Orijinalini görmek için tıklayınız : yedek akü şarj olurmu arkadaşlar
ferhat1972
01 Nisan 2008, 23:12
motoruma araba teğbi takıcam yedek akü taksam dinamo 2 aküyüde şarj edermi yada motora zararı olurmu motoru yakmayalımda
digi_boy26
01 Nisan 2008, 23:20
motorun şarz düzeneği ya da sistemi 2 aküyü de şarz etmez. zorlanmadan dolayı şarz sistemini arıza yaptırırsın. bence sen teyipten vazgeç. :)
şarj işi olmazda
ı pod la küçük bi ampli taksan, hem daha estetik olur, hemde daha ii iş olur
illa araba teybi takıcaksan 12/12 bi akü tak, işini görür..
yalnız hava kararmadıkça farlarını kullanma
hee, akü kuru olsun:cat:
ferhat1972
02 Nisan 2008, 00:03
şarj işi olmazda
ı pod la küçük bi ampli taksan, hem daha estetik olur, hemde daha ii iş olur
illa araba teybi takıcaksan 12/12 bi akü tak, işini görür..
yalnız hava kararmadıkça farlarını kullanma
hee, akü kuru olsun:cat:
zaten 12/12 akü aldım eminönünden ama kuru değil ama kuruda olsa araba teybi aküyü iki günde bitirmezmi anlatabildimmi yani yedek aküye takıcam teybi .yedek aküyü birinci aküye bağlantı yapıcaktım öyle olmaz dedin boşta olan aküyüde teyip çabuk bitirir. direk birinci aküye taksam teybi,mesela balıkta 8/9 saat kalıyorum o arada teyip dinliycem eğer akü biterse yolda kalırız,napıcamı şaşırdım ya
motorun şarz düzeneği ya da sistemi 2 aküyü de şarz etmez. zorlanmadan dolayı şarz sistemini arıza yaptırırsın. bence sen teyipten vazgeç. :)
ya digi_boy vazgeç diyosunda takan nası takıyo sende görmüşsündür mutlaka. bi tekniği var ama ne zaten elektroniğe hiç kafam çalışmaz.
tieyennar
02 Nisan 2008, 01:50
arkadaşım bence sen bi oto elektrikçiye falan danış yada bak elektrikten anlıyosan eğer ana aküden yedem aküye şarj için kablo alırken araya 5-6 amper bi diyot koy ama diyotun yönü önemlidir. yada servise git şarj dinamosuyla şarj devreni daha güçlü bişey taktır imkan varsa başka türlü başına dert alırsın şarj dinamosunu bozzarsın yada şarj devresini ateşlemen bi süre aküden çalışır akü bitincede yolda kalırsın teyp dinleyim derken yolda kalmayasın
ExTReMa
02 Nisan 2008, 01:53
Akü biterse yolda kalmazsın fakat şarj dinamon iki aküyü şarj etmez :)
Al bitane araba aküsü koltuğun altına girer sanırım her gece şarj edersin evinde
Yada bir ipod vede amfi işini görür ama amfide akyü cabuk bitirir yani ikiside aynı kapıya çıkıyor :)
zaten 12/12 akü aldım eminönünden ama kuru değil ama kuruda olsa araba teybi aküyü iki günde bitirmezmi anlatabildimmi yani yedek aküye takıcam teybi .yedek aküyü birinci aküye bağlantı yapıcaktım öyle olmaz dedin boşta olan aküyüde teyip çabuk bitirir. direk birinci aküye taksam teybi,mesela balıkta 8/9 saat kalıyorum o arada teyip dinliycem eğer akü biterse yolda kalırız,napıcamı şaşırdım ya
ya digi_boy vazgeç diyosunda takan nası takıyo sende görmüşsündür mutlaka. bi tekniği var ama ne zaten elektroniğe hiç kafam çalışmaz.
8-9 saat sana hiçbi akü dayanmaz
araba aküsü olsa 60 amper onun bile dayanması güç
sen beni dinle, araba teybinden vazgeç mp3 çalar tak küçük bi ampli ile,
tanıdığım örnekleri var, normall bi seste 3 saatten fazla dinleyeilirsin
arada bi rolantide çalıştırırsın, şarj olur..
bu arada yolda kalman mümkün deil, ayak marşına bas yola devam:cat:
ferhat1972
02 Nisan 2008, 15:42
anlaşıldı bu sevdadan vaz geçicez yani ama yapan nası yapıyo arkadaş ben onu anlamadım ya
armaganaltinoz
02 Nisan 2008, 18:50
alıcaksın bi radyolu telefon en iyisi kulaklıkla 8-9 saat takılırısn.:mrgreen:
yapan yapıyo ama uzun süre dinlese onunda sarjı biter ve hepsi giderken çalıştırıyo teybini.
ALİ DEMİR
02 Nisan 2008, 18:54
ya konuyla ılgılı degıl ama nasıl topıc acıcam yardımcı olurmusunuz ltfn:silent:
anılyuksel
02 Nisan 2008, 20:27
arkadaşım ben taktım 2. aküyü şarz edio şimdi bitane equlazer takacam bide mp3 çalar bide hoperler herhalde tamam olur ben yapınca sizle paylaşırım
ybr22
29 Nisan 2008, 02:27
motoruma araba teğbi takıcam yedek akü taksam dinamo 2 aküyüde şarj edermi yada motora zararı olurmu motoru yakmayalımda
tabiki eder. şimdi abi motorunun arjinal aküsüyle aynı büyüklükte veya 7-9 amper akü takıp üzerindeki orjinal aküye parelel bağlarsan şarj eder.ama ben şimdi sana motorun zarar görmez derim, gidersin 1000 watt sistem kurursun, buna ne akülerin gücü yeter, nede sarj sisteminin.teyp ve orta halli iki hoparlör işini görür. :cat::cat::cat:
HeadbaNgeR
29 Nisan 2008, 02:57
8-9 saat sana hiçbi akü dayanmaz
araba aküsü olsa 60 amper onun bile dayanması güç
sen beni dinle, araba teybinden vazgeç mp3 çalar tak küçük bi ampli ile,
tanıdığım örnekleri var, normall bi seste 3 saatten fazla dinleyeilirsin
arada bi rolantide çalıştırırsın, şarj olur..
bu arada yolda kalman mümkün deil, ayak marşına bas yola devam:cat:
abi tanıdığın örneklerden bana da bi tanesini gösterir misin?
ben de ufak bi amphi ile hoparlör bağlama derdine düştüm.bi el atar mısın? ya da bilen kim varsa ???
yucika
29 Nisan 2008, 11:01
İki tane normal akü takmakla amperi büyük akü takmak arasında fark yok. Şarj dinamosunun bir kapasitesi var elbette. Tek bir tane büyük akü takacağına 2 tane normal akü tak yani 7-8 amperlik. gideceğin yere vardığında birini sökersin diğeriylede boşalana kadar müzik dinlersin. Dönüşte gece ise dolu aküyü kullanırsın farlar yanacağı için. Eğer gündüz ise dolu akü ile motoru çalıştırıp baoş aküyü bağlarsın böylece dönüş yolu boyunca şarj olur. Teyp yerine daha az enerji harcayan bişey kullanırsan normal aküyle uzun süre dinlersin. Balığa falan gidiyorum demişsin herhalde yeri göğü inletmek istemezsin. Ipod yada discman tarzı bişey daha iyi olur. Bunlar kalem pille bile saatlerce çalışıyorlar zaten.
navigator55
29 Nisan 2008, 11:24
Sen işin akü boyutunu düşünüyorsun ama diğer yanına hiç bakmıyorsun,önemli olan şarj veya dinamo problemi değil..Esas mesele 85 desibellik bir gürültü yaratan ve etrafındaki korna-kamyon-otobüs -camii-insan ve diğer anormal
gürültülerin de eklendiği bir trafikte üstüne üstlük kafanda kaskın ile sana akü değil kulak tıkacı lazımki 50 yaşına geldiğinde top sağır olmayasın.
Bahsettiğin teybi ve müziği kapalı kabini ve kliması olan 62 desiebellik kütüp
hane sessizliğindeki bir arabada anlarım ama motorda olacak iş değil,ama ille de dinleyecem dersen alacaksın bir ipod atacaksuın cebine bu dertlerle hiç
uğraşmadan basit ve uucuz yoldan halledeceksin.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO