Orijinalini görmek için tıklayınız : motor ısınınca performans düşüyor.
aegeanxtr
19 Haziran 2008, 02:49
arkadaşlar motorumu ilk çalıştırdığımda yüksek devirli çalışıyor 15-20 saniye sonra rolantide çalışmaya başlıyor. Ayrıca yola çıktığımda 1-2 km kadar motor gayet performanslı ve vibrasyonsuz çalışıyor fakat 1-2 km den sonra motor ısınınca performasta düşme hissediyorum ve motorda vibrasyon artışı oluyor bunun nedeni sizce nedir? motorum mondial 151rs
Not: motora yeni sekman piston takıldı, contalar değişti, silindire honlama işlemi yapıldı, eksantrik zinciri ve gergileri değişti, supaplar değişti yani motor komple dağıtılıp tekrar toplandı.
mstf_gnc
19 Haziran 2008, 03:39
motor şişme olmuş pistonlar ısınıncagenleşiyor ve sürtünme artıyor çözümü hakkında bilgim yok saygılar..
mzcı
19 Haziran 2008, 09:55
motor daha acılmamış belli bir rodaj süresini aşman lazım 1000 1500 km kadar bu süre içerisinde motoru fazla sıkıştırmayın ve gerekirse dinlendirin sorun çözülecektir
xufuk
19 Haziran 2008, 10:04
Yağını eksik etme kalite bir yağ al castrol 10/40 scooter diye bir yağı var onu kullan yaklaşık 700-800 ml. alır senin motorun yağ çubuğunu arada sorada konrol etmeyi unutma ve motora biraz rodaj zamanı ver
teknikhoca
19 Haziran 2008, 11:12
Bu tür arızalar genel olarak;
1- Sübab ayarı çok sıkı yapılmıştır. ısınan motor, çok küçük aralıklı yapılan sübab ayarı nedeniyle açık kalan sübablardan dolayı performansı düşer, tütreşimi artar. Scooter olduğu için motorun ısınını pek farkedemezsiniz ama normal şartlarda motorun ısısı da çok fazla artar.
2- Silindiriniz hangi ölçüde honlandı? Zira çok dar bir et kalnılığı bırakıldıysa, piston ile aynı oranda genleşemediği için sıkışma artıyor olabilir. Ancak uzak bir ihtimal.
3- Ateşelem ve yakıt ayarlarınız iyi değildir. Isınıncaya kadar jigleniz devrede olduğu için bu sorunu yaşamamamış olabilirsiniz. Motor ısınıp jigle devreden çıkınca performans kayıplarınız başlar.
digi_boy26
19 Haziran 2008, 23:08
eski tadı alamazsın o motordan. ben bu yüzden elletmiyorum :)
ya teknikhoca'm nerdeydin sen kaç zamandır ? :)
teknikhoca
20 Haziran 2008, 01:35
İnşallah yeniden buralarda olacağım. Biraz ara vermiştim sadece.
mterayes26
20 Haziran 2008, 01:39
aman teknik hoca daha bıze lazımsın masalaah sayende bilgilere bilgi katıyoruz
teknikhoca
20 Haziran 2008, 01:41
Burada sizlerle olmak gerçekten çok güzel. ayrıca ben bu güzelliği ikinci kez yaşıyorum...
aegeanxtr
20 Haziran 2008, 02:51
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim arkadaşlar peki motor neden normal bir rolantide çalışmıyor ilk çalıştırdığımda yüksek devirli çalışıyor 15-20 saniye sonra rolantide çalışmaya başlıyor ve 15-20 dakika gezdikten sonra rolanti tekrar yükseliyor.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO