PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaza Yaptik 0rh(-) kana ihtiyac olacak, çarşamba gunu!!

Sayfa : [1] 2 3

makarna
22 Ekim 2005, 22:41
bugun saat 11.30-12 arasi, adatepe ışıklar minibus caddesi üzerinde, bir bayan altindaki koca demir kafesle bize çarpti...

cunku bizi gormedi, gorduyse bile önemsemedi, çarpsa bile en fazla bisikletten düşmüş kadar oluruz zannetti ..

tek hatırladıgım arabanın üzerinden uçuşum ve yere kapaklanışım...

kafami kaldırdıgımda arkadaşım arabanın yanında kıvranıyor, motor yolun taa diger ucuna suruklenmiş yerde duruyor, arabanin surucusu bayan agzi bir karış açık yanı başımızda bize bakmaktaydi..

ambulans gelene kadar arkadaşımı merakli ve yardim etmek için fazla hevesli kalabalıktan nasıl koruyacagimi şaşırdım. bir kısmı kaskını çıkarmak istiyor, bir kısmı arabanin çiğneyip kırdıgı bacagini duzeltmeye çalışıyor, ben ve arkadasşımda çığlık çığlığa "dokunmayın sadece ambulans ve polis çağırın" diye bagırıyorduk..

cok korktum ve caresiz hissettim, eger ben de yerde kımıldayamaz bir halde yatıyor olsaydım sanıyorum bu yardım sever kalabalık kalıcı sakatlık veya ölümlere neden olabilirdi.

şimdi Yunus çapa tıp fakultesinde travmatoloji bolumunde yatıyor ve çarşamba gunu yapılacak ameliyeti bekliyor. ameliyatta kasıgından itibaren kırık yeri tutacak bir platin vida takılacak ve bu metal parçasi o KÖR surucunun arkadaşıma ömrü boyunca taşınmak üzere bıraktıgı hatırası olacak..

Tabi Allah çok daha beter durumlardan da korudu şükretmek lazim ama, o kadin zamaninda duramayarak bacagi yerine cocugun boynunu ezseydi ve öldürseydi, ya da sırtını ezip sakat bıraksaydi ne olacakti....??? ve bugunden sonra hala vicdani el verip direksiyon başına oturabilecek mi acaba, cok merak ediyorum....

Yunus bir sure alıştıgı şeylerin cogunu yapamayacak, ama düzelecek.. gene beni okul çıkışlarımda alacak, gene gece turları atacagiz motorlarımızla.. ama düşündükçe ürperiyorum, cok daha kotu sonuclar da olabilirdi..

yunus a bir de buradan gecmis olsun demek ve sizlerle de paylasmak istedim..

Tuncer Sezen
22 Ekim 2005, 22:45
Geçmiş olsun makarna,...Arkadaşına da çok geçmiş olsun umarım bir an önce iyileşir :pale: Allah korumuş bunada şüküretmek lazım allah korusun ya daha büyüğü olsaydı seninde dediğin gibi...

Donald_Duck
22 Ekim 2005, 22:50
Gecmis olsun her ikinize de makarna... :cyclopsani:

quattro
22 Ekim 2005, 22:51
çok geçmiş olsun arkadaşlar...

GreatWhiteShark
22 Ekim 2005, 22:57
Çok geçmiş olsun makarna, sana da yunus.... :salut:
Motoru yunus mu kullanıyordu?
En büyük korkum acemi bayan 4 tekerler ya...

:pale:

gravis
22 Ekim 2005, 23:01
geçmiş olsun makarna , arkadaşınada acil şifalar dilerim.

arkeolog4
22 Ekim 2005, 23:07
Geçmiş olsun makarna... :pale: İnan bana bir gün dört tekerler ortadan kalkacak inanıyorum buna...Nasıl bilgisayarlar küçüldü taşıtlarda küçülecek...
:cat:

Caesar
22 Ekim 2005, 23:16
makarna, yaa cidden çok üzüldüm yaa çok çok geçmiş olsun

yavuzk2004
22 Ekim 2005, 23:18
Çok geçmiş olsun makarna. soylemiyim diyorum ama bu kadın sürücüler (hepsi değil yanlış anlaşılmasın) hiç bişeye dikkat etmiyor. kafasını çevirip sağa sola bakması gerektiğini, frene basması gerektiğini düşünecek kapasitede değiller. Benide geçen kadının biri çiğniyordu üstüme üstüme sürüyo. Aman dikkat. tekrar çok geçmiş olsun.

crazy_devil
22 Ekim 2005, 23:30
kardeşlerim çok geçmiş olsun.allah beterinden saklamış.inşallah bir an önce iyileşirsiniz.allah acil şifalar versin. :salut: :salut:

conqueror
22 Ekim 2005, 23:55
makarna, buyuk gecmis olsun.
motorunuda daha yeni almistin. Umarim arkadasin da bir an once iyilesir.

makarna
23 Ekim 2005, 00:00
fatihcim benim motorda degildik.
arkadasin motoruydu, ben artçıydım.
o da gerci servisten kısa bir sure once almıştı..

hepinize çok tesekkurler arkadaslar, yarın hastaneye laptopunu goturucem, o zaman tum bu gecmis olsun dileklerinizi okuyacak Yunus da..

Barış Şuşut
23 Ekim 2005, 00:06
makarna,
arkadaşınada sanada geçmiş olsun :rendeer:
işallah en kısa sürede tekrar motoruna biner :cat:

Makine
23 Ekim 2005, 00:11
geçmiş olsun. arkadaşa da acil şifalar. Yazık yok yere kaza oluyor. Çok zor Türkiye'de motora binmek.

agonyozgur
23 Ekim 2005, 00:11
Sana ve arkadaşına çok geçmiş olsun..
Arkadaşına acil şifalar ayrıca...Umarım yakında iyileşir..

Colakoglu
23 Ekim 2005, 00:12
trafikte toplu taşıma araçlarından bilhassa ticari taksilerden, kadın sürücülerden ve yaşlı amcalardan mümkün mertebe uzak durmaya çalışın.
ben de köprüden geçerken gişelerde bindiriyordum. gişeden geçmeye 1 saniyeden az bir zaman kala soldaki gişeden geçmesi görünen bayan sürücü sağa bir atladı (hızı da 15-20) yağmurda ıslanmış disklerle nasıl fren yaptığımı bir ben bilirim bir de Allah.

çok geçmiş olsun makarna. Allah beterinden saklasın.

explorer
23 Ekim 2005, 00:13
geçmiş olsun arkadaşlar :pale:

asperadosyan
23 Ekim 2005, 00:14
Geçmiş olsun.Araba kullanma yeteneği omayan trafiği algılayamıyanlara ehliyet verenleri ne yapsanız yeridir. :jocolor: :jocolor: :jocolor:

Kingston
23 Ekim 2005, 00:21
hocam sana ve arkadaşına büyük geçmiş olsun :salut:
bazı bayanları kullanma yeteneğine göre 2 kere sınava sokmak lazım yad hiç ehliyet vermemek lazım şu doğru ki erkek ler bu konuda biraz daha dikkatli bu bilimsel bir gerçek (bu ayki bilim teknik dergisinin ekinde açıklaması mevcut)

e_erdun
23 Ekim 2005, 00:21
çok geçmiş olsun kardeşim malesef böyle dikkatsiz bir çok sürücü serseri mayın gibi sokak ve caddelerde cirit atmaktadırlar.allah beterinden saklasın
yunusun kan gurubunuda yaz kardeşimde çünkü böyle ameliyatlarda kan gerekebiliyor o grupta olan arkadaşlarımız kan bağışı için yardımcı olacaklardır muhakkak.

Demir73
23 Ekim 2005, 00:29
Makarna sana ve yunusa çok geçmiş olsun. Allah sizi ailenize ve camiyamıza bağışlamış :rendeer:

dr_kadir
23 Ekim 2005, 00:30
kardes geçmiş olsun ben daha öğrenciyim ama 2 sene sonra işallah ortapedist olacam o zaman motor kazası yapanlar direk yanıma gelebilir gereken hertürlü ilgiyi göreceklerinden şüpheleri olmasın buarada o platin 1 sene sonra cıkartılır ona takmasın kafasını arkadasın tekrar geçmiş olsun

baron985
23 Ekim 2005, 00:31
allah acil şifalar versin. umarım aleliyattan sonra bu kötü günü hatırlatıcak bir şey kalmaz. en korktuğum olay budur işte. allah düşmanımın başına bile vermesin :rendeer:

zagortenya
23 Ekim 2005, 00:36
makarna gecmis olsun. arkadasin Yunusa acil sifalar dilerim. umarim kisa zamanda motosiklet kullanabilecek hale gelir

necef
23 Ekim 2005, 00:40
makarna sana ve arkadasına allah acıl sıfalar versın bır an once seni ve arkadasını aramızda gormek dıleklerıyleee.... :rendeer:

Morpheus
23 Ekim 2005, 00:43
makarnacım çok geçmiş olsun... arkadaşın umarım bir an önce aramıza katılır... Acil Şifalar...

kadiRR_delisi
23 Ekim 2005, 00:44
Hay Allah yaaa :pale: Umarım arkadaşın biran evvel düzelir.. Allah'tan acil şifalar diliyorum. çok çok geçmişler olsun. Bende aynen öyle bir sürücü yüzünden 2 ay önce kaza yaptım ve şu anda ayağımda ömür boyu taşımak zorunda olduğum vidalar var. :pale:

Asyaaa
23 Ekim 2005, 00:47
"makarna" arkadaşına büyük geçmiş olsun Allah acil şifalar versin. :rendeer:
Biz motorcu olarak yolda sadece motoru kontrol etmemeliyiz yoldaki diğer demir kafeslerini de dikkat etmeliyiz.

_Si_BeMoL_
23 Ekim 2005, 00:56
ıkınızede cok gecmıs olsun. arkadasına acıl sıfalar.

muRRat
23 Ekim 2005, 01:00
Geçmiş olsun her ikinize de!
Sorun bayan şöför değil kesinlikle. Motosikletlileri araç saymayan sürücüler.
Daha dün arkadaşımla yolda bir ton dengesize rastladık. Adamlar siz sanki hiç gelmiyor gibi yola çıkıyor, napıyorsun sen kardeşim dediğinde yüzünü çevirip bakmıyor.
Ben buna tek çözüm olarak motora kamera bağlayıp bu hayvanları görüntüleyip daha sonra şikayet etmeyi görüyorum.
Hatta görüntüleri bir TV kanalında plakaları ile yayınlayıp tehlikeli olan motorcular mı yoksa bilinçsiz, psikolojik sorunlu kafes sürücülerimi herkese göstermek lazım. :jocolor:
NOT: yol veren bize dikkat eden saygılı ve duyarlı şöförlerde var tabi :bestmt:
Tekrar geçmiş olsun her ikinize de!

just_life
23 Ekim 2005, 01:09
Geçmiş olsun makarna :pale:

vlad1462
23 Ekim 2005, 01:10
öncelikle geçmiş olsun.dediğin gibi daha kötüsü olup araba üstünden...neyse ya.bukadarıyla kurtarmanızda büyük şans.kadında kesin 4 çeker bi araç vardır.hani çarpınca kendisine bişe olmasında karşıdaki önemli değil mantığyla almıştır,bide aracın boş bulduğu yerine nikelajlı koruma demirleri taktırmıştır ki çarpınca karşıdakinin kurtulma şansı olmasın. :jocolor: bilinçsizce yardıma koşanları anlatmaya gerek yok zaten.hiç bişeyin olmasın,sadece yere düş,ondan sonra yardıma gelenler seni sakat bıraksın,bu bizim ülkeye pek yabancı olmayan bişey.onlarada suç bulamıyosun,art niyetli değiller ama sonuçları kötü oluyo.umarım arkadaşında kalıcı bi sakatlık durumu olmaz.ve eminimki pekçok ölümcül kazadan dönen motor sevdalıları gibi oda iyleşir iyleşmez motorun üstündeki yerini alacaktır.motor kullanıcılarının trafikte adam yerine konup daha güvenli sürüş hakları kazanacağı günler dileğiyle.tekrar geçmiş olsun :rendeer:

2move
23 Ekim 2005, 01:13
cok gecmıs olsun arkadasım.arabalardan korkulur ayrıca kımse alınmasın alınacak olanlar kendılerını bılır bayan suruculerden gercekten uzak durmak lazım

viper_1
23 Ekim 2005, 01:31
BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN.
Kullandığımız araçları , bisikletle karıştırıyorlar.
Trafikte dikkatsiz çok insan var...!
Umarım birdaha kimsenin başına gelmez.

sereye
23 Ekim 2005, 01:33
Geçmişler olsun makarna ve yunus kardeşlerim.

Her musibette bir hayır vardır.
Hayırlar hepimize olsun.

Masraflar durumu nasıl oluyor bu arada?

Syriana
23 Ekim 2005, 01:38
makarna, çok geçmiş olsun dostum ikinizede ne diyimki dicek bişey bulamıyorum ben artık bu malaklara :pr:
inş.en kısa zamanda eski sağlığınıza kavuşursunuz :cat:

motorinn
23 Ekim 2005, 02:01
arkadaşlar geçmiş olsun..
böyle kazalar duydukça üzülüyoruz gerçekten.kazaları daha azaltmak için bence tüm araç sürücülerinin tekrar avrupa normlarında yeni ve sıkı (+zeka testli) bir ehliyet sınavından geçmesi gerekir.Yok öyle arkadaş.kimse canını sokakta bulmadı.herkes kurallara uyacak.Beceremeyenin trafikte işi yok.günümüz trafiği öyle eskisi gibi değil artık.acemisi ,sarhoşu ,delisi ,korkağı vs.vs dolu..belli bir standart yok, bazıları kurallara uyuyor,bazılarının umurunda değil.bu sefer sen de gaza gelip kural ihlali yapıyorsun.trafikteki araç sayısı çok fazla motosiklet kullanmak ta artık bayaa bi hüner işi.Çok uyanık olmak gerekiyor sadece ön değil arka trafikten de haberdar olmalı.ne biliim bayaa karamsarım.
Allah cümlemizi kazalardan korusun arkadaşlar...

mertmertmert
23 Ekim 2005, 02:07
büyük geçmiş olsun arkadaşlar...
hergün ne öküzler , ne sığırlarla karşılaşıyoruz biz motorcular... kimimiz şanslı olup kurtarıyoruz, ama kimimizde bu arkadaşlarımız gibi bahsi geçen öküzlere yenik düşüyoruz. bunlara ne yapmalı bilemiyorum ama açıkçası trafikte onbin hatta yüzbinlerce tasmasız-yularsız sığır (!) dolaşıyor. bunların bi kenara çekilip "- altımızdaki iki tekerlekli makinanın sadece makinadan iberet olmadığı , üzerlerinde et ve kemikten mamül insanlar olduğu, bu insanların sadece bir "can"a sahip olduğu, atari oyunlarındaki gibi oyuna defalarca baştan başlama şansının olmadığını ,kaza esnasında canını ve vücudunu araba içerisindeki "insan" kadar fazla koruyamayacağını, tek kaportasının giysileri ve sonra vücudu olduğunu kaza esnasında bir emniyet kemerine sahip olmadığını, genelde asfaltın direk tene temas edeceğini ve bunun kalın bir zımparadan daha beter şekilde vücudu soyacağını hatta kemikleri kıracağını, nihayetinde hepsinden önemlisi bizim birer insan olduğumuzun bunlara anlayana kadar anlatılması gerekiyor...

bilmiyorum bu nasıl olacak............... :pr: :pr:
bazı hayvanları yakalayıp dövesim geliyor , sonra şiddetin biz motorculara yakışmayacağını düşünüyorum , ki bu durumda tek suçlu biz oluruz.....

ahhh ahhhh daha anlatacak neler neler var gerçi içimde ama .......

tekrar geçmiş olsun dostlar , İNŞALLAH yunus arkadaşımız en kısa zamanda eski sağlığına kavuşur.......

Gencadam
23 Ekim 2005, 02:42
Büyük geçmiş olsun ikinize de. Allah sizi ve herkesi daha büyük kazalardan korusun. Lütfen, motor kullanan sürücelere daha dikkatli yaklaşalım ve önceliği onlara verelim. Unutmayın ki siz dört tekerleklisiniz, biz motorcular iki...

zoki
23 Ekim 2005, 02:45
geçmiş olsun makarna sana ve arkadaşına . allah daha beterinden hepimizi korusun.

APV41
23 Ekim 2005, 02:53
arkadaşım geçmiş olsun yaşadığınız korku ve acıyı üzerinizden umarım çabuk atarsınız ve yine aramıza dönersiniz TÜM İZMİR TAYFASI adına tekrar geçmiş olsun

Kobayashi
23 Ekim 2005, 02:55
geçmiş olsun.umarım kısa sürede iyileşir.

ZipZip
23 Ekim 2005, 02:56
Büyük geçmiş olsun.
En kısa sürede acil şifalar dilerim

UNBEATEN 21
23 Ekim 2005, 02:58
Geçmiş olsun :rendeer:

yermez
23 Ekim 2005, 03:13
kardes öncelikle geçmiş olsun biliyorsun trafikte motorsikletlere fazla önem vermiyorlar arkadasına da gecmis olsun dileklerimi sunuyorum

freakmaxi
23 Ekim 2005, 04:08
cok cok geçmiş olsun arkadasım... bu tur olaylar nasıl sinirime dokunuyor inanamazsınız... Belki tartısma konusu yaratır burda ama, bir arkadas soylemişti bana şimdi hatırlamiyorum kim soyledi (benim yaptıgım birsey degil bu arada anlatacagım sey) bir ara motorcular bu tiplerden okadar cok sıkılmışlar ki oyle bezmişlerki, ceplerine su oynadıgımız misketlerden koyuyorlarmıs boyle sıkıstıran yol vermeyen gormezlikten gelen hiçe sayan tiplerin bir sekilde onlerin gecip ceplerindeki bir adet misketi yavasca arkadaki arabanın onune dogru bırakiyorlarmıs... sanslı olanın sadece camı catliyormus bazılarının camı tuz buz oluyormus, falan falan... sakın yanlış anlamayın yapın diye demiyorum birden aklıma geldi boyle bir olayı okuyunca...

tiki
23 Ekim 2005, 04:18
her ikinizede geçmiş olsun acil şifalar :pale: :pale:

SuperDude
23 Ekim 2005, 05:22
Çok çok gecmiş olsun. Acil şifalar... Umarım tez amanda sıkıntısız bir şekilde sağlığına kavuşur.

Bugün Şişli'de dört yol ağzında kırmızı ışık yandığı halde herkes beklerken arabaların yanından sakince geçip, sanki yeşil yanıyormuş gibi tehlikeli bir biçimde yola çıkan iki tane motosikletin üzerindeki iki sürücünün bu işi yaparken kafalarında da kask olmaması ne kadar ürküttü beni anlatamam. Bu yazıları okusalar kask takmanın ne kadar önemli olduğunu belki idrak ederler. Siz iyi ki kasklarınızı takmışsınız. Allah beterinden korsun, çok şükür ki daha kötüsü olmamış. Tekrar geçmiş olsun...

BoneXXX
23 Ekim 2005, 09:59
YAzik gercekten coook gecmis olsun.....

makarna
23 Ekim 2005, 11:22
çok geçmiş olsun kardeşim malesef böyle dikkatsiz bir çok sürücü serseri mayın gibi sokak ve caddelerde cirit atmaktadırlar.allah beterinden saklasın
yunusun kan gurubunuda yaz kardeşimde çünkü böyle ameliyatlarda kan gerekebiliyor o grupta olan arkadaşlarımız kan bağışı için yardımcı olacaklardır muhakkak.

erdun agbicim iyi hatirlattin, yunus un kan grubu O rh(-)

çarşamba günü ameliyati yapılacak. çapa tıp fakultesi travmatoloji bolumunde. bugun ve hafta içi okul çıkışlarımda ben de yanında olacagim. su anda kan ihtiyaci konusunda kesin bir fikrimiz yok, ama haber verecegim. herkese gecmis olsun dileklerinden ve desteklerinden dolayi cok tesekkurler.