PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kanuni Racer Alsam mı? Almasam mı?

Sayfa : [1] 2

C@LiMeRO
12 Ağustos 2008, 17:36
Selam arkadaşlar; ben yaklaşık üç senedir scooter motosiklet kullanıyorum. Racer tarzı motorlara ağzı açık bakıyor olmamla beraber hep acaba bir karış boyumla bunu kullanabilir miyim diye de düşünmüyor değilim.
155 boyunda bir bayan olarak Kanuni'nin racer modelini kullanabilir miyim? Tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum.
Alsam mı almasammı diye düşünmekten kafayı yemek üzereyim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
By C@LiMeRO

n!yaz!
12 Ağustos 2008, 17:37
kesinlikle alma

kötübi motor sen daha tatlı bişiler bak honda cbr 125 :cat:

C@LiMeRO
12 Ağustos 2008, 17:42
Hiç hondanın sayfasına girip de bakmadım nedense. Trafikte görmüştüm kanuni raceri biraz da minyon gibi geldi diğerlerine göre..Aşık mı oldum ne bu motora ama tabi kullananlar daha iyi bilir:salut:

2Day2Die
12 Ağustos 2008, 17:46
Ben yolda kanuni racersleri gördüğümde midem kalkıyor ciddi anlamda bana göre tam bir felaket ötesi kötü bir görüntüsü var bu arada o motosiklet boyuna göre uygun olabilir ama şöyle 70 i geç birde ozaman düşün azer bülbül gibi üzerinde titretiyor adamı allah düşmanıma öyle adi bir motosiklet vermesin.

CERRAHI
12 Ağustos 2008, 17:47
Aman uzak dur kesinlikle.........

C@LiMeRO
12 Ağustos 2008, 17:50
aslında boyuma ve bütçeme uygun gibi gelmişti bana. Bir scooter kullanıcısı olarak en fazla scooter kadar titretir diye düşünüyorum? Daha mı fena:pale:

boyraz
12 Ağustos 2008, 17:54
Honda CBR 125 senin için biçilmiş kaftan. Hiç Kanuni ile maceraya girme. Honda'yı al mis gibi kullan.

2Day2Die
12 Ağustos 2008, 17:57
Ben honda kullanıcısıyım fakat ybr de zamanında kullanmıştım bayan olsam hakimiyeti kolay olan ybr 125 i çekinmeden alırdım bütün isteklerini karşılar seni yolda bırakmaz hakimiyeti hondaya göre daha kolay daha hafif ve dayanlıklı. ama illa kanuni racer diyorsan ki racer motorlarla saygısızlık oluyor o motora racer demeleri şimdiden allah sabır versin diyorum.

cakalaz
12 Ağustos 2008, 17:58
Arkadaşım Sitemize Hoşgeldin :) Kanuni bildiğimiz üzere Çin katkılıdır :P
Bazı arkadaşların da dediği gibi kalıbı büyük bir motor.. Alıp her hafta bir sorunu ile uğrasamazsın kız basına ..
Sen 1.55 cm boyundayım diyorsun ; Sana Honda cbr 125 R kullanmanı tavsiye ederim..3000YTL ye temiz bir 2. eL CBR Alabilirsin :) Motosiklet Modelleri baslığında CBR 125 Topikini incelersen ne kadar cok kullanıcısı olduğunu göreceksin :) Tam bir bayan motoru :rendeer: Al honda yı sorunsuzca gez tüm dünyayı :cat:

Bu da senin için resmi :)
http://img529.imageshack.us/img529/7863/cbr125nbig03kv0.jpg (http://imageshack.us)
http://img529.imageshack.us/img529/7863/cbr125nbig03kv0.cf37ccb895.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=529&i=cbr125nbig03kv0.jpg)

crownhead
12 Ağustos 2008, 18:03
evet honda cbr125 al daha iyi kanuni alma sakın feciiii... servisin önünde yatarsın gecelersin hem terbiyen bozulur boşver...:pr:

muratcan7
12 Ağustos 2008, 18:08
Bilen arkadaşların varsa onlarla motorları görmeye gitmeni öneririm. Resimlerde bir yere kadar :cat: . Üzerine bin seni etkilerse alırsın. . CBR 125 güzeldir

crownhead
12 Ağustos 2008, 18:25
ama ama amaaa haksızlık buuuuu...

C@LiMeRO
12 Ağustos 2008, 18:40
ya bi Allah'ın kulu da al demedi iyi mi : ) Kanunin sayfasındaki forunda çok memnun olduklarını söylediler. Yolda da bi kanuni racer kullanıcısıyla konuştum hatta yüzsüzlük edip motoruna bindim. Tereddütler içindeyim..

Bindim derken: ) üstüne oturmama müsade etti sadece he he

muzaffer1968
12 Ağustos 2008, 18:46
bu kadar insan bir şeyler diyorsa bence kulak ver :pr:

C@LiMeRO
12 Ağustos 2008, 18:49
Şimdilik al diyenlerle alma diyenleri tartıyorum, kanuni kullananlar memnun olduklarını söylüyorlar. Alma diyenlerin arasında kanuni motor sahibi var mıydı?:bounce:

sanzalise
12 Ağustos 2008, 18:49
İki Kelime İle Vibrasyon Makinası Made in China - P.R.C

sahtekisi
12 Ağustos 2008, 18:53
gönlünde o varsa al tabi istedigin motora binip kendini iyi hissedemeyeceksen binmiş olmak için cbr alma. kanuni iyidir diyemem ama yedek parca ve servis olarak sanırım hondadan daha ucuza getirebilirsin. sen begeniyorsan gerisi teferruat...

KaRTaLLI
12 Ağustos 2008, 19:11
honda hayat onda hondadan şaşma derim :)

RmzN
12 Ağustos 2008, 19:25
En güzeL motor Altındaki motordur... Bi yerden başLamak Lazım... Ben de çin malIyLa başlayanLardanım .. bütçem buna yettii. (SKY-JET - Çakma CBR :) ) bunu alıncaya kadar cbr al dediler... ama ben bunu 1.000 e falan adım... CBR 25 : 3.000 :) yani.. demesi koLay da.. içinde buLunduğun durum önemLi... Para sorun diiLse kaLİteyi... Sorunsa eğer, gücünün yettiğini aLacaksın :cat:

cakalaz
12 Ağustos 2008, 19:26
ya bi Allah'ın kulu da al demedi iyi mi : ) Kanunin sayfasındaki forunda çok memnun olduklarını söylediler. Yolda da bi kanuni racer kullanıcısıyla konuştum hatta yüzsüzlük edip motoruna bindim. Tereddütler içindeyim..

Bindim derken: ) üstüne oturmama müsade etti sadece he he

Şimdilik al diyenlerle alma diyenleri tartıyorum, kanuni kullananlar memnun olduklarını söylüyorlar. Alma diyenlerin arasında kanuni motor sahibi var mıydı?:bounce:

Sayın bayan arkadaşımız :pr: Kanuni Sitesinde Tabi ki Kötü msj yazmazlar.. O sitede msj ları özel insanlar atıyor.. Hepsi o motordan kullanıyor mu sanıyorsun ; Ayrıca kötü yorum yapanı yayınlamazLar sitede :wiinkk:

Burada Türkiye nin en büyük Motosiklet Sitesindesin.. Burada Cok bilgili abilerimiz ablalarımız kardeşlerimiz yorum yapıyor ki bunlar arasında Yılların tecrübesi olanlar da var.. Ve kesinLikle Onlara kulak vermeni şiddetle tavsiye ediyorum :bounce:
Seni hiç tanımasak da Sonradan Pişman olmanı hiç ama hiç istemeyiz :) :rendeer:

Khutuck
12 Ağustos 2008, 22:34
Kanuni Racer'ları ayran yapmak için kullanıyorlarmış diye duydum geçen gün :P Diyenlerin yalancısıyım :mrgreen: Böbrek taşı düşürmeye de bire birmiş :P

Şaka bir yana sana tavsiyem kesinlikle bir CBR125 alman. Zaten ufak bir alet, çok rahat edersin. Kanuni'nin özellikle Racer modeli çok problemli bir araç, eğer motordan anlamıyorsan bulaşma derim. Motordan anlayanlar bir şekilde kullanıyorlar, aralarında çok memnun olanlar da var; ama malın kalitesi belli, kesinlikle Honda'yla bir değil.

CERRAHI
12 Ağustos 2008, 23:14
ilk defa sana katılıyorum :)

Khutuck
12 Ağustos 2008, 23:17
ilk defa sana katılıyorum :)

Cümlemize hayırlı olsun :rendeer:

KUVVETMİRA
12 Ağustos 2008, 23:34
_____alma_____

E.Gülbeyaz
12 Ağustos 2008, 23:38
yerine Honda Cbr 125r ı öneririm hem büyüyünce abisi 600RR oluyo :mrgreen:

tt Adnan
13 Ağustos 2008, 01:43
Ben Racer 200 kullanıyorum. Memnunum. Evet, aynen öyle. Başka marka kullananlara da saygım var. Güle güle kullansınlar. Kazasız belasız. Parayı bulursam RR ile büyütcem inşallah. :P
Burada yazılanlar pek hoş olmamakla beraber bilmeden yazılan sözlerdir. Okumakta güzel oluyor. Çünkü bilinçli yazmak için uzun süre kullanmış olmak lazım Racer 200. Racer 200 kullanıcı olmayan nasıl bukadar bu motor hakkında yorum yapıyor ilginç doğrusu. Neryse , söze gelelim. Herkesin zevkine göre.
Parası olan , hesabına ve kesesine göre hareket eder. Parça ve servis de unutulmamalı. Selamlar.

CERRAHI
13 Ağustos 2008, 01:55
Ben 1,5 yıl kadar kullandım ve 35.000 km yol yaptım sanırım bu urun icin yeterince bilgi sahibi olmaya yeter adnancıgım :wiinkk:
Bu sure içerisinde 2 motor degisti.
Her cumartesi serviste vida sıktırıyordum ve arızalanan parcaları degistirip alıyordum. bazıları garantiyede girmiyordu.
Sen beni kadıkoy bay moto ya sor anlatsınlar :)
Ustası ile en yakın akrabamdan daha yakın olduk :cherry:

esp
13 Ağustos 2008, 02:18
Benım de enıştem Istanbul sanayı mahallesındkı kanunı servısının sahıbı ve asla ızın vermıyo o motoru almama yanı zaten bende o yüzden cbr peşınden koşuyorum :) Benım tecrubem yok ama enıştem öle dıo :P

C@LiMeRO
13 Ağustos 2008, 11:29
Tekrar slmlr; Honda CBR 125 için konuştum İstanbul Yolu'ndaki bayii ile; Bakalım denkleştirebilirsem sizin tavsiyelerinize kulak asıcam. Hafta sonu bakmaya gidicem kısmet olursa. İnşallah hayırlısıysa olur. Bakalım son durumu yazarım size hafta sonunu atlattıktan sonra.. :salut: Ama ben eski motorumu çok özliycemm.. Beni bi kere bile yarı yolda bırakmadı. 125 cc'lik motoruyla Çin malı da olmasına rağmen 300 km'lik gıkını çıkartmadı

Gonzales34
13 Ağustos 2008, 12:11
Tekrar slmlr; Honda CBR 125 için konuştum İstanbul Yolu'ndaki bayii ile; Bakalım denkleştirebilirsem sizin tavsiyelerinize kulak asıcam. Hafta sonu bakmaya gidicem kısmet olursa. İnşallah hayırlısıysa olur. Bakalım son durumu yazarım size hafta sonunu atlattıktan sonra.. :salut: Ama ben eski motorumu çok özliycemm.. Beni bi kere bile yarı yolda bırakmadı. 125 cc'lik motoruyla Çin malı da olmasına rağmen 300 km'lik gıkını çıkartmadı

alma diyenlerin acaba kaçı kullanmıştır o motoru.

kanuni racer'ın artı ve eksileri var

uzun süredir ciddi anlamada bu motoru araştırıyorum. özellikle uzun süredir kullananlardan deneyimlerini tecrübelerini paylaşmasını istiyorum.

şu anda racer 200 modeli yok mağazlarda zaten. 200 ün bilinen titreşim, yağ yakma vs.. gibi sorunları giderilmiş hali olan 200 S satılıyor. Geçtiğimiz hafta sonu bir arkadaşın racer 200 ünü kullandım, dün de işten çıkınca bir mağazaya giderek test sürüşü için 200 S 'i kullandım. Her ikisini de kullanmış olunca insan gerçektende aradaki farkı hissediyor.

Bir diğer konu ise yedek parça teknik servis vs..Yedek parçası çok ucuz.Her yerde servis ağı var.

cbr alırsan 2. el bir motor alacaksın, racer alırsan 0 motor.

şuan kullandığın motorun da çin malı olduğunu söylemişsin ve hiç sorun çıkarmamış. racer ı kötüleyenlerin en büyük kozu racer çin malıdır demeleri. Çin mallarının hepsi aynı olmaz aynı japon malları gibi. Hiç sorun çıkartmadan giden çin malı motorlar biliyorum. Ama 1000 km de 6 sefer servise giden honda da.

Honda nın kalitesi tartışılmaz bir geçek olarak ortada.
Kanuni racer ise cbr a göre çok daha hoş bir görüntüye sahip (göreceli).

cbr bisiklet gibi :) Profesyonel olarak yarış bisikleti kullanıcısı olarak bisikletimden tek farkının motorla gidiyor olması olan bir alet bana zevk vermez açıkçası.

uff amma çok şey yazmışım :) neyse sonuçta karar senin yazdıklarım sadece benim şahsi görüşlerim kimse küsmesin :)

CBF150
13 Ağustos 2008, 12:25
vitesli motosiklet kullanmayı biliyormusunuz:silent:

tt Adnan
13 Ağustos 2008, 12:34
Ben 1,5 yıl kadar kullandım ve 35.000 km yol yaptım sanırım bu urun icin yeterince bilgi sahibi olmaya yeter adnancıgım :wiinkk:
Bu sure içerisinde 2 motor degisti.
Her cumartesi serviste vida sıktırıyordum ve arızalanan parcaları degistirip alıyordum. bazıları garantiyede girmiyordu.
Sen beni kadıkoy bay moto ya sor anlatsınlar :)
Ustası ile en yakın akrabamdan daha yakın olduk :cherry:

sana geçmiş olsun arkadaş. epeyce zor geçmiş dönemin. şansın pek yağver gitmemiş veya hor kullanımdan olabilir. Kusura bakma. Alfalt makinesi Racer200 tabiki. Her hafta civata sıkmak???? Benim Racer farklı o zaman. Benim öyle bir derdim yok. Allaha şükür. Gökçeadaya çatır çatır gittim geldim. Honda CBF 250 kullanlan arkadaşlar ile. Gazladık döndük. Ben şanslıyım demekki. :P

Şunu bilinki: Honda da bir çok parçasını Çin' de imal ettiriyor artık. Çünkü işçilik ucuz malum. Çinliler Honda parçasıda yapıyorlar yani. Haydi bakalım :cat:. Orayada el atmışlar demeyin şimdi. Kesinlikle evet dostlarım. Olsun, no problem.

Benım de enıştem Istanbul sanayı mahallesındkı kanunı servısının sahıbı ve asla ızın vermıyo o motoru almama yanı zaten bende o yüzden cbr peşınden koşuyorum :) Benım tecrubem yok ama enıştem öle dıo :P

Çok ilginç bir durum. :silent::silent::silent::silent:

Kusura bakmayın. Anlam veremedim.

comet-666
13 Ağustos 2008, 12:55
hiç estetik değil 2008 modelden çok 1980 modeli andırıyor.

titancı32
13 Ağustos 2008, 13:48
arkadaşım kesinlikle alma derim onu alasıya kadar git cg 125 al bin bence yada cbr 125 yani sen hondadan şaşma derim

kıllıtarkan
13 Ağustos 2008, 13:55
alma .

mustaa
13 Ağustos 2008, 14:09
Size sorun çıkarmayacak bi motosiklet lazım, benim tercihimde Honda CBR125R den yana olacak.

mtk
13 Ağustos 2008, 14:11
herkes çeşitli yorumlar yapmış.. ben de yapayım:
ben de bir kanuni kullanıcıyım; 125cc krosum var.. hafta 1 gün (pazar günü) dağlara çıkıp haftanının (neredeyse) 6 günü sanayide geçiriyorum..
gevşeyen vidalardan; motordaki sorunlardan artık bulantı geldi.. bozulan parçaların garantiden değişmemesini saymıyorum; çünkü zaten parça bulamıyorum :( servis ve parça sorunu devam eden bir firma kuralkan..
bunu karalamak için söylemiyorum şahsi fikrim..
hele bir de müşteriyi karalamak üzerine kurulmuş; satış sonrası müşteri müdürlüğü varki akıllara zarar.. inanmayanlar için şikayetvar.com dan kanuninin amblemine tıklamalarını talep edeceğim..

hani derler ya şimdi aklım olsa diye; şimdiki aklım olsa bir japon alırdım :pr:

not: racerin s şekli de önceki şeklide hiç hoş durmuyor bence..

Bin9yüz85
13 Ağustos 2008, 14:13
Ankarada Metin Ustaya soracak olursan YBR 125 :cherry:

Bana soracak olursan CBF 150 - CBR 125 - YBR 125 bunlardan birisi :cherry:

Toplantılara gelirsen daha iyi tavsiyelerle karşılaşacağına eminim :rendeer:

zafer80
13 Ağustos 2008, 14:47
bencede racer 200 den kesinlikle uzak durmalısın ortalama iki yıl kullandım
bi süre sonra vidaları gevşer
vibrasyon sorunu var
uzun yola çıktığında rüzardan savrulur
arka fren tam bir fiyasko
yağ yakmaya başlar
arka amortisör patlatır
egsozları patlar vs.vs ...
zincir plastiği kısa sürede aşınıp ses çıkarır
bunlara rağmen tek iyi yönü son derece dengeli bi motosiklet yerden 1,2 metre havalandığında panik yapmazsan tekrar iki teker üzerine doğru orantıda düşüp hiç bişey olmamış gibi yoluna devam edebilirsin:)
tabi 200s modeli hakkında bi fikrim yok ama sadece bi s takısının bütün bu kötü taraflarını tamamiyle bertaraf ettiği konusunda hala şüphelerim var...

cbr 125 üzerinde yoğunlaş hiç olmadı bi honda today al uzun vadede daha avantajlıdır..

C@LiMeRO
13 Ağustos 2008, 15:53
: ) arkadaşlar ya naptığımı ben de bilmiyorum ama artık rapsodi bir honda cbr 125 sahibiyim:) Ruhsat işlemleri bitince plakamı yazarım.. Trafikte gülmeyin sakın!!

mustaa
13 Ağustos 2008, 15:58
güzel tercih, hayırlı olsun, kazasız günler dilerim..

Gonzales34
13 Ağustos 2008, 16:03
hayırlı olsun kazasız belasız kullanman dileğiyle...

huceyn
13 Ağustos 2008, 16:11
: ) arkadaşlar ya naptığımı ben de bilmiyorum ama artık rapsodi bir honda cbr 125 sahibiyim:) Ruhsat işlemleri bitince plakamı yazarım.. Trafikte gülmeyin sakın!!

rapsodi ne ya:silent:

Gonzales34
13 Ağustos 2008, 16:19

rapsodi mavisi :P

byn_manyax
13 Ağustos 2008, 16:20
Onu bunu bosver suzukı 600 f alll superrrr bı alet eeger tutkunda coksaaa... super olur parası 13,500 cıvarı fln ama almaya deger bı makıne.. Kanunı yıde bırakbızım patronumuz aldı ama adam tovbe etttı ve 1 ay ıcınde hemen sattı suzukı 600f aldı .. bakmaya almaya deger..:)

Gonzales34
13 Ağustos 2008, 16:35
Onu bunu bosver suzukı 600 f alll superrrr bı alet eeger tutkunda coksaaa... super olur parası 13,500 cıvarı fln ama almaya deger bı makıne.. Kanunı yıde bırakbızım patronumuz aldı ama adam tovbe etttı ve 1 ay ıcınde hemen sattı suzukı 600f aldı .. bakmaya almaya deger..:)

tabi zaten 600f ile racer aynı kategoride, fiyatları da hemen hemen aynı :)
biri 3,500 diğer 13,500 nedir ki canım :) hele ki ilk mesajda bütçesini belirtmiş olan biri için 10,000 ytl gib bir fark hiç de önemli değil :P

fazla mı sert oldu ne sanki cvp ? :cherry:

bende sana ozaman ducati 1098 öneriyorum mademki para önemli değil :D

C@LiMeRO
13 Ağustos 2008, 16:35
rapsodi ne ya:silent:[/QUOTE]

heyecandan yanlış yazmışım şu iki renkli gibi olan var ya yazılı repsoli mi ne yazıyo onu demek istemiştim..:pale:

Gonzales34
13 Ağustos 2008, 16:53

heyecandan yanlış yazmışım şu iki renkli gibi olan var ya yazılı repsoli mi ne yazıyo onu demek istemiştim..:pale:[/QUOTE]

"REPSOL" olmasın sakın o :wiinkk:

C@LiMeRO
13 Ağustos 2008, 16:57
: )) okkk cahiliz işte üstatlar

Khutuck
13 Ağustos 2008, 17:15

Honda olmasın o sakın :P