PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Egzos Da Patlama sesi

xufuk
02 Temmuz 2008, 18:25
Arkadaşlar bir kaç gündür yolda gazı açtığımda bırakırken pat diye bir ses geliyodu sanki plaka titreşimden çarpıyomuş gibi plakadan diye üstünde durmadım bir kontrol ediyim dedim kesinlikle egzosdan motorun devrini yükseltiyorum bişey yok 7000-8000 bin devir gazı bırakıyorum pat diye bir ses egzosdan sadece bir kere yapıyo gaz kapalıyken bazen vites geçirirken de bu sesi duyorum sık sık bu nedir neden dir motorum 10.000 km daha önce böyle bir sorun olmamıştı hava filitresini temizledim bujiyi kontrol ettim herangi bir subap seside yok...
benzini hep aynı yerden alıyorum benzindede sorun yoktur yalnız bir ara kontak anahtarını kapayarak egzos patlatmayı denemiştim 3-4 kere 1. viteste 8-9 bin devire kadar çıkıp kontağı kapatıyorum 5-10 sn gazı kesip açıyom kontağı açıyordum 1-2 kere patladı sonra bida uğraşmadım bu zarar vermiş ola bilirmi ? başkada bişey yapmadım normal kullanım yağ değişimi zamanı geldi bu arada yağdan yaparmı

kozalak
02 Temmuz 2008, 18:49
hareket halınde ıken kontağı açıp kapatmandan dolayı karbürator ayarı bozulmuş olabilir.ondan doalyı da patlama yapıyor.

playboy_77
02 Temmuz 2008, 19:03
egzosun içerisinde ki susturucularda delinmiş olabilir.benim egzosda hiç susturucu yok ve patlama fazlasıyla oluyor :P

genç kaptan
02 Temmuz 2008, 19:55
zararlı bi olay. silah patlar gbi patlıyor.
ne gerek var bu tür davranışlara çünki eline sesten başka hiç bişey geçmiyor

teknoali
02 Temmuz 2008, 20:47
Bence sibob ayarları kaçmış.Normal bir tamirci ayarlayabilir...

sert_14
02 Temmuz 2008, 20:56
kardeş bujiden o dur kesin sen birdaha bak büjine

CERRAHI
02 Temmuz 2008, 21:35
Bu konuda ihtisas yapmıs kardesimi BAMBAM sana engin bilgileri ile yardımcı olacaktır :wiinkk:

ShyTan
02 Temmuz 2008, 22:16
eGzoStun deLinmiş, çatLamış, kırıLmak üzere...

OGÜN07
02 Temmuz 2008, 22:44
siboplardan kaynaklanıyor bence.gevşemiş olabilir

mhyen
02 Temmuz 2008, 22:48
Ya arkadaşlar benim dylanda da yarım gaz verip birden kesince pat pat ediyor.Motor daha 1-2 aylık, 1700 km'de.Kendi özelliği deniyordu ama sorun mu bu yani şimdi?

buralpdi
02 Temmuz 2008, 23:19
buji'ye pislik veya çapak gelince yapar buji'ne bak veya değiştir

fehmiilker
02 Temmuz 2008, 23:50
arkadaşlar bunu hava benzin karısımını yapan hava ayar cıvatasından yapıyor rolanti civatası değil ayar cıvatasını 4\1 sıkın bu sorun ortadan kalkıyor ben ara sıra bilerek kendin gevşetiyorum motor yüksek devirde iken gazı tam kapatıp kendi akışında pat pat diye patlıyor ayar cıvatasını sıktığımda düzeliyor

thaii_vtec
03 Temmuz 2008, 00:18
ne kadar sacma sapan cewaplar wermıssınız ya akıl var mantık var... yok buji falan bujinin ne oldugunu bılmıyosunuz daha =)) egzozunda vardır bısey catlak kırık falan yada susturucularından bırı zarar gormustur....

mhyen
03 Temmuz 2008, 08:20
Valla ben öğrendim.Bizim dylanlarda egsoz azcık ısındıktan sonra bunu hep yaparmış, normal bir durummuş yani bizdeki:cat:

kaaneroglu15
03 Temmuz 2008, 10:01
ne kadar sacma sapan cewaplar wermıssınız ya akıl var mantık var... yok buji falan bujinin ne oldugunu bılmıyosunuz daha =)) egzozunda vardır bısey catlak kırık falan yada susturucularından bırı zarar gormustur....

kesinlikle katılıyorum... :)

ShyTan
03 Temmuz 2008, 13:07
Ya arkadaşlar benim dylanda da yarım gaz verip birden kesince pat pat ediyor.Motor daha 1-2 aylık, 1700 km'de.Kendi özelliği deniyordu ama sorun mu bu yani şimdi?

Yeni oLduğu iÇin Yapar iLeride keSicektir.

okayyorukcuoglu
03 Temmuz 2008, 13:44
benzini güzel yakamadığı için yapabilirmi benim motorum da çok patlatıyor gazı bıraktımı hep yapıyor

shytan = kardeşim sen ciddimsin ne alaka yenilikle anlayamadım :silent:

xufuk
03 Temmuz 2008, 15:16
Bendeki egzos çift sağ sol iki tane ikiside aynı anda patlatıyo egzosdan oldunu sanmıyorum geriye sibop ayarı ve karbüratör ayarı bozulmuş ola bilir..

Egzosdan olsa gazı açtığımdada patlama olması lazım özellikle yüksek devirden düşerken gazı bıraktığımda paat diye ses geliyo ve egzosun önüne elimi koyduğumda her iki egzosda duraklayıp birden patlıyo teki değil

VoLkAnKy48
03 Temmuz 2008, 21:27
egzos susturcularından biri çürüme yapmış olabilir ü,devir yükselimi motorda sıkısma yapıyor olabilir.en iyisi senbi servise götür motorunu:cherry:

ybasaran
12 Temmuz 2008, 14:21
kesinlikle subap ayarlarından....ben motorda egsoz patlatmak için düğmeden kapatıp açıyor ve patlatıyordum artık öyle bi alıştıki patlayacağı yeri çok ii bilior ve ben bişey yapmadan kendi kendine patlamaya başlıyor....bu birinci sebep ikinci sebep ise benzinin fazla gelmesi yada tam yanmadan egsoza atılması sonucu egsozda kalan benzinin bi süre sonra çıkan ateşleme ile opatlaması...ateşlemenin egsoza etki etmesi demek ise yine subap ayarlarından kaynaklanıyordur....kazasız belasız...

slayer2694
12 Temmuz 2008, 14:46
amma sallamışlar haa!bu siteninde bu huyunu sevmiyorum işte bilen bilmeyen herkes almış eline bi ustura kesiyo!zararlı bişey değildir kardeşim elyafları yanan her egsozda olur.uzun süreli yolculuk yaptıysan egsozun iyice ısınır ve içindeki elyaflar yanar ya da sürekli yüksek devirlerde kullanıp makinayı sıkıştırıyosanda yanar.bu ses normal yani.sadece patlama değil egsozun normal devirlerdeki ve rölantideki seside değişmiştir.daha toklaşmıştır.hiçbişey yapmana gerek yok bırak patlasın.