PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kanuni Kanuni Hussar ve Kanuni Popcorn sahipleri bu başlıkta!!!

Sayfa : [1] 2 3 4 5

powerbyaydin
14 Eylül 2005, 21:31
Uzun zamandır düşünüyordum bu iki scooterı diğer başlıklar gibi tek çatı altında toplamaya ve sonunda hayata geçiriyorum

Kanuni Hussar 125cc
http://img198.imageshack.us/img198/6018/24qt1pe.jpg
TEKNİK ÖZELLİKLER
Motor : Tek Silindir, 4 Zamanlı
Silindir Hacmi : 124 cm3
Silindir Çapı ve Strok : Ø 52,4 X 57,8mm
Sıkıştırma Oranı : 10,3:19,2:1
Maksimum Güç : 8HP / 6500rpm
Maksimum Tork : 8,9Nm / 6000rpm
Şanzuman : Otomatik
Soğutma : Hava Soğutmalı
Çalıştırma : Pedal ve Elektrikli
Ön Fren : Disk
Arka Fren : Tambur
Yağlama Tipi : Yağ pompalı
Ateşleme : Elektronik CDI
Akü : 12V / 5 Ah
Ön Süspansiyon : Teleskopik
Arka Süspansiyon : Hid. Çift Amortisör
Yakıt Tankı Kapasitesi : 6,8 lt.
Ön Lastik : 120/70-12
Arka Lastik : 130/70-12
Boyutları (mm) : 1839x664x1131
Ağırlığı : 109kg
Renk seçenekleri : Kırmızı / mavi / sarı / yeşil

Kanuni Popcorn 90cc
http://img198.imageshack.us/img198/7707/popcorn51xa9lb.jpg
TEKNİK ÖZELLİKLER
Motor : Tek Silindir, 2 Zamanlı
Silindir Hacmi : 82 cm3
Silindir Çapı ve Strok : Ø 50 X 42mm
Sıkıştırma Oranı : 144:14:24
Maksimum Güç : 6HP / 7250rpm
Maksimum Tork : 6,15Nm / 6500rpm
Şanzuman : Otomatik
Soğutma : Hava Soğutmalı
Çalıştırma : Pedal ve Elektrikli
Ön Fren : Disk
Arka Fren : Tambur
Yağlama Tipi : Yağ pompalı
Ateşleme : Elektronik CDI
Akü : 12V / 5 Ah
Ön Süspansiyon : Teleskopik
Arka Süspansiyon : Hid. Tek Amortisör
Yakıt Tankı Kapasitesi : 5,2 lt.
Ön Lastik : 120/90-12
Arka Lastik : 130/90-12
Boyutları (mm) : 1830x653x1097
Ağırlığı : 84,5kg
Renk seçenekleri : Kırmızı / mavi / yeşil /sarı

Sadece başlangıcı yapıyorum sorunlar, eksikler, çıkan sorunlar, artı ve eksilerini bu başlık altında tartışalım lütfen

Barış Şuşut
14 Eylül 2005, 21:44
evet başlık hayırlı olsun arkadaşlar :rendeer:
3 gün önce benim sele paralandı oysaki incecik bir yapıya sahibim :cherry: (115 kg) buradaki servis abi yarın geliyo gibisinden 1 hafta sallayınca senin 1 haftana diye...... kibarca uyardım :cherry: Eyong (olcay) sağolsun seleyi istanbuldan kargoladı çok teşekkür ederim...parasını almadığı gibi kimin ihtiyacı olursa ücretsiz yollarım dedi diğer hussar kullanıcılarına duyurulur ......insan değil sanki bir melek

bu arada alet şimdi baktım tam 12783 km de neler deişti sıralıyim
arka lastik-sele :cherry: -orta sehpayı söktüm yan ayak yeterli- arka fren elciği motorda sorun yok 110 u gördüm
iki kişi (115 + 100=215 kg) rahat bir şekilde dimdik yokuşu tırmanıyo
valla ne var başka bilemiyom ha 3000 de bir full sentetik yağ vede katkı koyuyom gidiyorrrrrrrrrr çin malını boklayan arkadaşlara duyurulur :bounce:

powerbyaydin
14 Eylül 2005, 21:57
artıları
+125cc klasmanında en güzel performansı sergiliyor 2 kişi çok iyi çekişi var yani tıkanmıyor
+yedek parçası bol
+servis ağı geniş
+yerden yüksek bence avantaj
tabii eksiler olmaz mı
-yakıt müsrifi biraz fazla yakıyor ama karşılığınıda veriyor
-grenaj birleşim yerleri çok basit zorlasan kırılıcak gibi
-koltuk altı bagajı biraz dar kaskınız sığmaz ama önemi yok benim için
şuan için aklımda olanlar
not: hep övmekle olmuyor eksilerinide yazın diğer kullanıcı arkadaşlar

araka sele bendede çatlamaya başladı Olcay abi hediye edicek :cherry:
bu şimdiye kadar karşılaştığım en büyük sorun yakında bende değiştirmeliyim

rider89
14 Eylül 2005, 22:27
Ewt abi bnim motor 1080kmde motor resmen açıldı hussar.Ama geçenlerde bi çukura girdim jant yandan açıldı. :pr: Şimdi yenisini almak gerekiyo a da 170ytl..Biraz pahalı tabii :salut: Haa unutmadan ben maximum 120km yaptım..

Olcay Avşar
15 Eylül 2005, 09:33
powerbyaydin resmi kullandığın için telif ücreti istiyorum :P yaw eksoz tarafından olan resmi koysaydınya, daha güzel.
BBRR abi bırakın şakayı yaw, zaten MSN de Güzin Abla gibiyim, şimdi birde parça yollamayla uğraştırcanız beni. Ama olsun, yardım etmeyi severim.
powerbyaydin, fazla yakmıyor kardeşim. Anlata anlata yoruldum. Namussuzun KM saati eksik gösteriyor, e tabi hesaplayınca fazla yakıo sanıyorsun. Aynı kılasmandaki diğer motorlarda fazla gösteriyor (belkide bilinçli yapılmıştır) onlarda az yaktıklarını sanıyorlar ama kazın bacağı öyle değil :) Yakıt konusunda şunu söyleyeyim, bu meretlerin hepsinin motoru aynı gibi (yani bu klasmandaki çin,tayvan motorları) belkide hepsi aynı fabrikadan çıkıyodur. Ama şu az bu çok yakıyor diyemezsiniz. Bence hepsi ortalama olarak aynı yakar, ki az yakacaksa eğer Hussar az yakar çünkü üzerinde Mikuni karbiratör var. (evet Barış abi :cherry: merak edip onuda söküp baktım. Şaşırdım Mikuni yi görünce)
rider89 dostum, ön jant 105 YTL arka jant 85 YTL, sana o fiyatı kim verdi?

Bu güne kadar gördüğüm tek eksisi var, üzerindeki civataların çoğu dandik. Yalama yaptıkça değiştim, gerçi bunda benimde hatam olabilir :cherry: sök tak sök tak nereye kadar.

Barış Şuşut
15 Eylül 2005, 15:08
arkadaşlar söktüğünüz her civatayı paslanmaz ve kaliteli civata ile değiştirin ve altına kauçuk rondela koyun iananın ses çok farkediyo

rider89
15 Eylül 2005, 22:20
Eyong Abi bana o fiyatı kanuni servis verdi..Hatta kanuni.com.tr de fiyat 170ytl gözüküyo bi de benimki 2005 model..Abicim gerçekten mavi arka jant 2005 kasa 85 ytl mi??? :sunny: :cherry: Ya bide abi o yan sanayi mi?? orjinal kanuni mi??

Barış Şuşut
15 Eylül 2005, 22:39
rider89, msn adresim yukarda yazıyo beni eklersen sana fiat listesini msn den yollarım her şeyin fiatı yazıyo

Tuncer Sezen
15 Eylül 2005, 23:09
Benim patron geçen hafta kaza yaptı...Motor yerde sürüklenmiş bi yere girmemiş hussar ondakide.Önce 300-400 civarı masraf çıkar demişler sonra yok içeriden bilmem ne yamulmuş yok bilmemneninde değişmesi lazım fiyat 475+75 işçilik=550 ytl :santa: Sonra dedim abi o ne ya anlattığına göre öyle şiddetli bi kaza da yapmamış ama ön taraf plastik aksamı tamamen değişecek,far tamamen değişecek zaten diğer far tuz buz...Aslında buraya kadar olan şeyler normal sayılır ama işin güzel tarafı 550 ytl tutan masraflar pazarlıkla 350 ytl ye halloldu :silent: Tam hatırlamıyorum nelerin değiştiğini ama... :silent:

rider89
15 Eylül 2005, 23:17
Ya abi servise göre değişiyoo.Mesala bnim arka fren kolu değişti 4 ytl yazıyo +4 ytlde işçilik koymuş 8ytl.Jantada öyle dedi 170ytl+4ytl işçilik..Adam her şeyden 4 ytl işçilik alıyo. :cherry:

corvette
15 Eylül 2005, 23:38
Valla arkadaşım da Hussar var. 13.000 km. oldu maşallah tık yok. Bakarsan bağ bakmazsan dağ olur demiş atalarımız. Düzenli servis ve bakım gördükten sonra bi problem çıkaracağını sanmıyorum bu makinaların. Şimdiden hayırlı olsun.İyi şürüşler :king:

ZipZip
15 Eylül 2005, 23:57
Arkadaşlar böyle bir başlık kaçınalmazdı, emeği geçen arkadaşlara tesekkürler.
hussar kullanıcısıyım. 2800 km deyim şu an. standart servis bakımlarını yaptırıyorum.
rodaj döneminde tavsiyelere uydum. şu an 10.ytl benzin ile 120-130 km arası yol yapabiliyorum.
sık karşılaştığım tek problem ön farlarla ilgili, iki sefer park lambası değişti, kendi kendine yuvasını ve lambayı yakıyor. bu akşam ise kısa ve uzun farlar kesildi. ampül değiştireceğim. park lambası ise 2 sefer değişti. herkese kolay gelsin.

Olcay Avşar
16 Eylül 2005, 09:21
Adam her şeyden 4 ytl işçilik alıyo.

Bu bana bişey hatırlattı; askerlik yaptığım yerdeki revire hangi derten gidersen git mavi bir hap verirdi doktor :cherry:

powerbyaydin
16 Eylül 2005, 11:06
@zipzip
ön park ampülü ilk aldığımda benimkide yanmıyordu geçen neon taktırırken ön için mavi led aldım ilk 3-4 gün sorunsuz çalıştı sonra gene yanmaz oldu Matraks arkadaşımız oda aynı dertle karşılaşınca söyledi mesela 1 haftadır yanmıyan led dün baktım çalışıyordu, stop, sinyal veya diğer lambalarda herhangi bir sorun çıkarmadı bana

ZipZip
16 Eylül 2005, 23:46
1 ay boyunca park lambası, kısa far ve uzun far ile ilgili bir sorun yaşamadım. gündüzleride far kullanıyorum. fark etmek ve fark edilmek adına. bir gün fulya beşiktaşta park lambasının yuvası eriyipte sigortaları attırıp beni yolda bırakana kadar. sigorta ara allah ara. yok. neyse farları kapatıp, bir otomobil ampül sigortası buldum eve gidebildim. servise gittiğimde park lambasının yuvasının plastiğinin erimiş olduğunu gördük. garanti kapsamında yuva değiştirildi. bir hafta sonra tekrar lamba kesildi. tekrar servise gittiğimde ise minik neon lamba takıldı. bunun problem çıkartmayacağı söylendi ki bu güne kadar o neon lambada problem yok. evvelsi akşam eve dönerken hava kararmış idi kısa far yaktım. yanmıyor. bu arada park yanıyor. uzun'u denedim 2 sn. yandı ve o lambayıda kesti. yarın servise gidip sorunu çözdüreceğim. motoru ilk aldığımda ise 2 gün içinde sehpa lastiği eriyip düşmüştü. kalitesiz malzemeden dendi. serviste değiştirttim ve 2 de yedek aldım. cebimde duruyor. 3 aydır. 2. koyduğum lastik devam ediyor. herhangi bir erime söz konusu değil. servis sehpa lastiğini daha kaliteli maddeden imal ettiklerini söyledi ki doğru...3 aydır kullanıyorum.
birde kanuni hussar ve popcorn başlığı açılalı 4 gün olmasına ragmen. bu kadarmı hussar kullanıcısı veya popcorn kullanıcısı var diye düşünüyorum.
Tüm motosikletlerin yolları açık olsun.

murattolga
20 Eylül 2005, 22:49
Arkadaşlar, bende geçtiğimiz yılın Ağustos ayından beri Kanuni Hussar kullanıyorum. motor 350. km de kopan km teli dışında hiç arıza çıkarmadı. bu arada 2 kez düştüm. (1.si mıcır yüzünden 2.si yola atlayan bir otomobil...) grenajlarda falan çizilme oldu ama yürüyen aksamda bir sorun yok.
Kanunin buradaki servisi tam bir rezaletti (otomotest - kocaeli)(ilk kazamdan sonra istediğim ön göğüs parçasına telefonda var deyip 40 km yol geldikten sonra aaa kalmamış diyecek kadar ciddiyetsiz adamlardı) zaten daha sonra bayilikleri ve servisleri iptal edildi. motorumun bakımlarını buradaki bir serviste yaptırdım. hem muhabbet ettim. hem çay içtim....

Hussar fena bir motor değil ama bindiğim tüm diğer scooterlara göre daha rahatsız (çoğu çin malı idi) selesi de küçük olduğu için 2 kişi binerseniz iyice sorun oluyor. eskiden yüksek bir scooter oluşu hoşuma gitmişti ama şimdi alçak bir scooterda denge problemlerinin ve kontrolün daha kolay çözüleceğini düşünüyorum. hussarı bu aralar satıp yeni sezonu beklemek daha konforlu ve güçlü bir cihaz almak istiyorum. sanırım önümüzdeki sene motosiklet piyasası iyice kızışacak.
http://img350.imageshack.us/img350/7135/firstday1zg.jpg

powerbyaydin
20 Eylül 2005, 23:06
sele 2 kişide rahatsız haklısın arkadaki kişi çok rahatsız oluyor bazen dediğiniz yükseklik sorunu oluyor ama avantajıda çok

murattolga
21 Eylül 2005, 00:14
birde baştan beri süren bir fren problemim var. ön frenin ciikleyen sesi hala kesilmedi. diskteki tozlardandır dediler. sprey falan sıktılar ama fayda etmedi. arka frende çok yetersiz. özellikle motoru yıkattıkdan sonra arka fren hassasiyeti değişiyor. direk tekeri bloke ediyor ve kaymama sebep oluyor. bu yüzden bir kaç kaza atlattım. o yüzden motoru yıkatınca devamlı fren sıkarak eski haline döndürmeye uğraşıyorum.

-tabi motorum seviyorum aslında özellikle görünüşünü asya-mondial vb. scooterlar gibi avam bir havası yok spor görünümlü yakışıklı bir cihaz....

Barış Şuşut
21 Eylül 2005, 00:31
murattolga, evet o bloke problemini bende yaşadım ama şimdi yok nasıl olduda oldu bilmiyom :cherry:

powerbyaydin
14 Ekim 2005, 12:23
ne sorunsuz motormuş ya başlık 3. sayfada çıktı :)

evet benim sorularım var arkadaşlar
1) hava filteresinin yanıdaki ufak üçgen kutu ne işe yarar ve ordan gelen tahliye borusunun amacı ne bugün çok az doluydu boşatdım sarımsı köpüklü bir sıvı biraz benzin kokuyordu
2)dün yağ eksik gibi geldi bende ekledim sabah kontrol edeyim dedim ama çok koydum galiba hafif sızmaya başladı bende kapatdım acaba bir zararı olur mu?
3)dün bir ara motor kalkışta gaz verince boğulur gibi oldu ama çok kısa sürdü ama bugün olmadı acaba karbiratör mü tıkandı yoksa buji çapak mı yaptı ?

Olcay Avşar
14 Ekim 2005, 12:35
Aydıncım eksoz bilyası bozulmuştur...

okanogur
14 Ekim 2005, 12:51
Selam Arkadaşlar. Meğer bu kayış ne işe yarıyan bişeymiş yaa. motor cok atak oldu. valala çok tatlı kaçıyor.

benim bi arkadaşım var kendisi mondialin bayiliğini yapıyor. ordaki motorlar ile bizim hussayı test ettik. sonuç :) tabi eline verdim. yanlız kafama bişey takılıyor.

bu sadece benimkindemi var bilmiyorum hussarı olan arkadaşlar söylerse sevinirim.
Gazı ilk verdiğinde motor diğerleri gibi kayısa asılmıyor hemen. başka motr gazı verdiğin anda kayışa asılıyor. bizimki gazı yedikten sonra başlıyor kaçmaya ama ole bole degil anında km saati 30-40-50 diye artmaya başlıyor. ona sordum onlar devrini alakadar. seninki çoktan devrini almış uzaklaşmış oluyor. dedi.

tabi başka bir marka satışı yapan biri. kendi malını kötüleyim seninkini överse insan motorunu daha bir seviyor. Ümraniye yakınlarında hussar sahibi olan birileri varsa onlar ile görüşmek isterim benim motordamı bişey var yoksa hepsi böylemi merak ediyorum.

İyi Günler, Kazazız Sürüşler.

Barış Şuşut
14 Ekim 2005, 22:35
okanogur, valla arkadaşım bendede hussar var gazı açtınmı gidiyor hatta diğer 125 cc lerle kıyaslarsam ki kıyaslanmaz çok daha atak
tabiki vitesli gibi değil belli bir ivmeyle kalkıyo bence sen bir motora baktır veya başka bir hussara bin arada fark varmı bir bak

rider89
14 Ekim 2005, 23:38
Murattolga: O ön diske hafif yağ dökülmüş bezle sil ses gidiyo.Ama fren mesafesi artıyo..Servis 1000km den sonra o ses geçer dedi 1083km oldu hala geçmedi :bounce: ...
Orta sehpa aldığımın ikinci günü sorun yarattı.Çok şikayet geldiği için daha uzun bi parçayla değiştirdiler..Ama onuda arada bir yağlamak gerekiyo yoksa acaip kötü bir ses çıkartıyo.. :salut: Ama motorumu çoook seviyorum :joker:

powerbyaydin
14 Ekim 2005, 23:52
ilk kalkışta haklısınız biraz hantal kalıyor ama uzadıkça serileşip arayı kapatıyor kayış çok fark ediyor değişimlerde bolaran kayışlar kalkışta titretiyor hatda

desperadost
14 Ekim 2005, 23:59
sevgiliarkadaşlar başlığı okuyup yorumları okuyup motorumuzun güzelliği hendikapları ortaya çıktı ! :cat: ama bilen bilir geçen seneden beri nasıl savunduğumu şimdi ise mutluyum :cherry: ama bu ara imkansızlıklarımdan dolayı satayım dedim içim içimi yiyiyor :pale: satsamda yine alacağım motor kanuni olur emin olun bircok yorumlar yerinde bunları okuyarak birbirimizede yardımcı oluyoruz ne mutlu .. :cat: .bende ıslak yokuş aşşagıya inerken geçen sene kaydım dikkat!sağ ayagım kemik çatladı :farao: 40 gün alcı ama hala biniyorum 11 ay evveldi tabi ama motorumu çok seviyorum kaçışı spor dinamik masrafsız 2 kere 5 saatte çanakkale geliboluya gittim geldim ..bunuda bilen bilir 1 kerede sakaryaya ..işte böyle hepinize kazasız belasız yolculuklar kader arkadaşlarım sevgilerimle :king:ha bu arada uzun yolda ön far üstündeki plastik bölümü eritmiş 5 saat açıktı açaba garanti kapsamındamıdır bilen varmı sağolun :king:

Barış Şuşut
15 Ekim 2005, 00:35
uzun yolda ön far üstündeki plastik bölümü eritmiş 5 saat açıktı açaba garanti kapsamındamıdır bilen varmı sağolun

eğer farın ampulü deiştirmediysen tabiki garanti kapsamındadır

desperadost
15 Ekim 2005, 00:46
barış yine gösterdin duyarlılığını varol ist gelirsen seni tanımak isteriz sevgili arkadaşım her yerde varsın varol sevgilerimle :king:

eselamsiz
15 Ekim 2005, 01:51
selam arkadaşlar benim hussar 125 2-3 gun çalışmazsa zor marş alıyor motorr 550 km de daha servis e goturmedım bakımdan sonra duzelir herhalde ...herkese kazasız kullanımlar...

HULK
15 Ekim 2005, 06:06
Selam Hussarcı ve popcorncu arkadaşlar... İlk zamanlar hevesli olduğum scooter tipi motorlar zaman içindeki kişisel gözlemlerim sonucu Kanuni Tiger 250'de bütünleşti. Sonuçta model farklı olabilir ama marka hakkındaki paylaşımlarınız benim de doğru bir karar vermemde çok etkili oldu. Neden model değiştirdin derseniz sebebi çok basit; nickname olarak HULK adını seçmem ve avatarımın da beni sembolize etmesi size bir fikir veriyordur umarım. Yani birçok marka ve model üzerine inip bindim hemen hemen bütün scooterlarda eşşek kulağındaki kelebek misali kendimi gördüm. 115 kg. 180 boy, kısıtlı bütçe, yerli malı alışkanlığı ve Kanuni satıcısı arkadaşların yaklaşımı tercihimi Tiger 250'den yana kullandırdı. Allah kısmet ederse öteki cumartesi A2 sınavı var. Sonrasında da 8 çizdik mi tutmayın beniiiiii :thumleft:

powerbyaydin
24 Ekim 2005, 21:18
arkadaşlar geçen gün merak etdiğim hava filtresinin ordaki üçgen küçük kutu ve burdan çıkan tahliye borusunun görevi : zamanla buharlaşan yağı ve oluşan buharı kutuya göndermek ve ordan tahliye etmek arasıra kontrol edip boşaltın :cat:

rider89
24 Ekim 2005, 21:55
Ya arkadaşlar bnim motorun gidonu eğildi :flower: ..

POPCORN_90
25 Ekim 2005, 19:49
Benim sorunlarım frenlerin ötmesi bide arkadan gelen varyetör sesi.
En fazla 90 km hız yaptım km 1300 oldu hiç bi sorun çıkartmadı...

powerbyaydin
25 Ekim 2005, 19:53
fren ötmesi şuana kadar yaşamadım ama bildiğim kadarı ile kaliper ve disk arasına kum filan girince ötüyordu 1300 km de olduğu için daha çok yeni bence servise sor derim

matraks
25 Ekim 2005, 20:19
oncelikle aydın abi çok teşekkur ederim boyle bi topic actıgın için :rendeer:
bende yaşadıgım bi kaç sorunu soyleyeyim..
1-)geçenlerde hız denemesi yaptım ve rahatca 95 km cıktım ancak yavasladıktan sonra bişeylerin sürttugunu anladım inip baktıgımda orta sephanın vidası cıkmış o surtuyormuş.şimdi orta sephayı cıkarttım yan sephayla idare ediyorum
2-)Neon taktırdıgım zaman ilk bi hafta hiç bir sorunla karsılasmadım ama 1 hafta sonra kısa farlar yanmamaya basladı,geceleri surmedigim için baktırma geregi duymadım.
3-)Arkada oturanlardan spoiler biyerime batıyor diye laflar duyuyorum :P
yasadıgım aksaklıklar suan için bu kadar motor 2170 kmde..

ama tabii cok iyi yonleride var bunlardan biride bence motorun diger scooterlara gore daha güzel bir sekile sahıp olması.diger scooterlar ufacık dururken hussar surenler gozume daha yuksek ve daha gosterişli geliyor :)
performansı güzel kalkısta biraz zorlansada sonradan dediginiz gibi farkı kapatıyor..
benden şimdilik bu kadar.Ama her sorunumda cekinmeden soru sordugum ve bana cok guzel yardım eden olcay ve aydın abime saygılar... :rendeer: :king: :king:

POPCORN_90
26 Ekim 2005, 17:23
fren ötmesi şuana kadar yaşamadım ama bildiğim kadarı ile kaliper ve disk arasına kum filan girince ötüyordu 1300 km de olduğu için daha çok yeni bence servise sor derim

Servsise sordum ve çok aptalça bi cevap aldım.
-Bunların hepsinde var yapacak bi şey yok..
Aynen böyle dedi ustaları...

viper_1
26 Ekim 2005, 18:42
SLM.Arkadaşlar :

"HUSSAR" Benim motor 2.nesil yani çift amortisör , büyük egsoz.

Mayıs ayında aldım.İlk 2 ay fazla zorlamadım.Ama sonrasında çok muhteşem bir performans gösterdi.
İlk kalkış esnasında biraz ağırlaşma oluyor , yani devrini geç alıyor ; ama devir arttıkça kimse yetişemiyor.
Bir keresinde manifoltu yırtılmıştı.Manifoltu tutan vidalar plastiği kesmiş.Motor hemen stop ediyordu. (Sagolsun burada motorcu bi abi var. Kuvvetli yapıştırıcı ile fazla masraftan kurtardı.)
Yakıtla ilgili problemim var.Burada her istasyonda süper bulunmuyor.Acaba ne gibi sorunla karşılaşırım?? :silent:
Elektrik donanımında hiçbir problem yaşamadım.Ön tarafta mavi neonlar var.Arkada ise frene basınca düz yanıyor bırakınca flash yanıyor.Tüm elektrikle kendim ilgileniyorum.
Ehliyet de mevcut , mesafe sınırı olmuyor.Birkaç defa uzun yol yaptım.
Km 2500ü geçti.3000e dayandı.
Kaporta donanımı ile sorunum oluyor.Yani vidaları biraz daha sıksan tuttuğu parça kırılır.

Fren diskinden gelen sesi kafanıza takmayın.Yokmuş gibi davranın , çünkü benim yapmadığım hiçbirşey kalmadı.(( :P Hocaya bile gittim.))Ses tamamen kesilmiyor.Yani ses kesiliyor.Ama kısa süre sonra yine başlıyor.

Depoya veya motor yağına ; katkı olarak ne kullanmam gerekiyor?? :pale:

murattolga
27 Ekim 2005, 00:31
Yakıtla ilgili problemim var.Burada her istasyonda süper bulunmuyor.Acaba ne gibi sorunla karşılaşırım?? :silent:
:pale:

süper :silent: ben devamlı opetten 95 oktan kurşunsuz benzin alıyorum. süpermi kullanmak lazım. kafam karıştı :pale:

viper_1
27 Ekim 2005, 00:52
Motoru aldığım ilk gün benzinci KURŞUNSUZ doldurdu.
Sonra motorcu arkadaşlar SÜPER daha iyi olur dedi!

Uzun zamandır süper alıyorum.Ama son zamanlarda ortadan kalkmaya başladı??

Bir de Hussar'a yakıt katkısı koyabiliyor muyuz? Yani ne işe yarar bu katkılar? Benzin hatlarını falan temizler mi?Ya da performans mı artar?

rider89
27 Ekim 2005, 22:57
Fren sesini gidermek için daha öncede dediğim gibi küçük bi beze azıcık makine yağı sürüp diskin etrafına yedirin...Ses gidiyo belirli bi süre..Ama fren mesafesi çok artıyo :king:

powerbyaydin
27 Ekim 2005, 23:06
rider89 ses için diske yağ sürülmez allah korusun kazalara sebeb olur
ben şimdiye kadar hiç bir ses duymadım frenlerden
yakıt olarak 95 oktandan sonrasını denemeyin çünkü sıkıştırma oranı az olduğu için sorun yaratabiliyor

shadowofspirit
27 Ekim 2005, 23:35
Arkadaşlar bu motorun yakışı nedir peki :silent:

matraks
28 Ekim 2005, 11:25
benimki 90-100 ykr arası yakıyor ama tabii bu yaptıgınız hızla dogru orantılı sayılır...

POPCORN_90
28 Ekim 2005, 19:34
Opetten 95 kurşunsuz herkese tavsiye ederim...

patatessogan
29 Ekim 2005, 00:39
popcorn için çok güzel modifiye parçaları vardı linki bir bulmaya çalışayım bir forumda vardı

ya-ma-ha
30 Ekim 2005, 23:42
hussarın süspansiyonu acayip sert... sanki kütüğün üstünde gidiyorsun...

ZipZip
30 Ekim 2005, 23:56
Arkadaşlar 95 oktanmı? 98 oktanmı sorusu daha önce topiklerde yayınlanmıştı. Super benzin konusu ise Kanuni ustalarının tavsiyesi ile kullanılıyor. motorum 2.000 km gelene kadar 95 kurşunsuz kullandım. usta super kullan dedi. 1 depo denedim. super benzin 95 oktan benzin kadar verimli olmadı. bunu kullanırken hissettim. daha sonrasında usta benim motosikleti kullandığında ise çok şaşırdı. ne kullanıyorsun diye sordu. 95 kurşunsuzu duyunca, bundan sonra hussarcılara 95 önereceğim. o kadar motora bakıyorum, böyle gidenini görmedim dedi. 4.000 km deyim 95 oktan kurşunsuz kullanıyorum. hiç bir problem yaşamadım. Yağ katkılarına gelince ise. 2.000 yağ değişiminde double up kullandım, açık söylemek gerekirse yağ daha çabuk bozuldu. şu an 3.000 de değiştirdiğim ve katkı koymadığım castrol yağ kontrollerimden anladığım kadarı ile sanki ilk konmuş gibi, akışkan ve rengi yağ gibi. Bu arada benim karşılaştığım en büyük problem farların çok sık patlaması. gündüz kullanırken mutlaka fark etmek ve fark edilmek adına farlarım hep açık. Benim farlar farların bulunduğu bölümdeki aydınlatmayı sağlayan aynalı bölümü eritiyor. şu anda farın hemen üstünde far büyüklügünde bir delik açılmış durumda. eriyen plastik ampülün üstüne akıyor ve lambayı patlatıyor. garanti kapsamında değiştirmeyi düşünüyorum. birde duyduğum kadarı ile paslanan ve paslanmakta olan egzos borum garanti kapsamında kanuni tarafından değiştirilecekmiş. garanti kapsamında değiştiren arkadaşlar varmı diye bir sorayım diyorum. servisteki çırak söyledi bana. komple kanuni egzostu değiştiriyormuş. bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim. motosikletim 3.000 km den sonra inanılmaz güzel gitmeye başladı. şu an itibari ile 130 km yolu 10 ytl lik benzin ile yapabiliyorum. yaklaşık bir aydır devamlı olmak üzere artçı ile hussarı kullanıyorum. ilk başlarda ilk kavrama anında sarsıntı yapıyordu. iç kısımdaki debriyaj bölümünü açtırdım ve temizlettim o problemde yok oldu şu an. nedenini bilmiyorum ama çok kirlenmişti. herkese kolay gelsin.

rider89
31 Ekim 2005, 20:06
Arkadaşlar Hussarların garantisi 2 yıl mı?

okanogur
09 Kasım 2005, 11:58
selam arkadaşlar ben 10 gundur motora bınemıyordum sabah işe motorla gideyim dedim. marş'a ilk basmamda çalıştı ama sonradan stop etti ve çalışmadı. Bujiden olabilirmiş. bende anahtarıda olmadığı için sökemedim Bujiyi.

hangi bujiyi kullandığını bilmiyorum bilen varmı gidip yenisini aliim. ve götürüp takabileyim yoksa servis çağırmam gerekecek.

yardımlarınız için şimdiden Sağolun.

kazasız sürüşler diliyorum.

dengesiz
10 Kasım 2005, 19:15
arkadaşlar merhaba bu sayhfa cok faydalı oldu teşekkürler. 2500 km hussarım var daha yağ değişimnden başka hiç bi sorun yoktu fakat egzos artık hızıma dayanmıyor içindeki susturucular kopmuş duyanlar hayran kalıyor mükemmel bir sesi var ama yaylar cıkırtı yapıyor.... arkadaşlar hepinize iyi sürüşler..
dengesiz!/ bursa
sertac :king: