Orijinalini görmek için tıklayınız : Arkadaşlar bu Ses NERDEN GELİYOR????
CanerEfe22
29 Ağustos 2008, 13:02
arkadaşlar dün 2 vitesli KANUNİ Moped Turbo Sport GXL marka motorumla normal devirde giderken tık,tık diye bir ses duymaya başladım.Tabiki hemen durup motorumun sagına soluna baktım görünürde bişey yoktu.Tekrar binip yoluma devam ettim ses dewam etti.eve kadar geldim.Hemen yan kapakları çıkarıp sesin nerden geldigini bulmaya çalıştım ama bir türlü bulamadım.Motor normal rönenti seviyesinde çalışırken hiç bir yerden ses gelmiyor.Ancak yolda ilerlemeye baslayınca hız arttıkça seste artıyor.Ben yürüyen aksamdandır diye düşünüyorum.Çünkü ayaklıktayken vitese takıp gaz veriyorum sesten eser yok.Ancak ayaklıktan indirip deviri arttırdıkça yoll aldıkça seste artıyor.İlk başlarda GRANK vuruyordum diye düşündüm ama vursa rönenti seviyesinde de vurması lazım.Bilgisi olan arkadaşlardan paylaşım bekliyorum çünkü tedirigin olmaya başladım....:pale::pale::pale:
Ö.Z.€.R
29 Ağustos 2008, 13:04
Kedidir kedi :P
Şaka bir yana, servise neden gitmiyorsun.
CanerEfe22
29 Ağustos 2008, 13:13
Yok ya serviste bir şeyden anlamıyor ki :D :D zaten ben buradaki servise degil motor bisiklet bile götürmem :cherry:
muratgergerli
29 Ağustos 2008, 13:25
Caner;
Motor kısmına ince ve uzun bir tornavidayı tutarak sesi dinle ..
Bak bakim ses motorun hangi kısmından geliyor.:silent:
Levsy
29 Ağustos 2008, 13:38
Zincir veya dişli sorunu olabilir mi? (Tabii motosikletin kayışlı değilse) Dişlide sorun varsa boşta iken gaz verdiğinde ses gelmeyebilir ama üstüne binip gaz verdiğinde belli bir devirden sonra tık tık diye ses çıkabilir. Daha doğrusu sen belli bir devirden sonra duymaya başlayabilirsin sesi.
CanerEfe22
29 Ağustos 2008, 15:52
Levsy
Bende oradan oldugunu düşünüyorum.Bir arkadaşım var HONDa servisinde çalışıyor ona sordum zincir veya dişli de yapabilir dedi.Bende az önce baktım arka dişli baya aşınmış gibi geldi bana.Galiba ön,arka dişliyi birde zinciri degiştirecez bu gidişle sese çok uyuz oluyorum çünkü.Herkezde soruyor nerden geliyo bu ses diye. Sosyeteye rezil olduk 1 günde daha :cherry::cherry::cherry:
nizamo
30 Ağustos 2008, 12:58
hareket halinde ses başlıyorsa, jant, lastikler, arka dişli, zincir veya kayış, ön dişli ve nihayetinde vites kutusunda arayabilirsin problemi.
Bu tık tık sesi, lastiğine saplanmış bir metal parçasından, balatandaki veya jantındaki küçük bir eğiklikten, zincirindeki bozukluktan veya dişlilerden birindeki sıkıntıdan kaynaklanabilir.
Tüm bu aksamları etraflıca bir kontrol etmeyi dene.
neyimvarki
30 Ağustos 2008, 16:22
bence ayklıgın yayı gevşktir ondan yapıyor yay gevşek olunca yolda gıderken ses cıkarıyor benımde basıma gelmıstı saygılar :)
darjeling
30 Ağustos 2008, 22:19
zırıltı tarzı bişey ise eksozdan gelir devir arttıkça tık tık diye ses her yerden gelebilir motorun her tarafını kontrol etmek lazım egvşek her yer o sesi yapar :(
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO