız belasız sürüşler. Servisi varsa da dert etme gönlünce bin buradan fikir almasaydın o zaman hata yapardın:cat:

victorist
25 Aralık 2008, 17:08
Teşekkürler arkadaşlar TVS nin yakın yetkili servisi var Yalnız TVS Scooty Pep+ almak hatamıydı 90cc 4 zamanlı motor Hindistan malı ilk motorum biraz titreşimleri hissediyorum ama çoğu kişi tavsiye etti bana en uygun vergisiz motor buydu

salbal
15 Ocak 2009, 10:44
STMAX ZWD 206 Bordo

--------------------------------------------------------------------------------

Ürün Özellikleri :
Elektrikli Motor : 48V 250W CPU Motor
Çekiş Gücü : 9.6 N.m
Max. Sürüş Gücü : 250W
Rampa Gücü : 12 Derece
Batarya : 48V 14Ah
Standart Yük : 80 Kg ( 1 kişi )
Max. Hız : 24 Km/h
Batarya Kullanım Mesafesi : 40-50 km.
Şarj Süresi : 6-8 saat
Dış Plastik Ebat : 2,5 x 16"
Dingil Açıklığı : 1,230 mm.
Batarya Girişi : AC100V - 240V
Net Ağırlık : 66 Kg ( Batarya ile beraber )
Brüt Ağırlık : 70 Kg.
İskelet Boyu : 1,680 x 590 x 980 mm.
Koli Ebatı : 1,620 x 320 x 830 mm.
Garanti Süresi: 2 YIL
Teslimat: Demonte şekilde kargolanmaktadır. Yetkili servislerimizde montaj yaptırabiliriniz

elektirikli motorların ozellıklerı bu şekılde bence motorculara verim vermez ama yaşlı amcalar kullanabılır gencler hız ister

G.BEREKET
18 Ocak 2009, 20:10
Bencede alma derim.Al agility 125 bak keyfine hem o kadar da fazla yakmaz 100.000 km garantisi var kaliteli motor.

OGLUMVE BEN
18 Ocak 2009, 20:17
Bencede alma derim.Al agility 125 bak keyfine hem o kadar da fazla yakmaz 100.000 km garantisi var kaliteli motor.

şu yazdığın km huzusunda ciddimisin :bounce:

victorist
21 Ocak 2009, 22:44

Kymco Agility kesin alıyordum ama vergisiz olmasını istedim motorun bu yüzden Tvs Scooty Pep+ aldım

yanlız cup motor alsaydım keşke diyorum

G.BEREKET
21 Ocak 2009, 23:16
Arkadaşlar 100.000km garantisi veriyor kymco ve vergi de o kadar ağım şahım bir şey değil 150cc'ye kadar olan motorlar 70-80 lira civarı bir vergi var.

Yesim Erez
24 Nisan 2009, 23:58
HAziran'a dek beklemek isteyen varsa Plugin E-Rideri bekleyin. 3000W motor/4000W motor- Biseclect gibi 600W degil. Yokuslari cikar. 3000W Spekleri burada- 4000 daha da iyi.

Lithium batarya- yenilenmesine gerek yok.
Motor Power
3000W

Digital Controller
60V

Top speed
70km/h

Range per charge
130km

Charging Time
Approx 8hrs

Battery
55AH LFP Lithium

Warranty
2 years, 1 year on battery

TUGAY038
25 Nisan 2009, 16:42
bende 2 tane var sakın alma bence güzel birşey ama passat gibi parcası çok pahalı ve hemen bozuluyor, ginede sen bilirsin.

mondializzet100
25 Nisan 2009, 16:52
HAziran'a dek beklemek isteyen varsa Plugin E-Rideri bekleyin. 3000W motor/4000W motor- Biseclect gibi 600W degil. Yokuslari cikar. 3000W Spekleri burada- 4000 daha da iyi.

Lithium batarya- yenilenmesine gerek yok.
Motor Power
3000W

Digital Controller
60V

Top speed
70km/h

Range per charge
130km

Charging Time
Approx 8hrs

Battery
55AH LFP Lithium

Warranty
2 years, 1 year on battery
Dostum 4000 Watt saatte 4 Kw elektrik demek.4 Kw elektrik ortalama 1 TL gibi bir sarfiyata denk geliyor.:cat:
Şimdi bu motosiklet 6 saatte şarj olsa 130 km = 6 TL.:wiinkk:
Millet elektrikliyi tasarruf olsun diye alıyor, ancak bu hesaplamada pekte tasarruflu olmaz...:cat:

mertyagci
25 Nisan 2009, 20:56
Sakın elektrikli bisiklet alacam gibi bir hata yapma.Benim bir arkadaşta vardı aldı çok pişman oldu.2 ay sonra akü şarj ede ede yıpranıyor yeni akü takıyorsun.

Yesim Erez
25 Nisan 2009, 22:01
"Dostum 4000 Watt saatte 4 Kw elektrik demek.4 Kw elektrik ortalama 1 TL gibi bir sarfiyata denk geliyor.
Şimdi bu motosiklet 6 saatte şarj olsa 130 km = 6 TL.
Millet elektrikliyi tasarruf olsun diye alıyor, ancak bu hesaplamada pekte tasarruflu olmaz..."

TEsekkurler- Bu scooter saatte 4kw degil toplam o kadar alir- yani aslinda 3.7kw diye dusunursek, sizin matematik dogru- yaklasik 1tl (0.75 TL)- bununla 130 km kadar gider... Averaj 100 bile desek km basina 0.75/100 TL. BEnzinin onda biri masraf demektir.

Bir de bakin benzinli motorlarda ne kadar parca varsa, elektrik onun da onda biri- bakim masrafi nerede ise sifir. Garanti ederim cunku burkaz senedir Vectrix'in global pazarlama muduru idim - bakim cok basit ve ucuz. Butun hadise motorun ve teknolojinin dogru durust olmasi.

semih39
25 Nisan 2009, 22:16
arkadaşım bende var biselectin D3 modeli gercekten cok iyi şehir içinde kullancaksan cok ideal bunlar.şuan alalı 1,5 yıl sadece 1 tane akusunu değiştirdim oda benim hatamla aku bozuldu yedek parçaları cok ucuz.hatta 1 hafta sonra bitane daha gelcek üst komşumuzda aldı okula gidip gelebilmek için.tavsiye ediyorum ama biselectin 600w olanlarını.:cat:

çoğu arkadaş burda kötülemiş ama gercekten cok iyi.

Yesim Erez
26 Nisan 2009, 05:16
Bence kullanima gore, motoruna gore alindiginda her elektrik motor iyi.. Hem cevreyi kirletmiyor, hem gurultusu yok- hem de benzin fiyatlari artmasa bike cok ekonomik- Biselect de iyi - motoruna gore.