Orijinalini görmek için tıklayınız : ybr elektrik problemi.
digi_boy26
11 Ağustos 2008, 23:29
arkadaşlar yıbır'ıma sis farı taktım fakat sis farlarını yaktıktan bi süre sonra korna çalmıyor ve gösterge ışıklarım da sönükleşiyor. bugün sırf bu durum için 40liraya TET marka jelli tip akü aldım ama sonuç değişmedi. siz ne düşünüyosunuz? ilk başlarda çalıyor ama 10km filan gittikten sonra çalışmıyor. korna düğmesi sağlam. sisler kapalıyken çalıyor sisleri yakınca kesiyor.
bilgi: kornanın (-) şasesi kendi orjinali.
sis farlarınınkileri de koruma demirinden aldım...
sis farları 12v 55w'lik bir çift.
ana far ampülü H4
akü jelini doldurduktan sonra montajını bağlantısını yapıp denemek için yola çıktım.
xterkan
12 Ağustos 2008, 11:58
selam kardes buyuk ıhtımalle şase yapıyordur sıs farını kım taktıysa ona sor nereye baglandı bırde elektrık yetmıyor olabılır aku ıle alakası yoktur bence mıllet o bıcım muzık sıstemı taktırıyor aku kaldırıyor bence yanlıs baglantıdandır yada sıs farına aldıgınız guc yerı yetersızdır kolay gelsın
digi_boy26
12 Ağustos 2008, 23:58
bugün bi tane röle alıp kendim lokmanhekim isimli arkadaşımızın yardımıyla bağladım ama sonuç değişmedi. :) bi süre kapalıyken biriktiriyor açtıktan sonra da birikeni kullanıp voltaj azalınca korna çalmaz oluyor. acaba böylemi yoksa kornanın da tesisatını değiştireyimmi?
röleye bağladığım tesisatın şeması şöyle.:
http://img155.imageshack.us/img155/5396/kopyassisbalantlarmh3.jpg
tbk_1980
13 Ağustos 2008, 00:05
Sinanım ben sana 35W sis farı tavsiye ederim ve ısrar ederim hem farlar H4 hem sisler 55W, araba altarnatörü bağla yada...
:):):)
digi_boy26
13 Ağustos 2008, 00:08
Sinanım ben sana 35W sis farı tavsiye ederim ve ısrar ederim hem farlar H4 hem sisler 55W, araba altarnatörü bağla yada...
:):):)
özgür abi, ilk senin CiGa'daki sisleri gördüm nolduysa ondan sonra oldu işte :mrgreen: bunları da netten 12liraya almıştım. artık toros'a takcaz bunları :) senin kullandıklarında varmı abi bildiğin sitede? gösterirmisin ? teşekürler abi :rendeer:
patron_58
13 Ağustos 2008, 00:10
abi motorun beyninden herbir yöne belli woltajda güç gider sen bunu ikiye bölersen yetersiz olacagından sonuç öyle olur
tbk_1980
13 Ağustos 2008, 00:10
Girdim oto aksesuarcısına aldım:P:P:P
Çifti 20 liraydı...
Ben söktüm sisleri babamın arabaya taktım daha asortik bişiler bakıcam, mercek gözlü zenon gibi...
35W ı da küçümseme bak örn.:
http://img170.imageshack.us/img170/5747/enduropp8.jpg
digi_boy26
13 Ağustos 2008, 00:22
abi motorun beyninden herbir yöne belli woltajda güç gider sen bunu ikiye bölersen yetersiz olacagından sonuç öyle olur
röle kullandık patron'um ? :pale:
kornanın önüne de röle taktım ama yine olmadı. bugün sislerin kontak kapalıyken bile açık oldugunu tespit ettim. lokman abi yardımcı oldu baya sağolsun. başka fikri olan varmı? son kez de 55'likleri deniyim olmazsa sökcem valla :) şema verebilecek çizebilecek varmı?
1 tane on-off nahtar
1 tane korna
2 tane sis farı
2 tane de üzerinde 85-86-87-30 rakamları olan 12v'lık röle. şema bekliyorum mümkünse. :)
23bmw22
15 Ocak 2012, 00:47
benimde var bi sorun ama arkadaşlar sigorta yanmıştır diyo
inglor
15 Ocak 2012, 01:02
ybr ni orjinal alternatörü ile o sislere elektirik yetmez hocam.55w çok fazla..hatta ikitane 35 bile fazla gelecektir.ya sisleri açında herşeyi kapatacan yada sisleri kullanmıycan.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO