Orijinalini görmek için tıklayınız : İmdat teker teker ölüyoruz / Bengüç ÖZERDEM
roadcarver
06 Kasım 2008, 15:16
http://www.fotospor.com/images_content/authors/author98.jpg Dostlar motosiklet kazaları manşetlerden inmiyor. Her gün gazeteleri açtığımda içim acıyor. Kazalara baktığımda ise çoğunun yollardan kaynaklandığını görüyorum. Hangi motosiklet kullanan sürücüsüne sorsam yollardan şikayet ediyor. Ve hepsinin bir yol kaza hikayesi var. Bizler yazıyoruz,dilekçeyle müracaat ediyoruz ama sonuç yok. Bu gerçeği artık bilin ve ona göre motosiklete binin. Türkiye’nin yolları henüz motosiklete hazır değil. Kısaca aman yavaş ve dikkatli olun. Çünkü çakıl dökülüp temizlenmemiş ana caddelerde yarım metre çukurlarla dolu .Tabela koyulmadan yapılan inşaatların molozları dökülüp silinmemiş yağlar yollarda sizi bekliyor.. Peki ne yapacağız. Yollar böyle diye tutkunu olduğumuz motosikletten “vaaz mı?” geçeceğiz. Hayır.Bakın dostlar yetkililere en az bu köşemde onlarca kez yazdım. Motosikletçiler adına “ Teker ,teker ölüyoruz imdat “ dedim.Kimse sesimize kulak vermedi yetkililerden mail bile almadım. İstanbul yeniden yapılanıyor diye düşünüp belediye motosiklet kullananlardan imza toplayıp dilekçe yolladım cevap bile alamadım. Çünkü yetkililer minicik çukurların ,bir avuç çakılın, bir bardak yağın hayatımızı sonlandıracağının farkında değiller. Bizlerin isteklerini anlamıyorlar. Onlar için cevap hazır “ Eeee o zaman kullanmayın. Şartlar bu”. Ama bir gerçek var on kişiydik bin şimdi ise on binler. Giderek çoğalıyoruz. Motosiklet bir yaşam biçimi. Özgürlük ..Bu tutkuya kapılıp bizim tarafa geçenler çoğaldığına göre ne yapacağız. Anne ,baba ve eşlerin yaygın bir tavrı vardır “ Motosiklet alırsan ölümü gör. Seni boşarım”... İşte yanılgı buradan başlıyor. Bu tutkuya kapılan muhakkak motosiklet alıyor.Bunu engelliyemiyorsunuz. O zaman ne mi yapacaksınız? İyi bir kurs aldığından emin olacağız. Bunun takipçisi olacaksınız.Ehliyet alması yeterli değil. İyi bir sürücü olduğuna emin olacaksınız. Evet dostlar yollar çetin ve tuzaklarla dolu. Bu yollar ölüm yolu. Lütfen yavaş ve tedbiri siz alın. Ve bunun bir hava atma değil ulaşım aracı olduğunu unutmayın. Bizler trafikte ilerlerken sıkışan otomobillere bakar ve sürücülerine acırız. Onlarda bizim kazalarımıza bakıp bize acımasınlar. Tedbirinizi alın özgürce yaşadığınız bu hayattan zevk almama devam edin. Ben merak etmeyin yetkililere seslenmeye devam edeceğim. Yetkililer yollar bozuk ve tuzaklarla dolu .Bu sese kulak verin ve tedbir alın “İmdat teker,teker ölüyoruz”
BENGÜÇ ÖZERDEM
bengucozerdem@gmail.com
Kaynak: FotoSpor (http://www.fotospor.com/haber.jsp?cid=43343)
Eğer motorcuların dertleri anlatan yazılarınız var ise yukarıdaki mail adresinden Bengüç beye iletebilirsiniz.
Kendisi elinden geldiğince gazetede yer vermeye çalışacak
SilentScream
06 Kasım 2008, 17:19
tebrik etmek lazım , böyle gazetecilerin artmasını diliyoruz , en azından okuyan bi kaç kişi bile motosiklete karşı bakışı değişse bizim için kardır , teşekkürler paylaşım için...
teknoali
06 Kasım 2008, 17:26
Bengüç Bey'e tskrler. Belki birileri bilinçlenir faydalı olur...
zacay
06 Kasım 2008, 17:50
Teşekkür ediyorum.
stubborn
06 Kasım 2008, 17:55
teşekkürler hep birilerinden beklemek yerine birilerini bişeyler yapması , karalaması :cat::rendeer:
PIERzig
06 Kasım 2008, 18:03
Konu tek motorsiklet değil aslında Türkiyede insana saygı yok:cat:Ölen ölür ....Bu ziihniyet değişmeli !!!!!!!!!!!!!!!!
Yollar konusunda da daha dün yarım metre derine konuşlanmış ızgaraya arkdamda 100 kg lik artçımla girdim.Allahtan motorum sağlam :pale:
hasanpinar0537
06 Kasım 2008, 19:05
yazısından dolayı çok teşekkürler.
cbr125faik
07 Kasım 2008, 09:02
cok onemlı bı hareket bence...ama tabı bızım ulkemızde bunu anlayacak adam sayısı yok...varsa yoksa kendı ıslerı para yemeler hırsızlıklar vs vs
mach1
07 Kasım 2008, 10:37
Bengüç ÖZERDEM de motorcu olduğu için bizi anlaya biliyor:cat:
Ben gazetede okumuştum Amerikalı adamın biri diyor ki Amerikda insanlar şans eseri ölürler,Turikiyede ise şans eseri yaşıyorlar demişti aslında haklı:queen:
aykan
07 Kasım 2008, 16:11
Ben gazetede okumuştum Amerikalı adamın biri diyor ki Amerikda insanlar şans eseri ölürler,Turikiyede ise şans eseri yaşıyorlar demişti aslında haklı:queen:
:queen::queen::queen::queen::queen::pr:
tryphon
07 Kasım 2008, 16:15
"hava atma değil ulaşım aracı" :cat:
ellerine sağlık çok güzel anlatmış herşeyi..
haluka28
07 Kasım 2008, 16:57
tebrikler duarlılığınız için
albatros17
07 Kasım 2008, 17:02
bengüç bey'e çok teşekkürler, kendisi üzerine düşeni fazlasıyla yapmış. ancak bizler de yeri geldiğinde tepkimizi bu şekilde kendi kendimize değil diğer insanlara gösterebilmeliyiz bence...
Sayın Özerdem'e sonsuz teşekkürler..
Kısa vadede zihniyetlerin ve yolların değişmesi pek olası görünmüyor..
Üstadın da dediği gibi dikkatleri ve güvenli sürüş ilkelerini arttırmak gerekli..
Halil ATAK
10 Kasım 2008, 12:43
Bu konu biz motorsiklet kullananların genellikle karşılaştığı bir konu sanırım,sizin de dile getirmeniz ve dikkat çekmeniz çok güzel,istanbul da metrobüs yolu yapmak adına e-5 denilen yolu 2 şeride düşürdükten sonra 3'e bölüp yan yana 3 aracın gidemediği bir yol yaratıp dünya standartlarını alt üst eden mühendisliğin olduğu bir ülkede yaşıyoruz vay biz motorsikletçilerin haline,ilginize teşekkürler
alpayarzu
02 Aralık 2008, 17:48
Sorunalrımızı dile getiriyoruz birde duysalar.
merichhh
02 Aralık 2008, 17:56
tek bir temayı ifade alarak pek cok konuya değinmişsiniz,bilinçlendirici bir yazı ama hiç umut yokki,devletin gözünde ugrasacak daha önemli işleri var sözde istisna ölüm yaralanma nedenleri manşet olurken,gözle görülen bu seri ölüm nedenleri ne zaman dikkate alınıcak hiç bilmiyorum,acaba ölmemiz alışıla gelmiş bişey mi artık :S
speedyaziz
09 Aralık 2008, 18:08
çok önemli bie konu tşkürler
dorlion
09 Aralık 2008, 18:47
Bizler trafikte ilerlerken sıkışan otomobillere bakar ve sürücülerine acırız. Onlarda bizim kazalarımıza bakıp bize acımasınlar.
güzel söylemiş, ama dediği gibi türkiye'de bu dandik yollar ve bilinçsiz sürücüler, bizde de bu motosiklet sevdası olduğu sürece üzülmeye devam edeceğiz :pale:
aargh
09 Aralık 2008, 18:54
Duyarlı olduğumuz noktalara dikkat çektiği için Bengüç Bey'e teşekkürler.
Yollar cidden çok kötü durumda ve bizi akrobatlığa soyunduruyor. Şansımız yaver gitsin istemiyoruz, iş şansa kalsın istemiyoruz. Hepimiz yolların en iyisini hak ediyoruz.
Ramazan Can
09 Aralık 2008, 19:08
Duyarlı olduğumuz noktalara dikkat çektiği için Bengüç Bey'e teşekkürler.
Yollar cidden çok kötü durumda ve bizi akrobatlığa soyunduruyor. Şansımız yaver gitsin istemiyoruz, iş şansa kalsın istemiyoruz. Hepimiz yolların en iyisini hak ediyoruz. çünkü bizler motorcuyuz....
Murat2100
09 Aralık 2008, 19:39
%100 Dogru Söledimiş Gazeteci :pale:
hızlıcesi2
14 Aralık 2008, 23:20
çok teşekürler paylaşım için güzel bir konuya deyinmişsiniz .:rendeer:
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO