PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ACİL!! İzmir Yada Manisada tavsiye edebileceğiniz profesyonel YAMAHA Yetkili servisi

kmete
16 Haziran 2008, 02:46
Arkadaşlar öncelikle merhaba..... yaklaşık bundan 3 ay büyük hayallerle satın aldığım yamaha ybr 125 im ilk aldığım günden beri sibop sesi yapmaktaydı şuan 2700 km deyim ve bu ses rolantideyken inanın motor sesinden fazla gelmekte. Işıklarda durduğumda bakıyorum yanımdaki arabadakiler konya kaşık havası oynuyor :cherry:. Şaka bir yana oturduğum bölgeye en yakın olan ve tavsiyelere uyarak İzmir Menemen de Motorcu Cemal e motosikletimi götürdüm. Durumuda olduğu gibi anlattım. motosikleti çalıştırdı kendiside evet sibop sesi fazla geliyor ayarlarız dedi. Tabi bu arada yağıda değiştiricez ince geliyor olabilir dedi.. tamam ne gerekiyorsa yapalım dedim. Motoru bırakmamı ertesi gün almamı söyledi. onada tamam dedim. Ertesi günü gittiğimde nasıl ustam tamam mı dedim,, tamam dedi. motosikletimi çalıştırdım. aynı ses noksansız devam ediyor. Dedim ustam aynı ses hiç fark yok. :cyclopsan ben dün bir tane daha 2008 ybr topladım ondada aynı ses var sen takma kafana bin motoruna yanıtını aldım. Borcumu sordum 40 YTL dedi ve sorunumu çözmeden aldı. Servis makbuzu vermedi. Neyse evime döndüm ve motosikletimin aşırı derecede fazla benzin yakmaya başladığını fark ettim. Akşam üzeri hava biraz soğuk geldiği için jikleyle çalıştırmak istedim motorumu fakat marşa basınca jiklenin devreye girmediğini gördüm.
Motorumun problemleri sırasıyla şöyle:
1) Aşırı sibop şakırtısı
2) 40-70 km arası 4-5 viteslerde uğuldama
3) yeni türeyen yakıt ve jikle problemi
4) elektrik tesisatı sürekli far ampulü bozmakta

Lütfen bana Profesyonel bir Yamaha yetkili servisi tavsiye edin.
Şimdiden teşekkürler