Orijinalini görmek için tıklayınız : Full Koruma diye kabaca tabir ettiğimiz olay sizin için ne ifade ediyor.
cihantavuz
13 Haziran 2008, 19:21
Arkadaşlar full koruma dediğiniz zaman ne anlıyorsunuz.Kimisi full korumadan anladığı sadece kask takmaktır.kimisi kask+mont+eldiven+body armour+moto pantolon+bot olarak full koruma tanımlaması yapıyor.
Sizin için full koruma demek ne demektir.Kendinizde full korumalı motor kullanıyorum dedıgınızde hangısını kastedıyorusunuz kendiniz için.
1)SADECE KASK
2)KASK+MONT
3)KASK+MONT+ELDİVEN
4)KASK+MONT+ELDİVEN+MOTO PANTOLON
5)KASK+MONT+ELDİVEN+MOTOPANTOLON+DİZLİK+BODYARMOUR +BOT
6)RACING TULUM
mhyen
13 Haziran 2008, 19:23
Benim anladığım şu ve de yeterli olacağına inanıyorum:
7)KASK+KORUMALI MONT+DİZLİK
(EKSTRADAN VARSA EĞER ELDİVEN VE KIŞSA BOT)
creativefx
13 Haziran 2008, 19:24
gonul tabı racıng tulum ister ama kullanımı cok zor
bu nedenle 5 sıktakı body armour haric.
tabi motosiklet pantolonu olursa dizlik yok.normal pantolon uzerı dizlik...
edy
13 Haziran 2008, 19:25
deri tulum
veya
kask
eldiven
bot
pantalon
sırt koruması
just_oh
13 Haziran 2008, 19:26
ben minimum olarak şöyle düşünüyorum :
8) kask + korumalı mont + dizlik + eldiven
b+rk
13 Haziran 2008, 19:26
Kask + mont + eldiven + bot + bel koruma
egerki uzun yol ise + pantalon ve windstoper
THE_LANCET
13 Haziran 2008, 19:27
full yerine TAM KORUMALIK ibaresini kullanırsak hepsi Türkçe olur. (Türkçe'den yanayım.) :rendeer:
KASK+CEKET+ELDİVEN+PANTOLON+BOT diyorum. Zaten bir çoğunun korumalıkları üzerinde mevcut. Korumalıksız bir pantolon,ceket,vs. alındığında korumalıklara ihtiyaç yine duyulur.
mus2aktas
13 Haziran 2008, 19:29
Kask,Korumalı Mont,Eldiven,Dizlikler ve Topuklarımızı koruyacak bir ayakkabı.
ketchup
13 Haziran 2008, 19:44
cihantavuz'u yakından görmeyenler "tam koruma geziyorum" demesin! =) çünkü o adam gerçekten tam koruma geziyor. ben kask+mont+eldiven gezdiğim için utandım yanında =) keşke hiç üşenmesek de hep o şekilde çıkabilsek. hem adamın bodu armor'ı çok karizma duruyor hem de maksimum güvenlik sağlıyor.
celiloglu
13 Haziran 2008, 19:49
Kask + Korumalıklı Mont + Bellik + Dizlik
cbr125faik
13 Haziran 2008, 19:53
kask+eldiven+full koruma mont+motobot+korumalı pantolon+omurgalık...benım alnladıgım budur...
SilentScream
13 Haziran 2008, 19:55
seçeneklerde eksiklik var ; kask+mont+eldiven+sırtlık+pantolon+çizme , ben böyle biniyorum tam koruma bu demek...
Corbett
13 Haziran 2008, 20:06
Çenesiz Kask + Plastik Korumalı Parmaksız eldiven bana yetiyo.Sıcakta mont giyceğimi sanmıyorum çok da pahalı ama belki kışın alabilirim.
İHTİYAR
13 Haziran 2008, 20:18
O da ne ki?:cyclopsan
Tabii ki jöleli saçlar,converse ayakkabılar,levis pantalon ve T-shirts......
:queen:
Şaka şaka,:queen:
cihantavuz
13 Haziran 2008, 20:22
Çenesiz Kask + Plastik Korumalı Parmaksız eldiven bana yetiyo.Sıcakta mont giyceğimi sanmıyorum çok da pahalı ama belki kışın alabilirim.
Sana yetiyor ne demek onu anlayamadım.Çok kaza gecirdin ve bu korumalar seni tam anlamıyla korudu anlamına mı geliyor bu cevap.Yetip yetmeyeceğini nerden bilebilirsin ki kaza bu sonucta ne şekilde ne zaman olacagını kestıremıyoruz ki.her zaman en kötü senaryo düşünülerek koruma kullanılmalıdır bence.
Sanki biraz, "bana bişi olmaz" mantığıyla yaklaşıyomuşsun gibi geldi yazdıklarından.
agokce
13 Haziran 2008, 20:23
yukarıdan aşağıya:
kask, kulak tıkacı,korumalı mont,korumalı eldiven,korumalı pantolon,bel koruması, korumalı bot.
busihido_kadir
13 Haziran 2008, 20:30
Kask + Mont + Dizlik ve Eldiven bunlar benım ıcın full koruma anlamına gelır:cat:
denizcimuzaffer
13 Haziran 2008, 20:31
Korumalı şaane Tişort,
Korumalı cıvıl cıvıl bir Kapri Pantul-şort,
Korumalı extra sert saç jölesi,
Korumalı pilac terlii, olmadı az korumalı ama muhakkak korumalı Şipıdık terlik,
Korumalı artistik güneş gözlüü,
3 Kulhüvallah 1 Elham,
hee paranız varsa sağınıza ve solunuza birer Koruma Body-Guard:P:P
COQ
13 Haziran 2008, 20:36
Sağlıklı bir beyin.
Dinlenmiş bir vücud
Dikkatli gözler.
Relaks bir bünye
Motosiklet kullanma ve trafiğe çıkmaya uygun bir psikoloji.
Kask
Mont
Eldiven
Bence korunmak için bunlar yeterli.
Fakat eğer piste çıkacaksam durum değişir....:)
cihantavuz
13 Haziran 2008, 20:36
Korumalı şaane Tişort,
Korumalı cıvıl cıvıl bir Kapri Pantul-şort,
Korumalı extra sert saç jölesi,
Korumalı pilac terlii, olmadı az korumalı ama muhakkak korumalı Şipıdık terlik,
Korumalı artistik güneş gözlüü,
3 Kulhüvallah 1 Elham,
hee paranız varsa sağınıza ve solunuza birer Koruma Body-Guard:P:P
Allah korusun diycem o zaman sana bu halde motora biniyosan eğer.Hatta şansını zorlama bence o bile korumayabilir seni böle devam edersen.
COQ
13 Haziran 2008, 20:38
Denizci Muzaffer için bir de şöyle bir ürünümüz var.:P
http://www.ekoyasam.com/images/middle/otm331169myolduasi.jpg
Ürün Özellikleri
Kontak açıldığında otomatik olarak yol duası okuyan cihaz.
Peygamber efendimizin bineğe binerken okuduğu ayet-i kerime.
6x9x5 cm ölçülerinde, kolay montaj, açma kapama düğmesi, 12V.
Her araca monte edilebilir.
cihantavuz
13 Haziran 2008, 20:42
Denizci Muzaffer için bir de şöyle bir ürünümüz var.:P
http://www.ekoyasam.com/images/middle/otm331169myolduasi.jpg
Ürün Özellikleri
Kontak açıldığında otomatik olarak yol duası okuyan cihaz.
Peygamber efendimizin bineğe binerken okuduğu ayet-i kerime.
6x9x5 cm ölçülerinde, kolay montaj, açma kapama düğmesi, 12V.
Her araca monte edilebilir.
Eğer anlattığı gibi geziyosa bu ürüne gerçekten ihtiyacı var arkadaşın.:):)
Hem o şekilde gezerek motor sürücülerinin imajı konusunda insanlara yanlış örnek oluyor.Cevredeki kişilerin önyargıyla yaklaşımını doğuruyor böyle örnekler.
COQ
13 Haziran 2008, 20:43
Eğer anlattığı gibi geziyosa bu ürüne gerçekten ihtiyacı var arkadaşın.:):)
Hem o şekilde gezerek motor sürücülerinin imajı konusunda insanlara yanlış örnek oluyor.Cevredeki kişilerin önyargıyla yaklaşımını doğuruyor böyle örnekler.
Cihan yok öyle bişey.
Şakalaşıyoruz arkadaşla.:)
Denizci sağlam motorcudur.
Merak etme.
Birilerine gönderme yapıyor sadece...:cat:
denizcimuzaffer
13 Haziran 2008, 20:53
Cihan yok öyle bişey.
Şakalaşıyoruz arkadaşla.:)
Denizci sağlam motorcudur.
Merak etme.
Birilerine gönderme yapıyor sadece...:cat:
hehehehe, yaav Coq Kardeşim,
gönderiyom gönderiyom da caddede çocukları gördükçe dellenmemek elde değil:queen:
son kazamda da (arkadan çarpan araç yıktı beni) korumalı tişörtüm sayesinde omuz ağrıları ile atlattım:queen:
Amman diyim arkadaşlar, ben denedim gördüm, koruma eksiksiz olsun, gözünüzü seveyim:):cat:
Hee bu arada O Dua okuyan Cihazı görmemiştim ama bulursam almalıyım galiba:cat: Olmadı kurşun döktüreceğiz artıkın:)
Herkesin bu konuya gösterdiği ilgiye ben kendi adıma teşekkür etmek istiyorum:cat: Helal size cevvaller.
Bu gün motorumu servisten aldım, yedek parçaların gelmesi uzun süreceği için ani bir karardı ve riski almamalıydım aslında, çünki montum evde kalmıştı. Aama ne edersin seviyoruz ya, altı şişhane üstü memişhane bir koruma geyindim:queen: eldiven-dizlik-kask, ama ince bir gömlek:silent: Yeminlen süremedim motoru, kendimi cıblak hissettim resmen. Hele gömleğin düğmeler gerilip rüzgardan bağır baş açıldığında hakket utandım yaavv:mrgreen: Allahtan yol 5 Km idi ve 60 Km /h maksimum hızla sağdan sağdan vardım menzile.
Herkese en iyi korumalarla, kazasız belasız sürüşler dilerim:)
Corbett
13 Haziran 2008, 20:58
Sana yetiyor ne demek onu anlayamadım.Çok kaza gecirdin ve bu korumalar seni tam anlamıyla korudu anlamına mı geliyor bu cevap.Yetip yetmeyeceğini nerden bilebilirsin ki kaza bu sonucta ne şekilde ne zaman olacagını kestıremıyoruz ki.her zaman en kötü senaryo düşünülerek koruma kullanılmalıdır bence.
Sanki biraz, "bana bişi olmaz" mantığıyla yaklaşıyomuşsun gibi geldi yazdıklarından.
Senin sözlerini anlayan bi Allah'ın kulu yok garip olma.
En iyisi Motoru bırak bildiğin işi yap yani bali kokla. :bounce:
katip
13 Haziran 2008, 21:14
Benim görüşüm şu yönde. Motorla 100 metre bile gidilecekse kask takmalı. Bunun lamı cimi yok. Ama kısa mesafelerde kask dışındaki korumalar takılmayabilir. Örneğin scooter ile şehiriçinde işini gücünü halleden birini kastediyorum.
Fakat mesafe biraz uzuyorsa kask + korumalı mont + eldiven + (korumalı) bot + eğer sıradan bir pantolonsa dizlik + kaskta güneş vizörü yoksa güneş gözlüğü. Güneş zaman zaman görüşe engel teşkil ediyor malum...
Birkaç gün önce takırtı yaptığı için cam siperliği söktüm. Fakat bence uzun yola siperliksiz çıkmak korumalara rağmen rahatsız edici. En kısa zamanda yeniden monte edeceğim. Alışmışız :)
Kasksız binenlere şaşırıyorum. İznik'e gidenler bilir orada onlarca motor vardır ortalıkta ve kimse kask takmaz. Herhalde bu konuda bir muafiyetleri var.
Halbuki kask takmak güvenlik sağlamanın yanısıra sürüş keyfini de artırıyor. İnsan yüzüne sürekli rüzgar ve böcek yedikçe çok rahatsız oluyor.
Harley Davidson & Malboro Man adlı filmde adam bir tek güneş gözlüğü takıp eyaletlerce yol gidiyordu. Ben buna ihtimal vermiyorum. Kaza yapmasa bile sonuçta rüzgardan insanın beyni uyuşur...
dragstar72
13 Haziran 2008, 21:37
cihantavuz'u yakından görmeyenler "tam koruma geziyorum" demesin! =) çünkü o adam gerçekten tam koruma geziyor. ben kask+mont+eldiven gezdiğim için utandım yanında =) keşke hiç üşenmesek de hep o şekilde çıkabilsek. hem adamın bodu armor'ı çok karizma duruyor hem de maksimum güvenlik sağlıyor.
resimlerini bekliyoruz kardeş:cat: bu arada ben 1-korumalı ceket
2-kask
3-dizlik
4-bellik (Bazen kullanmıyorum)
5-eldiven
Ömercik
13 Haziran 2008, 21:49
5)KASK+MONT+ELDİVEN+MOTOPANTOLON+DİZLİK+BODYARMOUR +BOT+SIRTLIK(Beli de koruyan ve sıcak tutan)+Boyunluk(Çok ihmal ediliyor)
Seda
13 Haziran 2008, 21:57
Bence full koruma insanın üzerine yakışanı giymesidir :P
SilentScream
13 Haziran 2008, 21:59
Bence full koruma insanın üzerine yakışanı giymesidir :P
evet ya değil mi sonra asfalt adamın façasını nası bozar ama :P
Seda
13 Haziran 2008, 22:01
Anlaşıldı sen hiç Penguen okumamışsın Burak ::yanliss:
rafel
13 Haziran 2008, 22:01
arkadaşlar devamlı motorustundeysınız yanı benım gıbı
önemlı olan kasknız sonra belık sonra mont sonra elını terletmeyecek özel eldıven korumalı pantolan yada dızlık ayak cok önemlı arka tarafı sertleşmış plastık ve ıcınde celık ön kısımda öyle eger devamlı ustundeysenız tabı
ama normal bır yere gıttıgınızde kask mont dızlık altı kalın ayakkabı mevsıme göre degişir tabı
barisozcetin
13 Haziran 2008, 22:02
geçen gün bağdat caddesinde bilinen bi kafede 1-2 saat oturdum ve cadde trafiğini seyrettim, kask takma oranı yüzde 10'u geçmez, millette beyin yerine bulaşık süngeri var galba..kask takmıyorlar ama maşallah hepsinde gökgürültüsü gibi eksoz takılı..
vıceroy
13 Haziran 2008, 22:03
kask+mont+eldiven+sırtlık+pantolon(dizlikli)+bot:)
E.Gülbeyaz
14 Haziran 2008, 00:20
motosiklet tulum en iyisi....hepsini içinde barındırıyo ama kullanmak biraz zor..
legend907
14 Haziran 2008, 00:26
Kask , korumalı mont ve pantalon, bellik , bot , eldiven...Yani anlayacağınız koruyacak ne varsa hepsi.
ketchup
14 Haziran 2008, 08:37
Senin sözlerini anlayan bi Allah'ın kulu yok garip olma.
En iyisi Motoru bırak bildiğin işi yap yani bali kokla. :bounce:
bunca kişi (sen dahil) bu başlığa cevap yazdığına göre demek ki herkes anlıyor cihan'ı. başlığı açan o sonuçta.. senin iyiliğin için dil dökmüş adam, verdiğin cevaba bak "git bali kokla" demişsin. çok ayıp =(
nankör
14 Haziran 2008, 08:50
Kask+ceket+eldiven+pantolon+bot
Olcay Avşar
14 Haziran 2008, 09:01
Full koruma demek (tam koruma, fulün fulü :P)
Vücudunuzun her yerinin , motosiklete binmek için üretilmiş giysi ve ekipmanlarla donatılmış olması demektir.
tubis
14 Haziran 2008, 09:24
Kask,mont,eldiven biniyorum. Dizliğim motorun altında duruyor. :( Biliyorum yanlış ama üşeniyorum onu takmaya. Haziranı yarıladık hala mont giyiyorum Antalya gibi bir şehirde. Bu bile bişeydir. :)
navigator55
14 Haziran 2008, 10:22
4 nolu seçeneğe böbreklik (kidney belt) ve bot ekleyerek kendi tarzım ve uygulamamı izah edebilirim.
cihantavuz
14 Haziran 2008, 11:12
bunca kişi (sen dahil) bu başlığa cevap yazdığına göre demek ki herkes anlıyor cihan'ı. başlığı açan o sonuçta.. senin iyiliğin için dil dökmüş adam, verdiğin cevaba bak "git bali kokla" demişsin. çok ayıp =(
Erdem boşver dostum bu seviyedeki adamlara cevap vermiyorum ben onların kendi kalite anlayışı bu.Kafasına göre takılsın.
nitrious81
14 Haziran 2008, 11:14
Valla ben Kask Mont Eldiven ve dizlik takıyorum benım ıcın sımdılık yeterlı oluyor..
erkmen
14 Haziran 2008, 17:15
kaza yapmış biri olarak
minimum:
kask
korumalıklı mont
diz korumalıgı
ve muhakkak korumalıbot
dikkate alırsanız sevinir ve sevindirirsiniz
bu yazılanların en kucugunden en buyugune butun motorlar ıcın gecerlıdır
phar
16 Haziran 2008, 16:26
kask, korumalı mont, eldiven, dizlik, bot, ayrıca uzun yol için buyuk sırtlık
adameus
16 Haziran 2008, 16:35
ben minimum olarak şöyle düşünüyorum :
8) kask + korumalı mont + dizlik + eldiven
:cat::cat::cat: :cat:
eftelya
16 Haziran 2008, 16:37
full koruma diyince KASK , DİZLİK , DİRSEKLİK VE ELDİVEN geliyor aklıma . :) bu kadarına razıyız .
frdndl
16 Haziran 2008, 16:57
full koruma full korumadır sadce kask la full mü olunurmuş
kask mont eldive pantolon bot tur full unuttuğum bişe varsa ekleyin lütfen :)
MrCool
16 Haziran 2008, 16:57
Her türlü kısa mesafelerde:
Kask+korumalı mont+eldiven+5 parçalı bellik+kaval kemiği koruyucusu+dizlik
Uzun mesafelerde:
Kask+korumalı mont+eldiven+omurga koruyucusu+motosiklet botu+dizlik+kulak tıkacı
Kışın: Yukardakilere ek olarak balaklava ve korumalı pantalon eklerim.
RoLa
16 Haziran 2008, 17:03
kask mont eldiven ve dizlik
dizlik takerken motopantolon giymeye gerek yok die düşünüyorum
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO