Orijinalini görmek için tıklayınız : eksozdan patlama sesi
deliberk
02 Eylül 2008, 03:08
arkadaşlara yüksek devirlerde giderken vites büyüttüğümde yada küçülttüğümde eksozda bi patlama sesi geli nedeni ne olabilir aca motorum kymco ck 125
ya niye bana kimse yardımcı olmuyor:pr:
azgurbuz
02 Eylül 2008, 05:39
Soruyu sorduğun saatte herkes uyuyor olabilirmi acaba?
Ateşlemenin geç kalması sebebi ile olur; ekzost subabı açtığında hala patlamanın devam etmesi demek. Ateşleme avans ayarını yaptırırsan geçer.
murat gürgen
02 Eylül 2008, 05:43
veya benzin tam anlamıyla yanmıyor ve çiğ benzin egzosunda patlıyordur :)
mterayes26
02 Eylül 2008, 05:46
hava ayarından yapmakta arkadasımın caracalı da öyle . hava ayarı yapılınca kesmıstı sesı ama ses hosune gıttıgınden eskı halıne gerı dondurdu
muratcan7
02 Eylül 2008, 06:05
Millet üşenmemiş sahurda cevap yazmış. Neyse iyi oruçlar millet
mondi.playturk
02 Eylül 2008, 06:08
yagını kontrol et ateslemene baktır...
Endurocu01
02 Eylül 2008, 12:33
egzostunu açtıysan yani içini boşalttıysan da yapar, yüksek devirde gaz keserken yada vites küçültürken,patırdama yapar
genç kaptan
02 Eylül 2008, 12:42
ona bakarsan 1 . viteste uzun süre yokuş aşşaya dogru in kompresörden dolayı egzos patlar.
tüm vitesli motorlar için bu geçerlidir.
absolit
02 Eylül 2008, 13:18
ona bakarsan 1 . viteste uzun süre yokuş aşşaya dogru in kompresörden dolayı egzos patlar.
tüm vitesli motorlar için bu geçerlidir.
arkadaşıma katılyorum.. tüm vitesli motorlarda geçerli bu... motoru yokuş aşağı sal 1.viteste kompresör yaptır patlar... aynı ses kontağı açıp kapayıncada olur...
deliberk
02 Eylül 2008, 18:25
iyi hoş da şimdiye kadar hiç yoktu bu patlama gerçi cok sık yapmıyor ama genede rahatsız ediyor beni daha 5500km de motor ne eksozu actırdım nede motorla oynattım orj yani sade iridyum buji takacağım onun içinde şu patlama işini halletikden sona takacağım elimde oynayıp duruyorum buji taksammı takmasammı diye
azgurbuz
02 Eylül 2008, 18:50
Avans ayarını emme manifoldundaki vakuma göre ayarlayan sistemlerde (daha eski sistemlerde distribütör üzerinde küçük bir diyafram olur) yüksek devirde avans erkene alınır amaaaa o anda gazı bırakırsan birden vakum oluşacağından avans rolanti ayarına döner. Buda ateşlemenin o devire göre çok geç kalacağı manasına gelir. Birazda ayarsızlık varsa ekzost subabı açıldığında bile yanma bitmemiş olur ve kıyamet kopar.
ertantanis
03 Eylül 2008, 14:06
sorun bujide...bu sorun tüm vitesli motorlarda olmaz ufak ccli motorlarda gözüküyo...
likya1
03 Eylül 2008, 23:10
sorunun bujide bendede aynısı oluyordu. bujiyi değiştirince kesildi. bujini değiştir bence.
xufuk
04 Eylül 2008, 13:08
Bende 125 KT temle bu sorunu yaşamıştım ama suç bende idi çünki yolda giderken düşük vites yüksek devir kontak kapatıp gaz pompalıyıp kontak açınca egzos patlatıyodum sonra motor alıştı her gazı kapatışımda pat pat patlatıyodu subap ayarlarını yeniden yaptırt derim çözüm olarak...
kartalizma07
05 Eylül 2008, 15:02
bayır aşağı inerken eksoz küçükde olsa ses yapar patlama şeklinde değil, bu sesi çıkaran motor iyidir. 1 veya 2. viteste inerken por por diye ses yapar bu ses varsa motor iyidir. bildiğimiz patlama sesi gibiyse bilemem. uzmana sormak lazım
by_001
05 Eylül 2008, 15:23
arkadaşlara yüksek devirlerde giderken vites büyüttüğümde yada küçülttüğümde eksozda bi patlama sesi geli nedeni ne olabilir aca motorum kymco ck 125
biz eksoz patlasin die yuk remus mu attirsak icinimi bosaltsak diye ugrasiriz...
adam hazir eqzost u patliyor ve kafasini duwara vuruo :cyclopsan
KARDAĞ
05 Eylül 2008, 16:06
motord geri dönüşüm sistemi varsa,hortumunu penseyle sık patlatmayı keserse ki büyük ihtimal kesecektir,geri dönüşüm sistemini iptal ettir.:cat:
cakalaz
05 Eylül 2008, 16:50
Buji sorunu arkadaşım :)
digi_boy26
05 Eylül 2008, 22:00
motord geri dönüşüm sistemi varsa,hortumunu penseyle sık patlatmayı keserse ki büyük ihtimal kesecektir,geri dönüşüm sistemini iptal ettir.:cat:
abi ybr'de var biliyosundur :) bendemi iptal ettirsem ? patlamanın yanında hızlanma ya da max hız artarmıki?
Buji sorunu arkadaşım :)
ben bujiyi de değiştirdim buji piposunu da değiştirdim düzelmedi benimkisi.:pale:
deliberk
15 Eylül 2008, 14:49
arkadaşlar sübab ayarı yaptırdım bu patlama sesinden hala kurtulamadım birazdan iridyum buji aldım onu takacağım bakalım kar edecekmi
arkadaşlar bişi söleyin ona göre servise gidecem
bradleyfur
15 Eylül 2008, 20:58
avans ayarı yapılacak benim motorumda da vardı bi tornavida hamlesi ile düzelttiler
digi_boy26
15 Eylül 2008, 21:43
arkadaşlar sübab ayarı yaptırdım bu patlama sesinden hala kurtulamadım birazdan iridyum buji aldım onu takacağım bakalım kar edecekmi
arkadaşlar bişi söleyin ona göre servise gidecem
karbüratörün kesinlikle temizlenmesi gerekiyor. ardından geri montajı esnasında da hava-gaz ayarnın yapılamasıgerekiyor :)
avans ayarı yapılacak benim motorumda da vardı bi tornavida hamlesi ile düzelttiler
çok hassas ayardır ama o :) kam'lar ayarlanıyor :)
monte986
13 Mayıs 2010, 17:54
benm motor vitesli değil ama benmkindede aynı olay var aslında rahatsız etmiyor çünkü her motorda olduğunu gördüm ben bu olayın , , ,
yani nasıl oluyor E-5 te diyelim saatte 70-80 km hızla gidiosun kırmızı ışık var karşında gazı bırakıyorsun gazı bıraktığın gibi motor toparlanıyor sen frene basmasanda o toparlama esnasında bi iki kere pıts-pıt die bi ses geliyor
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO