PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Alım Satım Değişiyor Noter Aradan Cıkıyor

chozen
14 Ağustos 2008, 10:41
18 Temmuz 2008 Cuma günü “Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayınlanarak, yürürlüğe girmiştir.

İlgili Yönetmelikle; Araç sahibi olan şahıs ve şirketlerin, bundan sonra araç alış ve satış işlemlerinde, Noter devreden çıkarak, Trafik Tescil Şube veya Büroları yetkilendirilmiştir.

Araç alış ve satış işleminde, ekteki 1 numaralı form doldurulacak ve ilgili tescil bürosundaki memur önünde, taraflarca imzalanacaktır. İlgili memurun forma

sicil numarasını yazıp, kaşe imza etmesi ile satış tamamlanacaktır. 2 numaralı form ile aynı anda, aracın ruhsat tescil işlemi tamamlanacaktır.

İlgili Yönetmelik Maddesi:

Satış ve devir işlemlerinin yapılmasında aşağıdaki usul ve esaslar uygulanır;

a) Araçların satış ve devirleri, satıcı ve alıcı veya kanuni vekillerinin veya kamu kurum ve kuruluşları ile tüzel kişiliklerce yetkilendirilen kişilerin

araca ait tescil belgesi ve nüfus cüzdanı ile birlikte trafik tescil şube veya bürolarına müracaat etmeleri suretiyle yapılır. Tescil belgesindeki araca

ait bilgiler bilgisayar kayıtlarından, satıcı ve alıcı ile varsa vekillere ait bilgiler Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün Kimlik Paylaşım

Sisteminden kontrol edilir. Belgeler ile kayıtlar arasında farklılık görülmesi halinde, gerekli inceleme ve araştırma yapılarak sonucuna göre

hareket edilir. Tüzel kişilere ve yabancılara ait bilgi ve belgeler ile diğer hususlar Emniyet Genel Müdürlüğünce belirlenir.

ARAÇ ALIM SATIM BELGESİ EK: 42

Satış ve Devir İşlemini Yapan Tescil Kuruluşu Sayı

ARACA AİT BİLGİLER
Plakası Tescilli Olduğu Kuruluş
Markası Tescil Tarihi
Cinsi Tescil Sıra No
Model Yılı Tescil Belge Seri No
Motor No Trafik Belge Seri No
Şase No

SATICI ALICI
"T.C. Kimlik No
(Tüzel Kişi ise Vergi No)"
"Adı
(Tüzel Kişi ise Ünvanı)"
Soyadı
Baba Adı
Anne Adı
Doğum Yeri
Doğum Tarihi
Nüf. Kay. Old. İl-İlçe (Yabancı ise Uyruğu)
İkamet Adresi
Telefon Ev / İş
Telefon Cep
VEKİL/YETKİLİ T.C.Kimlik No
Adı Soyadı
Noterin Adı
Vekalet Tarih - Sayı

SATICI / VEKİLİ / YETKİLİSİ ALICI / VEKİLİ / YETKİLİSİ
Bu belge ile yukarıda plakası ve nitelikleri yazılı aracımı adı ve adresi belirtilen alıcıya hali hazır durumu ile satarak, bedelini tamamen aldım ve aracı alıcıya teslim ettim. Bu satış işleminden önceki bütün hukuki ve mali sorumluluklar şahsıma a Yukarıda plakası ve nitelikleri yazılı aracı hali hazır durumu ile görüp beğenerek ve bedelini tamamen ödeyerek satın ve teslim aldım. Bu satış işleminden sonraki bütün hukuki ve mali sorumluluklar şahsıma aittir.
ADI SOYADI İMZA ADI SOYADI İMZA

Varsa diğer …. ortağı Varsa diğer …. ortağı

Yukarıda kimlik bilgileri yer alan satıcı/vekili/yetkilisi ve alıcı/vekili/yetkilisinin işbu araç alım satım belgesini huzurumda imzaladıklarını onaylarım. Mühür - İmza

Onaylayanın
Adı-Soyadı :
Sicili :
Tarih - Saat :
Sayfa … / …

Arac Satis ve Tescil Belgeleri.xls‎(47KB)‎

no_name
14 Ağustos 2008, 11:13
bu ertelenmedimi ?

muzaffer1968
14 Ağustos 2008, 11:22
o zaman vatana millete hayırlı olsun........:pr:

TuğrulÖzbek
14 Ağustos 2008, 12:33
01-01-2009 tarihine ertelendiği söyleniyordu
bildiğim kadarı ile şu an alım-satım işleri noter kanalı ile yapılıyor

BRUCE
14 Ağustos 2008, 13:01
Bencede ertelendi bu iş....

faruk59
14 Ağustos 2008, 13:36
ben daha dün noterden yaptım satışını

digi_boy26
14 Ağustos 2008, 22:15
chozen, eski gazete mi buldun evde :mrgreen: 1 sene ertelendi alt yapı hazır olmadıgı için. :)

super
14 Ağustos 2008, 22:24
1 Ekim 2009 A Ertelendi ...............

CİHAN
14 Ağustos 2008, 22:29
ertelendimi _?
ertelenmedimi_?

VaScO1925
14 Ağustos 2008, 22:32
E R T E L E N D I

serefv
19 Ekim 2008, 09:54
1 ocak 2009 diye duymuştum ama emin deilim

kartalizma07
19 Ekim 2008, 13:57
bencede daha olmadı herhalde. bende temmuzu bekledim ama noterde yaptırdım devir işlemini.

Kumsal41
19 Ekim 2008, 17:32
peki masraflar ne kadar tutuyo toplam olarak

tripanazomigambiyetsiz
31 Ekim 2008, 01:08
peki masraflar ne kadar tutuyo toplam olarak

Model ve motor hacmine göre değişiyo 07hondacbf150cc için bakmıştım yaklaşık 180ytl idi

iptaluyelik01
31 Ekim 2008, 01:33
180 + Çorba (cigara,çorba parası muhabbetlerine girilmez umarım)

RoLa
31 Ekim 2008, 01:47
mod arkadaşlardan ricam bu konu sabitlensin

araç alım-satım yapacak kişiler topiği aradıkları zaman zorlanmasınlar

vatana millete hayırlı olsun soygunculara bozgun olsun :P

fullthrottle
31 Ekim 2008, 02:20
chozen, eski gazete mi buldun evde :mrgreen: 1 sene ertelendi alt yapı hazır olmadıgı için. :)

alt yapi? onun altinda kesin daha baska seyler vardir eminim, yoksa bunun icin ne gibi bi alt yapi gerekcek noter zaten satisi yaptiktan sonra evraklari postayla trafik tescile gonderiyor, hazir bu dertten kurtuluncakti ama 1 sene daha nanay..