PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ledli ön far?

lokmanhekim
09 Temmuz 2008, 01:20
arkadaşlar motorum ybr 125 ön ampulu 35 35 ti onu söktüm 60 55 taktım super aydınlatıyodu ama malesef aküyü bitirdi şimdi orjinalini takmak istemiyorum 60 55 ten aldığım ışık onda yok acaba led enerji tasarrufu sağladığından ön far ledli olabilirmi yorumlarınıza ihtiyacım var ...

babaçi
09 Temmuz 2008, 01:29
arkadaşlar motorum ybr 125 ön ampulu 35 35 ti onu söktüm 60 55 taktım super aydınlatıyodu ama malesef aküyü bitirdi şimdi orjinalini takmak istemiyorum 60 55 ten aldığım ışık onda yok acaba led enerji tasarrufu sağladığından ön far ledli olabilirmi yorumlarınıza ihtiyacım var ...

ben tam 1 yıldır 60 55 watt ampül kullanıyorum aküde yada başka bir yerde sorun olmadı.

ayriyetten geçen hafta 90 watt lık kobalt xenon ampül taktım hala sorun yok

maxx75
09 Temmuz 2008, 01:31
bunun olması için farın içini komple LED le döşemen gerekir ama onlarda ancak kendilerini aydınlatırlar çünkü o kadar LED i döşemek için farın içindeki metalik kısmı yok etmen gerekir buda yansıma için gerekli olan şeydir ve o kısım olmazsa ileriyi aydınlatamazsın bu şekilde imkansız...LED i sadece stop lambası için kullanabilirsin ama aydınlatma için pek sanmıyorum...

lokmanhekim
09 Temmuz 2008, 01:31
ben orjinal tesisatına taktım yakamakta çok zorlandı az yandı ben de aküden direk tesisat çektim roleli şekilde bağladım projöktör gibi oldu çok beğendim ama akü bitti ne yapabilirim neden benimki orjinal tesisatında 60 55 yakmakta zorlanıyor acaba..

yardım lütfen ledli ampul yapmak olurmu

kdzli
09 Temmuz 2008, 10:06
h4 h7 kılıfında ledler var fakat sis farı olmaktan öteye geçemiyor.yinede alıp takıp denemekte fayda var.

led h4 h7 tıklayınız (http://www.motosiklet.net/forum/teknik-bilgiler/21124-ek-aydinlatma-hakkinda-3.html)

led hb4 Türkiye satış (http://www.bolbolal.com/pinfo.asp?pid=17750)

http://img209.imageshack.us/img209/765/ledbulbh4gh6.jpg (http://imageshack.us)

izzmarit
09 Temmuz 2008, 11:06
ben uğraştım bu ledlerle ön far yapmak için ve yaptım 36 adet ledi 3 erli olarak seri bağlayıp daha sonra bu üçlü grupları birbirine paralel bağladım bikısmını kısalarda hepsini birlikte uzunlarda yaktım ama 35 lik far kadar aydınlatamıyor bide motora gaz verdiğin zaman farlarda canlanma oluyosa ledler benimki gibi en fazla 1 gün dayanır:) daha güzel aydınlatn ledler var fakat tanesi 6 ytl gibi bi fiyatı vardı ayrıca soğutucusuyla beraber takmak gerekiyor çünkü fazla ısınıyo ve ledler ısındığı zaman sağlıklı çalışmıyolar. benim yaptığım düzenek yaklaşık 30 ytl yi bulmuştu 1 hafta uğraştım ama istegiğim ışığı elde edemedim ama sinyaller ve stoplar için ideal

kirki
09 Temmuz 2008, 11:46
Şöyle bir şey olurmu aceb diye düşündüm şimdi.
Tüm sinyal , stop ve ön far hariç aydınlatma ışıklarını led yapıp toplam wattan tasarruf sağlasan ve sonra ön farda 60 55 kullansan acaba aküyü bitirirmi :)::)):):):)

lokmanhekim
09 Temmuz 2008, 22:44
bence akü yine biter çünkü 60 55 watt ampüller civalı denildiği için yüksek güç çekiyor onu bende düşündüm seyir halindeyken motorda aktif olan ışık ön far dışında arka stop ve göstergeler dir arka stop zaten 5 watt harcıyo göstergeleri zaten ledli yaptım sinyaller çifti 20 wat arka fren ise 21 wat ama bunlar sadece gerektiğnde yandığından onları led yapmak ben bir artısı olmaz diye düşünüyorum...şu ön far işine yıllardır bir çare bulamadım balon 35 watlık ampuller bugün bir mopedde bile var iyi aydınlatmıyo 60 55 in aydınlatması super ama akü işi malasef bitiyo bu sorunu nasıl çözebiliriz acaba...

kirki
09 Temmuz 2008, 22:52
acep akü ile akü şarj dinamosunu değiştirsek sorun hallolurmu..bu seferde özellikle çimçonlarda elektrik aksamı yanarmı ? bakmak denemek lazım

digi_boy26
09 Temmuz 2008, 23:47
ledli ön far pek randuman vermez sanırım. :) neticede önümüzü tam aydınlatmaz sanırım :) far sayısını artırmak lazım sis farları takılabilir koruma demirlerine:)

zion1
31 Temmuz 2008, 11:18
arkadaşlar ben de cok araştşrdşım bu led olayını far olabilicek ledler farklı ayrıyetten mercek takılıyor bos mantar ledlerden far olmaz:cat:

msoysarac
31 Temmuz 2008, 11:45
ben yolu görme açısından kötü olacagı kanaatindeyim. çünkü led ampuller belli bir mesafeden sonra ışığını yayıyor ve cansızlaşıyor...

TuğrulÖzbek
31 Temmuz 2008, 13:55
power led kullanılacaksa olabilir fakat astarı yüzünden pahalıya gelir