PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Trafik sigortası yaptırırken dikkat!

EnduroDeniz
22 Ağustos 2008, 19:01
2007 motorumun trafik sigortası yaptırmaya bir acenteye gittim.. 65 YTL tutar çıkardı... Yanlışlık olmasın, 22 YTL'ye yaptırmışım dedim.. AXA-OYAK 65 YTL çıkardı, başka sigorta şirketininkine bakayım dedi. 130 YTL çıkardı o da dedi.

Acenteden çıktım, başka bir acenteye gittim fiyat araştırmak için. O acente de X bir sigorta şirketinin çıkardığı rakam 120 küsur YTL.. Ben çok fazla dedim. Acentedeki kız evet bence de fazla çıktı, hadi zam olsa olsa 40 YTL falan olur dedi. Bir de AXA-OYAK'a bakayım dedi. 35 YTL çıktı dedi. (Önceki acente yine AXA-OYAK olarak 65 YTL çıkarmıştı)

Neyse 35 liraya poliçeyi yaptırdım.. Kısaca sigorta yaptıracağınız zaman bi kaç farklı acente/ sigorta şirketinin fiyatını alın. Acentenin bana dediği; "sigorta şirketleri arasında fiyat farkı olabiliyor". Ama aynı sigorta şirketi, farklı acenteden, farklı fiyat çıktı. Sanırım acenteler de kafalarına göre fiyat çıkarttırıyorlar

mhyen
22 Ağustos 2008, 19:13
Kesinlikle herkeste bir çakallıktır gidiyor.İlk önünüze fiyat konulduğunda sigortayı oradan yaptırmamakla büyük akıllılık yapmışsınız:cat:

rapertuar
22 Ağustos 2008, 19:20
Ayıptır ya hekes tutturabildiğine..Cehenneme Var bilet..

bur-k@
22 Ağustos 2008, 19:29
50 cc scooter a 47 ytl verdim babam sağolsun arkadaşının yeri diye ona yaptırmış off off :pr::pr::pr:

Olcay Avşar
22 Ağustos 2008, 19:46
Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası (Trafik Sigortası) fiyatları devlet tarafından belirlenir. Her firmada aynıdır değişmez. Motosiklet, otomobil , ticari taksi , minibüs, kamyon gibi sınıf fiyatları vardır.

Yüksek ihtimal ile gittiğiniz acenteler bu işi bilmeyen kişilerdi ve poliçe için fiyat çıkarırken yanlış bilgi girdiler.

EnduroDeniz
22 Ağustos 2008, 19:51
Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası (Trafik Sigortası) fiyatları devlet tarafından belirlenir. Her firmada aynıdır değişmez. Motosiklet, otomobil , ticari taksi , minibüs, kamyon gibi sınıf fiyatları vardır.

Yüksek ihtimal ile gittiğiniz acenteler bu işi bilmeyen kişilerdi ve poliçe için fiyat çıkarırken yanlış bilgi girdiler.

artık devlet kontrolünde değil, sigorta şirketleri kendi serbest fiyatını belirlediğini söylediler. Yani her sigorta şirketi farklı fiyat veriyor. Öyle olmasa acenteler kendileri farklı sigorta şirketine bakayım bir de demezdi. Hatta yanındaki tecrübeli arkadaşına sordu, ruhsatta firma adı değişmiş, farklı fiyat olur mu diye.

Ben de önceden bir sigorta şirketi genel müdürlüğünde çalışmıştım. Az bilgim var.(Programlamasını yapıyordum; girilen bilgilere göre farklı fiyat çıkarttırılıyor (aracın modeline, cinsine vb bilgilerine göre) Eğer kullanıcı kasıtlı olarak araç bilgisini yüksek değer girerse, yüksek fiyat çıkar

okayyorukcuoglu
22 Ağustos 2008, 20:15
12.08.2008 tarihinde 30 ytl ye yaptırdım oda 3 ay kadar süresini geçirmişim ondan yoksa 18 ytl ye yapılacakmıştı one öyle 130 ytl ben olsaydım bir kafada yığardım onu oraya :pr:

EnduroDeniz
22 Ağustos 2008, 20:20
12.08.2008 tarihinde 30 ytl ye yaptırdım oda 3 ay kadar süresini geçirmişim ondan yoksa 18 ytl ye yapılacakmıştı one öyle 130 ytl ben olsaydım bir kafada yığardım onu oraya :pr:

:) Ciddi ciddi 120-130 lira dediler. Yanlış bilgi girmiş olmayın dediğimde de, yok doğru dediler....
Ben de 1 ay kadar geçirmişim tarihini. O yüzden 35 liradan biraz daha düşük tutması lazım

Kesinlikle herkeste bir çakallıktır gidiyor.İlk önünüze fiyat konulduğunda sigortayı oradan yaptırmamakla büyük akıllılık yapmışsınız:cat:

Ayıptır ya hekes tutturabildiğine..Cehenneme Var bilet..

Evet yaa gözümüzü 4 açmamız lazım.. Yoksa; Bunlar motorcu geçirin kazığı fark etmez mantığındalar mıdır nedir.

temhadal150RE
24 Ekim 2008, 22:38
Arkadaşlar bende 17 10 2008 tarihinde eski sigortacıma yaptırdım benden 50 ytl para istediler. Geçen sene 25 ytl ye yaptırdığımı söyledim üç defa zam geldiğini söylediler. Mecburi olduğu için verdim gitti. Artık bizim için geçmiş olsun. İnşallah bir daha ki seneye aynı hatayı yapmayız.

sahinbirinci
24 Ekim 2008, 22:47
kendi bölgemde 2 sigorta acenteliğim var.En yüksek motosiklet sigortası şu anda 28 ytl.o da eğer sıfır motosiklet almışsanız yada üzrinize devr alacaksanız.yukarısını teklif edenlere inanmayın.

bu arada gittiğiniz acenteler elinizden geldiğince tali acente olmasın."A" acente dediğimiz yerlere gidin.

asm
24 Ekim 2008, 23:04
kendi bölgemde 2 sigorta acenteliğim var.En yüksek motosiklet sigortası şu anda 28 ytl.o da eğer sıfır motosiklet almışsanız yada üzrinize devr alacaksanız.yukarısını teklif edenlere inanmayın.

bu arada gittiğiniz acenteler elinizden geldiğince tali acente olmasın."A" acente dediğimiz yerlere gidin.

Bilgilendirme için teşekkürler.

sahinbirinci
25 Ekim 2008, 08:54
sormak istediiniz herhangi bir şey olursa pm atın yardımcı olurum ancak motosiklet kakosu yapmıyoruz o konuda fazla bilgim yok:)

serkangencer
25 Ekim 2008, 09:51
niye böyle durumlar türkiyede oluyor

CBF150
25 Ekim 2008, 11:37

Ben sigorta acentesi olarak açıklama yapayım,
Devlet tarafından belirlenen trafik sigortasının teminatlarıdır.Tüm sigorta şirketlerinde teminatlar aynıdır.Fakat sigortanın primi devlet tarafından sigorta şirketlerine bırakılmıştır.Yani serbest tarifeye geçilmiştir.Artık dikkat etmeniz gereken husus kasko yaptırır gibi trafik sigortası yaptırırken en az 3 farklı sigorta şirketinden fiyat alın öyle yaptırın.
Saygılar.

sakinseytan
25 Ekim 2008, 11:41
2007 motorumun trafik sigortası yaptırmaya bir acenteye gittim.. 65 YTL tutar çıkardı... Yanlışlık olmasın, 22 YTL'ye yaptırmışım dedim.. AXA-OYAK 65 YTL çıkardı, başka sigorta şirketininkine bakayım dedi. 130 YTL çıkardı o da dedi.

Acenteden çıktım, başka bir acenteye gittim fiyat araştırmak için. O acente de X bir sigorta şirketinin çıkardığı rakam 120 küsur YTL.. Ben çok fazla dedim. Acentedeki kız evet bence de fazla çıktı, hadi zam olsa olsa 40 YTL falan olur dedi. Bir de AXA-OYAK'a bakayım dedi. 35 YTL çıktı dedi. (Önceki acente yine AXA-OYAK olarak 65 YTL çıkarmıştı)

Neyse 35 liraya poliçeyi yaptırdım.. Kısaca sigorta yaptıracağınız zaman bi kaç farklı acente/ sigorta şirketinin fiyatını alın. Acentenin bana dediği; "sigorta şirketleri arasında fiyat farkı olabiliyor". Ama aynı sigorta şirketi, farklı acenteden, farklı fiyat çıktı. Sanırım acenteler de kafalarına göre fiyat çıkarttırıyorlar

ewet 45 ytl den üzeri vermek kazık birde eger elinizdeki sigorta bitmeden başka motor alıp ona sigorta yaptırıcaksanız elinizdeki sigorta policesinde kalan gün kadar paranızı geri alabilirsiniz.policeyi aldıgınız yere götürün ve yenisini takas yöntemiyle cuzi fiyata alın:)

asm
25 Ekim 2008, 13:20
sormak istediiniz herhangi bir şey olursa pm atın yardımcı olurum ancak motosiklet kakosu yapmıyoruz o konuda fazla bilgim yok:)

Geçtiğimiz yaz ayında 6 gibi bir süre sigortasını geçirdiğim scooter'ımın trafik sigortasını yeniledim.

Geçen sene 20 küsür liraya yaptırmıştım.

Yazın ise 36 lira ödedim.

Dedim muhakkak bir ceza eklenecek ama sigortayı yatırdığım acente(ki arkadaşların otomobil bayisi bünyesindeler) söylediği primin indirimli olduğunu söyledi. (hasarsızlıktanmış galiba)

Diyeceğim,belli bir süreyi geçirmeme rağmen cezalı duruma neden düşmedim?

Duyduğuma göre trafik sigortasının bitiminden 1 sene geçmeyince fazlaca bir fark alınmıyormuş.

Kışın zaten motora -yaz gibi- sürekli binmedim ama unutmuşum yahu bu sigorta işini.

Allah göstermesin yedek parçası,işçiliği pahalı bir arabaya arkadan ufaktan dokunulsa bile onun masrafı cepten nasıl karşılanır? O açıdan bile mühim bu mesele tabi.

sahinbirinci
25 Ekim 2008, 14:04
geçen sene 20 ytl ye yaptırdığın sigortayı kaç gün geçirdin??6 gün mü 6 ay mı??

36 ylt ye yaptırdıysan o ceza eklenmiş hali gibi geldi

asm
25 Ekim 2008, 14:12
Afedersiniz 6 ay olduğunu belirtmeyi unutmuşum.

6 ay gibi bir süre geciktirdim.

sahinbirinci
25 Ekim 2008, 14:28
sigorta ilk yapıldığı anda (yeni motorun devri yada 0 km motor alımları) 4üncü basamaktan başlar ve 4 sene içerisinde her sen bir basamak yükselmek kaydı ile indirimler işler ve 7inci yani son basamağa kadar yükselirsin. yani fiyatlandırma 7 basamaktan oluşuyor....4 üncü basamak karar noktası diyelim.3-2-1inci bsamak ise geciktirme tarihinden itibaren başlar.

gelelim 6 aylık kısıma.sigorta bitilş tarihinden itibaren basamak basamak düşüyor ve son basamak yani en yüksek fiyatı ödediğin 1inci basamağa geliyor..

bundan 6 ay önce kadar sistemin işleyişi buydu ancak artık serbest piyasa koşullarına geçildiğinden fiyatlandırma biraz daha karmaşıklaştı.

ama sana verilen fiyat normal...

eğer hatam varsa diğer acente arkadaşlar düzeltsin:)

maltintash
25 Ekim 2008, 23:58
valla bende geçen aya yaptırdım.. 35 ytl para aldılar.. ohooo bunlar bööölyleyse...tut beni s.... beni hesabı... anasını satiiim bu memlekette adım atmak nefes alamk bile yakında parayla olur.. hayret bişi yaaa...