Orijinalini görmek için tıklayınız : Egsoz kesilmesi veya susturucuların çıkaılması ?
Raptor_SS
08 Ekim 2005, 21:09
Egsoz kesilirse veya susturucular çıkarılırsa Motorda ne artı eksiler oluşur Beygir düşermi ?
Raptor_SS
08 Ekim 2005, 21:26
Ne diyorsunuz arkadaşlar egsozumu kesmek üzereyim biri fikir versin
Barış Şuşut
08 Ekim 2005, 21:35
eğer egsoz yazar google da aratırsan egsozların kesitlerini görebilirsin atık gaz çıkışı rahatlayacağı için performans artacaktır tabiki yakıt tüketiminde buna paralel olarak artacak ve motorun deviride buna bağlı olarak artacaktır. buda motor ömrünü kısaltır 125cc bir motordan 200 cc performans almanın çok çeşitli yolları vardır. ama sonuçta motor ömrü buna bağlı olrak azalacaktır.
Raptor_SS
08 Ekim 2005, 21:36
Ya bi arkadaş kestirdi sesi inanılmaz oldu ama çekiş gücünden birşey kaybedecekse pek hoşuma gitmez zaten 250cc çin malı alet elimizde patlamasın diyorum hani. son sürati filan artar diyolar ama özellikle yokuşlarda çekişten kaybedecekse hiç yaptırmim.
Raptor_SS
08 Ekim 2005, 21:43
yani motor güçlenir zayıflamaz diyorsunuz eyvallah
*******************O***********************
Bu Mesaj Moderator tarafindan düzenlenmiştir.
- Forum sayfalarinda altalta ayni icerikli veya ayri icerikli mesaj atmak yasaktir. Akliniza sonradan birsey gelirse mesajinizi sag ust kosesindeki DEGISTIR butonuna tiklayarak o mesajına ekleme yapiniz... Arka arkaya iki-üç defa mesaj atmayalim, eksik yazmissak birinci mesaja ekleyelim. Tekrari halinde kullanicida art niyet tespit edilirse altalta atilan mesajlar forumdan silinecektir...
- Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
- Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını (http://www.motosiklet.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3) kabul etmiş sayılır.
- Şikâyetler için... info@motosiklet.net
******************O*************************
Barış Şuşut
08 Ekim 2005, 21:51
yok zayıflamaz o senin dediğin dişli deişirse olur eğer arka dişliyi büyütürsen aynı güçle teker daha az döner buda sürati azaltır ama çekişi arttırır bunun tersinde ise çekiş düşer sürat artar :bounce:
Raptor_SS
08 Ekim 2005, 21:56
BBRR konumuzla alakası yok ama sen bu işten anlıyosun galiba motorda gücü arttırmak için yani beygiri neler yapabilirim ben modifikasyona biraz meraklıyımda yardım edersen sevinirim
Makine
08 Ekim 2005, 22:18
Merhaba
Ses için susturucu sökme bazım avanajlarının yanında dezavantajalrıda vardır.
Avantajı yüksek devride rahatlayan egzoz çıkışı sebebiyle güç artar. Ses güzelleşir.
Dezavantajı ise atmosferik motorlarda geribasınç (backpressure) denilen düşük devride tork ve güç sağlayan bu faydalı basıncı öldürür. Neticede ilk kalkış hantallaşır.
Tercih sizin bizim burda kesen çok. Sorunsuzca biniyorlar. Ben daha kesmedim :mrgreen:
Görüşmek üzere.
Barış Şuşut
08 Ekim 2005, 22:43
ya burda bir ktm var arkadaş pistonu büyüttü dolayısıyle yataklarıda taşlattı yani 650 cc motor oldu 700 cc karbüratörün memeleri ilede oynadı kanalları genişletti dolayısıyla gelen yakıtta arttı motorun gücü aynı cc deki emsallerine oranla çok arttı zaten ktm birde bu modifikasyonlar olunca alet dehşet oldu ama manyakta benzin yiyor hatta içiyor denebilir şahsen ben motorun en ii ayarının fabrika ayarı olduğu görüşündeyim yapılacakları bilmekle uygulamak farklı şeylerdir :cherry:
Mototeknik
14 Ekim 2005, 00:54
PERFORMANS BİRAZ ARTAR AMA BUNA DEYMEZ MOTORUN ÖMRÜNÜ AZALTIRSIN EN İYİSİ EGSOZA DOKUNMA :cat:
e_erdun
14 Ekim 2005, 01:06
bence motorun mekanikve metalik yerlerinde fabrikasyonunu bozmamak lazım :cat:
LBC_34
14 Ekim 2005, 01:17
kes..ama dur kesme ...yada en iyisi kes kurtul,belkide kestirmesen daha iyi.ben kestirdimmi.. yok, ama kestirsemmi diyorum bazen.içinden ne geliyosa yap derim ben.yada e-erdun abiye kulak ver :king:
kafein
24 Ekim 2005, 20:31
ben de düşünmüyorum değilim bu egsoz meselesini içten içe.. kestiren ya da susturucularını çıkartan arkadaşların tavsiyelerini almak isterim.. 150 cc jinlun var bende.. görüntüsüne nazaran çıkardığı ses zayıf kalıyor bence.. çantaları daha çok ses çıkartıyor motordan:) çıkartılan susturucuyu yeniden yerine takmak mümkün mü? ya da arabaların egsozlarına yapılan modifikasyon motorsikletlerede yapılabiliyor mu?; -çeyrek gazdan sonra abart egsoza geçmesi gibi-
yakıt sarfiyatını ve motorun ömrünü etkilediği söylenmiş.. aslı var mıdır acaba?
daha teknik bir açıklama yapabilir misiniz?
mercuryhepat
24 Ekim 2005, 20:40
valla ben kardeşimin makinasının (YBR) egzoz çıkışına bildiginiz matkapla 6 delik açtım , ses güzel ve daha tok çıkmaya başladı lakin benzin sarfiyatında gözle görülür bie artiş oldu. :santa: hangi makina olursa olsun, bu tarz modifikasyonlar (eger yarışlardan para kazanmıyorsan) gereksiz ve beklenmedik masraflara gebe! çin malları için pek bilgim yok ama deneme derim! :king:
Infaustus
24 Ekim 2005, 21:02
Benim motorum 250 cc.. Egzozumu kestireli 2 aydan fazLa oluyor. Ses olarak güzel, yakıt sarfiyatı biraz arttı ama abartılı birşey değil. Susturucuları çıkarmak için egzozu kestirmen gerekiyor. Tekrar susturucuları takman söz konusu değil. Dediğin gibi belli devirden sonra ses çıkaran vs. egzozlar mevcut. Performans egzozu satan yerlerde bunu yapabilirsin. 250-300 ytl'den başladığını duydum bu operasyonun. Egzozunu kestirir isen garantiden çıkacaktır (sadece egzoz). Yani iki gün sonra bi yerden gümlerse egzozun, cepten değiştirirsin. Kestirirsen bu riski alacaksın yani.. Karar senin..
Arkadaşım demiş sesi daha güzel çıkıo bu motor mutlaka 2 zamanlı ve vitesli bi motordur benim arkadaş ybr nin susturucuyu söktü çıkan ses insanın beynini tırmalıyor ama 2 zamanlı motorda mukemmel çıkıyor..yani o arkadaş gördüğü susturucu kesik motorun sesini duyduysa bu motor 2 zamanlı olabilir eğer kendisinin ki de 4 zamanlı ise bundan memnun kalmayabilir onun için önce motorun aynısında yapılmış olanın sesine ve performansına bak derim ben :wiinkk: :wiinkk:
Infaustus
24 Ekim 2005, 21:25
10_uR, bahsettiğin kişi ben isem, motorum zaten avatarımın altında yazıyor. 4 Zamanlı ve vitesli bir jinlun işte.. Sesi gayet güzel. Ha sen beğenir misin bilemem ama ben seviyorum. Genelde bakanlar da seviyor, sevmeyen cok az cıktı.
borasemiholcay
24 Ekim 2005, 21:40
Paran varsa ve kendini düşünmüyorsan kes egzozu ama paran yoksa motora acı kesme öyle kalsın
cenkmenderes, kusura bakma ben sonuna kdr okumamıştım şimdi okudum, yanlız bu dediğin her motor için geçerli olmayabili(sesi)Ama genede risk war başka motor ise arkadaşınki beğenmeme ve egsozun gümlemesi gibi :cherry:
kafein
25 Ekim 2005, 20:04
Risk almak gerekiyor sonuçta ve garantisi yok bu işin.. ama kestirince de ne kadar güzel çıkacak sesi değil mi? egsozu kestirmeyi bir de yattığımda virajlarda ve dönüşlerde yere çarptığı için düşünüyorum.. (bu durum moto gp yi seyrettikten sonra başıma daha sık gelmeye başladı:)
Infaustus
25 Ekim 2005, 20:14
kafein, nası virajlarda yere carpıyo anlamadım ? O kadar yatmaya uygun bir motora binmiyorsun. Patlarsın bi yere aman diyim..
Ayrıca bana egzozun yere carpması hic mantıklı da gelmedi. Önce ayaklık carpar yere yatırdıgında, o carpınca da D.D. amcanın dediği gibi oradan denge merkezi bulacağı icin motorun yere daha az tutan yeri bu denge noktasının ekseni etrafında kayar ki bu da arka teker oluyor. Sen biraz atıyor olmayasın ? Ayrıca egzozu kestirince değeceği noktada bir degisiklik olmayacak.
Sertac_cagdas
25 Ekim 2005, 20:36
Ya arkadaşlar ben de kestirmeyi düşünüyorum ama yakıt artıyomuş :silent: napsam kararsız kaldım. Bi de kestirince 250cc'lik motora göre aşırı ses çıkıyo mu??Eğer üleyse kötü olur...
kafein
25 Ekim 2005, 22:37
cenkmenderes sağ tarafa eğimli 80-85 derecelik bir virajda 50-55 km ile dön ve mümkün oldukça biraz geniş girerek içerden almaya çalış..
daha önce bu motorda iki kişi varken başıma geliyordu.. ama bugün daha tek başıma motorun üstündeyken aynı şey oldu.. yine çantamı kaynak yerinden koptu diye dönüp baktım -daha öncede başıma gelmişti, çanta kopup egsozun üzerine yaslanmıştı- bir şey bulamadım.. arkamdan gelen motorsikletli adam yanımda durup egsozun yere çarptığını söyledi.
Ayrıca sevgili cenkmenderes ithamın hoş değil... mübalağ bile yapmıyorum, neden yalan söylemek gibi bir gayem olsun? burada yalnızca bildiklerimizi ve tecrübelerimizi tartışıyoruz, konuşuyoruz.. Lütfen biraz daha saygılı!..
cathedral
25 Ekim 2005, 22:47
kesinlikle bozmayın derim...varsa paranız ses için orjinal bi eksoz alın olsun bitsin..motora çok zararı var..bi arkadaşın dediği gibi yüksek torklu makinelerde düşük devirlerde berbat bir ses ve güç düşüşü yaşanıyor..
hele hızlı giderken gazı kesince ses dayanılmaz oluyor ve motor boğuluyor..
örneğin benim motorda..benim eksozlar açık ama hiç memnun değilim ses mahalleyi ayağa kaldırıyor ama ..
yakın zamanda orjinal bir vance&hince eksoz alıcam...hem sesi gürül gürül tok sağlam veriyor..ve motora güç katıyor..
orjinalden şaşmayın derim..yada paranız varsa markalı kaliteli eksoz alın.
Colakoglu
26 Ekim 2005, 02:07
bende vance&hines var. cathedral'in dediği gibi egzos motorun performansını artırıyor. ama sesi, boşaltılmış egzoslar kadar fazla gelmiyor. hatta bir süre sonra ses az bile gelebilir. ha bu arada egzosu boşaltacağnıza yani susturucları keseceğinize gidin bir egzoscuya 2 boru yaptırın onları takın. en azından geri dönüşümü olmayan bir olay(susturcuları kesmek) yapmazsınız. ve susturucları kesilen egzoslar zamanla saramaya,kararmaya,morarmaya,bozarmaya yani renk değiştirmeye başlar (nedenini bilmiyorum). bu arada boşaltılan egzoslarda gazı bırakınca çıkan ses hakikaten dayanılmaz oluyo. bu işlere kalkışırken bir daha düşünün.
EgeKnn
26 Ekim 2005, 02:20
Arkadaşım demiş sesi daha güzel çıkıo bu motor mutlaka 2 zamanlı ve vitesli bi motordur benim arkadaş ybr nin susturucuyu söktü çıkan ses insanın beynini tırmalıyor ama 2 zamanlı motorda mukemmel çıkıyor..yani o arkadaş gördüğü susturucu kesik motorun sesini duyduysa bu motor 2 zamanlı olabilir eğer kendisinin ki de 4 zamanlı ise bundan memnun kalmayabilir onun için önce motorun aynısında yapılmış olanın sesine ve performansına bak derim ben :wiinkk: :wiinkk:
dostum bilerekmi konuşuyosun yoksa ezberemi bilmiyorum ama 2 zamanlı bir motorun eksozuyla oynayamazsın çünkü motor sıkıştırma gücünü eksozdan alır 2 zamanlıda kesersen o makine biraz zor yürür sesi nasıl bilmem çünkü 2 zamanlı motorun eksozuyla oynayan akıllı fazla yoktur sanırım motor 4 zamanlı ise eksozla oynanabilir tek düşünülmesi gereken sesten alınan zevk bir süre sonra geçerse yakıt sarfiyatının arttığına değermi????????
EgeKnn
26 Ekim 2005, 02:28
ben ses istediğimde hemen 2 dk. hava filtresini söküyorum inanılmaz güzel ses çıkıyo sökmesi ve takması da basit benim motorda tatmin olduktan sonra takıyorum kesmeye gerek kalmıyo motorun orasını burasını :cherry: fazla yakacağı da nekadar olurki 2-3 tur atıyorum sesi alıyorum ok. zahmetsiz masrafsız kolay çözüm tavsiye ederim :flower:
cathedral
26 Ekim 2005, 12:58
bende vance&hines var. cathedral'in dediği gibi egzos motorun performansını artırıyor. ama sesi, boşaltılmış egzoslar kadar fazla gelmiyor. hatta bir süre sonra ses az bile gelebilir. ha bu arada egzosu boşaltacağnıza yani susturucları keseceğinize gidin bir egzoscuya 2 boru yaptırın onları takın. en azından geri dönüşümü olmayan bir olay(susturcuları kesmek) yapmazsınız. ve susturucları kesilen egzoslar zamanla saramaya,kararmaya,morarmaya,bozarmaya yani renk değiştirmeye başlar (nedenini bilmiyorum). bu arada boşaltılan egzoslarda gazı bırakınca çıkan ses hakikaten dayanılmaz oluyo. bu işlere kalkışırken bir daha düşünün.
kardeş senin motor ne marka? birde vance& hines ı nerden aldın?..
Colakoglu
26 Ekim 2005, 16:13
XVS1100A
motoru aldığımda egzos üstünde takılıydı.
egzos'u getiren firmada fiaytı 800-900 euro civarı. ayrıca egzos yarım egzosdur.
piyade
30 Ekim 2005, 14:28
Sn Kafein benim aracımda jl 150 cc ben de eksozlarını kestirip içini boşaltmayı düşünüyorum.Sana tavsiyem eksozlarda delik açtırmaman bu sebebten eksozları na hasar veren ve cebinden eksoz taktıran bir abimiz var kendiside jl 150 cc sahibidir . Tahminimce yapılacak en iyi iş susturucuları söktürmek .Eğer ben den önce bu işlemi yaparsan siteyi ve beni jinlun forumunda bilgilendirir isen memnun olurum.
saygılarımla.
xanadu
25 Nisan 2007, 16:57
arkadaşlar 2004 fazer 600 a çift tüp egzost taktırmak istiyorum bilgi ve tecrübelere ihtiyacım var
bu konuda bilgisi veya denenmişliği olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.bir de istanbulda smokey marka egsozt yapıp takan bir firma var bu markayı kullanan bir arkadaş var mı memnun mu acaba?
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO