PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Boğulmuş motora ne yapılır?

Mikuni
02 Haziran 2008, 22:53
1. Ayak marş pedalını kullanarak; birkaç girişimden sonra motor çalışmazsa fazla yakıt yüzünden boğulmuş olabilir.
Boğulmuş motoru temizlemek için, kontak anahtarını kapatın ve jikle kolunu tamamen off konumuna getirin. Gazı sonuna kadar açın ve motoru ayak marş pedalı ile birkaç kez çalıştırın. Kontak anahtarını ON konumuna alın ve gazı yavaşça açın; motoru ayak marş pedalını kullanarak çalıştırın.

2. Elektrikli marş motorunu (el marşı) kullanarak;
Jikleyi kapatıp motoru 5 saniyeliğine çalıştırın. Eğer motor çalışırsa hızlı bir şekilde gazı kapatın. Eğer motor çalışmıyorsa 10 saniye bekleyin.

jesse
02 Haziran 2008, 22:55
bogulmuş motora hayat öpücüğü de verebilirsiniz .. :mrgreen: sonra kalp masajı .. baktınız gene olmuyor .. demekki kıbleyi hesaba katmamışsınız ((((((((((:

msoysarac
02 Haziran 2008, 23:03
bogulmuş motora hayat öpücüğü de verebilirsiniz .. :mrgreen: sonra kalp masajı .. baktınız gene olmuyor .. demekki kıbleyi hesaba katmamışsınız ((((((((((:

:queen::queen::queen: katılıyorum... :cat:

babaçi
02 Haziran 2008, 23:07
arabada gaz pedalının sonuna kadar basılı tutarım pompalamadan marşa basarım genelde işe yarar.
motorda henüz başıma gelmedi gelirse aynı yöntemi denerim:)

By_StaR
02 Haziran 2008, 23:17
suni teneffüs yaptırılır ... :mrgreen: o arada eğer tenefüüse cevap vermiyorsa :)) AMbulans a haber Verilir geçte Olsa Hastaneye Yetiştirilmeye calısılır:mrgreen::mrgreen: Herşey Bi Yana Boğulmuş bi motora pek bişey yapamassın biraz bekletmek kafidir... ayrıca Boşta gaz vermeden marşa basılır az bi süre... ondan sonrada jikle acıp çalıştırmayı denersin Tabi Gerçekten motorun boğulduysa :mrgreen:

digi_boy26
03 Haziran 2008, 00:16
sadece marşa basılıp 3-5 saniye marşta tutulur. eksozdan çiğ benzin kokusu alındığında , 1/4 gaz verilip (enjeksiyonlu keeway süperlight hariç :P) elektrik marşına basılır çalışma sesi duyuldugunda gaz kolu bırakılır. :)

motoracer125
03 Haziran 2008, 00:25

:queen::queen::queen::queen::cat:

alp_tunay
03 Haziran 2008, 00:26
arabada gaz pedalının sonuna kadar basılı tutarım pompalamadan marşa basarım genelde işe yarar.
motorda henüz başıma gelmedi gelirse aynı yöntemi denerim:)

O karbüratörlü motorlarda olur..... :cat::cat::cat: Ya enjektörlüyse?.... :P:P:P:P

En güzeli biraz beklemek.... 2 dakika bekleyip gaz vermeden marşa basın.... :cat:

ercaan
03 Haziran 2008, 00:26

bence sırtına da vurabilir :wiinkk:

mterayes26
03 Haziran 2008, 00:32
sadece marşa basılıp 3-5 saniye marşta tutulur. eksozdan çiğ benzin kokusu alındığında , 1/4 gaz verilip (enjeksiyonlu keeway süperlight hariç :P) elektrik marşına basılır çalışma sesi duyuldugunda gaz kolu bırakılır. :)

ne enjeksıyonu olum 3.5 milyarlık motorda enjeksıyon mu olur

rafel
03 Haziran 2008, 00:32
yok ya elını bogazına koy kustur sonra bıraz yatır sonra yola devam oda olmadı koy kenara tapayban

digi_boy26
03 Haziran 2008, 12:47
ne enjeksıyonu olum 3.5 milyarlık motorda enjeksıyon mu olur

durmuşa sorsana !. motor marşlı-gaz yapınca çalışmıyor sadece marş basmak yetiyor :)

Sedat
03 Haziran 2008, 13:17
üstüne çıkıp zıpla taki öksürünceye kadar :D

basaran86
03 Haziran 2008, 13:31
yau ne adamlarsınız allah aşkına arkadaşlar...adam dara düşmüş yardım bekliyor...sizse kafa buluorsunuz ya hLL olsun...anlaşılan o ki kimseler bilmiyor ne yapacağını o durumda..

busra_bjk
03 Haziran 2008, 13:48
benim bildiğim arabadan yani,debriyaja basılır...asla gaza basılmaz...debriyaja basılı araba çalıştırılır...taki rahatlayana kdr motor....sonra yürü git ztn

alpibox
03 Haziran 2008, 13:50
Gaza boğulan araca, çalışana kadar marşa basılır pompaladığı kazı yakınca çalışır zaten...

yucika
03 Haziran 2008, 16:19
gaz vermeden vurdurarak çalıştırabilirsiniz.
Şimdi bu yazının altına bir sürü arkadaş aman motorunuzu vurdurarak çalıştırmayın çok zararlı pistonu patlar şanzımanı yarılır gibi şeyler yazacak. Onlarada inanmayın.

Endurocu01
03 Haziran 2008, 20:51
ben buji söker buji yatağına koyarım,öyle ayak marşına basarım içerde sıkışan gaz yanar sonrada bujiyi takarım,denenmiştir sonuç yüzde yüz

denizcimuzaffer
08 Haziran 2008, 12:48
Sevgili Arkadaşlar,

Motorun Boğulması tabir ettiğimiz durum sıkça rastlanabilecek olaylardandır. Ancak gördüğüm kadarı ile kafalar karışmış, ben de katkıda bulunayım.

Eğer motor karbüratörlü ise yapılması gereken: Gaza tamamen basılır, sebebi ise, karbüratör hava kelebeğini tam açık konuma getirerek yanma odasına temiz hava girişini artırarak yoğunlaşmış benzini egzost yoluyla atmaktır. Bu esnada unutulmaması gereken, gaz kolu pompalama tabir ettiğimiz şekilde açıp kapanmamalıdır. Bu hareket her yapıldığında karbüratör içerisindeki küçük bir pompa bol miktarda benzin enjekte edeceğinden boğulma dediğimiz durumu artırıcı etki gösterir. Başa dönersek, gaz kolu sonuna kadar açılır ve 5-7 saniye süre ile marşa basılır. Bu işlem 1 er dakika beklenerek tekrarlanır. Dikkat, bekleme esnasında gaz kolunu bırakmayınız, hep tam açık durumda kalsın:) Marşa basarken motorda çalışma sesleri (yanma) başlarsa marş basmaya devam edin (Ama toplamda marş basmayı 10 saniyeden fazla yapmamaya çalışın, marş motoru çok ısınır.

Enjeksiyonlu motorlarda boğulma tabir ettiğimiz bir durumla karşılaşılmaz genelde. Ama yine de motorun boğulmuş olabileceğini düşünüyorsanız beklemek iyi bir metotdur. Ancak, 2-3 dakikada bir hiç gaz açmadan 2-3 saniye marşa basarak yanma odasının havalandırılması ve yoğunlaşmış benzinin uzaklaşması sağlanmalıdır:)

Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim

Şimdi bu yazının altına bir sürü arkadaş aman motorunuzu vurdurarak çalıştırmayın çok zararlı pistonu patlar şanzımanı yarılır gibi şeyler yazacak. Onlarada inanmayın.

Benim moturda olmuyo ama:pale::P

Mikuni
08 Haziran 2008, 20:09
enjeksiyonlu motorlarda gaza sonuna kadar basılır ve motor çalıştırılır. bu mtss sınavında da çıkıyor.
benim yukarıda anlattığım hondanın tavsiyesidir.

CBR-125
10 Haziran 2008, 18:45
Kardeş sen Gidip bi B sınıfı ehliyeti al ARABAYI VURDURURARAK ÇALIŞTIRMAYA KALKARSAN ARABANIN ŞAH DAMARI OLAN TRYGER KAYIŞINI KOPARTIRSIN VE EĞER HIZLI İSEN İMAMIN KAYIĞINDASIN DEMEKTİR bilginize.....

benim bildiğim arabadan yani,debriyaja basılır...asla gaza basılmaz...debriyaja basılı araba çalıştırılır...taki rahatlayana kdr motor....sonra yürü git ztn
Bildiğiniz tamamen yanlış hanımefendi ehliyet kursundaki dersi dinlemiş, lakin karıştırmışsınız sizin bahsettiğiniz araç ilk çalıştırılıken rahat bir şekilde çalışması için araç kullanacak olanlara ilk aşamada öğretilen debriyaj a basarak kontak çevrilir ve araç çalıştırılır. Lakin motor boğulması çok farklı bişey karbüratörlü motorlarda karbüratöre fazla yakıt ve hava girmesi nedeni ile motor boğulur ve ateşlemez bunu genelde üst üste kontak yaparsak olur araç çalışmadığında üst üste kontak yapılırsa her yapılışta karbüratöre 1/15 oranında benzin/hava alınır bunun engellenmesi için gaz pedalına/koluna sonuna kadar basılır/çevrilir ve karbüratördeki karışımın tamamen piston/pistonlara inip ZENGİN karışım olarak yanması sağlanır ve motor çalışmaya başlar. Saygılar iyi akşamlar....

rebellious_a
10 Haziran 2008, 19:42
bogulmuş motora suni tenefüs ii olur bence

SmirnouF
10 Haziran 2008, 19:57
zamanında yüzme öğretmezseniz böyle boğulur motosiklet :)

denizcimuzaffer
10 Haziran 2008, 21:47
Kardeş sen Gidip bi B sınıfı ehliyeti al ARABAYI VURDURURARAK ÇALIŞTIRMAYA KALKARSAN ARABANIN ŞAH DAMARI OLAN TRYGER KAYIŞINI KOPARTIRSIN VE EĞER HIZLI İSEN İMAMIN KAYIĞINDASIN DEMEKTİR bilginize.....

Bildiğiniz tamamen yanlış hanımefendi ehliyet kursundaki dersi dinlemiş, lakin karıştırmışsınız sizin bahsettiğiniz araç ilk çalıştırılıken rahat bir şekilde çalışması için araç kullanacak olanlara ilk aşamada öğretilen debriyaj a basarak kontak çevrilir ve araç çalıştırılır. Lakin motor boğulması çok farklı bişey karbüratörlü motorlarda karbüratöre fazla yakıt ve hava girmesi nedeni ile motor boğulur ve ateşlemez bunu genelde üst üste kontak yaparsak olur araç çalışmadığında üst üste kontak yapılırsa her yapılışta karbüratöre 1/15 oranında benzin/hava alınır bunun engellenmesi için gaz pedalına/koluna sonuna kadar basılır/çevrilir ve karbüratördeki karışımın tamamen piston/pistonlara inip ZENGİN karışım olarak yanması sağlanır ve motor çalışmaya başlar. Saygılar iyi akşamlar....

Teknik Hurafe kabul etmeyen bir şeydir, bu yüzden Vurdurma dediğimiz işi yaparken Triger neden koparmış hiç anlamadım:silent: Kopmaz.

Ek olarak, boğulmuş motoru gaz açarak çalıştırmalıyız, ama pompalama yapmadan:cat: doğrudur. Fakat bu Zengin Karışım demek değildir. Zengin Karışım jigle çekilerek elde edilir ki bu boğulma durumunu arttırır. Biz Hava Kelebeği tabir edilen mekanizmayı sonuna kadar açarak, motorun çevrim esnasında türbülanslı hızlı-şiddetli bir şekilde hava yakıt karışımını emerek içerideki yoğuşmuş benzini bir an evvel egzosttan atmasını sağlamayı hedefleriz:)

babapascal
31 Mart 2011, 23:45
Öncelikle sakin olmak gerekir. Ayakla çalıştırıp bir kaç dakika rolantide çalıştırmak en iyisidir.

zor999
01 Nisan 2011, 00:35
cikleyi sıfır konumuna getir, gazı hafifçe açık tut 3 ,4 saniye arayla marşa bas, ateşleme başladığı anda gazı kademeli olarak artır.tecrübe çok önemlidir zamanla kazanılır. saygılar.

emreakyol
01 Nisan 2011, 00:40
oksijen tüpü verseydiniz veya şinorkel boğulmazdı yazık oldu genç yaşta:mrgreen::mrgreen::queen::rendeer::rendeer:

sedici
01 Nisan 2011, 01:18
başlığı görünce "suni teneffüs" demek geldi içimden :queen:

Djnkt
01 Nisan 2011, 02:29
bujiyi sokup biraz bekleyip bujiyii kurulayip taktinmi calismasi lazim benim
taktik bu:)

aydin67
02 Nisan 2011, 18:19
ben açıklayım bari kesin çözüm;
benin daha önceden java m vardı ben motor boğulduğu zaman ilk önce bujiyi söker ıslak,yağlı olduğunu görürdüm buji sökük halde iken benzini kapa ayak marşı ile marşa baş 2 dk filan böylece içindeki fazla yakıt buharlaşı uçar gider,sonra bujiyi benzinle ısla ve tak ateşleme varsa çalışacaktır selamlar

Nikkfurie
04 Nisan 2011, 01:01
ben açıklayım bari kesin çözüm;
benin daha önceden java m vardı ben motor boğulduğu zaman ilk önce bujiyi söker ıslak,yağlı olduğunu görürdüm buji sökük halde iken benzini kapa ayak marşı ile marşa baş 2 dk filan böylece içindeki fazla yakıt buharlaşı uçar gider,sonra bujiyi benzinle ısla ve tak ateşleme varsa çalışacaktır selamlar

Bujiyi sokup temizledikten sonra neden tekrar benzinle islatiyorsun???..
Motorlarin bogulmasi diye birsey yoktur bu bir tabirdir asiri benzin bujiyi islatir
Atesleme yapmasini engeller,bujiyi kurulayip yerine takmaniz yeterli..

Eger sokmeye zaman yada tecrube yoksa tam gaz acilir marsa basilirki fazla hava kurutsun
Yanma odasini vede buji elektrodunu..

Goktug
06 Nisan 2011, 22:54

hahahahaha akşam akşam iyi geldi :cat::cat::mrgreen: