Orijinalini görmek için tıklayınız : regal raptorla bisanroadstar250 arasında kaldım
taştan
18 Ekim 2008, 19:55
merhaba arkadaşlar bu iki motor arasında kaldım regalde olan tereddütüm yedek parça bana yardım edermisiniz
erdo2002
18 Ekim 2008, 20:30
Fiyat olarak regal daha pahalıdır ve daha kaliteli diye biliyorum.Ayrıca tip olarakda regal bir adım önde.bence kararsız kalınacak bir durum yok :)REGAL RAPTOR
taştan
18 Ekim 2008, 20:33
ancak yedek parça durumu beni düşündürdü arkadaşım ve nerede satılıyor bilmiyorum bu konularda bilgin varsa ve yardımcı olursan sevinirim cevap yazdığın için teşekkür ederim
schumacher__
18 Ekim 2008, 20:52
125 lik düşünürseniz bi göz atabilirsiniz :
http://www.sahibinden.com/cok_temiz-acil_satilik_regal_raptor_dd125eWQQaXQQ10551201WQQ pXQQdisplayitem
http://image1.sahibinden.com/photos/518/big_10551201_164167_2idn518.jpg
terettür etme regal harika makina hemde su soğutmalı parca sorununa gelince tanıdık bir tamirci n olsun parca sorun değil pek cok markanın parcası uyuyır zaten en pahalı yeri vites dişli gürübü oda sorun değil bilindik bi marka nın parcalarıda uyuyor sen regale binince zaten inmezsin ondan 250 e 9 dan şaşma rahttlığı harika
yalnız_kurt
18 Ekim 2008, 22:25
Regal almayı dusunursen elımde cok temız bır tane var istersen bana msn'den ulaşabılırsın.İlanına bır goz at...
msn: salihkilic1977@hotmail.com
ilan: http://www.sahibinden.com/2006_model_acillll!!!WQQaXQQ10972353WQQpXQQdisplay item
talkie
18 Ekim 2008, 23:16
Tabi ki de Regal...Su soğutmalı şık bi motor
amorphis
18 Ekim 2008, 23:45
valla bence fark etmez aralarında o kadar fark olsada oyle iki motor secmişsinki hangisini alirsan al pişman olmucaksın :cat:
taştan
20 Ekim 2008, 15:39
eyvallah arkadaşlar teşekkür ederim birde regal raptoru satan yer bulmak sorun.bisan roadstar hakkında biraz birşeyler söylermisiniz sağlamlık motorun genel karakteri nasıl bir motor dün bisana gittim abi kalmadı:silent: diğer tüm modeller elimde var dedi düşündüm bu kadar satılan bir motor ne kadar dandik olur diye.cevap yazanlara teşekkür ederim
2 sinide kullandım şunu söyleyebilirim. görüntü olarak raptor,sorunsuzluk olarak raptor,su suğutma özelliğiyle gene raptor ön sırada. roadstar hafif şase şambrelli lastik zayıf görüntüsüyle geride kalıo..ama raodstar v motor olduğu için raptor gibi vibrasyonu yoktur ve raptordan daha atiktir ve hızlıdır. Seçimi sen yap ben olsam raptor derim o fiyatta hele ki T gidonları çok yakışıklı duruyor...
Barış Şuşut
20 Ekim 2008, 16:07
raptor çinliler arasında en az sorun yaratan hatta pek kronik sorunu olmayan bir motor olarak öne çıktı .. bisanın bu modelini hiç kullanmadım hatta görmedim .. ama bisandan çok çeken arkadaşların başlıklarını bu forumda sıklıkla gördük ..
bende raptor derim .. ama birazdaha para katabilirim dersen hatta çok fazla değil acık .. HYO gv 250 liyide es geçmemeni öneririm .. 2. elde çok temiz uygun fiyatlara 2005-2006 lar var
taştan
20 Ekim 2008, 16:55
ya arkadaşlar kusura bakmayın ortamı bulandırmak için sormuyorum ancak formlara baktım keeway nasıl ve yedek parça sorunu yaşarmıyım teşekkürler
m.şanveren
20 Ekim 2008, 17:39
bencede regal partor
caracalstar
20 Ekim 2008, 18:02
bizim forumu okuduysan hocam roadstardan şikayetçi olan yok görüldüğü gibi
kısaca biz özet geçeyim
iyi yanları
1-titreşim yok dikkat az var demiyorum yok
2-yakıtı gayet ekonomik çift silindire göre bunun da sebebı çift silindir tek karbrtör olması
3-görünüşü viragonun kardeşi gibi gayet şık ve oturaklı
4-eksozları açıldıgı zaman muhteşem bi sesle karşılaşma durumun var
5-şehir içinde hızlı ve çevik olması kullanıcı için ayrı bi avantaj
6-hız gayet tatmin edici 100 de tıkanmıyor yAni motor
7-iki kişi oldugun zaman çekiş gücünden fazla bişi kaybetmıyor.
8-fren sistemi kötü değil orta derecede
9-kışın çalışmama gibi bi problemi aslaaaa yok ben koca kış jikleyi iki sefer çektim)
eksileri
1-ön maşanın biraz alçak olması kimine göre iyi ama bana göre braz daha buyuk olabilirdi
2-lastikleri değiştirmessen biraz yagmurda kayma problemın oluyo oda lastiklerden
3-vitesi boşa almak ilk zamanlarda biraz ugrastırıyo ama sonra alışıyosun
4-serwis konusu bisanın değilde kendı guvendıgın bi serwıse gotur serwıs fazla iyi oldugu sölenemez
bunlar dışında hiç bi problemi yok yanı kısaca parasına göre gayet iyi ve tatmın edıcı bi motor unutmadan ona iyi bakarsan oda sena iyi bakar hesabı
karar senın genede hocam regal de su sogutmasıyla öne çıkıyor sadece
_SuLeYMaN_
20 Ekim 2008, 18:32
Bisan dan sorun yaşayanlar kimlermiş bende çok merak ettim?
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/8360-bisan-roadstar-250-chooper.html
Konuyu baştan sona bir okuyun bakalım şikayeti olan varmı ?
Regal Raptor çok güzel duruyor diyenler var. Ben Bisan kullanıcısıyım ve yanyana motorları koyduk bir arkadaşla. Birkaç motorlu arkadaş da baktı.
Bana sorarsanız kargaya yavrusu kuzgun görünürmüş derim ama bütün arkadaşlar birkere benim motoruma hayran kaldılar. Üstelik sıfır vibrasyon, uzun yol keyfi, atiklik bence birnumara. Zaten fiyatı makul bu fiyata alınabilecek en iyi motor.
Üstelik egsoz sesini de dinlemeniz gerekir.
motorumu görmek isteyenler için birde foto ekliyorum. En baştaki motor bana ayit. Kendisi Kara Panter olur tanıştırayım :)
http://img397.imageshack.us/img397/4049/img4313smallwm5.jpg
http://img397.imageshack.us/img397/9841/img4314smallwv0.jpg
caracalstar
20 Ekim 2008, 18:45
savaş abi forewerrrr roadstar heryerde :D
baba müslüm
20 Ekim 2008, 18:45
Kardeşim Regal Raptor ile Türkiyede neredeyse gitmediğim yer kalmadı şu an motorum 38 binde şu ana kadar hiç yolda kalmadım ama 17 binlerde şanzıman sorunu yaşadım ve aynı sorunu 35 binde tekrar yaşadım yani regal demekki her 20 binde şanzımanı kırıyor, ben motoru açtığımda 2 diş kırık çıktı ama biz hepsini komple değiştirdik ayrıca açmışken bir takımda piston değiştirdik ve tekrar çıktık yollara inan bana çok keyifli ve güven veriyor iyi bir ustaya düşersende uzun müddet kullanırsın, hala arka balata bitmedi ön balata bir kere değişti debriyej son motor açıldığında değişti aküsü hala orjinal yani anlayacağın temiz bir regal al bin parça ve tamir sorunu artık yok Türkiyede Emre Ltd de regalin bulunmayan parçası yok her şey var. Karar senin.
iptaluyelik02
20 Ekim 2008, 19:17
önce forumda ilgili konuları oku araştır,sonra canın hangisini istersen onu al.
sonuçta olumsuz bir tarafı varsa kabak senin başında patlayacaktır.
Bisan dan sorun yaşayanlar kimlermiş bende çok merak ettim?
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/8360-bisan-roadstar-250-chooper.html
Konuyu baştan sona bir okuyun bakalım şikayeti olan varmı ?
ben de merak ettim.
Hatta Bisan'ı bu forumda benden daha zorlu şartlarda test eden de olmadı.O motoru şu an kardeşim Süleyman kullanıyor.
Benim daha önce denediğim gibi ,aynı şartlarda cruiser motorunu denemek isteyen varsa gelebilir.deneyebilir.Biz de el öperiz:)
Whitehair
20 Ekim 2008, 19:48
Keeway KWH-250 ve Bisan Roadstardan'dan büyük sorunlar yaşayan olmadığını biliyorum ve sürekli takip ettiğim konulardır. Regal Raptor kullanmadım bu nedenle hakkında yorumum yoktur.
amorphis
21 Ekim 2008, 01:16
ben motorumu aldım kullanmayda onda ogrendim :) acıkcası motorun canına okudum 3 tane buyuk kaza atlattım her seferinde kaldırdıgımda calişti bastım gittim :) depoda cizik yok ... ayrıca ilk aldıgım gun rodaj modaj dinlemeden 2 kişi yuz bastık bagırttıra bagırttıra geldik canavar gibiydi ha yanlıs yaptım artık tecrube edindim adam gibi kullanıyorum motoru artık
ferotr
21 Ekim 2008, 02:17
regal bir adım önde...regal
bencede regal uzun yolu gezileri falan hesablarsan regal şehir içi kısa mesaefe e han i motoru alırsan al gezilerde uzun yolda 250 cc lik alacaksan regal al
MasterFK
22 Ekim 2008, 22:33
hocam regal,bisan,keeway arasında hatta çin malı motosikletler arasında en sorunsuz ve kaliteli olanı regal dir düşünmeye bile gerek yok:mrgreen::cat:
maverıck
22 Ekim 2008, 22:40
bencede regal ama bıraz daha cıkarsan kymco venox al derım 27bg 8subap v motor dur sana regal reptorun satıs ve servıs numarasını vereyım spot motor emre abı 0216 550 57 00 cebıde 0532 263 07 37 ıyı sanslar:)
taştan
24 Ekim 2008, 11:55
eyvallah arkadaşım sağol en yakın zamanda arayacağım çok teşekkür ederim.dediğin makinaya daha hazır değilim ben yeni öğreneceğim motoru ve ilk motorum olacak hayatı tehlikeye atmaya gerek yok henüz:P
caracalstar
24 Ekim 2008, 12:11
titreşimi unutma dostum regalde titreşim yaşarsın:)
taştan
27 Ekim 2008, 15:24
aRKADAŞLAR CUMARTESİ BU MOTORLARIN HEPSİNİ İNCELEME FIRSATI BULDUM YETKİLERLE GÖRÜŞTÜM
REGALİN FABRİKA KAPANMIŞ DİSTİRİBİTÖR FİRMANIN ELİNDE NE KADAR YEDEK PARÇA VARSA O KADAR KALDI DEDİ
KEEWAY İÇİNDE DİSTİRİBİTÖR FİRMA DEĞİŞTİ O YÜZDEN PARÇA SIKINILI DEDİ GERİYE BİSAN ROADSTAR KALDI İNŞALLAH BİR AYA KADAR ALACAĞIM MOTORU CEVAP YAZAN TÜM ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİM
caracalstar
27 Ekim 2008, 15:43
thank youuuu taştan dostumuz :D aramıza bir roadstarcı daha katıldı x)
taştan
28 Ekim 2008, 11:02
eyvallah arkadaşım daha katılmadım ama inşallah çok yakında ama şimdiden beni kabul etmenizde güzel eyvallah
hocam regal,bisan,keeway arasında hatta çin malı motosikletler arasında en sorunsuz ve kaliteli olanı regal dir düşünmeye bile gerek yok:mrgreen::cat:
Katılıyorum, titreşim hepsinde var hiç kullanmadım ama keeway azer bülbül gibi yapıomuş diolar :) Ben regalimden çok memnunum
omersirin
28 Ekim 2008, 11:36
yorumları okumadım,V motor tam bir chopper motor tipidir.bunu herkez bilir.şunu unutmamalı ki her ikisi de enisonu değiştirilecek motosikletlerdir.her ikisi de uzun süre kapıda tutulmaz, evladiyelik değillerdir.bu böyle biline.bu nedenle size benim motosikletimi önereyim.bir süre kullanır sonra geçersiniz benim gibi..indirim de yaparım ayrıca..işte sahibinden.com'daki ilan numaram: 10470906..yakıtı 100 yeni kuruştur.
bisanda titreşim yoktur..130 km'ye kadar çıktım,herhangi bir şekilde titreme olmadı.ancak makina küçük olduğu için standart bir sallantı vardı..
Bisan'da titreşim olmamasını aklım almıyor.Ya motosikletinizi kötülememek için titreşim yok diyorsunuz ya da titreşim nedir bilmiyorsunuz.Harley Davidson Sportster bile çılgın gibi titriyor , Bisan'da nasıl olmaz titreşim?
iptaluyelik02
28 Ekim 2008, 17:34
Bisan'da titreşim olmamasını aklım almıyor.Ya motosikletinizi kötülememek için titreşim yok diyorsunuz ya da titreşim nedir bilmiyorsunuz.Harley Davidson Sportster bile çılgın gibi titriyor , Bisan'da nasıl olmaz titreşim?
Bisan'da titreşim yok
Aldım,kullandım,sattım yoktu,alan da "yok" diyor diğer kullananlar da.
baz motor olan virago 250 de de yok.
F650 alacağım,onda titreşim var,Bisan'dan bile fazla.
Acaba birilerinden ödünç titreşim almamız mı gerekiyordu? :)
Bisan'da titreşim yok
Aldım,kullandım,sattım yoktu,alan da "yok" diyor diğer kullananlar da.
baz motor olan virago 250 de de yok.
F650 alacağım,onda titreşim var,Bisan'dan bile fazla.
Acaba birilerinden ödünç titreşim almamız mı gerekiyordu? :)
Alıngan olmayalım bence , ben kıyaslama yapmak için sormadım titreşim durumunu.Hangi motosikletin daha iyi olduğu da umrumda değil.Gerçekten başka niyetim yok yani.Ancak kendim kullanmadan hayatta inanmam Bisan'da titreşim olmadığına.Virago kullandım , belli bir hızdan sonra aynadan arkadaki arabaları seçemedim.
taştan
07 Kasım 2008, 10:46
arkadaşlar kusura bakmayın bir hafta uzak kaldım şehirden o yüzden yazamadım karar verdide işi bitti gitti demeyin saygılarım la
Selka
11 Kasım 2008, 22:26
Arkadaşlar sanırım burada herkes biribirini kızdırmadan diğer markayı kötülemeden eleştirisini yapabilir. Lütfen sadece değerlendirelim. Kişiseleştirme olayı bence yanlış..
Regal Raptor denen motoru kim hangi firma getirmiş; destek hizmeti nedir? Resmi Web sayfası nerededir bilen varsa yazsın? Bnede öğrenmiş olurum. Takdir edersiniz ki; destek hizmeti bu motor işinde bence markadan bile önemli. Sırf bu destek için ben Mondial MCT bile alırım. Sonuçta muhattabım var isterse motor ortadan ikiye yarılsın. Şimdi bunu geçtik...
Diğer konu bence Roadstar ın arkasında bisan var yani KOÇ grubu burada avantaj var.
Başka konu; Ragalde su soğutma var bisanda yok. Soğutma motorda çok önemlidir. Bu regal için çok ama çok büyük bir üstünlük roadstara karşı. Ancak saçma kalitede bir Çin işi radyatör zırt pırt delinir ise hele muhatabında yoksa motoru yakma ihtimalinde varsa vay haline!
Roadstar V motor titreşimi regale göre bence daha azdır. Ne denirse densin, çift silindir her zaman tek silindire göre üstündür..
Görünüş olarak bence Bisan mükemmel bir yamaha virago dur. Üzerinde yazdır YAMAHA VİRAGO diye anlayan olursa farkı yaz buraya... Regal daha zayıf kalır..
Diğer bir konu kadran regalde 80 den sonra kırmızı dır. Yani 90 la gittiğin an motor yağlamada sıkıntı yaşayabilir son derece riskli demek. 80 den sonra kırmızı red lıne olması bence dezavantaj...
Diğer bir konu forumlarda gerçekten tutulan bir motor, roadstarın bu kadar tutanını ve fanatiğini görmedim. Buda roadstarın dezavantajı..
Biz şimdi kaseye koyalım motorları bence az ama çok az farkla roadstar ağır bastı.. Az daha para koy; Hyosung GV 250 cc al...
MaRaNtZz
11 Kasım 2008, 22:28
Regal Raptor çok güzel ve titreşimi az bir motor ama bisan ile karşılaştırınca o paraya değermi bilmem :silent: :silent:
alp_tunay
12 Kasım 2008, 01:40
Bence Regal.... Bende düşünüyorum gezi için... :cat: Görüntüsü bile daha şık... :cat: Diğer özelliklerini saymayacağım bile...:cat:
Batis
12 Kasım 2008, 01:40
Arkadaşlar sanırım burada herkes biribirini kızdırmadan diğer markayı kötülemeden eleştirisini yapabilir. Lütfen sadece değerlendirelim. Kişiseleştirme olayı bence yanlış..
Regal Raptor denen motoru kim hangi firma getirmiş; destek hizmeti nedir? Resmi Web sayfası nerededir bilen varsa yazsın? Bnede öğrenmiş olurum. Takdir edersiniz ki; destek hizmeti bu motor işinde bence markadan bile önemli. Sırf bu destek için ben Mondial MCT bile alırım. Sonuçta muhattabım var isterse motor ortadan ikiye yarılsın. Şimdi bunu geçtik...
Diğer konu bence Roadstar ın arkasında bisan var yani KOÇ grubu burada avantaj var.
Başka konu; Ragalde su soğutma var bisanda yok. Soğutma motorda çok önemlidir. Bu regal için çok ama çok büyük bir üstünlük roadstara karşı. Ancak saçma kalitede bir Çin işi radyatör zırt pırt delinir ise hele muhatabında yoksa motoru yakma ihtimalinde varsa vay haline!
Roadstar V motor titreşimi regale göre bence daha azdır. Ne denirse densin, çift silindir her zaman tek silindire göre üstündür..
Görünüş olarak bence Bisan mükemmel bir yamaha virago dur. Üzerinde yazdır YAMAHA VİRAGO diye anlayan olursa farkı yaz buraya... Regal daha zayıf kalır..
Diğer bir konu kadran regalde 80 den sonra kırmızı dır. Yani 90 la gittiğin an motor yağlamada sıkıntı yaşayabilir son derece riskli demek. 80 den sonra kırmızı red lıne olması bence dezavantaj...
Diğer bir konu forumlarda gerçekten tutulan bir motor, roadstarın bu kadar tutanını ve fanatiğini görmedim. Buda roadstarın dezavantajı..
Biz şimdi kaseye koyalım motorları bence az ama çok az farkla roadstar ağır bastı.. Az daha para koy; Hyosung GV 250 cc al...
Sevgili Selka ,
Yazdıklarının büyük bir bölümü yanlış.
1- Regal Raptor'u Sarı Kayalar getirmekteydi , bu işi bıraktılar.Şu anda motosikleti getiren ve yedek parça tedariğini yapan Emre LTD 'dir.
İnternet sitesi ; http://www.emreltd.net/index.htm
2-Regal Raptor'umla teknik hiçbir sorun yaşamadığım gibi hiçbir yedek parça problemi de çekmedim.Radyatörüm hiç delinmedi , radyatörü delinen bir Regal Raptor ne gördüm ne duydum.
3-Dış görünüş tamamen zevk meselesidir.Bisan ve türevleri Virago'nun , Regal Raptor ise Honda Rebel'in aynısıdır.Bence Rebel'in görünüş açısından Virago'dan bir eksiği yoktur.
3-Ben de V motorun titreşiminin az olacağını düşünüyorum ancak Regal Raptor tek silindir değildir!Sıralı çift silindirdir.
4-Regal Raptor'da kadran 80'den sonra kırmızı değildir.Çok uzun mesafeli yolculuklara Regal Raptorları ile çıkmış arkadaşlarımız var bazılarını ''Gezi Yazıları'' bölümünde okuyabilirsin.Şehirler arası yolda 80 Km/Saat hızdan daha fazla sabit süratle uzun süre yol almış birçok arkadaşımız var , hiçbir problem yaşamadılar , yaşamadık.
5-Talep açısından yorum yapmama gerek yok , ortada zaten.
Sevgili Selka , bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyorsun.Bu seni pek de hoş olmayan durumlarda bırakıyor.
Selka
13 Kasım 2008, 12:37
Resimdeki Regal Raptorun Hız Kadranıdır.. Arz ederim.. Bilgi sahiplerine..
http://www.motosiklet.net/forum/satmak-isteyenler/23271-satilik-dadyw-regal-raptor.html
Hız kadranı olan resime iyi bakınız....
wkemal
13 Kasım 2008, 13:07
http://www.motosiklet.net/forum/satmak-isteyenler/23271-satilik-dadyw-regal-raptor.html
kardeşim biz bu motoru 90/120 arası kulanan kişileriz ve arabistana gidip geldim motorla ben degil bu proglemi 8 arkadaş yaşamadı arabistanın sıcagı malumdur 1 hatalı motor vardır zaten hatalı olmasa buraya koymazdı senin şu yaptıgın pire için yorgan yakmaya benziyor ha bu arada burada yazı yazanların %85 regal iyi diyor %10 kararsız gerikalan %5 yaramaz diyen ben arkadaşa bırakıyorum yorumu
saltuque
13 Kasım 2008, 13:13
pardon ama ne görmemiz gerekiyo? :silent:
benim kadrandan tek farkı km si düşük? bişi mi kaçırdım arada?
matpcy
13 Kasım 2008, 13:26
ben regal raptorun T direksiyonunu 2 yıl kullandım 12.000 km yaptım kesinlikle regal abicim tererddütsüz.bisanmış ulan bunları piyasaya sürüyorlaryaa yazıklar olsun
Batis
13 Kasım 2008, 19:43
Evet bu konuda yanılmışım , DD 250 e-9 modelinde 80 KM 'den sonra kırmız bölüm başlıyormuş.Class modeli kullanıyorum ve benim motosikletimde böyle bir durum yok.Ayrıca kırmızı bölüm yağlama problemi ile ilgili bir uyarı olduğunu ilk defa duyuyorum.
Selka , bu durum senin bilip bilmeden atıp tuttuğun gerçeğini değiştirmemekte.Daha önce de olduğu gibi kullanmadığın motosikletler hakkında kulaktan dolma bilgilerle iddialı yorumlar yapıyorsun , kesin hükümler veriyorsun.
Bilgi sahibi olmadığın konularda bu denli temelsiz savların oldu ve sonucunda ne yazık ki neredeyse alay konusu olacak noktaya geldin.(GV 250 ve Dragstar 650'yi kıyasladığın ve GV 250'yi üstün bulduğun o talihsiz başlıklar...)
Tavsiyemi tekrarlıyorum ;
Sevgili Selka , bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyorsun.Bu seni pek de hoş olmayan durumlarda bırakıyor , bu tutumundan vaz geç.Lütfen vaz geç.
Keyifli ve kazasız sürüşler dilerim.
Konuyu daha fazla dağıtmak da yersiz , Ben sahibi olduğum motosiklet hakkında yorumlarımı önceki mesajımda yazmıştım.Tabii ki kullanmadığım ve ciddi bilgi sahibi olmadığım için Bisan hakkında bir yorum yapmam söz konusu bile olamaz.
Batis
13 Kasım 2008, 21:12
Var Burak.Motosiklet Modelleri bölümünde ararsan bulabilirsin.
sailor_m
20 Kasım 2008, 17:39
sana tatmin edecek bir cevap ta benden gelsin. raptor binicisiyim 18.000 km gittim. rutin bakım haricinde hiçbir şekilde anahtar değmedi. şehir içi kıvraklığı ve uzunyoldaki devamlı performansı ise cezbedici. 40 derece sıcakta hiç durmadan 200 km kadar yol yaptım fan 3 - 4 kez çalışmıştır. tarz değişikliği sebebiyle satıyorum başka bir sebebi olamaz... izmir de iseniz motoru görebilirsiniz.
sorun derken tekşey söylenebilir : BENZİNSİZ ÇALIŞMIO
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO