PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Lastik delindi. yardım!

alkadras
26 Temmuz 2008, 23:35
iyi akşamlar. motorum kanuni strom 150 (scooter)
bugün benzin almış eve gelirken birden yalpalamaya başladım. hızım yavaştı şükür. kenarda durdum. arka lastiğin havasının indiğini gördüm.
500 600 metre jantın üzerinde yavaş yavaş eve kadar geldik. hava basmayı denerken lastik üzerinde bir delik olduğunu farkettim.

şimdi sizce motoru servise mi götürmeliyim yoksa en yakın lastikçiye mi?

hadi belki yakınlarda lastikçi buldum. ama işe yaramazda servise gitmem gerekirse yaklaşık 10 km'lik yola motoru nasıl götürürüm. ? janta zarar vermekten korkuyorum.

son olarak ne yapılması lazım lastiğe. tümden değişecek mi? ne kadar para çıkar aşağı yukarı cebimden (off of)

digi_boy26
26 Temmuz 2008, 23:44
arka lastiği bildiğimiz lastikçiler sökebilirlerse yapabiliyolar. sorun ekzozu sökerken oluyor biraz :) bende de rokko vardı, lastiğin yarısını ben söküyodum adeta lastikçiyle:) iç lastik olmadığı için fitil tıkayıp devam etmiştim yola. ardından da servise götürdüğümde bana dedikleri fitilin lastiği eskittiğiydi. :) servise götürürsen onlar içinden daha güzel yamayla kapatıyorlar :) lastikçiye gidip fitil taktırıp aynı gün içersinde hemen servisine götürürsen iyi olur senin için. 10km'de delik değişmez :) yani fitil lastikle özleştiği zaman o patlak delik genişliyor :) bu benim fikrim :)

gezgin290
27 Temmuz 2008, 00:21
ya kardeş servisw gitmeni tavsiye etmem işin aslı her başın sıkıştığındada servise gitme öncelkile şu formul aklında olsun ne yaptıracaksan servise giderken hep 2 ile çarp normal fiyatı 5 ise serviste 10 dur....git lastikçiye yama yaptır...hem lastikçi daha sağlam yapar....servis lastikten ne anlasın bide onu düşün...

mstf_gnc
27 Temmuz 2008, 03:48
eğer patlak yada delik çok geniş se git ucuza bi dış lastik al servise gitme lastikçi onu 2 dk da takar en fazla 40 50 liradır bi dışlastik servis sövüşlemeye yer arıyo aman haaa

Juba
27 Temmuz 2008, 04:34
Servisler ne anlar tekerden gibi ilginç yorumlar olmuş,ark.lar unuttunuz galiba ama motoru satın aldığnız yerin bayiisi orası asıl dısardaki ne anlar senin motorundan ya.

Gidiceksin mahalle arasında bi tamirciye adam onu sökiyim bunu sökiyim derken lastiğin yanında başka şeylerdende olmayın ayrıca bilmeyen biridir yanlış toplar falan canın var işin ucunda kıy paraya bişey olmaz.

okayyorukcuoglu
27 Temmuz 2008, 10:17
sağlam bir lastikçiye gidersen yaparlar ben yaptırdım söküyorlar hem benimkisi asya t1 biliyorsundur senin motorlara göre sökmesi daha zor bir motordur yapıyorlar serviste lastik yapılmıyor ancak lastiği söktürebilirsin serviste lastikçi fitil yapar kullanırsın :cat:

nitrious81
27 Temmuz 2008, 10:33
Gecen benım lastıgıme aksam vaktı CIvı gırdı yolda baktım CIt cıt cıt bı ses gelıyo ındım baktım koca cıvı gırmıs sonra denedım baktım hava kacırmıyo hıc ellemedım sabaha kadar bekledı evın onunde ınmemıs sonra gıttım servıste sokturdum aldım goturdum Fitil yaptılar Sonra geldım servıste taktık ( para almadı lar servıste lastıkcıde( bozuk varsa ver dedı 20 yl vardı lastıkcıde almadı gercı servıste almadı) valla ustune nerdeyse 1000 km yaptım halen daha ıyı durumda...

alkadras
28 Temmuz 2008, 20:22
iyi akşamlar.. cevap yazan herkese teşekkür ederim.
bu sabah tekerleğin deliğini kendimce kapatıp hava basıp 3-4 km uzaktaki lastikçiye gittim. sökmeye falan gerek kalmadan fitil attı. ve 3 ytl aldı. ve sorun çözüldü. adam açık konuştu. benim bu tekeri sökmem yıl sürer dedi. yarın bir gün delik büyürse söktürüp getirirsen yama yaparız dedi.

ceylana 1 gün bile uzak kalınmıyormuş onu anladım.
şimdi merak ediyorum. acaba bu fitilli lastik, Allah korusun 80 90 la giderken bir kazaya sebebiyet verir mi?
lastikçi aniden vermez kendini, sorun olmaz dedi.

digi_boy26
28 Temmuz 2008, 23:02
:silent:
Servisler ne anlar tekerden gibi ilginç yorumlar olmuş,ark.lar unuttunuz galiba ama motoru satın aldığnız yerin bayiisi orası asıl dısardaki ne anlar senin motorundan ya.

Gidiceksin mahalle arasında bi tamirciye adam onu sökiyim bunu sökiyim derken lastiğin yanında başka şeylerdende olmayın ayrıca bilmeyen biridir yanlış toplar falan canın var işin ucunda kıy paraya bişey olmaz.

servis demek benim motorumun her civatasından haberi olan adam demek. lastik tamirinden anlamayan motosiklet servisine ben selam bile vermem o nasıl iş yaa ? ne için duruyosunn öleyse o dükkanda ? servis ne anlarmış. cahilce bi cevapmış seninki de. lastikçi dediğim zaman da traktör lastiğinden bisiklet lastiğine kadar tamirini sökmesini bilen adam demek... sizin ordakiler hiçbişeyden çakmıyolarsa bişe demyorum. inşallah cbr'ın tekeri patlamaz ne diyim:)

iyi akşamlar.. cevap yazan herkese teşekkür ederim.
bu sabah tekerleğin deliğini kendimce kapatıp hava basıp 3-4 km uzaktaki lastikçiye gittim. sökmeye falan gerek kalmadan fitil attı. ve 3 ytl aldı. ve sorun çözüldü. adam açık konuştu. benim bu tekeri sökmem yıl sürer dedi. yarın bir gün delik büyürse söktürüp getirirsen yama yaparız dedi.

ceylana 1 gün bile uzak kalınmıyormuş onu anladım.
şimdi merak ediyorum. acaba bu fitilli lastik, Allah korusun 80 90 la giderken bir kazaya sebebiyet verir mi?
lastikçi aniden vermez kendini, sorun olmaz dedi.

fitil zamanla lastikle bütünleşiyor kaynıyor yapısı gereği.. fazlalıklarını düzgünce kestiyse bişey olmaz. :) korkmadan binebilirsin motoruna :)

ARBETUS
29 Temmuz 2008, 09:50
Last
kçiler genelte tekeri sök getir diyorlar. yani bir farkı yok. Hatta eğer içlastik değişecekse lastikçide de bulunmaz. Gidip servisten al lastikçiye götür taktırt falan filan arada mekik doukyacaksın. Lastik tubelles ise fitil ya da köpük servise akdar gitmene yardımcı olur. Servis lastikçiden biraz fazla para alabilir ama scooter lastiğini de sökmek işkence yahu.

MEGAN66
29 Temmuz 2008, 10:40
Servis Mervis Lastikçi Mastikçi, Benim Ybr 250nin arka lastiğinde tesadüfen minik bir çivi farkettim, belki yandan girmiştir vs vs dedim, hafif su attım minik minik kabarcıklar geliyo, Yamaha servisine gittim, attılar bir fitil aldılar 5 ytl, dedim ki abi fitili ben hayatta atmazdım arabama neden fitil, içten yama yok dediler bizde, servisin uzaklığı bana 30 KM, en yakın FİTİL atacak lastikçi 350 mt. Saygılar Sevgiler Servis Mervis Lastikçi Mastikçi tartışması yapanlara :) Bu arada Ydk parça ve servisçilerden dolayı motoru satmamak için kendimi zor tutuyorum. Manet 18 ytl işçilik 12 ytl. :)

digi_boy26
29 Temmuz 2008, 22:44
MEGAN66, şimdikini yeni aldım :) biraz eskisin ybr250 hedefe kilitlencez yakında :) cc büyüdükçe masraf artıyor ama benim son nokta olur sanırım 250cc :)

MEGAN66
30 Temmuz 2008, 14:50
MEGAN66, şimdikini yeni aldım :) biraz eskisin ybr250 hedefe kilitlencez yakında :) cc büyüdükçe masraf artıyor ama benim son nokta olur sanırım 250cc :)Ya hacı gönül isterki 4 silindirlere binmek ama inan şu motor soygunculuğundan dolayı bırakasım geliyor, arkadaşla akşam hesap ettik yeminle motoru alalı 2 ay olmuş 2.000 ytl masrafım var yakıt hariç ha. E benim arabamda var ve motordan daha karlı, ne olur soymasalar, böyle teşvikmi olur ya, motorcular arttıkça fiyatlar azalacağına, bana göre soygun artıyor. Ve kimse burnundan kıl aldırmıyor, ayıp ya.:mrgreen:

digi_boy26
30 Temmuz 2008, 23:02
Ya hacı gönül isterki 4 silindirlere binmek ama inan şu motor soygunculuğundan dolayı bırakasım geliyor, arkadaşla akşam hesap ettik yeminle motoru alalı 2 ay olmuş 2.000 ytl masrafım var yakıt hariç ha. E benim arabamda var ve motordan daha karlı, ne olur soymasalar, böyle teşvikmi olur ya, motorcular arttıkça fiyatlar azalacağına, bana göre soygun artıyor. Ve kimse burnundan kıl aldırmıyor, ayıp ya.:mrgreen:

ne masrafı yaptın ki o kadar :silent: özelden devam edelim hacım:)