Orijinalini görmek için tıklayınız : yağ seviyesi ve rodaj
Merhabalar motorcu dostlar,
yeni motor aldım ybr 125, henüz 170 km'de rodajına da dikkat ederek, kullanıyorum, bu gün yağ seviyesini kontrol ettiğimde çubuktaki üst sınırı da içine alacak şekilde dolu olduğunu fark ettim, fabrikada fazla yağ konmuş olablir mi?, motor ilk çalıştırmalarda da çok isteksiz, sürekli stop ediyo, bununla ilgili olabilir mi?
xterkan
02 Eylül 2008, 01:22
hayırlı olsun kardes motor duz yerdeyken ölç yagı ust cızgıyı cok gecıyorsa bosaltabılırsın yada bosalttır basıt bırsey ılk calısmalarda cok sıcakta ve cok sogukta benım ybr de ıstop edıyor bunlar boyle ben cozemedım sanada pek ugrasma derım rodaj suresınce 7 bın devırı gecmemeye calıs daha sonra 1000 km den sonra falan ufak ufak sabıt hız 100 110 gıt acılır motor bırde 10 40 gıbı ınce kalıtelı yaglar koymaya calıs derım kısa vadede pek bırsey anlamassın ama uzun vadede motorun omrunu kısaltır baska soracagın bırseyler varsa sımdılık buradayım kardes
Cevap için teşekkürler dostum, yağ seviyesine bir
kurye arkadaşla beraber baktık tekrar, normal dedi o da, ben arabada alışmışım seviyenin ortada olmasına bu tıkabasa dolu gibi gelmişti. Motosikletlerde bu durum nomal demek ki.
muratcan7
11 Eylül 2008, 21:53
Servis koyduysa fazla koyduğunu sanmıyorum . bende ybr 125 düşünüyorum bu stop etme olayı nedir :(
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO