PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mondial'in Elektrikli Motosikletleri çıktı.

VaScO1925
31 Mart 2008, 22:54
Mondial ES 3 TDR057Z

http://www.mondialmotor.com.tr/uploaded/urun/big/1206981169.jpg

Motor : 48V 250 W
Ağırlık : ≤ 58,5
Boyutlar U-G-Y mm : 1720 x 620 x 1070 mm
Çekiş Gücü : 9,6 Nm
Tırmanma Açısı : ≥ 6°
Batarya : 12V x 14Ah x4
Maksimum Yükleme Kapasitesi : ≤ 75Kg
Maksimum Hız : ≤ 25 Km/h
Batarya Kullanım Mesafesi : ≥ 40 Km
Şarj Süresi : ≥ 8 h
Teker Ölçüleri : 18 \"
Batarya Girişi : AC 220V
Ön - Arka Fren : Kampana

Fiyat= 1.075 YTL

linki (http://www.mondialmotor.com.tr/ana.php?incmain=urun/urun_detay&incsol=urun/urun_sol&katid=11&altkatid=15&urunid=99)

Mondial ES 2 TDR057Z

http://www.mondialmotor.com.tr/uploaded/urun/big/1206981059.jpg

Motor : 48V 250W
Ağırlık : ≤ 66 Kg
Boyutlar U-G-Y mm : 1670 x 645 x 980 mm
Tırmanma Açısı : ≥ 8°
Batarya : 12V x 14Ah x 4
Maksimum Yükleme Kapasitesi : 75 Kg
Şarj Süresi : 8 ~10 h
Teker Ölçüleri : 16\"

Fiyat = 1.100 YTL

linki (http://www.mondialmotor.com.tr/ana.php?incmain=urun/urun_detay&incsol=urun/urun_sol&katid=11&altkatid=15&urunid=98)

Mondial ES 1 TDP057Z

http://www.mondialmotor.com.tr/uploaded/urun/big/1206980883.jpg

Motor : 48V 250W
Ağırlık : 58,5 Kg
Boyutlar U-G-Y mm : 1720 x 620 x 1070 mm
Batarya : 12V x 14Ah x 4
Maksimum Yükleme Kapasitesi : 75 Kg
Şarj Süresi : ≤ 8h
Teker Ölçüleri : 18\"

Fiyat = 1.050 YTL

linki (http://www.mondialmotor.com.tr/ana.php?incmain=urun/urun_detay&incsol=urun/urun_sol&katid=11&altkatid=15&urunid=97)

urcolak
31 Mart 2008, 22:56
Yolda giderken elektrik bitti nolacak yahu,
İşe bunla gidermişin ve geç kalırmışın patron sorarmış nerdesin lan sen,
Elektrikler kesikti motoru şarj edemedim...

woxter
31 Mart 2008, 22:58
bunların da oku cıkar yakında trfik bi sebep bulur toplar yakın da ahanda yazıyom buraya paylaşım için sagol

PIERzig
31 Mart 2008, 23:00

Menzili 4o km demişler ona göre yola çıkacaksın:)

ulkumuz
31 Mart 2008, 23:03
aslında çok mantıklı biraz geliştirirse uzun menzile sahip olsa ve petrol gibi yerlerde anında şoklatılıp yola devam etse yada elektrik bitnce bi alternatif olsa yola devam etsek (pedal - benzin vs )

urcolak
01 Nisan 2008, 00:14
Menzili 4o km demişler ona göre yola çıkacaksın:)

yav kardeş benim iş yeri 30 KM dönüş 60 KM yedek akümü taşısak napsak.:queen:

SPEC0PS
01 Nisan 2008, 00:28
Maksimum Hız : ≤ 25 Km/h yokuşu hiç cıkmaz.

Bununla trafiğe uyum nasıl sağlıcaksın, hızın çoğuda azıda zarar bence.
Bununla giderken arkadan biri kaptırabilir veya sağdan gidersin devamlı ve gitiğin şeridde park etmiş araçlar ilaki olur arasından biri cıkar veya kapı acar veya araç cıkar.

En iyi hız trafiğe uyum sağladıgın hızdır bence :)

brody
01 Nisan 2008, 00:32
aslında çok mantıklı biraz geliştirirse uzun menzile sahip olsa ve petrol gibi yerlerde anında şoklatılıp yola devam etse yada elektrik bitnce bi alternatif olsa yola devam etsek (pedal - benzin vs )

Pedal var zaten. .

caner22
01 Nisan 2008, 00:48
Maksimum Hız : ≤ 25 Km/h yokuşu hiç cıkmaz.

Bununla trafiğe uyum nasıl sağlıcaksın, hızın çoğuda azıda zarar bence.
Bununla giderken arkadan biri kaptırabilir veya sağdan gidersin devamlı ve gitiğin şeridde park etmiş araçlar ilaki olur arasından biri cıkar veya kapı acar veya araç cıkar.

En iyi hız trafiğe uyum sağladıgın hızdır bence :)

+1 :) yimirbeşkarakter:queen:

kirki
01 Nisan 2008, 00:52

sana katılıyorum işimle evim arası 21 km...ahada kaldık yolda...işyerinde sürekli bi kablo çekilmesini isterim artık :D:D:D

just_hmz_26
01 Nisan 2008, 00:55
bunların da oku cıkar yakında trfik bi sebep bulur toplar yakın da ahanda yazıyom buraya paylaşım için sagol

Valla toplasalar iyi olacak...Ehliyet yok ruhsat yok kask yok...:farao: Trafikte motorları tehlike olarak görenler gözlerini açıp iyi baksınlar...Bunlar daha tehlikeli...Aniden insan önüne çıkıyorlar ne ışık dinliyorlar ne kural...Derdi yok diye millet yöneldi ama Alışmamış Dötte Don Durmaz derler ya milletimiz bununda suyunu çıkardı...Ya bunlardan birisi ölecek birgün yada birisini öldürecekler...:pr::pr::pr:Sinirlerim tepeme çıktı ya...Birgün biri denk gelecek aniden önüme fırlayacak çıkıp ağzını burnunu........:farao::farao:

Jotif
01 Nisan 2008, 00:56
çok hızlıymış bu alet nasıl kontrol edicez bunu :cherry:

sedat2020
01 Nisan 2008, 01:01
ehliyet olayı nasıl bunlarda ? a2mi istiyorlar

mrsago
01 Nisan 2008, 01:04
benzinlisinden ne hayır gördkki elektiriklisinden görelim :cat: tabi baktılar yaptıkları benzinliler bi.... yaramadı can yakmaktan başka bide elektirikli deneyelim dediler :queen:

erdo2002
01 Nisan 2008, 01:32
max hızını artırırlarsa bence ideal olabilir :)kilosu az sayılır.

aargh
01 Nisan 2008, 01:34
Eskisehire gittigimde bu makinalardan cok goruyorum. Sanirim Mondial bu modellerden iyi rakamlarla satis yapabilecek.

muratgergerli
01 Nisan 2008, 02:04
ehliyet olayı nasıl bunlarda ? a2mi istiyorlar

Ne derece doğrudur bilmiyorum ama ehliyet gerekli değilmiş..:mrgreen:

Ben yinede bir araştırma yapıp bilgileri buraya aktarırım..:)

Nede olsa bana(benim gibi biri için) mışlı mişli konuşmak abes olur..:wiinkk:

06bluedragger
01 Nisan 2008, 02:17
abi brakın şu elektrikli bisikletleri gıcık oluyorum onlara zırt diye önüme çıkıyolar sol şeritten tintin gidiyolar yakında birini ibret olsun diye altıma alacam..

VaScO1925
03 Nisan 2008, 11:30
bende de akülü scooter var ama 10 dakka binebiliom:)

erman_erkan
03 Nisan 2008, 12:10
sanırım bunlarda pedal oldugu ıcın a2 ıstemıyorlar ama yanlıs bılgı olabılır ayrıntılı bılgısı olan varsa acıklayabılır

mondializzet100
03 Nisan 2008, 17:26
Ben bunu süremem........çok hızlı gidiyor.....mazallah...:P

eskici
03 Nisan 2008, 17:45
mondial.... elektrikli motosiklet ????

mazallah elektrik çarpar...

erdo2002
03 Nisan 2008, 17:56
Bir tane gördüm yolda park etmişdi ama çok ufak.Kalıplı birisi binemez.Binse bile çekmez sanırım ama yakıt derdi yok enazından.:wiinkk:

zeda3000
03 Nisan 2008, 18:40
Elektrik ile calisan motor ve bisiklet veya benzeri araclarda , ehliyet ,plaka , ruhsat , banrol , vergi , OTV yoktur. Icten yanmali ulasim araclari bu zorunluluk kapsamindadir. Bu araclari kullanirlen kask zorunluluguda kanunen bulunmamaktadir. Bisikletin getirdigi tum yukumlulukler bu arac icinde aynidir. Bu sebebten otoban ve sehirler arasi yollara cikamazsiniz. (istanbulda bogaz koprusunu kullanamazsiniz) Akunun bittigi yerde pedallar devreye girmekte zaten genelikle yuksek acili yokuslarda pedaldan baska alternativiniz de yok. Shang-hai gittigimde bunlardan dolu vardi. Ozelikle yaslilar ve genc bayanlar gunluk isleri icin kullaniyorlar.Araclar cok hafif . Bence bu turkiyede tutar cunku tam millete gore , ne ehliyet var ne kask ne vergi ne masraf ne plaka.Kirmizi isikta gecip EDS sizi cekse bile yapacagi cok bir sey yok:)

VaScO1925
03 Nisan 2008, 18:43
Elektrik ile calisan motor ve bisiklet veya benzeri araclarda , ehliyet ,plaka , ruhsat , banrol , vergi , OTV yoktur. Icten yanmali ulasim araclari bu zorunluluk kapsamindadir. Bu araclari kullanirlen kask zorunluluguda kanunen bulunmamaktadir. Bisikletin getirdigi tum yukumlulukler bu arac icinde aynidir. Bu sebebten otoban ve sehirler arasi yollara cikamazsiniz. (istanbulda bogaz koprusunu kullanamazsiniz) Akunun bittigi yerde pedallar devreye girmekte zaten genelikle yuksek acili yokuslarda pedaldan baska alternativiniz de yok. Shang-hai gittigimde bunlardan dolu vardi. Ozelikle yaslilar ve genc bayanlar gunluk isleri icin kullaniyorlar.Araclar cok hafif . Bence bu turkiyede tutar cunku tam millete gore , ne ehliyet var ne kask ne vergi ne masraf ne plaka.Kirmizi isikta gecip EDS sizi cekse bile yapacagi cok bir sey yok:)

yani mondial bu yazda satış rekorlarına imza atar diyorusun.. yerinde bir tespit olmus... :cat:

ama eskici arkadaşımızın dediği gibi.. maazallah mondialmi elektrik çarpar :P

By Mükemmel
03 Nisan 2008, 19:00
Mondial bu işe daha yeni girdi.Bu yüzden başlangıç modellerini getirtmiş.Arora daha önce getirdiği modellere ilaveten cup ve scooter'a daha fazla benzeyen modelleri de getirtmiş.İşte burda;

http://www.arora.com.tr/elektrik.html

mondializzet100
04 Nisan 2008, 13:26
Aslında biselect modelleri var....ilk çıkanlar...1650 ytlye olanlar 55km/h yapıyor..:)

blck_chopper
04 Nisan 2008, 13:56
ben hızlı bişey istiyorum kii benim motorda bunu geçtiğine göre bakmama bilene gerenk yok :P zaan maşallahı var benim uÇan HuRDaMın 50mt yide geçio :cherry:

LABO
04 Nisan 2008, 14:20
Elektirk kaçağı olur yolda falan çarpılır adam ya öldürmez ama zıplatır

Deryali
04 Nisan 2008, 14:32
Arkadaşlar birde şu açıdan bakın ;

Bunlar bir başlangıç oldu şimdi diğer dev motosiklet üreticileri bu konuya el atınca piyasa nasıl olur dersiniz?

Ben tebrik ediyorum bu bir başlangıç. Bir kaç sene sonra umarım daha yakın olur

hızı : 120km/h
taşıma yükü : 200kg
Mesafesi : 300km
Şarz süresi : 2 saat

Gibi Honda, Suzuki, piaggio vs modellerin çıktığını düşünsenize bu gerçekten mucize. Umarım en kısa zamanda yaygınlaşmaya başlar

kemal17
05 Nisan 2008, 00:39
pedallar çok kötü görünüyor birde bu şarj işi 8 saat değilde şoklanma şeklide olsa 2-3dk'da ne güzel olurdu :)

ShyTan
05 Nisan 2008, 00:56
ßenim ßir aRkadaŞımda War fazLa eLektirik HarCamıyor Her Gün kuLLandığını War SayaLım Her Gün Şarj eT 5 ytL FArk ödüyorSun FatuRa oLarak.
ßir iKinciSi -yoLda kaLdım: o Zaman Dikkat eDicekSin..
-ßaşka Çarem YohKtu: Rica eT ßakkaLa GerekirSe Wer 1-2 Lira Dewam eT yoLuna (:

fearlesboyy
05 Nisan 2008, 01:06
valla bence sehır ıcınde ıyıdır en azından 40 km yeter kısa mesafelere ın bın derdı yok

denizcimuzaffer
05 Nisan 2008, 01:37
Sevgili arkadaşlar,
bu tip scoterlar Çin' de çok yaygın. Hele sabahları tersane yakınlarında bütün işçisi mühendisi bunlara piniyo.
Yalnız anladığım kadarı ile daha ileri modelleri, daha hızlılar, 2 kişi biniyorlar vs.
Analadığım üzere, çinlis,i bile bize modası geçmiş olanı kakalıyor:mrgreen: Hiç bir zaman mesafe düşündüklerini görmedim. Binip, sess,zce uzaklaşıyorlar:cat:
İyi birşey, yaygınlaşırsa daha güzel modeleri gelecektir umarım:cat:
Üretimi ve icadı tamamen bana ait olan bisiklet+elektrik motoru tipinin detaylarını vereyim.

Erim mesafesi: İlk başta 29 km, iyi bir şarj aleti yaptığımızda (Ki sorunun buradan olduğunu anlamamız bayaa bir zaman almıştı) 60 km.
Son hızı: tek kişi ile düz yolda 27 km/h
Tırmanış: süpper: normalde pisiklet ile neredeyse çıkamayacağımız bir yokuş, oturur pozisyonda ve kasmadan: Yürüme hızından fazla...(Zincir attırıyordu)
Not: motor, seyyar hurdacıdan alınmıştır, özellikle seçilmemiştir, ağırlığı 5 kg civarında, gücü 500Watt dolayındadır. 1200 RPM ve ön tekerleğe kendi yaptığım yaklaşık 40 cm çapnda aliminyum dişli ve mopet zincir tahriki ile bağlıdır:cat:
Enerji Kaynağı: Yuasa marka motosiklet aküleri, 3 adet, 36 Volt (sanırım 4 amperdi herbiri)
Kendisi hala, bunun bir devrim olduğuna inanan Sinan arkadaşımın evinde (evet bildiğiniz ev! Salonunun ortasında...durmaktadır:mrgreen::mrgreen:Daha önce söz verdiğim gibi resimlerini eklemeliyim aslında:pale:Sinan Bey yazlıkta bakkala giderken kullanmaktadır..

Sonuç: Asla küçümsemeyin. Ben çok eylenmiştim bu amatörce geliştirdiğimiz deneyde

erdo2002
05 Nisan 2008, 03:18
Sevgili arkadaşlar,
bu tip scoterlar Çin' de çok yaygın. Hele sabahları tersane yakınlarında bütün işçisi mühendisi bunlara piniyo.
Yalnız anladığım kadarı ile daha ileri modelleri, daha hızlılar, 2 kişi biniyorlar vs.
Analadığım üzere, çinlis,i bile bize modası geçmiş olanı kakalıyor:mrgreen: Hiç bir zaman mesafe düşündüklerini görmedim. Binip, sess,zce uzaklaşıyorlar:cat:
İyi birşey, yaygınlaşırsa daha güzel modeleri gelecektir umarım:cat:
Üretimi ve icadı tamamen bana ait olan bisiklet+elektrik motoru tipinin detaylarını vereyim.

Erim mesafesi: İlk başta 29 km, iyi bir şarj aleti yaptığımızda (Ki sorunun buradan olduğunu anlamamız bayaa bir zaman almıştı) 60 km.
Son hızı: tek kişi ile düz yolda 27 km/h
Tırmanış: süpper: normalde pisiklet ile neredeyse çıkamayacağımız bir yokuş, oturur pozisyonda ve kasmadan: Yürüme hızından fazla...(Zincir attırıyordu)
Not: motor, seyyar hurdacıdan alınmıştır, özellikle seçilmemiştir, ağırlığı 5 kg civarında, gücü 500Watt dolayındadır. 1200 RPM ve ön tekerleğe kendi yaptığım yaklaşık 40 cm çapnda aliminyum dişli ve mopet zincir tahriki ile bağlıdır:cat:
Enerji Kaynağı: Yuasa marka motosiklet aküleri, 3 adet, 36 Volt (sanırım 4 amperdi herbiri)
Kendisi hala, bunun bir devrim olduğuna inanan Sinan arkadaşımın evinde (evet bildiğiniz ev! Salonunun ortasında...durmaktadır:mrgreen::mrgreen:Daha önce söz verdiğim gibi resimlerini eklemeliyim aslında:pale:Sinan Bey yazlıkta bakkala giderken kullanmaktadır..

Sonuç: Asla küçümsemeyin. Ben çok eylenmiştim bu amatörce geliştirdiğimiz deneyde
Abi böyle olmaz foto isteruk.Fotografları gönder inanırız :P:cherry:

WangLee
05 Nisan 2008, 10:12
arkadaşlar elektrikli bisikletlerde plaka ruhsat olmaması için güç max. 250 watt olmalı, mutlaka pedal destekli olmalı ve üzerinde bisikletin hızı 25km/h e geldiğinde gücü kesen bir tertibat bulunmalı... o yüzden max. hız 25 km/h yazmışlar....

Trnitron
13 Nisan 2008, 01:16
zaten çinlilere göre yapılmış baksana 75 kg dan fazla taşımıyo adam 40 kilo karısıda 35 kilo iki çinliyi alır götürür:cherry:.beni bile taşımaz bu 15 kilo vermem lazım hiç işim olmaz:farao:

aykan
13 Nisan 2008, 01:29
yav bu herifler neyapacagını bilemiyor al sana yeni arıza şampiyonları:farao:

Ö.Z.€.R
13 Nisan 2008, 01:34
Bilgi için sağol .

mehmethan
13 Nisan 2008, 02:17

bunlar şehiriçi bile olsa bizim yollarda zor gider. motorla sahibi nöbetleşe birbirini taşır :mrgreen:

superrider
13 Nisan 2008, 02:28
biselect diye bir şey çıkmıştı bir ara hala var mı bilmiyorum.motosikletle tanışmamı onların reklamlarına ve ondan bi tane alma isteği duymama borçluyum.plaka takılmıyor ve ehliyet istenmiyor.Bunun anlamı şu...otoyollara çıkamazsınız...izniniz yok...tabii burası Türkiye...normalde bisikletle otoyola cikicam desen plaka taktırmalısın izin almalısın...ama kimse sallamiyor...gidip sormuştum emniyet müdürlüğüne elektrikli scooterları ehliyetsiz ve plakasız yolda kullanabilir miyim diye...bilgileri yoktu..ancak satıcı firma ehliyete ve plakaya gerek yok diye satıyordu..kandırıyorlardı yani...uzak durun derim..hoş o aletlerin fiyatı 1.500 filan dı ...bunlar daha ucuz yine... çoluğa çocuğa alınabilir belki karne hediyesi diye :)

VaScO1925
14 Mayıs 2008, 18:52
arkadaşlar kullanan varmı? bu sabah bi arkadaşın altında gördüm baya tın tın işe gidiyordu sanırım :mrgreen:

By Mükemmel
15 Mayıs 2008, 12:06
Yinede fiyatlar diğer markalara kıyasla daha ucuz...

cumoni
15 Mayıs 2008, 12:30
En anlamlı yorum:

yav bu herifler neyapacagını bilemiyor al sana yeni arıza şampiyonları:farao:

Arkadaşlar, vurup kırmadan önce bir düşünün derim! Yahu bunlar motosiklet değil bir kere.. olsa olsa elektsittirgit gibi bir şey olabilir yani.. Kırsal kesimlerde ve yazlık türü yerlerde çok kısa mesafelerde kullanmak için üretilmiştir. Yoksa siz bunu başlangıç motoru falan mı sandınız?

Quister_CEM
15 Mayıs 2008, 12:32
geçen yaz bi tane amcamın oğlu almış cup tarzı elektirikli bisiklet mondial değildi ama iyi bişe desem değil kötü bişey desem değil hiç uğraşmayın başınız ağrımasın yok onun jarjıdır cartu curtu bir sürü iş acil bi iş çıksa bekle dolsun 40 km az hemde elektirik parasına yazık bence normal bisiklet al bari kasların gelişir hem daha hızlı gidersin:):) takarsın dinemolu farları gecede sürersin :):) dert yok tasa yok nese çok konuştum ama boşuna uraşmışlar alanlarda heves kurbanı yokuş çıkmaz bişe olmaz aklınız kalmasın tavsiyemdir almayın :farao::cherry:

barisozcetin
15 Mayıs 2008, 13:06
bir an için 2030 yılına gidelim ve bu foruma bir göz atalım, muhabbetler söyle geçicek, eskiden içten yanmalı motorla kullanıyoduk hatırlıyor musunuz, vites falan değiştiriyoduk, eksoz gazımızla havaya karbonmonoksit salıyoduk, benzin fahiş fiyattı ve deli gibi vergi ödüyorduk, şimdi evimizin çatısında bulunan güneş panelleri ve rüzgar jeneratörleyle artaçlarımızı bedavaya şarj ediyoruz ne kötü günlerdi 2000 ler :)

muzaffer1968
15 Mayıs 2008, 13:16
bir an için 2030 yılına gidelim ve bu foruma bir göz atalım, muhabbetler söyle geçicek, eskiden içten yanmalı motorla kullanıyoduk hatırlıyor musunuz, vites falan değiştiriyoduk, eksoz gazımızla havaya karbonmonoksit salıyoduk, benzin fahiş fiyattı ve deli gibi vergi ödüyorduk, şimdi evimizin çatısında bulunan güneş panelleri ve rüzgar jeneratörleyle artaçlarımızı bedavaya şarj ediyoruz ne kötü günlerdi 2000 ler :)

Çok iyimsersin :queen: bunun böyle kalacağını zannediyormusun :pr: bu alet herneyse bir tutarsa derhal vergi konur üzerine :bounce: sonra görürsün bedava şarjı :queen: :queen: :queen:

depresif
15 Mayıs 2008, 13:40
iyide bunlar beni taşımaz ki :mrgreen:

cumoni
15 Mayıs 2008, 14:02
Madem yüzme bilmiyon, ne işin var Kavak ağacında

Muzaffer kardeeeşşş..
Yahu kavak değil, o ağaç incir ağacı idi... Hani Uzungöl'ün yamacında, dalları göle doğru uzanan... :queen: