PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Xenon far--- motor ???

b+rk
16 Haziran 2008, 19:59
Far değiştirmeye kalksak en iyi tercih nedir ??? halojen - xenon - ...
Bu farlar her motora takılabilir mi ?
watt ın hangi farlara yetip yetmediğini nasıl anlayabiliriz ?
Biri beni bu konuda aydınlatabilirse çooooook memnun olurum,
iyi gunler...

swalbard
16 Haziran 2008, 20:07
En iyi görüntüyü 4300kelvinlik xenon farlar verir.Ama birazda dış gorunus olsun diye 6000k lık xenon takmanızı onerırım.K, Türkiyede pek yoj 4300k xenon. 139 ytl ye bir sitenin kampanyası var xenon farlar ıcın ıstersenız oradan alabılırsınız. Birazcık elektrık elektronık ten anlıyorsanız gelen kutuda bağlantı şeması var yarım saatınız ayırıp monte edebılırsınız.

mach1
16 Haziran 2008, 20:08
Her motora takılır,kitin üstünde yazar kaç watt kaldıra bildiği.Bence en iyi tercih h4 ampul olanlar .

b+rk
16 Haziran 2008, 20:10
En iyi görüntüyü 4300kelvinlik xenon farlar verir.Ama birazda dış gorunus olsun diye 6000k lık xenon takmanızı onerırım.K, Türkiyede pek yoj 4300k xenon. 139 ytl ye bir sitenin kampanyası var xenon farlar ıcın ıstersenız oradan alabılırsınız. Birazcık elektrık elektronık ten anlıyorsanız gelen kutuda bağlantı şeması var yarım saatınız ayırıp monte edebılırsınız.

acaba sizde o sitenin link i var mı ?

birde aydınlatma olarak en çok tercih edilen halojen far değil mi ?
1 yere yapılır bu işler (en azından benim için :) ) yapmışken tam olsun istiyorumda.

swalbard
16 Haziran 2008, 20:12
acaba sizde o sitenin link i var mı ?

birde aydınlatma olarak en çok tercih edilen halojen far değil mi ?
1 yere yapılır bu işler (en azından benim için :) ) yapmışken tam olsun istiyorumda.
tabi atıyorum mesaj sımdı.

b+rk
16 Haziran 2008, 20:14
çok teşekkürler ,
son bir soru daha uzun kısa olarak iki ayrı far olarak mı satılıyor (aynı ad altında) yoksa set midir bunlar ?

swalbard
16 Haziran 2008, 20:20
çok teşekkürler ,
son bir soru daha uzun kısa olarak iki ayrı far olarak mı satılıyor (aynı ad altında) yoksa set midir bunlar ?

far kodunuza gore degısır benım mesela hyundai getz aracım h4 uzun kısa farın ıcındekı bır sıstemle tek far uzerınde oluyor 2 . bir far yanmıyor o yuzden normal ampul var bende. diger bır sıstem ıse ampulun ucunda ufak bir motor var ve sız selektor yaparken yada uzunlara gecerken farın açısı değişiyor uzun oluyor far :)

küheylan
16 Haziran 2008, 22:23
link? :)

Sj's
17 Haziran 2008, 01:43
arkadaşlar autoshopta kampanyalı aldım 180 küsüre "shield" marka japon malı çin değil. oldukça kaliteli geldi kullanımdan gayet memnunum. öneririm.

ßußu
17 Haziran 2008, 02:59
Peki arkadaşlar yeri gelmişken xeon far yanında angel taktırabilirmiyiz motora. Her motora uyar mı ? Araçlarda her araca göre ayrı angel farlar var. Motorlara görede bulabilirmiyiz yoksa çakma angel denilen angel halkalardan mı takabiliriz. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Sj's
17 Haziran 2008, 03:49
Peki arkadaşlar yeri gelmişken xeon far yanında angel taktırabilirmiyiz motora. Her motora uyar mı ? Araçlarda her araca göre ayrı angel farlar var. Motorlara görede bulabilirmiyiz yoksa çakma angel denilen angel halkalardan mı takabiliriz. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

angel halkalar piyasada 2 çember ebatında mevcut diye biliyorum/75 ve 90mm). onlar da bu ebata uygun, grenajındaki far haznesi buna müsait araçlarda kolay bir şekilde uygulanabilir.

örneğin bir cbr 600 rr, fazer 600 gibi bir makineye olmaz. benim nexusa da isterdim olmuyor far yapısı müsait değil köşeli olduğu için. ama mesela tuhaf görünecek olsa da fz6ya uygulanabilir, farları daire şeklinde olan (örn vfr 800, cbf 500 vs) motosikletlere uygulanabilir ve süper de dururlar bence.

illa deneyeceğim dersen kendin de yapabiliyorsun, led bandını satın alıp kendi oranlarına göre kesip biçerek :)

satoyama
17 Haziran 2008, 03:55
st1300 zaten xenonsuz olmaz benim innovada bile var büyük nimet:cat:

ßußu
17 Haziran 2008, 04:05
angel halkalar piyasada 2 çember ebatında mevcut diye biliyorum/75 ve 90mm). onlar da bu ebata uygun, grenajındaki far haznesi buna müsait araçlarda kolay bir şekilde uygulanabilir.

örneğin bir cbr 600 rr, fazer 600 gibi bir makineye olmaz. benim nexusa da isterdim olmuyor far yapısı müsait değil köşeli olduğu için. ama mesela tuhaf görünecek olsa da fz6ya uygulanabilir, farları daire şeklinde olan (örn vfr 800, cbf 500 vs) motosikletlere uygulanabilir ve süper de dururlar bence.

illa deneyeceğim dersen kendin de yapabiliyorsun, led bandını satın alıp kendi oranlarına göre kesip biçerek :)

Bilgilendirdiğin için teşekkürler. Kendın kesip biçmek birazda sana kalmıs kabiliyet olmayınca hiç ellememek daha iyisi :)

jackaan
17 Haziran 2008, 04:36
arkadaslar akınızda olsun benım duyduguma gore 8000calvınden sonrası farı erıtebılıyomus aklınızda olsun bırkac kısıden duydum o yuzden bende 8000 taktım gayet memnunum karsıdan gelenler memnun omasada :D

b+rk
17 Haziran 2008, 09:08
st1300 zaten xenonsuz olmaz benim innovada bile var büyük nimet:cat:

doğrusu benim aklımda hiç yoktu xenon, geçen gün tünelden geçerken yanımdan bi st geçti yan aynada çok güzel görünüyordu özendim ne diyim :mrgreen:
ama hala 1 sorunun cevabını tam çözemedim- st de uzun kısa 2 ayrı far - xenon alınca 2 si de değişicek mi ?

link? :)

arkadaş yolladı bana linki buyrun link:

www.parcatreni.com

satoyama
20 Haziran 2008, 03:54
doğrusu benim aklımda hiç yoktu xenon, geçen gün tünelden geçerken yanımdan bi st geçti yan aynada çok güzel görünüyordu özendim ne diyim :mrgreen:
ama hala 1 sorunun cevabını tam çözemedim- st de uzun kısa 2 ayrı far - xenon alınca 2 si de değişicek mi ?

kısa olan H7 tarafına xenon takılır uzun taraf yine aynı kalır sellektör yapman için:cat:

BeYfa
20 Haziran 2008, 04:12
berk st yi ne ara aldınsen konuyle ilgisi yok ama olsun:)

b+rk
20 Haziran 2008, 10:53
berk st yi ne ara aldınsen konuyle ilgisi yok ama olsun:)

yaklaşık 1 ay önce :)
simdiden 3.000 km tamam :mrgreen:

Tequ
20 Haziran 2008, 11:17
arkadaslar akınızda olsun benım duyduguma gore 8000calvınden sonrası farı erıtebılıyomus aklınızda olsun bırkac kısıden duydum o yuzden bende 8000 taktım gayet memnunum karsıdan gelenler memnun omasada :D

Sana kötü bir haberim var 8000k da yansıtıcı kısmı yakıyor:P Tecrübeyle sabit

swalbard
20 Haziran 2008, 11:25
motosiklet için 8000k çok sakıncalı diye düşünüyorum direk 6000k alın kafanız rahat olsun. 8000k da gorus mesafesı azalıp karsıdan gelen araçlara retina yırtılması yaratabılırsınız :P linki vermedim reklam olmasın diye ama olsun :D bidaha yazalımm parcatreni.com 139 ytl bence kaçırmadan depolayın 1 sene garantisi var bukadar mantıklı bır secım olamaz :mrgreen:

kawancha
20 Haziran 2008, 12:26
şu 139YTL'lik xenon'un linkini buraya koysanız da herkes faydalansa hoş olmaz mı?

satoyama
20 Haziran 2008, 13:20
motosiklet için 8000k çok sakıncalı diye düşünüyorum direk 6000k alın kafanız rahat olsun. 8000k da gorus mesafesı azalıp karsıdan gelen araçlara retina yırtılması yaratabılırsınız :P linki vermedim reklam olmasın diye ama olsun :D bidaha yazalımm parcatreni.com 139 ytl bence kaçırmadan depolayın 1 sene garantisi var bukadar mantıklı bır secım olamaz :mrgreen:

sanırım sen kelvini ışık gücü ile karıştırdın kelvin yükselince sadece ışığın rengi renk ısısı değişiyor yani 6000k tam beyaz 8000- 10000 -12000 gittikçe mavi ve mor oluyor benim motordaki 6000k xenon 8000k dana daha fazla beyaz verdiği iin daha güçlü gibide duruyor diyebilirim

b+rk
20 Haziran 2008, 14:00
6000k dan herkez memnun anlasılan, peki bunu internet dışında nerde bulabilirim ??? mesela phillips inkiler coğu honda servisinde var(stand olarak)
bunları da öyle bulabilir miyim yoksa biyerden alıp mı taktıracağım ?

busihido_kadir
20 Haziran 2008, 16:04
Arkadaşlar bi banada yardımcı olabılırmısınız
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/46565-kinge-xenon-angel-ve-angel-halka-far-olur-mu-fotolu.html

Bi abim yardımcı olmaya calıstıda belkı sızıb bıldıgınız bıselerde vardır?

b+rk
22 Haziran 2008, 16:52
bu arada dun bir honda bayi ile konustum(adını vermemeyim reklam olmasın :D ) xenon yerine direk beyaz far takın diyorlar beyin in değişmesi sorunlar yaratabiliyormuş sorun yaşayanlar oldu mu acaba ?

Ticaretisyen
23 Haziran 2008, 01:07
bu arada dun bir honda bayi ile konustum(adını vermemeyim reklam olmasın :D ) xenon yerine direk beyaz far takın diyorlar beyin in değişmesi sorunlar yaratabiliyormuş sorun yaşayanlar oldu mu acaba ?

beyaz far ne demek? yani beyaz renk ışık veren ampul diye bişey var mı

satoyama
23 Haziran 2008, 04:51

o honda bayii kesin xenon nun ne olduğunu bilmiyo beyaz halogen ampul takacaksan sakın takma önünü göremezsin sadece seni görürler

b+rk
23 Haziran 2008, 09:46
h4 olarak tanımladı beyaz ışık veren far/ xenon kadar iyi performans alabilirmişim hem beyin de takılmıyorumuş onun için. Bu arada sorduğum hondacı 30 yıllık motorcu yanlış bilgi verme ihtimali yok denecek kadar az.

bu arada hepinize teşekkürler bugun lambamı aldım. İnş. yarın değiştireceğim

EMREBAYHAN
26 Ocak 2012, 17:52
xeono meselesi baya karmaşık bir mesele olsa gerek çünkü Gaziantepde hangi motorsiklet parçası satan yere gitseniz size bir set çıkarıyor. (uzun kısa olarak) Paket içeriği bir adet far motoru bir adet balans bir adet ampul kabloları motorsikletler göre üç ayrı yuva kabloları sigortası kablo baglantı kelepçesi dahil 50 tl alıyor. Daha dün kendim bagladım motoruma güzel bir ışık veriyor. Yani kutulu mutulu olmasa zenon diye veriyorlar diyecegim ama kutusu alangiri herşeyi var üstelik kutu üzerinde TÜV yani muayane uygunluk etiketi dahi var...........