Orijinalini görmek için tıklayınız : Aprilia Aprilia RS125
Sayfa :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
10
GPrusa
12 Haziran 2011, 12:56
Sesle motoru neden bağdaştırıyorsunuz anlamıyorum?Daha öncede yazmışımdır bu ses mevzusu başkasına gösterişten başka ''bak ben geliyorum makineye bak off'' tan başka birşey değildir.Yani kendin için makinesi için motorla ilgilenilse ne güzel olurdu diye düşünüyorum.
İki zamanlı motorlar hastası için şifadır!
Hocam sadece gösteriş değil de kullandığın makinanın sesi kendi kulağına da güzel gelsin istiyor. Aprilia kullanıcısı olarak RS125 sizce başlangıç motoru olur mu, ne dersiniz?
__sArSıLmAz__
13 Haziran 2011, 10:44
kuzenimde var arasıra kullanıyorum deli bi makina yaa performans müthiş,turboyu bi açıyosun :cherry: direksiyonu sıkı tutman lazım :queen:
bassturbin
14 Haziran 2011, 14:08
Hocam sadece gösteriş değil de kullandığın makinanın sesi kendi kulağına da güzel gelsin istiyor. Aprilia kullanıcısı olarak RS125 sizce başlangıç motoru olur mu, ne dersiniz?
Evet yarış motoru tipi için hem başlangıç hemde normal kullanım için uygundur.Aslında gazı açılınca yeni başlayan hiç motor tecrübesi olmayan için pek uygun değil gibi ama yavaş yavaş kullanılır.Göstergedeki devirin yarısından sonra makine kendine gelir, asabileşmeye hemen hazır olan iki zamanlı motorun düşük devirlerde normal sakin gibi görünen bir yapısı var.Ama gaz açıldıktan (yarım gaz sonrası) sonra aman dikkat onlar çok sinirlidir..!
GPrusa
15 Haziran 2011, 11:30
Dün bir tanesinin pazarlık için başındaydım. Duruşu, çizgisi gerçekten 10 numara. Ama kullanım pozisyonu olarak çok yatay, tam yarış tarzı. Başlangıç olarak ben çekindim biraz açıkçası ve vazgeçtim. Daha sport touring'e yakın bir kullanımı olan Ninja veya CBR bana daha uygun olacak. Ama ilerde böyle bir motoru kullanmayı isterim.
__sArSıLmAz__
15 Haziran 2011, 11:38
bu motoru kullanırsan : bidaha 4 zamanlı motor sana zevk vermez :cherry:
whiteday
05 Temmuz 2011, 18:45
arkadaşlaar şimdi bu motorun hangi modeli olursa olsun yenisi eskisi 2 zamanlımı ?
ve 2 zamanlı olması daha çok yakıyor anlamına gelebilir mi 4 zamanlıya göre hondanın 125 liğine göre ?
bassturbin
06 Temmuz 2011, 13:39
Rs 125 olan modeli evet hepsi iki zamanlı, evet iki zamanlı hacmi ne olursa olsun 4 zamanlı aynı hacimdeki motordan daha fazla yakar.2 zamanlı motor 2 aşağı/yukarı piston hareketinde 1 yanma yapar, 4 zamanlı 4 aşağı/yukarı piston gidip gelmesinde 1 yanma yapar.Hondanın 125'liğine göre evet çok yakar ama ona görede karşılığını alırsın :))
__sArSıLmAz__
06 Temmuz 2011, 14:38
arkadaşlaar şimdi bu motorun hangi modeli olursa olsun yenisi eskisi 2 zamanlımı ?
ve 2 zamanlı olması daha çok yakıyor anlamına gelebilir mi 4 zamanlıya göre hondanın 125 liğine göre ?
Aprilia rs 125 in 4 zamanlısıda var ama daha Türkiye ye gelmedi,gelince cbr 125 ve yzf r 125 büyük yara alır,ben şahsen 4 zamanlı aprilia varken hayatta cbr 125 veya yzf r 125 almam
bassturbin
06 Temmuz 2011, 15:12
Aprilia rs 125 in 4 zamanlısıda var ama daha Türkiye ye gelmedi,gelince cbr 125 ve yzf r 125 büyük yara alır,ben şahsen 4 zamanlı aprilia varken hayatta cbr 125 veya yzf r 125 almam
Rs 125 in 4 zamanlısı yok!Çok merak ettim hangisiymiş 4 zamanlı?
RS4 ile karıştırıyor olmayasınız?
__sArSıLmAz__
06 Temmuz 2011, 15:21
Rs 125 in 4 zamanlısı yok!Çok merak ettim hangisiymiş 4 zamanlı?
RS4 ile karıştırıyor olmayasınız?
rs4 125 den bahsediyorum. 4 zamanlısı yok diyosun bu ne ozaman
http://www.bikesreview.net/up/images/001-2012-aprilia-rs4-125-cd-gallery.jpg
bassturbin
06 Temmuz 2011, 15:27
RS 4 başka bir model rs ile başlayanlar başka modeller.Rs serisinde 4 zamanlı yok.Yukarıda soran arkadaş rs 125 i soruyor.
Rsv4'ün alt modelleri rs4 125.
Rs 125 ise Rs 500 ün alt modelerinden ikincisi...
__sArSıLmAz__
06 Temmuz 2011, 15:46
doğru söylüyosun hocam ama ikiside rs ile başladığı için genelde insanlar onun yeni kasası gibi görüyolar,bunu ima etmeye çalışmıştım,yoksa ben sana senin söylediğin yanlış demiyorum
bassturbin
06 Temmuz 2011, 16:08
Evet haklısın arkadaşım tipleri birbirine benziyor çok.
brooklynnn
06 Temmuz 2011, 18:39
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-aprilia-otomobil-takasli-52706258/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-aprilia-italyan-rs-125-53223250/detay/
merhabalar arkadaslar sahibindende dolasırken apriliaları gordum
kısmetse 125lık bırsey alıcagız yakın zamanda ama ıkı zamanlı mı 4 zamanlı ktm duke mu cok arada kaldım
bu yuzden sızlere soruyorum
lınklerdekı motorlar nasıldır ? sizde alınır mı alınmaz mı ? alınmaz ıse neden ?
bassturbin
06 Temmuz 2011, 19:28
150 cc piston takımı takılmış birine olurda herhangi bir zaman pistonda arıza çıkarsa veya blokta, aynısından alıp takmak gerekir.Orjinali 125 cc dir.Orjinal yanında verdiği parçaları içinde piston blok varsa sorun yok.2. linkteki 18000 deymiş?Çok temiz kullansan 25-30.000 km'ye zor dayanır pistonu segmanı, anlayan birinle motora bakılmalı.Pistonu yenimi değilmi nedir satana sormalı.Yanında performans egzostu varmış bu bir artı egzost orjinal performans egzostu ise.
brooklynnn
06 Temmuz 2011, 22:33
150 cc piston takımı takılmış birine olurda herhangi bir zaman pistonda arıza çıkarsa veya blokta, aynısından alıp takmak gerekir.Orjinali 125 cc dir.Orjinal yanında verdiği parçaları içinde piston blok varsa sorun yok.2. linkteki 18000 deymiş?Çok temiz kullansan 25-30.000 km'ye zor dayanır pistonu segmanı, anlayan birinle motora bakılmalı.Pistonu yenimi değilmi nedir satana sormalı.Yanında performans egzostu varmış bu bir artı egzost orjinal performans egzostu ise.
Canakkalede olana gıdıp bakmayı planlıyorum
pıston sekman takımı komple degıstırmek ıstesem uc asagı bes yukarı kaca cıkarım ?
alırsam ılk motorum olucak her ne kadar sıtede takıp etmeye calıssam da o kadar bılgım yok
ayrıca her ustaya guvenılebılır mı ? canakkaledekı ustaya nasıl guvenebılırım ? cunku gelıbolulu olarak canakkaledekı neredeyse herkesın ısını yarım yamalak yaptıgını bılıyorum
cok problemlı ve zor bır surec :S
aprılıa yerıne baska bır marka dusuneyım dıyorum ama motora bakınca aklım kayıverıyor
sonucta bu motoru gordugumde vurulmustum ne olursa olsun almak ıstıyorum
ExTReMa
06 Temmuz 2011, 22:48
Avcılardakini geç şerefsizin biri o adam
Çanakkaledelki belki olabilir..
Senin elinde ne kadar para var onu söyle asıl
brooklynnn
06 Temmuz 2011, 22:55
su an ıcın sıfır fakat yakın zamanda 6000 cıvarı kredı cekmeyı planlıyorum
motorlardan 10000 km altı olanlar 8000den asagı degıl
pıston sekman degısecegı zaman ne kadar gıder asagı yukarı ?
ExTReMa
06 Temmuz 2011, 23:23
Kullanıma bağlı
Kredi çektiğin zaman bana özel mesaj at buluruz temiz bi makina
brooklynnn
07 Temmuz 2011, 09:28
ne kadar gıderden kastım tamamen duygusal :))
kac para oderım kı ?
gurcano
07 Temmuz 2011, 10:50
Benim de yakın zamana kadar ilk motorum olarak alternatiflerimden biriydi. Hatta alttaki ilandakine gidip baktım, inceledim.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-aprilia-tertemiz-aprilla-rs-125-full-dolu-51568245/detay/
Ama üzerine oturunca çok yatay bir kullanım pozisyonu olduğunu ve bana uymayacağını anladım. Tam bir pist yarış motoru. Şimdi Ninja 250R aldım ve çok memnunum.
Bir de motorun sesini önemsiyorsan, beklentini karşılamayabilir.
__sArSıLmAz__
07 Temmuz 2011, 11:04
Benim de yakın zamana kadar ilk motorum olarak alternatiflerimden biriydi. Hatta alttaki ilandakine gidip baktım, inceledim.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-aprilia-tertemiz-aprilla-rs-125-full-dolu-51568245/detay/
Ama üzerine oturunca çok yatay bir kullanım pozisyonu olduğunu ve bana uymayacağını anladım. Tam bir pist yarış motoru. Şimdi Ninja 250R aldım ve çok memnunum.
Bir de motorun sesini önemsiyorsan, beklentini karşılamayabilir.
bende uzun süre aprilia kullandım,dediğiniz gibi oturuş pozisyonu tam bir pist makinası ama ses konusunda size katılmıyorum,bunlarda eksoz değil ses için hava filtresi değiştircen,k&n i bi tak bak bakim nası bi ses çıkıyo :) sanki dersin uzaktan 4 silindir makina geliyor
brooklynnn
07 Temmuz 2011, 22:01
İlandaki motor nasıldı hocam ? herhengi bir problemi var mıydı ?
eleman neden satıyormus ?
ExTReMa
07 Temmuz 2011, 22:02
Ne uğraşıyosun ki arkadaşım
Rs 250 alsana hem ömrü uzun hemde teknoloji olarak şuanki makinalardan daha üstün
brooklynnn
07 Temmuz 2011, 22:16
rs 250'ler eski kasa ve benim begendıgım kasa 125lık kasası
rs 250ler turkıyede bı elın parmagı kadar bıle yok olanlarda eskı kasa
yenı kasası olsa, gorsem belkı dıcem ama yok
gurcano
08 Temmuz 2011, 11:10
Satan kişi de 4-5 ay önce almış, mekanikten iyi anlayan biriydi, kendisi üzerinde epey çalışmış. Oğlu için aldığı ama CBR 1000RR'dan sonra onları kesmediği için satıyormuş. Ancak her ne kadar ilanda hatasız ve kusursuz dese de 2009 model ve 9000km'deki bir motor için bana biraz yıpranmış gözüktü. Motordan çok da anlamam ama baştan söyliyeyim.
Kasası duruşu falan 600'lük makinalar gibiydi. Dediğim gibi ben üstüne binince, kullanım pozisyonu beni vazgeçirdi. Kendimi pist yarışçısı olarak yetiştirmeyeceğim için bana uymadı.
brooklynnn
08 Temmuz 2011, 14:17
Satan kişi de 4-5 ay önce almış, mekanikten iyi anlayan biriydi, kendisi üzerinde epey çalışmış. Oğlu için aldığı ama CBR 1000RR'dan sonra onları kesmediği için satıyormuş. Ancak her ne kadar ilanda hatasız ve kusursuz dese de 2009 model ve 9000km'deki bir motor için bana biraz yıpranmış gözüktü. Motordan çok da anlamam ama baştan söyliyeyim.
Kasası duruşu falan 600'lük makinalar gibiydi. Dediğim gibi ben üstüne binince, kullanım pozisyonu beni vazgeçirdi. Kendimi pist yarışçısı olarak yetiştirmeyeceğim için bana uymadı.
anladım hocam
yıpranmamısını bulmak ımkansız gıbı bırsey
neden kalktı su makına anlamıyorum kı
hayallerımın makınası derken olaya bak
cbr 250 tarzı motorlara mı baksam acaba ? onlarda yarıs motoru gıbı degıller ise daha dık bır oturus pozısyonu var
gurcano
08 Temmuz 2011, 15:10
2 zamanlı motor olarak Avrupa Birliği emisyon koşullarını sağlayamadığından dolayı 4 zamanlıya geçiş yaptığı söyleniyordu. Ben esasında şu ilandakini çok beğenmiştim ama gidip görmedim. Geçen aya kadar hala satılıktı. Hatta eski sayfalarda sanırım o arkadaşın yorumları da vardı... Eğer Aprilia almaya kesin karar verseydim, bu arkadaşın motorunu görmeye gidecektim. Rengi de çok güzel.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-aprilia-rs-125-talmacsi-mavisi/detay/
brooklynnn
08 Temmuz 2011, 18:25
2 zamanlı motor olarak Avrupa Birliği emisyon koşullarını sağlayamadığından dolayı 4 zamanlıya geçiş yaptığı söyleniyordu. Ben esasında şu ilandakini çok beğenmiştim ama gidip görmedim. Geçen aya kadar hala satılıktı. Hatta eski sayfalarda sanırım o arkadaşın yorumları da vardı... Eğer Aprilia almaya kesin karar verseydim, bu arkadaşın motorunu görmeye gidecektim. Rengi de çok güzel.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-aprilia-rs-125-talmacsi-mavisi/detay/
gozumden kacmıs motor
hos motora benzıyor, ne yapıp edıp almalıyım bu motoru
cogu kısı baslangıc ıcın ıyı degıl dese de almam lazım cunku sureklı motor degıstırecek luksumde param da yok
brooklynnn
11 Temmuz 2011, 22:33
rs 125 kullanıcılarına rastlamak samanlıkta aradıgın ıgneye rastlamak gıbı bırsey
yok mudur bu forumda bıze bılgı verecek ?
OguzhanCBR
24 Temmuz 2011, 11:02
Allah kısmet ederse pazartesi günü alıyorum motoru :)
Zippo's
24 Temmuz 2011, 11:58
Allah kısmet ederse pazartesi günü alıyorum motoru :)
Hayırlı olsun Oguzhan.iyiki cbr almamışsın baksana aprilia rs 125 varken,hayallerimin motoru :)
brooklynnn
24 Temmuz 2011, 16:37
hangi motoru alıyorsunuz acaba ? hayırlı olsun ben vazgectım artık bu motordan :(( ama hayallerımde kalıcak
OguzhanCBR
26 Temmuz 2011, 10:37
Evet artık bir Aprilia RSim var gerçekten mükemmel bir motor ve bir okadar yorucu ve motorda alt devir diyre birşey yok 8bin devirden sonra motor olmaya başlıyor. :)
Ben Çanakkale ilanındaki motoru aldım.
OguzhanCBR
05 Ağustos 2011, 19:49
Ankaradaki ilanda satılmış İzmirli bir arkadaş almış buralardanmı acaba?
bassturbin
05 Ağustos 2011, 20:25
Arkadaşlar konusu burası değil ama belki igilenen olur benim roketi satmaya karar verdim:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-aprilia-aprilia-rs-250-gp-n1-55808062/detay/
OguzhanCBR
09 Ağustos 2011, 11:46
İzmirde 5 tane RS var yokmu buralardan kimse:pl:
:queen:
__sArSıLmAz__
09 Ağustos 2011, 12:28
İzmirde 5 tane RS var yokmu buralardan kimse:pl:
:queen:
polini set tak 180 leri gör :cherry:
teknoali
27 Ekim 2011, 22:25
rs 125'ler çok fazla hoşuma gitmeye başladı. detaylı şekilde yakıt tüketimi nasıldır bilgi vereblecek var mı acaba ? hız ve ses konusunda bire bir test ettim :) uzun vadede ve günlük kullanımda yakıt önemli birazda sonuçta . her ne kadar keyif makinası olsada...
Syanur
28 Ekim 2011, 10:22
rs 125'ler çok fazla hoşuma gitmeye başladı. detaylı şekilde yakıt tüketimi nasıldır bilgi vereblecek var mı acaba ? hız ve ses konusunda bire bir test ettim :) uzun vadede ve günlük kullanımda yakıt önemli birazda sonuçta . her ne kadar keyif makinası olsada...
Kullanmadığım için net bişey diyemem, ama 250 lik Hyo yada Kawa lar kadar yakıyor yaklaşık olarak. Zamanında bende baya bir düşmüştüm peşine bu motorun.
---------- Post added at 09:22 ---------- Previous post was at 09:17 ----------
Kullanmadığım için net birşey söyliyemem ama yaklaşık olarak 250cc ler kadar (hyo ve Kawa) yakıyor. Bende epey peşine düşmüştüm bu motorun bir zamanlar...
cbr_007
23 Kasım 2011, 02:51
Rs guzel makina :)
bassturbin
23 Kasım 2011, 13:13
100 kmde yaklaşık 7-8 litre yakar.
100 kmde yaklaşık 7-8 litre yakar.
Devirli kullanımda mı?
bassturbin
23 Kasım 2011, 16:04
Evet, devirli kullanmazsan 2 zamanlı ve yüksek devirli motor yürümez pek.Başka bir marka supermotor tipinde 125 lik 2 zamanlı motor 5-6 litre de yakıyor.Ama rs in motoru farklı eski tipleri 34 beygir yeni olanlar 28 beygir.Yani normal bir aynı ayarda 125 lik iki zamanlı motordan daha performanslıdır.
gsxr600
28 Ocak 2013, 00:12
bu motoru çok araştırdım ama hala yzf r125 aprilia ve ninja 250 r arasında kararsızım aslında gönlüm bu motordan yana ama yedek parça sıkıntısı olucağını düşünüyorum istanbulda yaşıyorum bide bi arkadaş yazmış galiba 3 depoda 1 yağını falan değiştirmek gerekiyomuş bunlar zahmetli şeyler baya kullanan yada yakın zamanda kullanmış olanlar bilgilendirebilir mi ?
sanausbe
31 Ocak 2013, 21:01
Bende RS125 vardı, takasa verdim. 2006 sonrasında çıkan modeller hem az yakıyor, hem de fazla problemi yok. Yalnız standart versiyonlar 140'ı geçmez, yani Youtube'deki filmlere bakıp, motor alıp, sonra "bu niye gitmiyor" demeyin. Yakıt olarak 5-6 litre/100km arası yakar.
3 depoda 1 yağ değiştirmek gibi bir şey söz konusu değil. Bu motor 2 zamanlı olduğu için benzin ve yağı karıştırıp yakıyor. Bu yağın ayrı bir deposu var. Bu depodaki 1,5 litre yağ ile 800 kilometre kadar gider, ara sıra seleyi kaldırıp bunu dolduruyorsunuz, o kadar. Yağ değişimi falan yok.
Ninja 250, 125'lik motorlardan daha güçlü. Standart RS'ten de iyi gider. Ama hepsinden pahalı (iyi durumda olanı).
125'liklere bakıyorsanız, en iyi gideni RS125.
Ben Spain No:1, 2008 model motoru Piaggio Distribütörü Ferco'ya verdim, yerleri İstinye'de. İlgilenen varsa motoru orada görebilir.
S.
statistikman
04 Mart 2013, 02:13
2006 modellerin linkini atabilir misin aga ?
herkese kolay gelsin evet bende bu makineden kullanıyorum ve arkadaşında dediği gibi gerekten kız gibi çok nazlı bir makina.ama yapanlar yapmış 125 olduğuna kimse aldanmasın ..
Turanr1503tr
13 Nisan 2013, 12:47
Meraba arkadaşlar bende 2009 model aprilia RS 125 almayı düşünüyorum ilk motorum olucak sorunları sıkıntısı filan varmıdır ne düşünüyorsunuz
fth87
16 Nisan 2013, 01:56
ilgilenen arkadaşlar olursa motorum satılıktır aprilia rs125 2009 model mail yolu ile ulaşabilirsiniz..
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:51 ----------
bu motoru çok araştırdım ama hala yzf r125 aprilia ve ninja 250 r arasında kararsızım aslında gönlüm bu motordan yana ama yedek parça sıkıntısı olucağını düşünüyorum istanbulda yaşıyorum bide bi arkadaş yazmış galiba 3 depoda 1 yağını falan değiştirmek gerekiyomuş bunlar zahmetli şeyler baya kullanan yada yakın zamanda kullanmış olanlar bilgilendirebilir mi ?
ben aprilia rs 125 kullanıcısıyım dediğin gibi o kadar da zahmetli işler değil.öyle düşünüyorsanda şunu deyim sna gülü seven dikenine katlanır:Dsonuçta bi araban dahi olsa bundan daha zfazla bakım ister sen motoruna bakacaksın ki o da sana bakacak.bu motorda böyle kız gibi.bi arkadaşımız da söylemişti bunu ama bildiğin bütün 125 cc ve 250 cc motorları unut derim:D bu başka bi makina usta ..
bir depo ile 250-260 km yol yapabiliyor ben yapıyorum
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO