Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor gerçekten çalışmıyor ustalar bi el atın
mstf_gnc
04 Ağustos 2008, 21:58
1-2 haftadır motorum durduk yere stop ediyo bazen gazı bırakınca gitmeye çalışyıo rölanti ayarı falan hepsini yaptım fakat nafile.
gittim hava filtresi aldım,buji değiştim, benzin filtresi aldım,deponun altında bulunan benzin filtresindende aldım olmuyo en son çare karburötörü değiştirdim biraz çalışıyo sonra yine aynı stop ediyo sonra dahada çalışmıyo sadece marş sesi geliyo okadar en sonunda aküde bitti
işte sorunum, servise kesinlikle gitmek istemiyorum kendim yapacağım kararlıyım
başka neden kaynaklanabilir aslında bi sebep daha var kendim kararlaştırdım bujiye giden bi kablo var buji kapağı galiba kabloya bağlı bide kutu gibi bişi var onda sorun olabilirmi en son çare bu kaldı
buji kablosunu ve bobini değiştirdim , CDI yı da değiştirdim sorun devam ediyo
mondial 150re 7000 kmde yağ,buji,karburütör,havafiltresi,benzin filtresi 2tane işte bunkların hepsi yeni
ustalar üstatlar bi yardım edin şurada 20 gün daha buradayım askere gideceğim,:salut: gezmek istiyorum biraz gözüm arkada kalmasın:cat:
Karburatör
http://img258.imageshack.us/img258/2072/carb150ccruntg386222tx1.jpg
CDI
http://img517.imageshack.us/img517/3186/img0107800x600uy5.jpg
Üstten görünüş manifold karbürütör buji vs vs
http://img107.imageshack.us/img107/5610/img0108800x600tv7.jpg
http://img108.imageshack.us/img108/5220/motorspto5.jpg
HeadbaNgeR
04 Ağustos 2008, 22:04
kablolara göz at.. temazsızlık fln wardır belki..
cakalaz
04 Ağustos 2008, 22:12
Sanki hava ayarı arızası varmış gibi geldi.. iyi bir ustaya götersene.. Buji dediğin siyah bir kutu war orda Atesleme bobini war içinde :) Ondan olabilir mi bilmem walla..
mstf_gnc
04 Ağustos 2008, 22:23
hava ayarı vidasını bi türlü bulamadım belki ondanda olabilir
buji kablosuna bağlı bobin şeklinde bi kutu var o bozuk olursa çalışmaz dimi motor
cakalaz
04 Ağustos 2008, 22:47
Çalısır ama sürekli stop eder ısınınca ... Düzensiz çalısır yani :)
Kaiser
04 Ağustos 2008, 22:52
Bujiyi çıkartıp ateşleme yapıp yapmadığını kontrol edebilirsin. Marş basıyor ama kablo sorunundan dolayı buji ateşlemiyor olabilir.
motosiklet demek özgürlük
04 Ağustos 2008, 22:59
Arkadaşım Yardımcı Olabilirim Istersen Motosiklet Servisiyim Konuya Yeniden Başlayalım Bir Açıklama Daha Yazarmısın
mustafa__ozgecen@hotmail.com elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım arkadaşım
no_name
04 Ağustos 2008, 23:07
usta olaya el atmıs bize laf düşmez
patron_58
04 Ağustos 2008, 23:38
meksefeyi degiştir
digi_boy26
04 Ağustos 2008, 23:42
cdi de arızalı olabilir bi tek o kaldı :)
ExTReMa
05 Ağustos 2008, 00:02
meksefeyi degiştir
Boş bir yorum daha...
Platinli motosiklet mi kaldı artık arkadaşım meksefe olsun......
mein_führer
05 Ağustos 2008, 00:07
meksefeyi degiştir
aaaaaa öle olurmu yaw avas kelebeğindendir canım sen yanlış biliyorsun :queen:
offffff allahım offffff :pale:
huceyn
05 Ağustos 2008, 00:08
Boş bir yorum daha...
:queen::queen::queen::queen::queen:kızdırmayın abimi:)
banarlı
05 Ağustos 2008, 00:58
arkadaşım hava filtresi hortumu deliktir ona dikkatli bak hava alıyora istop eder ve dengesiz çalışır bunlarla alakalı bişi büyük bir ihtimal
mstf_gnc
05 Ağustos 2008, 02:28
evet oradanda olabilir aslındaama nasıl delinirki o :( bi bakmam lazım
nirengi74
05 Ağustos 2008, 02:47
dostum
1:eline bir kontrol kaemi al buji kablosunu sök kontol kaleminin ucunu buji kablosunun içine sok ama kontrol kaleminin arkasına sakın dokun ma ateşleme düzenli gelio mu kotrol et
2: benzin otomatiğinde iki hortum çıkar biri emiş valfi açaçr diğerindende benzin karbüratöre gider bunlar ters bağlı olduğunda motor çalışmaz bunlarıda kontrolet
gezgin290
05 Ağustos 2008, 09:32
abi sen karbiratörü değiştirmişsin sfırımı taktın karbiratörü eğer sıfır taktıysan ona hava ayarı çekmen lazım...karbiratörün sol altında olması lazım....hava ayarı yoksa belki ondanda yapabilir....
blackhawk
05 Ağustos 2008, 09:59
arkadaşım karbüratöre giren hava hortumlarını iyi kontrol et anlattıklarına bakılırsa motor hava alıyor,aynı sorun bendede vardı 1 haftada zor bulduk sorunu meğerse monifolt lastiğinden hava alıyormuş..
eğer hava ayarını biliyor isen hava ayarını tam sık sonra motorun eğer yeni ise tam 4 tur aç eğer motorun km si eski ise 1,5 turdan başlar hava ayarın bilgin olsun..
okayyorukcuoglu
05 Ağustos 2008, 10:28
arkadaşım karbüratöre giren hava hortumlarını iyi kontrol et anlattıklarına bakılırsa motor hava alıyor,aynı sorun bendede vardı 1 haftada zor bulduk sorunu meğerse monifolt lastiğinden hava alıyormuş..
eğer hava ayarını biliyor isen hava ayarını tam sık sonra motorun eğer yeni ise tam 4 tur aç eğer motorun km si eski ise 1,5 turdan başlar hava ayarın bilgin olsun..
::plus1::
hava ayarını kontrol ettir bana hava ayarından geldi ateşleme yapar ancak gerekenden fazla veya eksik hava geleceğinden yine çalışmaz motorun zamansız ateşleme yapıyor olabilir marş basar ancak motor çalışmaz çalışsada ölü gibi çalışır ve stop eder motora benzin gittiğinden eminmisin benzin otomatiği çalışıyormu karbüratöre giren benzin hortumunu çıkar marşabas benzin geldiğinden emin ol o siyah kutu dediğin bobindir o bobin yansa buji hiç çakmaz çaksa bile gereken elektiri vermeyeceğinden çalışmaz
shadow slx
05 Ağustos 2008, 10:55
1-2 haftadır motorum durduk yere stop ediyo bazen gazı bırakınca gitmeye çalışyıo rölanti ayarı falan hepsini yaptım fakat nafile.
gittim hava filtresi aldım,buji değiştim, benzin filtresi aldım,deponun altında bulunan benzin filtresindende aldım olmuyo en son çare karburötörü değiştirdim biraz çalışıyo sonra yine aynı stop ediyo sonra dahada çalışmıyo sadece marş sesi geliyo okadar en sonunda aküde bitti
işte sorunum, servise kesinlikle gitmek istemiyorum kendim yapacağım kararlıyım
başka neden kaynaklanabilir aslında bi sebep daha var kendim kararlaştırdım bujiye giden bi kablo var buji kapağı galiba kabloya bağlı bide kutu gibi bişi var onda sorun olabilirmi en son çare bu kaldı
mondial 150re 7000 kmde yağ,buji,karburütör,havafiltresi,benzin filtresi 2tane işte bunkların hepsi yeni
ustalar üstatlar bi yardım edin şurada 20 gün daha buradayım askere gideceğim,:salut: gezmek istiyorum biraz gözüm arkada kalmasın:cat:
senin motorun problemi ateşleme sisteminde bence muhtemelen de beyin arızası çünkü aynı problemi bende yaşadım bujileri marş yaparken kontrol et ateşleme yapmıyosa büyük ihtimalle beyin arızalıdır...
patron_58
05 Ağustos 2008, 12:35
herkes ne oldugunu bilmeden atıyor ben de çakacak varmı die baktım extrema çaktın
mstf_gnc
05 Ağustos 2008, 16:51
öncelikle yazıma cevap veren herkese teşekkürler..
CDi denen kutuyu değiştirdim ve bobin buji kablosunu değiştirdim denedim ateşleme var benzin filtrelerini değiştirdim, hava filtresini değiştirdim, karbürütör yeni 1,5 tur ayarını yaptım, manifold kaucugundan olaqcağını sanmıyorum çünkü delik yada açıklık bulamadım. motor arada bir çalışır gibi oluyo ama çalışmıyo har har har ediyo tık yok dumanda çıkmıyo hiç bişi yok ayak marşından denedim yine olmadı başka ne kaldı bu motoru çalıştırmak için ?
armaganaltinoz
05 Ağustos 2008, 17:06
sübap ayarı bozulmuş olabilirmi??
zeda3000
05 Ağustos 2008, 17:52
Bu kadar seyi degistirdin de hic benzini degistirmeyi denedinmi peki? Ya aldigin benzin bozuk ise.
mstf_gnc
05 Ağustos 2008, 18:08
Benzin mi ?? arabayada aynı yerden alıyorum benzinden olabilirmi gerçekten!! ama benzinden olsa diğer zamanlarda çalışmazdı aynı benzin hala var fullemiştim onla baya bi gittim saten benzin pis olsa karburütörü filtreleride değiştirdim bence benzin olamaz ..
no_name
05 Ağustos 2008, 18:49
bence sen ustaya götür sana pahalıya patlaycak bu
OGLUMVE BEN
05 Ağustos 2008, 18:51
hava ayarı vidasını bi türlü bulamadım belki ondanda olabilir
buji kablosuna bağlı bobin şeklinde bi kutu var o bozuk olursa çalışmaz dimi motor
bence sen en yakın bir motorcuya git halletsinler yapıyım derken daha kötü yapıcan gibime geliyor :rendeer::rendeer::rendeer::bounce:
mstf_gnc
05 Ağustos 2008, 18:54
walal bugün az kalsın motor üsr kapağı açıyordum anlamıyorum ama belki pistonlar yanmış olabilir die
okayyorukcuoglu
05 Ağustos 2008, 20:15
:mrgreen::mrgreen: yav usta inat etmede götür şu motorunu eminimki küçücük bir sorundan çalışmıyordur motora benzin gittiğinden eminmisin? motoru çalıştırabilene ne vericeksin yarışma programlarına döndü yahu motoru çalıştırana bir küçük altın hediye falan :P motorun ateşlemeyi yapıyorda zamanında ateşleme yapıyormu bunları nasıl bileceksin avans ayarı bozulmuştur duman çıkmıyor diyorsun abi yakıt yansa zaten duman çıkar yakamıyorki ne çıksın benzinini değiştir birdaha dene
mstf_gnc
05 Ağustos 2008, 20:32
:mrgreen::mrgreen: yav usta inat etmede götür şu motorunu eminimki küçücük bir sorundan çalışmıyordur motora benzin gittiğinden eminmisin? motoru çalıştırabilene ne vericeksin yarışma programlarına döndü yahu motoru çalıştırana bir küçük altın hediye falan :P motorun ateşlemeyi yapıyorda zamanında ateşleme yapıyormu bunları nasıl bileceksin avans ayarı bozulmuştur duman çıkmıyor diyorsun abi yakıt yansa zaten duman çıkar yakamıyorki ne çıksın benzinini değiştir birdaha dene
evet aslında haklısın belki ufacık bi sorun yüzünden oluyodur ama bruada servis çok uzak iterek götürsem 4-5 saat sürer bari gidecek kadar çalıştırabilsem:cat:
OGLUMVE BEN
05 Ağustos 2008, 21:42
evet aslında haklısın belki ufacık bi sorun yüzünden oluyodur ama bruada servis çok uzak iterek götürsem 4-5 saat sürer bari gidecek kadar çalıştırabilsem:cat:
arkadaş nerde oturuyorsun sen 4 5 saate gidiyorsun servise 5 saat istabul ankara bence kasımpaşada bir sürü serviz var :queen::queen::queen::queen:
mstf_gnc
05 Ağustos 2008, 21:47
elimde iterek gidicem kasımpaşa bi tane var oda adamın kendinden haberiyok bide mondail servisi olucak alibeyköyde varmış oraya daha yakınız 5 km
alp_tunay
05 Ağustos 2008, 21:50
Konjektörün arızalı senin....Eğer motorun yüksek devirdeyken stop etmeden çalışıpta rolantiye düşünce stop ediyorsa tek neden budur...:cat:
OGLUMVE BEN
05 Ağustos 2008, 21:51
elimde iterek gidicem kasımpaşa bi tane var oda adamın kendinden haberiyok bide mondail servisi olucak alibeyköyde varmış oraya daha yakınız 5 km
sen bana özelden ulaş sana adres vereyim de 5 km gitme koçum ara beni sen :rendeer::rendeer:
mstf_gnc
05 Ağustos 2008, 22:21
Konjektörün arızalı senin....Eğer motorun yüksek devirdeyken stop etmeden çalışıpta rolantiye düşünce stop ediyorsa tek neden budur...:cat:
evet sorun o da ve şuan hiç çalışmıyo çalışsa daha ii olucak yalnız konjektör aküyü şarj etmiyomu motor çalışırken kü şarj oluyodu !!!
ExTReMa
05 Ağustos 2008, 22:24
Ne alaka abi ya?
cdi kullanıyor bu motorlar aküye ihtiyaç duymadan kendi elektriğini üretiyorlar ve bobine yolluyorlar.
Kısacası konjektörle motorun çalışmasının alakası yok
Akü olmasada çalışıp giderler rolantide de tıkır tıkır sayar sorunsuz
Konjektör sadece aküyü dolduruyor aküde ışıkları ve marş motorunu besliyor sadece başka bir fonksiyonuda yok bunlarda.
Senin sorununa gelince arkadaşım karbüratör manifoltundan hava alabilir.
Manifolttaki ufak delikleri sen göremezsin vede manifoltun altındaki contaya bir bak.
Sorun bunlardan değilse eğer benzinle ilgili herşeye bak derim hava ayarlarını tam yaptırdıktan sonra..
mstf_gnc
05 Ağustos 2008, 23:17
usta yolu gözüktü ozaman,:cherry: herkese saygı ve sevgiler:bounce: yazanların elleri dert görmesin:cat: teşekürler:salut:
ilk sayfaya resim koydum
ExTReMa
06 Ağustos 2008, 00:08
Yalnız bişey daha söyliyim karbüratör hava ayarı kim 1,5 tur dedi ki?
Hava ayarı 2,5-3,5 tur civarı bunlarda
Daha doğrusu motoru çalıştırırsın daha sonra vereceği performansa göre ayar yaparsın :cat:
Birde benzin musluğuna bak çalışıyor mu çalışmıyor mu diye
digi_boy26
06 Ağustos 2008, 00:09
herkes ne oldugunu bilmeden atıyor ben de çakacak varmı die baktım extrema çaktın
senin alttaki yorumun olmasaydı herşey çözülecekti. salama yapıyosun sen hep forumlarda görüyorum seni.
meksefeyi degiştir
:pr::pr:
Boş bir yorum daha...
patron_58 neyin olur hacı :mrgreen::mrgreen:
öncelikle yazıma cevap veren herkese teşekkürler..
CDi denen kutuyu değiştirdim ve bobin buji kablosunu değiştirdim denedim ateşleme var benzin filtrelerini değiştirdim, hava filtresini değiştirdim, karbürütör yeni 1,5 tur ayarını yaptım, manifold kaucugundan olaqcağını sanmıyorum çünkü delik yada açıklık bulamadım. motor arada bir çalışır gibi oluyo ama çalışmıyo har har har ediyo tık yok dumanda çıkmıyo hiç bişi yok ayak marşından denedim yine olmadı başka ne kaldı bu motoru çalıştırmak için ?
yardımlaşmak sevaptır :)
bence sen ustaya götür sana pahalıya patlaycak bu
merak etme götürcek....
usta yolu gözüktü ozaman,:cherry: herkese saygı ve sevgiler:bounce: yazanların elleri dert görmesin:cat: teşekürler:salut:
ilk sayfaya resim koydum
senin arızan bence karbüratör üzerindeki vidalardan. bunların bi de içlerinde conta gibi lastik parçalar da oluyor. sen daha fazla oynama motorla:) yoksa marş da bazmaz hale gelcek şimdi :P:mrgreen::P:mrgreen:
mstf_gnc
06 Ağustos 2008, 01:15
saten marş basmaz hale geldi bile akü bitti :D
alp_tunay
06 Ağustos 2008, 01:20
Ne alaka abi ya?
cdi kullanıyor bu motorlar aküye ihtiyaç duymadan kendi elektriğini üretiyorlar ve bobine yolluyorlar.
Kısacası konjektörle motorun çalışmasının alakası yok
Akü olmasada çalışıp giderler rolantide de tıkır tıkır sayar sorunsuz
Konjektör sadece aküyü dolduruyor aküde ışıkları ve marş motorunu besliyor sadece başka bir fonksiyonuda yok bunlarda.
Senin sorununa gelince arkadaşım karbüratör manifoltundan hava alabilir.
Manifolttaki ufak delikleri sen göremezsin vede manifoltun altındaki contaya bir bak.
Sorun bunlardan değilse eğer benzinle ilgili herşeye bak derim hava ayarlarını tam yaptırdıktan sonra..
İstediği cdi yi kullansınlar.... Eğer akımı sabitleyemesse düşük üretirse bal gibi olur....
İster platin ister cdi olsun sabit elektrik gelmesi lazım.... :cat::cat:
İstersen aküyü sök bakalım.... Çalışıyormu çalışmıyor mu?.... Ben derimki daha akü bağlantısını söker sökmez stop eder... :cat::cat:
mstf_gnc
06 Ağustos 2008, 01:34
yok stop etmiyo bizim arkadaşda mondial zc vardı scooter 150 lik aküsüz gidip geliyodu :D
ExTReMa
06 Ağustos 2008, 02:02
İstediği cdi yi kullansınlar.... Eğer akımı sabitleyemesse düşük üretirse bal gibi olur....
İster platin ister cdi olsun sabit elektrik gelmesi lazım.... :cat::cat:
İstersen aküyü sök bakalım.... Çalışıyormu çalışmıyor mu?.... Ben derimki daha akü bağlantısını söker sökmez stop eder... :cat::cat:
Asıl senin yanlışın var
Akü bağlantısının ateşleme sistemi ile alakası yok sadece marş motoru ve ışık sistemi ile ilgili
Ateşleme beyni ve ateşleme bobini ilk çalıştırmadaki üretilen elektrik ile tetikleniyor ve öylece çalışmaya devam ediyor..
Sabit bir voltajlada çalışmıyorlar zaten düzensiz voltajla çalışıyor beyin ve bobin ama yinede akü olmadan çalışıyorlar
Senin dediğin sistem eski mzlerde jawalarda vardı aküyü çıkarınca çalışmazlardı yada yüksek devirde aküyü çıkarsanda çalışırlardı fakat gazı kesince dururlardı :)
ama artık devirde değişiyor bu tip ufak motorları eski pejo sistemi gibi yapıyorlar aküye gerek kalmadan çalışıyor yani
ndm
06 Ağustos 2008, 21:44
ben bu motor çalışacak mı merak ediyorum.
sorunun çok basit olduğunu da tahmin ediyorum.
ne demiş bir usta,
bastın çalışmadıysa nedeni önce en basitte ara...
götür kardes bir tamirciye. uğraşsın dursun. kötü olsa nolur sanki. çalışacaktır.
mstf_gnc
07 Ağustos 2008, 02:26
mondial yetkili servislere artık güvenim tamamen 0 ın altına indi
motoru gelip almaları için gitmiştim nakliye ücreti 200 lira!! motor mu alıyoruz :D
bi karbürotör sordum takması hariç 120 - 130 lria ve 2-3 günde getirebileceklerini sölediler bu nasıl bi kasıklama şeklidir motorun garantisini saymıyorum, sözde ayrıca ustalık ücretide varmış nasıl yaa hala anlam veremiyorum millet mi bizi kazıklıyo bizmi enayiyiz daha geçen gün karbürütörü 45 liraya aldım !!!!!!!!!
digi_boy26
08 Ağustos 2008, 01:31
saten marş basmaz hale geldi bile akü bitti :D
:P
mondial yetkili servislere artık güvenim tamamen 0 ın altına indi
motoru gelip almaları için gitmiştim nakliye ücreti 200 lira!! motor mu alıyoruz :D
bi karbürotör sordum takması hariç 120 - 130 lria ve 2-3 günde getirebileceklerini sölediler bu nasıl bi kasıklama şeklidir motorun garantisini saymıyorum, sözde ayrıca ustalık ücretide varmış nasıl yaa hala anlam veremiyorum millet mi bizi kazıklıyo bizmi enayiyiz daha geçen gün karbürütörü 45 liraya aldım !!!!!!!!!
valla servise göre değişiyor demekki ama gerçekten fahiş fiyat bu. en kısa sürede notoruna kavyşman dileklerimle :rendeer:
mstf_gnc
08 Ağustos 2008, 02:29
6 gün oldu sabır ya sabır :pr:
ExTReMa
09 Ağustos 2008, 02:28
Hala düzelmedi mi sorunun?
Merak ediyorum sorun neymiş acaba
GKN
09 Ağustos 2008, 02:33
bunların benzin otomatiği zat lardaki gibi elektronikmi?
yanı kontağı açtığında tıkı tıkı bi ses alıyomuısun birkaç saniye
mstf_gnc
09 Ağustos 2008, 22:57
arkadaşlar sorun halledildi tamirci usta Sibob ayarı yapıltı okadar :D ama çok uğraştım yapmak için bu arada sibob tam olarak nedir ayarı nasıl yapılır!!
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO