Orijinalini görmek için tıklayınız : 250 cc lik motosiklet
aremko
28 Eylül 2008, 18:18
slm arkadaşlar yeni katıldım aranıza daha doğrusu motosiklet camiasına yeni girmek üzereyim dahalık scooter bile kullanmışlığım yok:) ama çok yakın bi zamanda 250 cc lik bir cruiser'a sahip olacam bu nedenle tecrübeli arkadaşların beni yönlendirmesine ihtiyacım var netten araştırdığım kadarıyla hyosung gv 250 die bi model dikkatimi çekti birde suzuki murauder 250 var ama tabiki hiçbir tecrübem olmadığından karar veremiyorum sizin önerilerinizi bana yardımcı olmanızı dilıyorum şimdiden teşekkürler
MEHMETTR
28 Eylül 2008, 18:34
Ne Kadar Para Ayıracaksın
aremko
28 Eylül 2008, 18:35
slm arkadaşlar yeni katıldım aranıza daha doğrusu motosiklet camiasına yeni girmek üzereyim dahalık scooter bile kullanmışlığım yok:) ama çok yakın bi zamanda 250 cc lik bir cruiser'a sahip olacam bu nedenle tecrübeli arkadaşların beni yönlendirmesine ihtiyacım var netten araştırdığım kadarıyla hyosung gv 250 die bi model dikkatimi çekti birde suzuki murauder 250 var ama tabiki hiçbir tecrübem olmadığından karar veremiyorum sizin önerilerinizi bana yardımcı olmanızı dilıyorum şimdiden teşekkürler
aremko
28 Eylül 2008, 18:36
4bın 5 bın lıra
ennginn
28 Eylül 2008, 18:37
Cruiser motorlarla başlamak kolay işi zorlaştırmak demektir. Yani cruiser motorlarla başlamak yanlıştır. Daha hafif bir motorla mesela CBF 150, YBR 125 gibi motorlarla başlamak senin için daha kolay olacak ve çabuk alışacaksın. 6 ay kullan sonra cruisere dönersin.
Kolay gelsin
Öncelikle kask, mont, eldiven gibi koruyucularını aldığını varsayıyorum.
MEHMETTR
28 Eylül 2008, 18:38
cc sininden tam emin değilim ama mondialin ve kanuninin 3500 ytl civarı 0km leri war güzel gözüküyolar 65000 lira yakıyolar diyede duydum
aremko
28 Eylül 2008, 18:40
onlarada baktım ama pek hoşuma gitmedi çok adi kalitesiz gibi geldı bana
MEHMETTR
28 Eylül 2008, 18:42
Hyosung lar ucuz oluyo onlara baktınmı
walla bence bi scooter weya o tarz bişi al ben 2 hafta önce 1100 ytlye mondial aldım memlunum
aremko
28 Eylül 2008, 18:46
evet hyosung'un gv 250 modeli dikkatımı cektı ama kalıtesınden emın deılım
mrsago
28 Eylül 2008, 18:46
öncelikle aramıza hoşgeldin:rendeer:benim tavsiyem önce 125 yada 150 cc le başlaman olucak ama senin kendi zevk ve seçimin bu söylediğin 2 motorda gayet torklu makinalardır ve ustalık ister.motorunu almadan önce sürücü kursuna yazıl ve sürüş eğitimin al.eğitimini aldıktan sonra zaten sana hangi motorun gideceğne daha rahat karar verirsin saygılar :rendeer:
mrock
28 Eylül 2008, 18:47
Roadstar 250 forma 5 dakka önce yazdığım yazıyı burayada kopyalayım bari arkadaşım umarım yardımcı olur seçiminde
http://photos-a.ak.facebook.com/photos-ak-sf2p/v337/105/64/720922281/n720922281_1219184_8364.jpg
sol baştan:Roadstar,Regal Raptor,Hyosung GV250.
bende Gv250 var.Ama bu üç motoruda yeteri kadar kullanma fırsatım oldu.Bu markalarla uzun soluklu yolculuklar yaptım.İzlenimlerime gelince.Hyosung hakkında pek bi yorum yapmayacağım.GV250 ile ilgili düşüncelerim formlarda mevcut.
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/10030-hyosung-gv250-cruiser-hakkinda-26.html
Gelelim arasındaki farklara.
Roadstar denildiği gibi civatasına kadar Virogonun aynısı.Kasası biraz zayıf kilo olarak düşük ve tekerleride incedir.Fakat bu özellik onu çok seri yapmaktadır.Ben gv250 ile artçılı 140la gazı köklerken aynı şekilde artçılı roadstar kullanan arkdaşım dikiz aynamdan uzaklaşmadam hemen dibimde benimle geldiğine şahit oldum. Mola yerinde şaşkındım hemen arkdaşın yanına gidip şaşkınlığımı ilettim. Çünkü çinli bi makine bana kafa tutmuştu ve nerdeyese geçecektide :silent::silent: 1-2 ve üçüncü vites performansaları gv250yle hemen hemen aynı.Gv250 4 ve 5 .viteste belli ediyor farkını.
Fakat şase olarak yüksek süratte pek oturaklı değil makine.Kilosunun düşük oluşu ön çıtanın biraz önde oluşu zaten hafif olan motorda ön tekerleğe hiç yük bindirmiyor.Yüksek süratte 110km/h den sonra ön teker gezinmeye başlıyor.
Uzun yollarda karşılaştığımız köprü birleşim yerleri vardır.arabada giderken bu köprü birleşim yerlerinde lastiklerden "taka taka" ses çıkarır ve hafifce bizi sallar.Roadstar işte bu birleşim yerleri başta olmak üzere bilhassa yüksek hızlarda tümsekleri çok hisettiriyor ve darbeyi gidondan kolunuza verip hafif bi sallantı yapıyor motorda.Rüzgarın şiddetli olduğu zamanlar bu tip hafif sıçramalar dahada kontrolsüz şekilde oluyor.Gv250 ile bu tip durumda daha oturaklı ve güvenli geçersiniz.Unutmadan demek lazım Roadstarın V motorunda vibrasyon çok çok azdır ve elleriniz ayaklarınız uyuşmaz.Ama orjinal gidonun biraz dışarı doğru açtırılmasında fayda vardır.Lastiklerinin şambrelli olması lastik patlattığınzda başınıza bela olabilir.
Regal Raptora gelince ağırlık konusunda Roadstardan birazda ağır ve oturaklı ve kasası daha heybetlidir.Su soğutmasını bilmeyen yoktur sanırsam.Aynı şekilde sıralı silindir motorunda vibrasyon çok fazladır.Hatta "motor o kadar titriyorki radar onun plakasını okuyamıyor" şeklinde geyiklere maruz kalmıştır.Ama şunu unutmamak lazım şişmeden(hararet) dolayı performas kaybına uğramıyor motor.Yüksek süratlerde T gidon raptorlar daha iyi olmak üzere yol tutuşu fena değil gerçekten. Bu karşılaştırdığımız 3 motor arasında sürat olarak en düşüğü Regal Raptordur diyebilirim.125KM/h üzerine bir türlü çıkaramadım motoru.Lastikleri dublekstir patlasada yola devam edersiniz.
ben her zaman 250cc chopperda şunu derim:
--3000YTL varsa Roadstar(ekonomik rahat ve performansla sorunsuz heryere giderim,ön çatala kanat taksam acaba uçarmı gibisinden kağıt üzerinde bir proje çizerim:queen:)
--4000YTL varsa Regal Raptor(gösterişli parlak kromajlarıyla,molasız 40 derece sıcakta çift fanı açar su soğuta soğuta toros dağlarını geçerim,2 kişi dik yokuşlarda 70km/h düşerse gülemeye devam ederim,ancak mola yapmam gerektiğini uyuşan ellerimden bilirim:queen: ve pek bi sorun yaşamam)
--5000YTL varsa ikinici el Hyosung Gv250 al derim.(Çine falan bulaşmadan yolumu yaparım)
nitrious81
28 Eylül 2008, 18:47
Arkadasım aynı yere nıye 2 tane baslık acıyorsunn !!!
aremko
28 Eylül 2008, 18:48
yav ılk defa bı forum sıtesı kullanıyorum dıgerını kapayıp bunu acayım dedım olmadı beceremedım
MEHMETTR
28 Eylül 2008, 18:49
fiyata 7.750 diyo tabi liste fiyatı bence Hyosung de güzel en azından garantisi war yani bence yolda bırakmaz
nitrious81
28 Eylül 2008, 18:51
yav ılk defa bı forum sıtesı kullanıyorum dıgerını kapayıp bunu acayım dedım olmadı beceremedım
Onu sen kapatamazsın Yonetıcı arkadaslar zaten bırınden bırını kıtleyecekler :P sen hangısını kalmasını ıstıyorsan artık :mrgreen:
Bu arada ne kadar 250 lıkte olsa bende pek Cruser ile baslamanı tavsıye etmıyorum bence 2.el illa 250 lık ıstıyrsan cbf250 yada gt250 olabilir ama bana kalırsa cbb 150 yada ybr 125 de olablır...Biliyorum bunlar tarzım degıl dıyeceksın ama sen bılırsın :cat:
aremko
28 Eylül 2008, 18:54
mrock teşekur ederim baya fıkırlerım oturdu gv 250 hakkında
GorkeM
28 Eylül 2008, 18:58
Ayni icerikli 2 baslik birlestirilmistir.
mrock
28 Eylül 2008, 19:17
mrock teşekur ederim baya fıkırlerım oturdu gv 250 hakkında
rica ederim ne alırsan al hayırlısı olsun:cat:
YÖRÜK
28 Eylül 2008, 19:25
evet hyosung'un gv 250 modeli dikkatımı cektı ama kalıtesınden emın deılım
arkadaşım hyosung gv 250 şuan piyasadaki regal raptor,keeway ss,kanuni ve mondial gibi markaların hepsinden kalitelidir ve diğerlerine göre ikinci eli bile oldukça pahalıdır. japonları aratmayacak bir kaliteye sahiptir.ayrıca hyosung gv 250 alacaksan ikinci elini bile 4500 ytl ye alamazsın.sağlam ikinci elleri 5000-5500 den başlıyor.sen önce iyi bir araştırma yap.bu sitedeki forumları oku.sonra karar ver.
cakalaz
28 Eylül 2008, 19:56
En güzel yorumu "MROCK" arkadaşımız apmıs.. Benim de diyebileceğimm para yetiyorsa Hyo ile baslaman...
erisilmez
28 Eylül 2008, 20:01
Hyoyu tercih ederim
seccomann01
28 Eylül 2008, 20:14
En güzel yorumu "MROCK" arkadaşımız apmıs.. Benim de diyebileceğimm para yetiyorsa Hyo ile baslaman...
cakalaz katılıyorum arkadaşım ama kıyafetlerini kaskını ayarla madem ılk deneyımlerın olucak bişi olursa sadece mala olsun cana değil ve dikkatli kullan
schumacher__
28 Eylül 2008, 21:10
benzin cimrisi,başlangıç için ideal,tertemiz-sorunsuz bir regal alıp-kalan parayı da korumalarınız için harcayabilirsiniz:
http://www.motosiklet.net/forum/satmak-isteyenler/50613-satilik-tertemiz-regal-raptor-dd125e-cruiser.html
http://image1.sahibinden.com/photos/518/big_10551201_164167_2idn518.jpg
aremko
29 Eylül 2008, 18:43
teşekkur ederim yorumlarınız için
Motorsikletci
29 Eylül 2008, 20:59
250 cc lik çin malı cruiser ile başla. Hiç bişey olmaz. Millet harley kullanıyor hiç motora binmediği halde. Hatta harley... ilk sürüş deneyimi için ders bile veriyor. Kullanırsın bişey olmaz.
by_001
29 Eylül 2008, 21:16
hosgeldin :rendeer:
aremko
02 Ekim 2008, 06:14
hoşbuldukk... mesajların devamı gelmıyo arkadaslar önerilerinizi halen beklemekeyım
benim durumumda olan bırsuru arkadasımız var bu tür konulara yoğunlasmassanız motor kullanımına gecmek ısteyen ınsanları bılınclendırmessenız etrfta daha cok motor gorme şansızını azaltırsınız lütfen yorumlarınızın devamını beklıyorum
CALM RIDER
03 Ekim 2008, 15:13
sevgili aremko,
ben de şahsen içindeki cruiser/custom/chopper sevgisine mani olamamakla birlikte bir iki denemeden sonra bu tarzı kullanmamak için sürekli kendime telkinlerde bulunuyorum, dediğim gibi bu tarz benim için motosiklet demek ama uzak duruyorum. sebebi ise konfor ve manevra azlığı. tekerlekler arası açıklık fazla olduğu için özellikle şehir içinde ani kaçış manevraları yapman gerekirse zorlanabilirsin, bir de çok aksesuar gereği var, bakımı da zor. istersen önce 150 bilemedin maks. 250 lik bir scooter veya naket ya da toıring bulamasan da ona benzer bir şey ile başla ve şehir içinde karşına çıkacak sorunları gör. mutlaka düşeceksin. bundan emin ol en azından yanlış fren yapıp düşeceksin. bu nedenle üzülmeyeceğin bir ucuz motorla acemiliğini atmanı mutlaka tavsiye ederim. arkadaşlar düşünce motordan soğuyorlar, dünyanın en keyifli hobilerinden birisine başlıyorsun, hayırlı uğurlu olsun sana tavsiyem paraya kıy ve honda fabrikasında mutlaka eğitime git.
erdo2002
03 Ekim 2008, 15:35
GV 250 Ya da Kymco Venox öneririm 250cc de.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO