Orijinalini görmek için tıklayınız : Xciting 250i Vibrasyon Sorunu
tupcu-hoca
30 Temmuz 2008, 00:16
Bugun arkadasimin xciting 250i model motosikletini deneme firsatim oldu.Performans ,ergonomi, gidis olarak motor gayet hosuma gitti.Fakat kalkista motosiklet cok titriyor.Motordan inince adeta ellerim uyustu.Bu sorun tum modellerde var mi yoksa o motorda mi sorun var ? Ustalarin demesine gore debriyaj balata tozu birikerek buna sebep oluyor.Motor daha 6000 kusur.Kullananlardan ve bilgisi olanlardan cevap bekliyorum.Buna gore motora karar verecegim ...
ExTReMa
30 Temmuz 2008, 00:18
Balata tozu ile bir alaka kuramadım
Hangi usta dedi ki bunu tekirdağda?
sedat_57
30 Temmuz 2008, 00:18
hocam konuyla belki alakasi yok ama şu lpg sistemini ybr 125e de yapabilirmisin eger yapabilirsen maliyeti nedir performansi çok düşermi?saygilar
tupcu-hoca
30 Temmuz 2008, 00:20
Kullaniciya ustanin biri boyle bir yorumda bulunmus.Debriyaj temizlendikten sonra duzeliyormus biraz fakat 3-4 ayda bir sorun tekrarliyor.
hocam konuyla belki alakasi yok ama şu lpg sistemini ybr 125e de yapabilirmisin eger yapabilirsen maliyeti nedir performansi çok düşermi?saygilar
Ben sadece kendi kullandigim motosiklete yaptim.Performans olarak kesinlikle benzinden asagi degil.Ticari olarak dusunmuyorum.Su an almak istedigim motosiklet buyuk ihtimalle kymco olacak.Sadece bu sorun biraz beni frenledi .Bu konuda sadece sordugum soruya cevap verirseniz sevinirim.
!!KING!!
30 Temmuz 2008, 00:52
Hocam tüpü nereye taktın sorması ayıp? (:
tupcu-hoca
30 Temmuz 2008, 00:56
Hocam tüpü nereye taktın sorması ayıp? (:
http://www.motosiklet.net/forum/satmak-isteyenler/48217-lpgi-haojin-125cc-motor-ogretmeninden.html
Yukardaki linke motoru yazdim ,resimleri de gorebilirsiniz ama su anda kymco hakkinda bilgi istiyorum.
Debriyaj balatasındaki tozlanma olayının titremeye sebep olduğunu bende duymuştum.
Hatta Piaggio Evo'larda da böyle bir sorun vardı galiba.
tupcu-hoca
30 Temmuz 2008, 01:32
Debriyaj balatasındaki tozlanma olayının titremeye sebep olduğunu bende duymuştum.
Hatta Piaggio Evo'larda da böyle bir sorun vardı galiba.
Yorum icin tesekkurler ,bakalim karar vericez ,aslinda ben KYMCO teknik departmanina yazdim ,cevap bekliyorum
sbuyukkilic
30 Temmuz 2008, 11:15
Yorum icin tesekkurler ,bakalim karar vericez ,aslinda ben KYMCO teknik departmanina yazdim ,cevap bekliyorum
Ben ve 7-8 arkadaşımda xciting 500 vardı. Bir sıkıntı yoktu. Ara sıra balatadan garıp bir ses geliyor ama kısa sürede kesiliyordu.
Kymco kullanıcıları sohpet mekanı .... topiğinde kymcocular var.
Yetkili servisAydın Motor aydın ustayada telefon edebilirsin. Servis sahibi olarak kendide xciting kullandığından motora oldukca hakım.
kirki
30 Temmuz 2008, 11:19
hımmmmm... çok ilginç gelecek ama lastik havalarının normalden fazla olmasıda bu titremeyi yapıyor desem ne dersiniz :):)?
tupcu-hoca
30 Temmuz 2008, 12:31
hımmmmm... çok ilginç gelecek ama lastik havalarının normalden fazla olmasıda bu titremeyi yapıyor desem ne dersiniz :):)?
Hayir ,lastiklerden olmamasi gerekir ,sadece kalkista bu sorunu yasatiyor.
Scooterlarda kalkış yaparken hafif gaz vererek kalkış yapılmasının zararlı olduğunu duymuştum.
Motoru az gaz vererek zorlayarak kaldırmanın etkisinden oluyor galiba bu titreme. Bu da debriyaj balatasını etkiliyor muhtemelen.
Benim ufaklıkta ilk zamanlar (sıfırken) en ufak bir titreme yoktu. Zamanla kalkışlarda hafif gaz verince bir titreme meydana gelmeye başladı.
Sıkışık trafikte genelde çok az gaz veriyordum.
Ustama danıştığımda bunun normal olduğunu öğrendim. (varyatörün nasıl çalıştığını ve bunun debriyaj balatası,tası vs.ile ilgisini anlattı kendisi de)
tupcu-hoca
31 Temmuz 2008, 14:35
Yorumlarınıza teşekkürler arkadaşlar.Sorun debriyaj temizlenince düzeliyormuş.Bunun üzerine bugün Xciting 250i aldım :)Gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum
kirki
31 Temmuz 2008, 15:02
ozman çok yakında bir xciting250i alacak biri olaraktan seni en içten dileklerimle tebrik ediyorum.. yorumlarını sabırsızlıkla bekliyorum...
Teşekkürler
atlantic
31 Temmuz 2008, 15:10
Tahrik burçları zamanla silindirik halini kaybediyor ve titremeye neden oluyor. Değiştirirsen problem giderilir büyük ihtimal. Baktın halen yusyuvarlaklar, burç yuvalarını ve burçları iyice temizlersin. Hazır motor bloğunu da açmışken en ince zımpara ile debriyajı ve debriyaj tasını da zımparalayabilirsin. Debriyajı daha hassas zımparalamanda fayda var.
sanay
16 Temmuz 2010, 00:46
Arkadaşlar, Sizlerden bilgi almak istiyorum. 4-5 senedir degişik marka ve küçük scooter kullandım. Artık biraz daha büyüğünü almak istiyorum. Uzun yullarda kullanmıyacağım ama iki ağır insan olarak zaman zaman yokusu çok olan ve kısmen de köy yollarında kullanacağız. O nedenle güçlü olmasını arzu ediyorum. Fiyat ve performans açısından SYM nin GTS EVO su ile KYMKO nun XCITING 250i arasında karasız kaldım. Bu konuda bilgi vericek arkadaş varsa çok makbula geçecek. Broşürlerde yazılanın dışında, bunların artıları eksileri nelerdir. Hangisini önerirsiniz. Çünkü artık bu benim son sansım bir daha ne bu parayı ayırabilirim ne de böyle bir fırsatı yakalıyabilirim.
Şimdiden teşekkür ediyorum.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO