PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosıklet Suruculerının Traksıyon ıhtıyacı



kumkum
07 Nisan 2008, 02:36
:)Merhaba,
Yararlı bir kaç konu daha var sizlere getirdiğim ,şimdlik sadece giriş yapıyorum, sonra ayrıntı vereceğim.
Motosiklet sürüsünde özellikle croslarda, omurgaya binen yük artar, omurlar arası darbeler alarak sıkışır, amortisör görevi gören omur arası diskler sıkışabilir, bu bazan arı da yapar,uyuşma da. Her şakilde, motosiklet, bisiklet veya araba sürücü olan kişilerin düzeneli olarak traksiyon yapması lazımdır. Traksiyon omurlar arası basıncın, bedenin kendi ağırlığı ile açılması için bazı duruşların sağlanması ve hareketlerin yapılmasıyla olur. Bunları sizlerle paylaşacağım.:cherry::bounce:

asfalt meleği
07 Nisan 2008, 02:38
merak ettim, bekleyeceğim..

yürekçe
07 Nisan 2008, 02:47
ben bel ağrısı hissettiğim zaman motosikleti ağaçaltı bir kenara çekiyorum ve sırt üstü uzanıyorum. kolarımı da iki yana açıp gökyüzünü seyrediyorum. ki bunu sadece dağ gezilerimde yapabiliyorum. eğer otoban ise, motosikletten inip kollarımı iki yana açıyorum ve iki ayağım bitişik şekilde çömeliyorum. daha sonra ayak bileklerimden tutup kalçalarımı havaya kaldırıyorum ve ellerimi iki yana doğru açıp dikiliyorum.
bir başka hareket ise secdeneye kapanmış gibi yere çöküp ellerimizi ileri doğru uzatıp iyice ama yavaş yanaş esnetmek...
bilebildiklerim bunlar ama kan dolaşımını çok iyi düzenliyor.

yararlı bir konu

THE_LANCET
07 Nisan 2008, 02:47
O zaman bu durum Fıtık'da yapar. Bilgileri bekliyoz...

COQ
07 Nisan 2008, 03:10
Keşke aramızda yabancı ülkelerde polislik yapan arkadaşlarımız olsaydı.
Onlara filistin askısı (http://www.demanu.com.tr/arsiv/15_09_2004_85sy/images/iskence.jpg)derslerinde gösteriyorlardır bu ihtiyacın nasıl karşılanacağını.:)

Amerikan askerleri de bilir.

Yani ben bildiklerinden eminim.:)

Abarttım mı naaptım biraz.:cherry:

kumkum
08 Nisan 2008, 02:25
Herkese merhaba,
Evet, omurgamız biliyorsunuz omur denen minik kemiklerden oluşur. bu her omur arasında da yastıklar vardır, disk denir. Bu yastıklar aynı airbag gibi darbeleri sönümler, omurların içindeki kanaldan sinirler geçer.Omurgadaki problemlerin neden ciddi olduğu buradan anlaşılabilir zaten.
Sürekli oturan birini düşünün, mesela bankacı.. sabit bir zemin olan oturma yerine binen vücut ağırlığı ile ve kan dolaşımının da oturma nedeniyle yetersizleştiği sandalye üzerinde, bir süre sonra omurla birbiri üzerie yığılmaya başlar.Ararlarındaki doğal aralık gider. Oturma pozisyonu gittiikçe sağlıksızlaşır, hele biir de kişi spor yapmıyorsa, o omurların arasındaki dengeyi korse gibi tutacak ve koruyacak kaslar da yoktur.veya azdır. Bu durumda kan dolaşımının hareket yeteneğini kaybetmesiyle, dolaşım bozulur, yorgunluk ve uyku hali başlar.
veya alet çalışan biri diyelim. Spor ve bodybolding ile ilgili ve bu spor ile omurlarına binen yükü arttırmakta.
veya motosiklet ya da bisiklet kulananlar diyelim, sürekli bir titreşim ile omurlara binn yük sözkonusu.. El bilekleri, bel, boyun, sırt, dizler.. Tüm basınçları üzerine çekmekte.Fabrika işçii diyelim hep aynı pozisyonda..
Volvo fabrikasında özel tracksiyon saati konulmuş 15 dak. gidip tracksiyon yapıyorlar, başa doğru yönelen kan akımıyla beyin de oksijen kazanıyor.

dakar 2007 rallisinde motor sürücülerinden biri de, Fransız - (FRANSIZ LEPAN- PARİS - DAKAR MOTO - KROS - RALLY) tracksiyon ile yarış sırasındaki basıncı azaltmanın mutluluğuna kavuşmuş. Bunlar şu anlama gliyor.
Omurga, hareketli veya hareketsiz olalım, yerçekimine karşı bir savaş vermektedir.Bu savaş darbeler ile alyhimize dönerken, önlem ,spor ve egzersizlerle omurgayı saran kas dokuları sağlam bir korse haline getirmek olmakla beraber, bir de tracksiyon dediğimiz, bedenin kendi ağırlığı ile çeşitli pozisyonlarda bel ve arka ortanın gücünü arttırmak ve omurgaların arasını doğal açıklığa getirmektir.
www.spormerkezim.com da, mastercare konulu ve bel ve sırt ağrılarına son ,konulu yazılar içinde benim değerli hocam Sn. Erol UğUR le yapmakta olduğumuz tracksiyon çalışmalarının içeriği vardır.Ben de bu konuda eğitmenim ve üzüntümbu konuda daha daha daha çok insanı bilgilendirememek. Sıkışa gelen omurlar zamanla fıtık oluşumunu ve bu da hayat kalitesinde bozulmayı ve hayatın keyfini kaçırmayı beraberinde getiriyor.Yanlış hareket yapmadan doğru açı ve çalışmalar ile tracksiyon yapmak kurtarıcı olmaktadır.

Arzu edenlere bu konuda eğitim veya işyerlerine evlerine tracksiyon cihazı ayarlama imkanım var.Yeterki omurganızın değerini biliniz. Sevgilerimle

alp_tunay
08 Nisan 2008, 02:57
Bunları yapabileceğimiz doğal hareketlerin faydası yokmu?... traksiyon denilen hareket veya cihaz nasıl bir olaydır?..Alet midir yoksa yapılan hareketlerin tümümüdür?.... :silent:

kumkum
08 Nisan 2008, 17:36
:) hiç olmaz olur mu, illa alet şart mı değil mi?
Elbette değil, elbette bilinçli olmak kaydıyla doğal oarak da yapabilirsiniz ama belli bir farkındalığa ulaşmadan yapacağınız hareketler sırasında yatış kalkış açınız veya boş kalan bir pozisyon sırasında omurlarınız arasında sıkışma varsa daha ilerleyebilir.
Şöyle diyelim, başaşağı asılmak omurların arasını açar. Peki bunu spor ile ilgisi olmayan, bel ve boynunda riskleri olan birisi bu kavramdan yola çıkarak başaşağı asılmaya veya kendini çektirmeye kalkarsa ne olur? belki hiç birşey, belki çok iyi birşey belki de çoook feci bir şey..Çünkü omurlarınızın arası çok kapalı bir kutu ve omurga sadece omurga olarak düşünülmemeli, oraya uzanan her kas, lif, bağ birbirine bağlı. Doğru pozisyonda yanlış bacak açısı, veya doğru çalışmadan sonra yanlış bir kalkış herşeyi bitirebilir. O nedenle bilinçli hareketler yapmak lazım

Düzenli tracksiyon yapmak faydalıdır, beyne kan akışı artar,bu zihinsel aktiviteyi de arttırır,omurlarda basınçlar azalır, rahatlar,sinir ve dolaşım sistemi rahatlar.Ayrıca yapılan hareketler ile amaca uygun bölgeler sağlamlaştırılır.
Normalde spor yapan ve bedenini tanıyan insanlar için uygulamaları kavramak çok kolaydır ama spor eksik olan bir hayat içinde motosiklet sürücüsü olmaya niyetllenen birininmutlaka bazı hareketleri ve bedensel kontrolü tam anlamıyla öğrenmesi şarttır.
bel omurları sıkışmaya en müsait omurlardır ve boyun omurları da öyle çünkü en kıvrılmaya müsait bölgelerdedirler ve duruş bozuklukları ile olsun, yanlış alışkanlıklar ile olsun genellikle doğal ve sağlıklı açılımlarını kaybetmiş olabilirler.Beli iyileştirmek için sadece bel hareketleri yapmak asla yeterli olmaz, mutlaka destekleyicileri olmalıdır Bunlar için de aslında uygulamalı seminerler olabilir.Buna da her zaman açık olduğumu defalarca önceki yazışmalarda belirtmiştim.
spormerkezim.com üzerinden üyelikle online program da verebilirim.
Burada anlatamaz mıyım?
Elbette. Ama bu bilgilendirme için sorularınızı alarak yazışmayı tercih ederim çünkü bu konu çooook uzun bir konu gerçekten.
Temel olarak şunu vurgulamak istiyorum, omurlar arasındaki basınç, özellikle motosiklet, bisiklet, bodybuilding, kayak, tenis, basketball, boks,vb. sporların tamamında artabilir bu basınçların yarattığı travmaların etkisini hafifletmek için omurların arasının açılabilmesi ve rahatlatılması gerekir, bu ise bilinçsiz uzanmalarla yapılırsa daha büyük riskler taşıyabilir.Motosiklet üzerinde giderken belde rahatsızlık duyduğunuzda yapabileceğiniz en güzel hareketler için yolun kenarına çektiğinizde motorunuzu, şunları ilk etapta örnekleyerek yazışmaya başlıyorum.
El ve dizler üzerinde kedi gibi durun, ve ellerinizi omuzlarınızın altında bir hizya koyun. Burada karpel tünel sıkıntınız varsa, eller üzerine gelmek de zor olacaktır..:pr:O halde dirsekler üzerine gelin ama dirsekler omuzların hizasında olsun ve hatta dizlere biraz daha yakınca olsun. Göbek deliğnizi omurganıza iyice çekerek yapıştırın omurlarınıza ve başınızı öne yuvarlayarak göbek deliğinizi görmeye çalışırken nefes verin, aynı anda kuyruk sokumunuzu da yapabildiğini,zce göbek deliğinize doğru kıvırmaya çalışın. Yani sanki bir kuyrugunuz varmış da kuyruğunuzu göbek deliğinize sokmak istermiş gibi.. O durumda kalın, derin kocaman bir nefes alın, nefes alırken karnınız ve göbek deliğiniz omurunuza çekili olduğundan nefes alışınızla karnıınız şişmemeli ve nefes olduğu gibi, gergin duran sırta ve bele dağılarak derinizin bile gerildiğini hissettirecek kadar fazla olmalıdır. o durumda biraz kalın ve pozisyonu bozmadan nefesinizi ağızdan akıtarak boşaltın, yavaşca aynı anda başı ve kuyruk sokumunu tavana doğru çevirmeye başlayın. Belinizi aniden değil, hisederek yavaşca çukurlaştırın bel bundan hoşlanmıyporsa zorlamayın ve az önceki gibi gene kuyruk ve başınızı içinize çektiğiniz göbek deliğinizi görmeye çalışır gibi kıvırın mnefes vererek ve orada kalıp derin nefes alın , özellikle acı duyduğunuz bir bölge varsa çukurlaştırırken , o bölgede nefesi daha ok hissetmeye çalışın.devam edeceğim.:cat:

eftelya
08 Nisan 2008, 19:59
bilgiler için çok teşekkürler . özelden soru sorabiliriz dimi ? birde göz doktoru arkadaşlar varsa:P forumda bu uzun ve küçük yazıları okurken gözümüzü nasıl koruyabileceğimiz konusunda bizi aydınlatsın .:mrgreen:
gözüm ağrıdı yha

okayyorukcuoglu
08 Nisan 2008, 20:06
bilgiler için çok teşekkürler . özelden soru sorabiliriz dimi ? birde göz doktoru arkadaşlar varsa:P forumda bu uzun ve küçük yazıları okurken gözümüzü nasıl koruyabileceğimiz konusunda bizi aydınlatsın .:mrgreen:
gözüm ağrıdı yha

hadiya :mrgreen:


paylaşım için teşekkürler:cat:

kumkum
09 Nisan 2008, 02:48
[ özelden de sorabilirsiniz buradan da..:mrgreen:Gözler için yazıları büyütmeli miyiz yoksa:)
QUOTE=eftelya;1030886]bilgiler için çok teşekkürler . özelden soru sorabiliriz dimi ? birde göz doktoru arkadaşlar varsa:P forumda bu uzun ve küçük yazıları okurken gözümüzü nasıl koruyabileceğimiz konusunda bizi aydınlatsın .:mrgreen:
gözüm ağrıdı yha[/QUOTE]

estee
09 Nisan 2008, 04:18
,Göbek deliğnizi omurganıza iyice çekerek yapıştırın omurlarınıza ve başınızı öne yuvarlayarak göbek deliğinizi görmeye çalışırken nefes verin, aynı anda kuyruk sokumunuzu da yapabildiğini,zce göbek deliğinize doğru kıvırmaya çalışın. Yani sanki bir kuyrugunuz varmış da kuyruğunuzu göbek deliğinize sokmak istermiş gibi.. :cyclopsan benim kafam karıştı görüntülü bi sunum mümkün mü?

muratgergerli
09 Nisan 2008, 05:05
,Göbek deliğnizi omurganıza iyice çekerek yapıştırın omurlarınıza ve başınızı öne yuvarlayarak göbek deliğinizi görmeye çalışırken nefes verin, aynı anda kuyruk sokumunuzu da yapabildiğini,zce göbek deliğinize doğru kıvırmaya çalışın. Yani sanki bir kuyrugunuz varmış da kuyruğunuzu göbek deliğinize sokmak istermiş gibi.. :cyclopsan benim kafam karıştı görüntülü bi sunum mümkün mü?
:queen: :queen: :queen:

Bu mesajın Türkçe açıklaması yok mu yaw...:silent:

Saat sabahın 4'ü be...:pr:

azgurbuz
09 Nisan 2008, 06:51
Resimli uygulama lazım, yazıyla olmayacak bu iş.

okayyorukcuoglu
09 Nisan 2008, 10:57
,Göbek deliğnizi omurganıza iyice çekerek yapıştırın omurlarınıza ve başınızı öne yuvarlayarak göbek deliğinizi görmeye çalışırken nefes verin, aynı anda kuyruk sokumunuzu da yapabildiğini,zce göbek deliğinize doğru kıvırmaya çalışın. Yani sanki bir kuyrugunuz varmış da kuyruğunuzu göbek deliğinize sokmak istermiş gibi.. :cyclopsan benim kafam karıştı görüntülü bi sunum mümkün mü?

::koop::::koop:: abi yapayım derken bir sakatlık çıkmasın:queen::queen:

eftelya
09 Nisan 2008, 12:07
dün aksam denedim ben , ama 5 dakika sadece :P sıkıldım :)
anlaşılmayacak bişe yok . arkadaşımız süper açıklamış . omurganızı açıyosunuz işte.

kumkum
09 Nisan 2008, 17:10
Beklediğim buydu, :queen::flower:::koop:: süpper.. Siz bir de derslerimi göreceksiniz, işte bu sonuçta evet ilk başta anlaşılmaz gibi gelse de sevgili Eftelya da tane tane izleyince yapabildiğini söylemiş, bakın omurga sözkonusu olunca tek tek omurları hissedebilmeniz lazım. bBunu da size "kızgın kedi gibi sırtını kabart ve iyice sırtını ger " olarak da söyleyebilirdim ama tek tek her adım, uygulamanızda hissetme aşamalarınız demek ve size ne seviyede bedeninizi tanıyıp tanımadığınızı bilmeden ancak bu tip bir anlatımla ulaşabilirim, ki bu konuda yılllardır ders verenbiri olarak aldığım sonuç şu: ::deliir::::koop:: derslerde çooook eğleniyoruz..Eğlenirken de çok iyi hissediyor ve bedenimizi kontrol edebiliyoruz...:rendeer:
Daha daha neler var bilseniz, kuyrukla kriko yaptınız mı hiç mesela ama dehşet birşeydir...:queen:



::koop::::koop:: abi yapayım derken bir sakatlık çıkmasın:queen::queen:

okayyorukcuoglu
09 Nisan 2008, 17:28
Daha daha neler var bilseniz, kuyrukla kriko yaptınız mı hiç mesela ama dehşet birşeydir...

o nasıl bişey ya yeni insan türümü belirdi nedir bu kuyruk meselesi :queen: eminim dehşet bişeydir:queen:

kumkum
10 Nisan 2008, 01:52
Daha daha neler var bilseniz, kuyrukla kriko yaptınız mı hiç mesela ama dehşet birşeydir...

o nasıl bişey ya yeni insan türümü belirdi nedir bu kuyruk meselesi :queen: eminim dehşet bişeydir:queen:

Biliyorum bir anda yeni türler arasında kalmış gibi oluyor insan ama öyle..Dalga geçtiğimi sanmayın, konu başlığımın ciddiyetinin farkında olmayı sakın bırakmayın ama ciddiyet içinde mutluluk veren komediler olmadan ciddiyete uymak sıkıcı olabiliyor ve insanlar bu nedenle önlemleri almaktan veya kendilerini hazırlayacak hareketleri yapmaktan kaçınabiliyor. üfff çok sıkıcı diye... "bana birşey olmaz" kavramı da üzerine tuz biber sumak kimyon olunca, motosiklet kullanırken belinden dizinden boynundan, elinden bileğinden dert çekenlerin sayısı artıyor.Bu bilinci yeni sürücülere aşılaması gerekenler eski sürücüler.. Olmazsa olmaz şartlardan biri bence sağlıklı omurga ve beden gerekliliği. Eğer motorda kaportanız bedense, bedeninizin çürüyebileceği, paslanabileceği, yamulabileceği, aksının kayabileceği vb. hertürlü ihtimali de değerlendirmeye alıp, önlem paketi hazırlamalısınız.:cat:
değil mi ama..:queen:kuyrukla kriko yetmiyor tabii bunun için dünya kadar şey var yapılacak.:queen:


dün aksam denedim ben , ama 5 dakika sadece :P sıkıldım :)
anlaşılmayacak bişe yok . arkadaşımız süper açıklamış . omurganızı açıyosunuz işte.

:rendeer: sevgili Eftelya bu çiçekler sana, en azından denemişsin.. süpersin...:cat:

kumkum
24 Kasım 2008, 17:02
Arkadaşlar, bu konu da çok önemli ama gene güncellenmesi için bir kaç şey yazmam gerekecek.
Traksiyon... Bunu uygulamalı denemek isteyenler varsa
bir toplanma ayarlayalım mı:rendeer:

acan
24 Kasım 2008, 20:35
hem toplanalım hemde resimli örnek sunalım bence gelemiycekler için.

SuPeR BiKe
24 Kasım 2008, 21:31
eğer otoban ise, motosikletten inip kollarımı iki yana açıyorum ve iki ayağım bitişik şekilde çömeliyorum. daha sonra ayak bileklerimden tutup kalçalarımı havaya kaldırıyorum ve ellerimi iki yana doğru açıp dikiliyorum.


:silent: bunu nasıl yapıosun abi yaa :queen: :queen:

digi_boy26
24 Kasım 2008, 21:48
jale hanım, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. :) bütün yazılarınızı baştan sona hiç üşenmeden sıkılmadan okudum :) verdiğiniz bilgiler; gün boyu işlerini oturarak sürdürmekte olan bahsettiğiniz masa başı memurlarımız, hafriyat sektöründe çalışan kepçe operatörlerimiz, taksici esnaflarımız ve motorize kurye arkadaşlarımız için (aklıma gelenler) çok faydalı olacaktır. :) sizi canı gönülden selamlıyorum :cat:

sinan

azgurbuz
24 Kasım 2008, 22:42
Adana'da uygulama imkanımız var mı?

kumkum
26 Kasım 2008, 01:53
Bakın önce size traksiyonun nelere yaradığını anlatan bazı notları derledim onları buraya alayım.. Bu arada bu traksiyonu sağlayan bir alet de var.

Her zaman bu aleti bulamazsınız tabi. Size yollarda dinlenirken de neler yapabileceğinize dair de örnekler vereceğim ayrıca sonra.. Ama bence bu aletin özellikle her motorsatış merkezinde de, spor merkezinde,kurslarda da ve hatta ağır egzersiz ve motor sürüşü sürekli olanların evinde de olması lazım... yararı gerçekten çok yüksek.

Bu sistemde sadece vücut ağırlığınızı kullanarak uygulanan basit doğal çekme hareketleriyle, hem mide ve bel formu sağlanmakta hem de bel ve eklem ağrıları, kas spazmları ve sinir köklerindeki günlük aktivitelerin veya stresin neden olduğu baskı ve yorgunlukların azaltılması mümkün olmakta ve vücuttaki kan sirkülasyonunun daha aktif hale gelmesi ile dolaşım rahatsızlıkları da önlenebilmektedir.

Sistemin diğer sorunlara faydaları

Omurga Diski Sorunu

Omurga diskinin kıkırdağı bozulduğunda hatta koptuğunda omurga diski deformasyonu oluşmaktadır. Bu durum ise sinirlere baskı yapmakta ve sırt ağrılarına neden olmaktadır. Mastercare ile omurga disklerinin doğal asimilasyon ile yenilenmesi desteklenmektedir.Omurga diskleri sıvısı kuvvetlenmekte ve günlük yükleri daha rahat taşıyabilmektedir. Ayrıca yükün azalmasıyla omurlar tek tek ters yönlenmektedir..

Kalça Yamukluğu

Kalça yamukluğu çoğunlukla doğumdan sonra veya yanlış hareketlerle zorlanma sonucunda ortaya çıkmaktadır. Hafifletilerek ve hareket ettirilerek, kısalmış olan kaslar ve lifler, bağ dokular esnetilerek kalça yamukluğu giderilebilmektedir.

Sırttaki Şekil Bozukluğu

Duruş bozukluğunun bir çok nedeni vardır. Ancak bu nedenler her zaman sancılı şekil bozukluğu ve yanlış pozisyona yol açan kas ve sinir kısalmasına bağlıdır. Bu sistemle, kendi vücut ağırlığınızla omurgadaki yükün azaltılarak, kısalmış kaslar, sinirler ve lifler güvenli olarak gerdirilip, esnetilmektedir.




Diz ve Eklem Sorunları

Fazla kilolar ve yanlış duruş, eklem kıkırdaklarında dejenerasyon sorunları yaratmaktadır. Bunun sebepleri ise kalça bozukluğu dışında eklemlerin yağlanmasının yetersiz kalması olabilmektedir. Mastercare Traksiyon masasında yapılan hedefi belli düzenli ve basit egzersizler eklemlerin yağlanmasını ve kasların sıkılaşmasını ve rahatlamasını sağlamaktadır.

Siyatik

Siyatik sinirinin bel omuruna sıkışması çok şiddetli ağrıya ve belden bacaklara kadar büyük bir blokaja neden olmaktadır.Mastercare Traksiyon masasında yapılan egzersizler bu blokajı ortadan kaldırıp, ağrılı bölgeyi, omurganızı ve kaslarınızı rahatlatmaktadır.

Boyun Tutulması

Ağır yaşam ve iş koşulları tek taraflı ağırlık tüm vücuda hareketsizlik getirmektedir. Belirli mesleklerde bu durum daha yoğun görülmektedir. Bilimsel ve doğru Gerdirme ve esnetme egzersizleri ile kan dolaşımınızı harekete geçirip, tüm vücudunuzu aktif hale getirip, canlandırıyorsunuz ve vücutta aşırı yorgunluğun neden olduğu kas spazmlarını önlemiş oluyorsunuz.

Kan Dolaşım Bozukluğu

Dolaşım bozukluğunun en önemli göstergesi soğuk el ve ayaklar olduğu gibi, ani oluşan kramplar da olmaktadır. 15 veya 30 derece baş aşağıda eğimde yapılan egzersizler, baş üzerinde ki yüklenmeyi ve sirkülasyonu, vücuttan yerçekimin etkisinin kaydırılmasıyla hissedilir derecede etkilemektedir. Atardamarlar ve diğer kılcal damarlarda artan kan sirkülasyonu ve bunun doğal sonucu olan damarlarda genişleme ve oksijenlenme kardio vasküler yönden mükemmel bir sonuç sağlamaktadır.

Hazımsızlık

Bel omurlarının blokajı, kabızlık ve şişkinliğe neden olmaktadır. Omurların sırt kısmı sindirim ve boşaltım sistemi idaresinin üçte birine sahiptir. Gerdirme ve esnetme egzersizleri ile bu bölgedeki spazmları ve blokajı ortadan kaldırabilirsiniz.

Tansiyon Sorunu

Tansiyon şikayetlerinin en sık görünen sorunları baş dönmesi ve görme sorunlarıdır. 15 derecelik bir eğimle, beyne ve diğer organlara daha fazla kan sirkülasyonu sağlanmakta ve daha fazla oksijen gönderilmektedir.

Mide ve Bel Kaslarının Deformasyon ve Güçsüzlüğü

Mastercare Table'da düzenli yapacağınız egzersizler, sırt,bel ve mide kaslarını güçlendirdiği gibi aynı zamanda bel ve karın civarında yoğunlaşan yağları da azaltılarak, mide ve karnınızın forma girmesini ve belinizin incelmesini sağlar.

Önemli

Yüksek tansiyon, yüksek göz baskısı, sağlam olmayan omurga ve veya hamilelik gibi tedavi gerektiren rahatsızlıklarda önce doktorunuza danışıp sonta Mastercare'i kullanmanız gereklidir. Suni kalça veya diz eklemlerine sahip hastalarda, bazen fiksajlama garekmektedir.
:cat:


Adana'da uygulama imkanımız var mı?

Belki sizlerden gelen olursa onlara eğitim veririz. Ya da vcd dvd yapmayı düşünebiliriz. Sizin öneriniz ne olabilir...Sorunlarınız nelerdir?nasıl yardım edebilirim size


jale hanım, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. :) bütün yazılarınızı baştan sona hiç üşenmeden sıkılmadan okudum :) verdiğiniz bilgiler; gün boyu işlerini oturarak sürdürmekte olan bahsettiğiniz masa başı memurlarımız, hafriyat sektöründe çalışan kepçe operatörlerimiz, taksici esnaflarımız ve motorize kurye arkadaşlarımız için (aklıma gelenler) çok faydalı olacaktır. :) sizi canı gönülden selamlıyorum :cat:

sinan

Sinan bey sizi saygıyla selamlıyorum ..:rendeer:Onca yazımı da sabırla okuyabilmeniz beni çok mutlu etti çünkü amacım herkesi biraz daha bilinçlendirebilmek.bazı hareket videoları da koymaya çalışacağım... saygıyla selamlarım sizi ben de... nezaketinize teşekkürler..:)

kumkum
10 Temmuz 2010, 19:41
güncellemek istiyorum izninizle lütfen..sevgilerimle:rendeer:

kumkum
04 Mart 2012, 01:57
önemli konu güncellenmeli

ozan_bursa
05 Mart 2012, 10:37
kardeş sen ne iyisi görsel olarak sunumunu zenginleştir ki bu önemli konu arada kayanamsın
baksana kaç sene geçmiş kimse bişi dememiş
yokmu video falan

erro
05 Mart 2012, 11:24
atraksiyon ihtiyacı gibi okudum birden...

sabah 9 akşam 6 koltuktayım, eve gidince uzun oturuyorum:) valla ilerde problemler baş gösterecek gibi...sırt ve omur problemlerinin yanında bir de kıl dönmesinden korkmaktayım...:)

kumkum
06 Mart 2012, 03:11
videolar nasıl konulur ki

BIYIKLI
06 Mart 2012, 10:47
videolar nasıl konulur ki

http://www.motosiklet.net/forum/mt-hakkinda-elestiriler-sorular-oneriler-duyurular/12200-mt-media-player.html

kumkum
18 Mart 2012, 01:03
benim yazılarımın bir diğer başlığında ellerdeki uyuşmaları anlatırken spama ayrılması gereken ve ağır bir pazarlamacılık kokan halkla ilişkilerci yaklaşım sezinleyenler varken kendi videolarımla falan bu konuları paylaşmamın nasıl art niyetli yorumlarla saptırılabileceğini görünce, ta 6 seneye varan bir geçmişle yazdığım yazılarla bu konulara ne kadar saçma vakit ayıdığımı gördüm. bilgi paylaşımlarım da çok işe yarar görünmediğine göre forumlardaki bu başlıkların kapatılması belki de kimsenin alışkanlıklarını değiştirmek gibi abesle iştigal birşeylere kalkışmaması açısından yazdıklarımdan daha yararlı olabilir. sevgiler

piranha dört
18 Mart 2012, 02:48
Çok önemli bir konu aslınsa.Yaşam standartımız için dikkat etmemiz geren bir konu.Şehir hayatı gizliden eritiyor insanı.Paylaşım için teşekkürler.

kumkum
19 Mart 2012, 01:19
desteğinize ve yorumunuza sevgiyle teşekkürler

kefkes
01 Mayıs 2017, 23:36
Dr.Hn yazılarınız, başlıklarınız güzel ve değerli okuyabildiğim kadarıyla.Uğrarsanız eğer güncel kullanıcılara faydalı olabilir belki..Saygılar.