PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ne zaman hayal etmeye başladınız, ne zaman kavuştunuz?

Sayfa : 1 [2] 3 4

C@LiMeRO
23 Eylül 2008, 18:03
Oldum olası motosiklet gördüğümde hayran hayran bakar dururdum. : ) 2006 nisanında bu kadar hayranlık yeter dedim.

talkie
23 Eylül 2008, 18:20
Üniversitede öğrenciyken kampüste gördüğüm klasik bir BMW motorla tutuldum bu hastalığa.Ancak ilk motorumu 5 sene sonra iş güç sahibi olunca alabildim.

alper_satriani
23 Eylül 2008, 18:22
niğdede two brotherslı bi movistar görüünce başladı benimkisi,yıll 2006, benim yolum uzun, hayal kurmaya devam

VaScO1925
23 Eylül 2008, 18:33
hiç hayal etmedim 1 anda alayım ya bitane işe yarar iş içinde iyi olur dedim gittim aldım=) ilk motorum mondıal rs151 :D taksıtle aldım keske almasaydım sonra kıcımızı bı koyduk bıdaha ınmedı :D

Levsy
23 Eylül 2008, 19:35
hiç hayal etmedim 1 anda alayım ya bitane işe yarar iş içinde iyi olur dedim gittim aldım=) ilk motorum mondıal rs151 :D taksıtle aldım keske almasaydım sonra kıcımızı bı koyduk bıdaha ınmedı :D

Kimi önce tutkunu sonra sahibi olur, kimi de önce sahibi sonra tutkunu... Motosikletli yaşamı seviyoruz öyle veya böyle.

bardaktan
23 Eylül 2008, 20:02
Hala hayal dünyasında yaşıyorum.

alkadras
23 Eylül 2008, 20:58
hep bir ilgim vardı ancak 2006'ın nisan ayında net bir şekilde motor almak istiyorum dedim ve internette motor fotoğraflarına bakmaya başladım. ancak 5 kuruş dahi yokdu cebimde (şimdi de yok : )

3 arkadaş dedik motor alacağız. karar verdik. biri 2007 de motor sahibi oldu. Şanslıydı babası aldı.

ben o günden 2008 hazirana kadar para biriktirdim. biyerde çalışmıyordum ama ufak tefek işler yapıyordum internet üzerinden ( yemedim içmedim : ) ve motorumu aldım.

3. arkadaş'ın satışına geldik. hala onun bunun artçısıdır kendisi

acemi60
23 Eylül 2008, 21:07
Eşime ehliyet alıp günlük kullanımlar için otomobilimizi ona verdikten sonra işime minibüs ile gitmeye başlamıştım. Arabasız işe gitmek daha rahat diye düşünmeye başlamıştım. Çünkü minibüsler trafik tıkandığı zaman ters şeride dalıyor kural mural tanımadan trafiği aşıyor, böylece yolda harcadığım zaman da azalıyordu. Halimden memnun bir şekilde hayatımı sürdürürken, bir bayan arkadaşım motosiklet alacağını işe motosikletle gidip geleceğini söylemesiyle motosikletin ne kadar tehlikeli olduğunu hem de bir bayan için hiç de akıllıca bir vasıta olmadığını anlatmaya başladım. Bunu yaparken içimdeki motosiklet sevdasının depreştiğinin farkına bile varmadım. 1991 yılında bir mobilet alıp bir yıl kullanmıştım. O zamanlar yaygın olan jawa motosikletleri de kullanmıştım. Derken kendimi motosiklet.net'de 125 cc.lik motosiklet modelleri hakkında araştırma yaparken buldum. Ekim 2007'de Kymco CK125 aldım. İşe giderken yaz-kış kullanıyorum. O bayan arkadaşta ehliyet ve motosiklet aldı. Ama hala işe gelirken binecek kadar öğrenemedi.

cemtimurcin
24 Eylül 2008, 12:21
yıllardır hayal ediyorum ciddi ciddi kararımı 3 ay önce verdim hedef mt-03 ama önce bi başlangıç yapmalıyım sanırm 2009nisan- bi 250cc cross-enduroyla başalyıp 2010 nisan gibi mt-03e kavuşacam.bu arada tabiki bu tarihler arası finansman çalışmasıyla gececek.

muyi
11 Kasım 2008, 22:50
17 yasımda ilk motosikletim oldu mobylette sıfır almıstım :D neler yaptım motosiklete dislileri değiştirme kavramadan bilya eksiltme ön amatisör kestirme yok glardoni idi yok arsel idi yok 1 beygir di şimdi aklıma geldikce gülüyorum aradan 11 sene gecti cok değişik motosikletler kullandım en sonunda hayalim olan hondaya kavustum hep honda istemiştim honda aldım :D 110 beygir yetmio artık :D o zamanlar 1 beygir istiyordum ama artık 190 beygir istiyorum :D

N1YAZ1
11 Kasım 2008, 23:18
ben 01.06.2008 tarihinde merak sardım motora aslında küçüklükten gelen bi şeydi ama nese işte 16.06.2008 alındı babam saolsun:)

gokhand
11 Kasım 2008, 23:48
Zaten ilgim vardı scooter kullanıyordum, 2008 Temmuzda Bilecik Pazaryerinde Emok'un düzenlediği festivale gittim, motor aşığı olarak geri döndüm, eylül gibi de gittim ER-6F'imi aldım :)

Murat2100
12 Kasım 2008, 02:20
2002 nin Haziran Ayında Başladı Motor Aşkı :) Cılgın Bediş Dizisindeki Gençlerden Görüp Birgün Benimde Böyle Moturum Olacak Diyordum Ve 19.11.2008 Tarinde Kawasaki zzr600 üme kavuşuyorum :)

vioLence
12 Kasım 2008, 08:16
Bnde Gecen Sene hayal ediodm okullar tatil olunca gidip calıstım eve geldiğim zaman aldım kendime :) alnın teri güzel sey bnce :)

HazzaR
12 Kasım 2008, 09:11
2 senedir hayal ediyorum. 2009'un ilk sınavına girip ehliyetimi alıp hayalimi gerçekleştircem ama bi sorun var:pale:

Tek ve en büyük sorun biricik aşkım annem:) Motosikletten her konu açıldığında ; Gözüm arkada kalır,sen onun üstündeyken ben naparım,akşam sen ona binerken benim gözüme uyku girermi,ben biricik oğlumu itfaiye altında kalsın ölsün diyemi doğurdum (sanırım haberlerden annemin aklında kalmış benimde hatırladığım kadarıyla böyle üzücü bir durum olmuştu geçen sene burdan ölen arkadaşın ailesine başsağlığı diliyorum) diye cümleler kuruyor. O öyle dedikçe ben kötü oluyorum. Sizlerinde anneleri kesin bunun gibi birşeyler yapmıştır,siz nasıl çözdünüz bu olayı?

erkunt
12 Kasım 2008, 10:03
8 sene önce başladım hayal kurmaya...daha yeni gerçekleştirebildim...
geç olsun,güç olmasın:)

lijoluna
12 Kasım 2008, 10:32
3 senenin eseri 600F gururla ilkbaşda YBR yi aldım 2-3 aylık hayalle fakat amaç 600F dersen 3 sene sürdü almak sonunda başardım

caracalstar
12 Kasım 2008, 10:48
çoçukluktan beri mobiletler falan ilgimi çeker iç çekerdm geçen sene kısmet oldu tabi mobilet değil roadstar :))

zenon
12 Kasım 2008, 11:31
5-6 yaşlarında babam 50cc bir Karpat almıştı Enişteminde Balkance si vardı
http://www.realclassic.co.uk/bikepix/bsa06100501.jpg

Onun deposuna oturdur 20-30 ile giderdi ama benim nefesim kesilirdi çok hoşuma giderdi ve kendimi bildim bileli hep bisiklet üzerindeyimdir yürümeden önce bisiklete biniyordum desem yeridir.

Ama en önemlisi 1998 baharı Fevzi diye arkadaş motosiklet fuarına bilet almıştı ve ben ozaman lise hazırlıktayım fuarda ne kadar broşür varsa toplamıştım tüm motosikletlere dokunmuştum ondan sonraki hafta her gece rüyamda motosikler gördüm ve o günden bu güne hep aklımda var ama maddi durumlar birşeylerin tamamlanması için sürekli motosiklet sevdavdam ödün vermem gerekti halada öyle devam ediyor bir motosikletimin olmasini şu anda herşeyden çok istiyorum desem yeridir bende bu takıntı oldu sanırım pisikilojik yardıma yada bir motosiklete ihitiyacım var :) aklimda okadar çok büyüttüm o kadar çok istedim ki alınça aynı heyecan ve zevki alamamaktan korkuyorum.

gezgin_33
12 Kasım 2008, 12:00
Ben ilk olarak 1985 yılında Henuz 5 yaşında iken motor tutkum başladımış. Ozamanlar babamın Motru Minarelli vardı. Kendisi sürekli işe gider gelirdi.
Babam ne zaman işden gelse hemen kapıdakarşılar baba beni gezdir diye aglarmışım. 1990 yılında agabim okulu bırakarak sanayide calışmaya başladı. Babam vardiyeli calışıyordu. Hafta bir 3 vardiye dönüyordu. Gunduz vardiyesinde beraber gidiyorlar agabim babamı işyerine bırakıp oradan kendi isine gidiyordu. Babamın gece vardiyesinde ise babam isden geliyor motor sogumadan agabim binip gidiyordu. Babamın Oglenden sonra saat 15:00 de gitti haftada ise sadece babam kullanıyor agabim dolmuş la digip geliyordu. Bu tam 3.5 yıl sürdü.Bu gecen sürede ben nerdeyse motoru göremiyordum bile, tabi gunduz okulda olmamın da buna etkisi var.1993 de babam emekli olunca motor agabime kaldı. Birgun bu motor bana kalacak diye hayal ediyordum. Bu hayaller yasarken babamdan sıkıla sıkıla bisiklet istedim. Eski bir BMX aldı. Lise1 e giderken 18 vitesli bir bisiklet daha aldı. cünkü BMX artık iyice eskimişti catısı catlamışdı. Bu arada agabim motoru satmış ve Honda titan almışdı. İlk olarak 1998 yılında bu motoru kendi başıma kullandım. Yıllar birbirni kovalarken agabim durmadan motor degiştirdi durdu. 250 jawa, 350 jawa, kaclıkoldugunu bilmiyorum ama bazı yerlerde "domuz boyunlu" diye tabir edilen eski model MZ. Ben agabime ne zaman bana da ögret desem . "Bu motorlar cok buyuk biraz daha buyu oyle" diyordu. Yıl 2001 olmuştu üniversite bitmiş agabim de 301 MZ almışdı. Birgun hiş beklemedigim bir anda gal bakalım dedi ve motoru bana verdi. Bu motor ile motor kullanmayı ögrendim. Agabim yurtdisına cıktı ve motor bana kaldı. Bu arada ehliyeti de aldım. 1.5 yıl sonra agabim yurt dısından döndü MZ satıp YBR125 aldı. Azda olsa artık ben de kullanıyordum motoru ama cok az tabi. 2003 ün başalrında agabim 6aylıgına tekrar yurtdışına gitti. Buarada ben de YBR ile ilk kazamı yaptım. Agabim dönüste motoru satıp araba aldı. 2008 subat ayına kadar motorsuz gecti. 2008 Subatında kendi motoruma kavustum...
Uzun oldugunun farkındayım ama boyle işde... :pale::pale::pale:

shelbycobra
12 Kasım 2008, 12:21
....Aslında hiç binmemiştim gerekliydi ama sevemdiğimi düşüordum aklım arabalardaydı. bigün(haziran2008) komşunu 50 cc motor satıomuş büyük almış babam ucuza alalım bunu. dedi çarşı 2 km bi kerede gittik aldık birde ne göreyim ne güzel şeymiş motor ya.... resmen at =) sonra sizle tanıştım bu hafta ise 125 lik vitesli alıp motorun tam keyfini çıakrtıcam ilerleyen sürectede naked tarzı bişey.... herşey maddiyat isterim cbf alayım ama olmuo işte sorduğun zaman herkes bırak honda al dio ___Annemde biliyo börek yapmasını ama peynir yok(peynirli börek)
Herkesin gönlüne göre olması dileğiyle.... Hedef belirleyin kesinlikle olacaktır herşey sabırdan ibaret

anakha_turk
12 Kasım 2008, 12:58
İzleme hevesim kendimi bildim bileli vardı ama motosiklet alma hevesim 2008 yazında başladı. Ekim ayının başında ise aldım motosikleti. HAyal kurma dönemim 1-2 ay sürdü...

atlantic
12 Kasım 2008, 13:01
Bir kere arkadaşımın motoruna bindim, Keewey ARN125. Bir hafta sonra yine bindim, pek bi hoşuma gitti o zaman. Tadından yiyemedim yani. :P Hayal etmeye o zaman başladım işte. 10 gün içerisinde de kavuşmuştum motoruma.

Su Silahı
12 Kasım 2008, 13:04
1984 te yamaha DT ile başladı. 2005 te ybr ye kavuştum. İlerde neye kavuşurum bilemiyorum. 21 yıllık bir özlem...

ByBaTeR!ST
12 Kasım 2008, 13:15
Ekimin 1'in de Başladı Hayalim Ve Kasımın 1'inde Bitti Yani Tam 1 Ay Boyunca Motor Hayali İle Uyudum Rüyamda Bile Hergün Motor Görüyodum Sürüyodum Canıma Artık Tak Etti :queen: Ve Artık Motoruma Kavuştum.:cherry:

stubborn
12 Kasım 2008, 13:47
hep hayal ediyoru..
hiç kavuşamadım :(

bilginozi
12 Kasım 2008, 14:18
Ben motosiklet hayalini adam akıllı olarak eski patronumun Bandit650cc sini
görünce yaşamaya başladım. Ve hemen alel acele 1ay içinde ikinci el bir
cbr125 alıp, sabahı düşüp, korkudan motoru aldığım arkadasa geri verdim.
Şimdi ise bu hayali yaşamaya zaman zaman devam ediyorum. Ama şimdi
bu işe daha profesyonel olarak bakıyorum. Bir 125cc motorun yerine daha
gelişmiş en azından abs fren sistemi olan bir motosiklet, beni maksimum seviyede
koruyacak koruma ekipmanı ve ciddi bir eğitim almam gerektiğini düşünüyorum.
Bunları yapabilmek içinse ekonomik seviyemi daha üst noktalara çıkarmam
gerekiyor. Bunun içinse zamana ihtiyacım var. Ama tüm bu şartlar bir araya
gelirse motosiklet alırmıyım onuda bilmiyorum. Çünkü Türkiyedeki trafik ve yollar
beni fena halde korkutuyor.

ERYİLMAZ
12 Kasım 2008, 14:26
ben ilk olara 99 senesinde bisikletci bir abimizin mobiletine binerek (okuldan kaçıp)aşık oldum.2007 yılında cbr125 im oldu.şimdide yakınlarda inşallah r6 veya fezar olacak

CaBRioLeT
12 Kasım 2008, 14:45
ilkokul yıllarında bir polonezköy gezisinde bir mobilet kiralayıp arkasına oturduğumda başlamıştı binerken çok heyecanlanmış ve korkmuştum, yolda u dönüşü yaparken korkuma engel olamayıp düşecez dedim attım kendini yere :) sonrasında ki denemelerimde bu korkumu aşıp oturdum oturduğum yerde ve uzun bir süre bekledim ilk motorumu alacam diye, seneleeeerr sonra ev hayatı iş hayatı derken yaşım geçti 2004 yılında yolun yarısına gelmişken dedim hadi be ölemeden alalım şu motoru, gözümüz açık gitmesin, çocukluk hayalimi gerçekleştireyim ve evet yaptım, ancak şimdide üzerinden inemiyorum :) mezara kadar üstündeyim...fenerbahçe gibi oldu "pazara kadar değil mezara kadar fenerliyim"

showdownKing
12 Kasım 2008, 14:57
lise zamanın da 17- yaşlarında iken aklımda hep bir scooter vardı otobüse binmek istanbul gibi bi yerde malum , zulum artık ve 23 yaşım da dükkan açtım ve scooter aldım iki hayalimde gerçek oldu şimdi ehliyet sınavını bekliyorum artık polis gördüğümde çevirdimi çevircekmi derdi olmasın :mrgreen::cat:

Herkes hayalinin peşinden koşsun birgün mutlaka olacaktır. .:cat:

Sa_ayberk
12 Kasım 2008, 17:27
tam 7 sene hayal kurdum sora motorum gitti simdi hala hayallerdeyim ins onumuzdeki yaza
:mrgreen:

34_AK_027
12 Kasım 2008, 17:28
yazın bir sabah 07:30 da işyerime qiderken pembe zn qördüm we bi kız kullanıoodu...mimar çantası we proje çantası da sırtındaydı...onu qörünce karar werdim we 1 ay sonra motorun siparişini werip aldım...ii ki almışım...

9000 km. oldu... :)

by_001
12 Kasım 2008, 17:32
:cyclopsanyaw benim hayellerimde sorun war.:mrgreen: R1 hayal ettim..scooter geldi..:queen:

baba dedim bi caddy alalim..adam gitti crafter almis..:queen: :queen:

shelbycobra
12 Kasım 2008, 17:49
:cyclopsanyaw benim hayellerimde sorun war.:mrgreen: R1 hayal ettim..scooter geldi..:queen:

baba dedim bi caddy alalim..adam gitti crafter almis..:queen: :queen:

çok farklı araçlar ama crafter kullanımı bambaşkadır ....anlatılmaz yaşanır

toksom
12 Kasım 2008, 18:09
95-97 seneleri arasında Maslak'a okula gidiyordum. (üniversitenin 4+ uzatma dönemleri)
Darphane ile Zincirlikuyu arasında bir yerlerde bir motosiklet bayi vardı. Her sabah/akşam önünden geçiyordum.
Tıkış tepiş otobüsümüz buğulu camından, o parıl parıl chopper motorlara bakıp yalanıyordum.
Aradan geçti 13 sene..
2008 itibariyle, artık garanti sürem de dolduğu için, hanımdan en sonunda izin kopardım. Gittim kendime 125cc. bir scooter aldım, 3 aydır geziyorum.
Şimdi önce bunda öğreneceğim, ardından yavaş yavaş büyütüp, sonunda hayalimdeki chopper'a bineceğim.

motocycleboyreigns
12 Kasım 2008, 19:35
Lisedeyken başladı,her model araba-jip hastasıydım,hele bir yan sokaktaki simsiyah 69 model Corvette Stingray vardı ki..ama almam imkansızdı.Sonra motorların daha ucuz olduğunu farkettim.O güne kadar hiç dikkatimi çekmiyordu,birdenbire ne kadar çok olduklarını farkettim.Arkadaşımın babasının BMW r80 i ansızın o corvettein yerini almıştı.Hem belki babam alırdı...

Almadı tabii,iyi ki de almadı.Bir sürü badire atlattım,elimde bir türlü para tutamasam da,vazgeçmedim.Bir süre sonra yeter ulan dedim,sahibindende yakaladığım hurda bir R26 yı aldım:) Toplaması oldukça zahmetli bir motor,sorunlu da.Ancak dert etmedim.5 ay evvelki maaşımla bir tane de MZ aldım,ikisine bakıyorum da,babam o zamanın dergilerinde çok begendiğim honda twister ı,hatta komşunun BMW sini alsa bu kadar değerli gelmezdi herhalde gözüme.

Çoğu gencin motor alma-aldırma konusunda karşı karşıya geldiği anne babalarla ilgili de bir dipnot:Ne kadar geniş,ne kadar rahat olursa olsun,her ilgili ebeveynin,hele ki istanbul trafiğinde bir gözü muhakkak dışarda kalacaktır.Bu konuda yapılacak birşey yok;en azından ehliyetle,korumalarla güvende olduğunuz hissi verilebilir.

OFF
12 Kasım 2008, 19:41
1-2 sene aile kandırma çabasına rağmen olmadı kandıramadım. Sonunda 4 ay önce 1. gün niyetlendim, 2. gün aldım işlemleri hallettim,5. gün gelip anca parasını aldı. Tok satıcım benimm :cherry:

dynner
12 Kasım 2008, 19:47
2007 haziran başlarında hayalim olmaya başladı.

2 hayalim vardı ilki ehliyetti allaha şükür.

Motosiklet ise Ailesel sorunlardan hala Olmadı Elbet bir günolacak :D

mrtcn_rocklr
12 Kasım 2008, 21:57
ben 7-8 yasımdan beri istiyodum ama kesin almaya 2007 yazında karar verdim ve 2008 yazının sonuna kadar hayal ettm ailemin büyük tepkisine ragmen yaz tatilnde staj yaptım ve kazandıgım parayla ufakta olsa(mondial 125 zn)bi motor aldım.:D

cbf 150
12 Kasım 2008, 22:06
valla ben 10 ay hayalini kurdum 5 ayda aileyi ikna çalışmaları toplamda 15 ay nerdeyse askerlik yaptım
::tutkuy::

m.şanveren
13 Kasım 2008, 15:41
babamda bir bmv vardı onula dolaşırdık sonra babam onu sattı sadece2 sene binebildik 13/14 yaşımdaydım iyi kötü kullanıyordumda nedenini anlamadım birgün babam gitti motorla eve yaya geldi...(SATTIM OLUM MOTORU) sanki evimize haciz gelmişti öyle üzülmüştüm...17 yaşıma kadar mahallemizdeki motorcu abimiz o bizim için kahramandı sanki PARMAKSIZ BAKİ haftada bir motor değiştirirdi çünki kendisi motor tamircisiydi...yıllarca onun bunun motorunun üstünde gezdim...... ve askerden geldim artık dedim bir motorum olmalı dedim kahretsin alamadım..... evlendik ardından biraz paradan kırptım eşimlede konuştum bir iki hafta ikna cabaları ....kan dır dım nazlı yari sonunda güzel gözlümü KANDIRDIMMM...BİSAN LİFAN SENATÖR 150CC ardından 1sene bindim aldığım herif geri istedi motoru dedim hay hay 1.600ytl rica edim pazarlıkla1.500ytl sattım ardından harley yavrusu dragstar 650 clasic beni deli etti geceleri yatamıcak şekle geldim düşünmekten vücudumda sivilceden büyük yaralar oluştu...sahibinden com adresini kaçkere hatim ettiğimi hatırlamıyorum...birgün ulandedim benim sonumda olacaksa varsın olsun... kavgamı yaptım altın incik boncuk nevarsa kuyumcu olduğumuz için yükseldiği bir anda bozdum direk kendime bir YAMAHA DRAGSTA 650CC CLASİC motor aldım bu sefer sevinçten geceleri yatamaz oldum arkadaş sabah olmuyo yahuu motora binim:mrgreen:...
eşim doğum yapacaktı sevinç kursakta kaldı 5/6 ay ya kullandım yada kullanamadım onuda sattım çünki paraya ihtiyaç vardı ulan nalet olsun ben sattım motoru hiç ummadığım bir yerden ertesi günü para geldi birdahada gidip motoru isteyemedim vazgeçtim diyemedim...kahroldum,mahfoldum...nese çocuk oldu biraz onun heycanıyla üzüntüm dindi...şimdi motorsuzum hayal dönemi yani:) şimdilerde ya burgman 400an//gilera nexus 500 almayı planlıyorum hesaplamalarıma göre 2 sene beklicem bitermi lennn:pr::salut:

ermandem
13 Kasım 2008, 15:59
küçüklükten ber istiyordum. üniversite yıllarında tutturdum, alınmadı.
okulu bitirip çalışmaya başladım, yine "yok olmaz" diyorlardı; "araban var ya ne gerek var"

yazın tatile çıktıkları bir anda alıp binmeye başladım. onlar için değişik bir sürpriz olmuştu :)
o rüzgarı hissettikten sonra insanın arabaya binesi gelmiyor.

ozaktasi
13 Kasım 2008, 16:09
13 yaşından itibaren hiç motorsuz kalmadım...CZ ve mobilet ile başlayan macera hala devam ediyor...13 yaşındaydım önce babanın CZ motorunu kaçırdım,,bikaç defa çuvala doldurup getirdim..iki,üç dayak faslından sonra kendime motor almaya karar verdim,, pirikethanede çalışıp bi mobilet aldım yola çıktım..çıkış o çıkış..Tabi şimdi şartlar çook değişti,,o zaman ehliyet yok,,motor nedir bilen yok.trafikten bi haber,,çocuktuk ama her elimizde 1 pirket taşıyacak kadarda güçlü ve azimliydik..şimdikilerin çoğu hazır çorba olsada içsek diyor..velhasıl kıldırlayıp götürdük..

woxow
14 Kasım 2008, 01:56
Bende 80 li yılların amerikan filmleriyle büyüdüm. Şu Hell's Angels benzeri motorsiklet çeteleri falan. tam bir chopper hayranıydım ama hep endurom oldu. Enduroları çok seviyorum. Onlarında ayrı bir aşkı var ama. Harley olmasada tam bir choppera kavuştum. Artık Honda shadowum var çok şükür. Hemde tam bir custom. Artık değiştirmem herhalde, hep öyle derler ama bilemiyorum artık.

yerliplaka26
20 Kasım 2008, 01:41
2 haftaya kadar araba almayı düşünüyodum ve bir gecede motor almaya karar verdim. Sanayideki 2. el bütün mz leri denedim kullandım ve hayalimden 5 gün sonra en iyisinde karar kıldım ve satın aldım.

Brs.
19 Ekim 2009, 02:38
Konuyu biraz hortlatmış olucam sanki ama =))

İlk hayalim çocukluk yıllarımdan gelmekte.. Bisiklete binerken pedal çevirmeye üşenip yanımdan geçer hertürlü motora iç geçirirdim.. Keşke bisikletede motor taksakta bende öyle gitsem diye düşünürdüm.. o zmnlar yıl 93 94 fln..,

Sene oldu 2009 hatta 2010 hala motor alıcam ben.. Ama tekrardan içimdeki hevesi çıkartmam yaklaşık 1 yol kadar oldu.. Ank. askere giden bir motorcu arkadaşım vardı o hortlatmış cbr 600f'i kafama yerleştirdi..
Hoş ilk motorum 600f olmaz ama 600f ye kavuşmanın hayaliyle yaşıycam herhalde =)

BerKToprak
19 Ekim 2009, 02:50
ben 14 yaşımda hayal ettim 23 yaşımda hayalime kavuştum dilek olay :queen:

kayazaki
19 Ekim 2009, 13:13
İlkokul zamanları hep bir bisiklet hayal ettim.Maddi durum iyi değildi.Hayalde kaldı 2-3 yıl.Sonra 2.el bir bmx aldım,sonra lise yıllarında 18 vitesli bir bisan bisiklet,abim aldı sağolsun.Ama hayalim hep bir motosikletti.Ah çekerdim hep gördükçe,bi gün bende alacağım.
Lise 1.sınıfta bir arkadaşım Honda titan aldı.Beraberdik hep.Sık sık kullanmaya başladım.Artık aklımda hep motosiklet vardı,hero puch bari alayım diyordum,yine imkansızlıklar el vermedi.Araba değil ama motosiklet o kadar çok istiyordumki.Aradan 4 sene kadar daha geçti.Çin malı motosikletler çıktı.500 lira maaş alıyordum.Kanuni bayisi önünde motorumu gördüm ışıldarken :) bir ümit sordum almak istesem nasıl olur?
2100 lira dedi,250 taksit yaparız 3000 liraya alırsın.Maaşımı alır almaz gidip 250 peşinat verdim.200 ev kirası 250 taksit.evliyim ve 1 çocuk var.tam bir sene yemedim içmedim ödedim.Şimdi motorum hacizli,evim eşyam yok,ailem yok ama ben yine motoruma bindiğimde tüm sıkıntımı unutuyorum.Yine hayallerim var 5-6 bin lira borcumu ödeyip bir yamaha ybr yada honda cbf alıp kızımla gezmek.
Yolda görüp oda motormu sende motorcumusun demeyin hiçbir zaman,herkesin durumu elvermeyebilir.Bende ve birçok çin malı ucuz motora binen arkadaşımda, inanın durumu olsa hiç durmayacak japon malı bir motosiklet almak için.

onur35
19 Ekim 2009, 14:10
ilk okul yıllardından beri mobilettir kastino scooterdır hep binerdim sonra lise yıllarında cbr 125r çıkmıştı çok beğenmiştim ama ailemi ancak yine bir scooter a ikna edebildim 150RFyi bile zor bela beğendirdim üstüne o motorla o yaz kaza yaptım (motorda çizik yok ben nerdeyse komalık:pr:)sonra askerlik geldi gittik paşa paşa gelince anladım ki scooter beni kesmiyor artık büyümek lazım kankamda aynı fikirdeymiş hyosung gt250r için çok uğraştı bana aldıramadı kendi aldı ben lise hayalime kavuştum cbr125r aldım ama anladım ki o bizden geçmiş bize abileri lazım bende hyosung gt250r alıcam nasipse kısacası tek hayalim cbrdı 3-4 yıl sonra,"o motor sana küçük" deselerde hayalimi gerçekleştirmek uğruna aldım şimdilerde satıcam:cherry:

asfalt meleği
20 Ekim 2009, 02:45
Ortaokul ikideydim sanırım.. okuldan çıkmıştım. sonra bir kaldırımda onu gördüm.. güzelliğine ışıltısına hayran oldum..

sonra lisedeyken anneanneme her gittiğimde, öğrenci abilerin mz leri görürdüm apartmana girdiğimde.. yine depreşmişti aşkım..

Atları oldum olası sevmiştim ta ilkokuldan beri.. yürürken yada koşarken kaslarının şekli, yelelerini savuruşları..

siyah her ikisine de bir ayrı yakışıyordu..

üniversiteye başladım vakti zamanı geldi.. sonra bir jawa ya binebilme fırsatım oldu, bir gece de bir mobilete.. ve bir ata.. zamanla kahverengi de sıcak geldi atlarda gözüme, gri de motosikletlerde..

Nedense her ata bindiğimde kendimi bir kral gibi hissediyorum. motosiklet o duyguyu vermiyor bana.. ama motosikletin verebildiği bir başka duygu var.. gidebilme ihtimali.. herhangi bir zamanda herhangi bir yere gidebilme gücü veriyor sanki insana.. kullanamasan da kullanmasan da o gücü.. biliyosun gidebileceğini.. o yetiyor..

kimbilir bir gün bu duyguları paylaşabileceği biri de girer bi insanın hayatına, yada girmişse kalır onunla. her halikarda..

alabilmek içinse çok daha uzun yıllar beklemem gerekti. bir beş on değil.. belki bir 13-14 yıl bekledim.. içimde hep bi kenarlarda kaldı.. geçmedi. meğer sevince saklıyormuş içinde, yaşadığı müddetçe insan.