PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hazırlık zamanı

yakut
07 Nisan 2008, 21:59
Kar, kış, yağmur derken bahar sarhoşluğuyla sezona girmek üzereyiz.
Bu yüzden sezon hazırlığı konusunda yeni başlayanlara bir kaç önemli noktayı hatırlatmak isterim.
Hem makinalara, hem de kendimize bakım yapmanın tam zamanı. Naçizane tavsiyem, mümkünse motorunuza tam bakım yaptırın ama hiç olmazsa kaç kilometrede olursa olsun, her sezon başında motor yağı ve filtrelerinizi değiştirin derim. Akü ikinci sezonunu doldurduysa ve kışın 15 günde bir marş basmadıysanız motorla dağ başında baş başa kalmanız içten bile değil, bir çeşme başında soluklanma niyetiyle mola verip sabahı eden pek çok kişi tanıyorum. Lastiklere şöye bir bakıp bu yaz da idare eder diyorsanız, asfalttan inmeyin bence.Umarım kışa girerken, zincire gereken önemi göstermiş, yağlayıp temizleyip öyle bırakmışsınızdır.Öyle yapmadıysanız işin ehline mutlaka zinciri de gösterin. Kaskların camlarındaki çizikler sizinle oyun oynar duruma geldiyse camı değiştirmenin zamanı da gelmiş demektir.Kapalı dolaplardan montları, kaskları vs. çıkartıp havandırmayı da unutmayalım.

Yeni motor alacaklar; bir bilene mutlaka danışın ve siz de motorunuzla iyi bir tamirci veya servisle tanışın, yazın yollarda bana bişey olmaz diyenlerin kan ter içinde nasıl motor ittiklerine hep şahit oluruz.Tura çıkmadan en azından geçeceğiniz belli noktalardaki servis ve tamircilerin telefonlarını öğrenin, ya da http://www.servisnerede.com adresini aklınızdan hiç çıkarmayın.

Telefonsuz yollara düşmeyin, tek kişilik uzun seyahatler pek akıllıca olmayacağından şimdiden kafa dengi bir partner edinin.Yola çıkmadan önce ne planladıysanız onu yapın, özellikle dönüşe geçmediyseniz güzergah değiştirmeyi tavsiye etmem.Kahvaltıyı sıkı yapmalı, öğlenleri hafif ve özellikle sebze yemekleri tercih edilmelidir.Yanınızdan suyu eksik etmeyin yoksa güneş tepenizdeyken Serap ara sıra çaktırmadan size göz kırpacaktır.Vücudunuzun her hangi bir noktasında alkol zerrecikleri tur atarken sakın ola siz tura devam etmeyin. Grubunuzla motorlardan tren yapmak gibi bir fanteziniz yoksa eğer, takip mesafesini ve zig zag, fermuar, çarpraz her neyse takip metodunu uygulamazsanız, ya treniniz olur ya da değişik markaların bileşeni bir limuzin.
Turları ölümsüzleştirmek isterken birini öldürme gayreti içinde olanları hiç anlamıyorum.Fotoğraf veya kamera kaydını ya duran biri çekmeli ya da herkes durup peynir falan demeli ki resimlerde dişleriniz de olsun.
Tura çıkmadan, yanınıza almanız gereken herşeyi alın, köprülerimizin yüksekliği 4,50 ve henüz ülkemizde motosikletlere tonaj uygulaması başlamadı.şaka bir yana, gereksiz eşyalarla kendinize işkence yapmayın bence.Ne arasanız marketlerde veya bakkallarda bulabilirsiniz.Şahsi eşyalarınız size kalmış tabi.
Son olarak asfaltın sağından gidin ama araçların sağından geçmeyin.Yerleşim yerlerinde 50km/h yi, ana yollarda 88km/h geçmeyin. Aynadan arkanıza bakmayı, kafanıza kask takmayı unutmayın.
Bir ihtiyacınız olursa adresimiz http://www.servisnerede.com

Farınız da yolunuz da açık olsun.

eftelya
08 Nisan 2008, 12:29
paylaşım için çok teşekkürler . şu kahvaltıyı sıkı yapma olayına alışabilsem tam süper olacak:)

knight79
08 Nisan 2008, 13:04
Güzel bir hatırlatma, dikkate alınmalı.

ALİ DEMİR
08 Nisan 2008, 13:22
paylaşım için çok teşekkürler . şu kahvaltıyı sıkı yapma olayına alışabilsem tam süper olacak:)

kahvaltı sıkı yapamıyosan benim kullandıgım bi içecek karısımı var
1. 500ml sut
2. 2çiğ yumurta+3 tane de çiğ yumurta beyazı
3. 1 poset mılk shake
4. 100 gr multıpower genıer karbonhıtrat tozu
5.1 adet muz
6. 2 tablet omega 3 konsatresı
bunları mıkserde cek tek seferde bıtırmen lazım ama arada nefes alırsan mıden cok bulanıyo :P bunu bodybuıld anremanından sonra yapıyorum o yorgunlukla bıle benı ayaga kaldırıyo:queen::queen:

eftelya
08 Nisan 2008, 13:26
1. 500ml sut
3. 1 poset mılk shake
5.1 adet muz
bunları mıkserde cek tek seferde bıtırmen lazım ama arada nefes alırsan mıden cok bulanıyo :P bunu bodybuıld anremanından sonra yapıyorum o yorgunlukla bıle benı ayaga kaldırıyo:queen::queen:

tarifi verirken 3 ihlas suresi 1 adet de fatihayı unutmuşsun .:mrgreen: ben bunu içmem . ıhıygggg:P

OGLUMVE BEN
08 Nisan 2008, 13:30
1. 500ml sut
3. 1 poset mılk shake
5.1 adet muz

bi anda yemek:queen::queen::queen: programı yapan siteye geldim zannettim

efendy_iso
08 Nisan 2008, 13:31
Teknik ve faydalı bilgiler teşekkür ederimm

ilhan1154
08 Nisan 2008, 13:32
1. 500ml sut
3. 1 poset mılk shake
5.1 adet muz

bende buna benzer bi karısım kullanıodum ama her gun hergun hazırlaması ınsanı sıkıo. bunun tek seferde ıcıldıgıne emınmısın :D zaten sadece 500ml süt dion yumurta toz muz ıcıne gırınce kac ml oluokı tek seferde ıcılsın :D

ALİ DEMİR
08 Nisan 2008, 13:33
bi anda yemek:queen::queen::queen: programı yapan siteye geldim zannettim

ya bunu bana türkiye . 3.su bi abimiz soyledı cogu sporcu bunu bılmez gercekten cok super bı karısım onemlı olan onu tek seferde ıcebılmektır.:cat:yemek programınıda hıc sevmem :farao:

bende buna benzer bi karısım kullanıodum ama her gun hergun hazırlaması ınsanı sıkıo. bunun tek seferde ıcıldıgıne emınmısın :D zaten sadece 500ml süt dion yumurta toz muz ıcıne gırınce kac ml oluokı tek seferde ıcılsın :D

ilk baslarda cok zorlanıyosun afedersınız bazen kustugum bıle oldu :Pama mide genısledıkce vede vucut bu proteın,karbonhıdrat,omega3,kalsıyum gereksınımını arttırınca tek seferde bitirmek zor olmuyo:cat::cat: sen hangı sporu yapıyosun :silent:

OGLUMVE BEN
08 Nisan 2008, 13:38
ya bunu bana türkiye . 3.su bi abimiz soyledı cogu sporcu bunu bılmez gercekten cok super bı karısım onemlı olan onu tek seferde ıcebılmektır.:cat:yemek programınıda hıc sevmem :farao:

bilmiyorumda ben motorlardan bahsetmeyi daha cok severim biraz alındın gibi geldi bana :rendeer::rendeer::salut:

ALİ DEMİR
08 Nisan 2008, 13:40
bilmiyorumda ben motorlardan bahsetmeyi daha cok severim biraz alındın gibi geldi bana :rendeer::rendeer::salut:

yooo alınmadım:mrgreen:motordan bahsetmek tabıkı cook daha zevklı:queen: sadece bu konuyu paylasmak ıstedım:cat:

OGLUMVE BEN
08 Nisan 2008, 13:44
yooo alınmadım:mrgreen:motordan bahsetmek tabıkı cook daha zevklı:queen: sadece bu konuyu paylasmak ıstedım:cat:

sana iyi tarifler inş motor sahibi olursun :farao::farao::farao::farao:

ALİ DEMİR
08 Nisan 2008, 13:51
sana iyi tarifler inş motor sahibi olursun :farao::farao::farao::farao:

motor sahıbı olmak pek bısı ıfade etmez onelı olan bırbırımızın hatasını,acıgını bulmak yerıne daha uygun bı uslupla konuya yon vermek tır:cat: ha bıde askerlıgımı henuz yapmadıgım ıcın motor alma ımkansız ama gelınce gt 250 r dusunuyorum o motorada sahıp olacak kapasıtem var ve bılgı konusunda sabıt takılı kalmam her turlu bılgıye acıgımdır:cat:isteyen alır ısteyen almaz bu konudada ınsanları elestırmek pek bıze yakısan davranıs degıldır:wiinkk:

GeCe__
08 Nisan 2008, 14:10
ali demır şu türkiye 3. kim yıldırım taşmı yoksa :)

Wallace
08 Nisan 2008, 14:12
teşekkür ederim. güzel bir paylaşım olmuş.

ALİ DEMİR
08 Nisan 2008, 14:20
ali demır şu türkiye 3. kim yıldırım taşmı yoksa :)

yok kamu güvener isimli bi abimiz yıldırım tas ı tanımıyorum

North_
08 Nisan 2008, 14:30
1. 500ml sut
3. 1 poset mılk shake
5.1 adet muz

bunları içtikten sonra nie motora biniosun ki koş daha ii:d

eftelya
08 Nisan 2008, 19:01
mersinli arkadaşlar bilir. atom diye bir içecek var, bu da ona benzemiş . bunu hazırlayana kadar öğlen olur zaten, kahvaltıya gerek kalmaz:P

okayyorukcuoglu
08 Nisan 2008, 19:09
böööğ içim döndü bune biçim içececek ya bukadar uğraşacağına direk sadece süt içsen daha iyi olmazmıydı:)

yakut
15 Nisan 2008, 18:34
Herkese selam,
İşlerimin yoğunluğu nedeniyle bir kaç gündür yoktum, görüyorum ki yazımdan sonra motorcuların aynı zamanda iyi birer gurme olduğu kanıtlanmış :). Geçtiğimiz hafta sonu hava güzeldi malum, ben de fırsatı değerlendirdim ve bir kaç arkadaşımla kısa bir tur yaptım. Bahsettiğim birkaç arkadaştan ikisi yazımı okumamış olacak ki, turun sonunda mekanik birer sorunla başbaşa kalıp, motorlardan birini malesef kucağımıza aldık. Sorun yine yukarda bahsettiklerimin dikkate alınmamasından kaynıklıydı. Motorlardan birinde motor yağı kalmamıştı. Arkadaşımın cevabı şu:Yağı değiştireli daha 3000km olmamıştı bile...evet bile bile davet etmiş aslında sorunu...Bilsenizde dışardan hiç bir şey göremezsiniz diyor, okumayanlar için yazımı tekrar okumalarını tavsiye ediyor, kazasız, belasız,sorunsuz yolculuklar diliyorum.
http://www.servisNerede.com
yakut

Ben de bir servis yöneticisi olduğum için, paylaşımı, servis sahibi veya tamirci arkadaşların da desteklediğini düşünüyorum. Zira arızayla uğraşmaktansa bakım yapmak her zaman daha kolaydır...

Cevap yazan herkese ben teşekkür ederim.
yakut

06bluedragger
16 Nisan 2008, 00:17
mersinli arkadaşlar bilir. atom diye bir içecek var, bu da ona benzemiş . bunu hazırlayana kadar öğlen olur zaten, kahvaltıya gerek kalmaz:P

sende aksamdan hazırla koy dolaba sabah kana kana içersin..:cat::queen:

şaka bi yana ne mide varmıs bee mübarek çöp öğütücü..:queen::queen::queen: