PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aprilia Aprilia RS125

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10

Curve
04 Eylül 2009, 01:01
Başlangıç motoru için biraz güçlü olduğu konusunda hemfikirim,atak ve güçlü.28hp civarında bir gücü var,yaklaşık olarak piyasadaki 4 zamanlı 125cc'lerin iki katına denk geliyor bu da.Ağırlık olarak 127kg,gayet hafif.
Ama yakma konusuna denk gelirsek,4 zamanlı 125cc'ler ile kıyaslanınca hem çok yakar,üstüne 3 depoda bir de 1 litre tam sentetik 2 zamanlı motor yağı koymak gerekir.Ama sürüş zevki bakımından farklı:mrgreen:
Kullanmadan önce ve sonra biraz ısınmasına izin verir,bakımlarını ve yağını da eksik etmezseniz öyle zırt diye de patlayacak bir motor değildir,yurtdışında baya kilometre yapmış örnekleri var.

ofc
12 Eylül 2009, 15:56
yakıt tüketimi nedir 100 km de bilen var mı arkadaşlar ? yada kullananlar ne kadar yakıyorlar aşağı yukarı ?

sirkein
15 Eylül 2009, 23:59
yaklaşık 6 litre yakıyor. motorum daha yeni 1400 km de

Hytloth
27 Eylül 2009, 15:21
arkadaşlar konu cok cansız : ) motor sahipleri şereflendirin konuyuda bilgimiz artsın

Syanur
02 Ekim 2009, 15:06
arkadaşlar konu cok cansız : ) motor sahipleri şereflendirin konuyuda bilgimiz artsın

+1000.....:cat:

Motor sahipleri duyuyorsanız; zahmet olmazsa bişeyler yazın ya...:) Motorun huyunu suyunu felan anlatın, yazın yeterki..

Toqi
02 Ekim 2009, 19:47
gittiği gibide yakacaktır bu doğanın kanunu :queen:

Hytloth
07 Ekim 2009, 01:15
Ferconun sitesinde 8400 tl yazıyor fiyatı ucuzlamıs sanırım ?

Curve
09 Ekim 2009, 00:36
+1000.....:cat:

Motor sahipleri duyuyorsanız; zahmet olmazsa bişeyler yazın ya...:) Motorun huyunu suyunu felan anlatın, yazın yeterki..

Az biraz yazayım birşeyler.:mrgreen:
Motoru alalı 250km civarı oldu,izlenimlerimi anlatabilirim elimden geldiğince.
Öncelikle çok atik bir motor,en ufak gaz açma,öne doğru bir atlama olarak geri dönüyor.
F650GS Dakar kullanan babamın görüşleri ise,frenlerinin kendi BMW'sinden bile daha iyi olduğu yönünde:)

Kötü yönlerine gelince,oturuş pozisyonunun uzun yollara düşmek için çok abes olduğunu söylersem yalan olmaz.Aynalar sadece süs amaçlı koyulmuş herhalde diye düşünüyorum.
Ayrıca düşük devirlerde biraz cansız.Ama devirli kullanımlarda da benzini fondip yapıyor.
Çalıştırırken çok rahat boğulabiliyor,çoluk çocuğun elleyemeyeceği yerlerde saklamak lazım.Bir boğuldu mu çalışana kadar öttürüyor çünkü adamı.

Birkaç tane de resim koyayım;
http://i46.photobucket.com/albums/f112/borailhan_2005/DSCN1046.jpg
http://i46.photobucket.com/albums/f112/borailhan_2005/DSCN1047.jpg
http://i46.photobucket.com/albums/f112/borailhan_2005/DSCN1049.jpg

ketchup
09 Ekim 2009, 09:59
GPR 125 ile tam olarak aynı şikayetler =) benim nude ile oturuş pozisyonu ve ayna sıkıntım yok gerçi. oldukça rahatım. Yalnız RS'e dikkat! Redline koymamış adamlar! =)

Syanur
09 Ekim 2009, 12:23
Az biraz yazayım birşeyler.:mrgreen:
Motoru alalı 250km civarı oldu,izlenimlerimi anlatabilirim elimden geldiğince.
Öncelikle çok atik bir motor,en ufak gaz açma,öne doğru bir atlama olarak geri dönüyor.
F650GS Dakar kullanan babamın görüşleri ise,frenlerinin kendi BMW'sinden bile daha iyi olduğu yönünde:)

Kötü yönlerine gelince,oturuş pozisyonunun uzun yollara düşmek için çok abes olduğunu söylersem yalan olmaz.Aynalar sadece süs amaçlı koyulmuş herhalde diye düşünüyorum.
Ayrıca düşük devirlerde biraz cansız.Ama devirli kullanımlarda da benzini fondip yapıyor.
Çalıştırırken çok rahat boğulabiliyor,çoluk çocuğun elleyemeyeceği yerlerde saklamak lazım.Bir boğuldu mu çalışana kadar öttürüyor çünkü adamı.

Hayırlı olsun, en beğendiğim renkten almışsın.:cat: Motorun frenlerini bende duymuştum çok sağlam tutuyo diye.Ağırlığın bunda büyük etkisi var tabi. Ancak bi testte, pistte birkaç tur attıktan sonra(zorlamışlardır herealde) biraz düşüşe geçiyo frenler diyolardı. Okadar da olsun zaten, 125lik bi motora da brembo koycak halleri yok ya.Hem biz pisti nerde bulcaz da yarışcaz da frenlerdeki performans düşüşüne şahit olacaz...:mrgreen::mrgreen::P

Ama aynaları anlıyamadım tam...Yani sorun ne? Küçükler mi, ayarı mı yok yoksa görüntü mü kötü, nedir??

Ferconun sitesinde 8400 tl yazıyor fiyatı ucuzlamıs sanırım ?

Hocam bende o fiyatı görünce fercoyu aramıştım geçen. O fiyat eskiymiş, ellerinde de kalmamış zaten. Ocak gibi getirceklermiş. Galiba onlarda 2010 diye geçecek, ve hiç sanmıyorumki indirimli satsınlar(normal fiyatı ~5800€ gibi bişey). Zaten biraz araştırırsan piyasada da hiç kalmadı.Geçenlerde 07 08 modellerini 8000den filan satıyolardı ama artık onlarda bitti.

GPR 125 ile tam olarak aynı şikayetler =) benim nude ile oturuş pozisyonu ve ayna sıkıntım yok gerçi. oldukça rahatım. Yalnız RS'e dikkat! Redline koymamış adamlar! =)

Yanılmıyosam(kullananlar daha iyi bilir) devir göstergesinde redline yok ama bi tane kırmızı nokta gibi bi lamba var, redline a gelince o pıtı pıtı yanıyo, kullanıcı da eşşek değilse gazı keser:mrgreen:.

scuderia06
09 Ekim 2009, 12:54
Syanur bu motorun frenleri brembo olması lazım :mrgreen:

Syanur
09 Ekim 2009, 14:42
Syanur bu motorun frenleri brembo olması lazım :mrgreen:

Yok hocam...Olması lazım evet:mrgreen: ama öyle bişey yok. Ben heryere baktım ama hiçbiyerde bulamadım yani.... RS250 lerde var brembo:cat:.

Hytloth
10 Ekim 2009, 20:09
Bulabilsek bir 8000 tl den :)

attraction
10 Ekim 2009, 21:39
benimde rs 250 benide kabul eder misiniz aranıza :mrgreen:

Syanur
12 Ekim 2009, 17:12
benimde rs 250 benide kabul eder misiniz aranıza :mrgreen:

Aramız felan yok, zaten bir avuç adamız..:mrgreen: Askerden gelince alacam seninkinden... Satarmısın bana?? yada satmayı düşünüyomusun..?

Gyradel.
12 Ekim 2009, 20:16
Talmacsi Replika renginin türkiyeye geldiğinden bile haberim yoktu..Farklı ve en çok beğendiğim rengi,güle güle kullan...Ankarada nerden aldın,kaça aldın ve en önemlisi siyah rengide varmı türkiyede ???Malum RS 125 sahiplerini göremiyoruz pek yakalamışken 2-3 soru sorsak sıkılmazsın heralde :D

Yaklaşık 1-2 ay öncesine kadar sahibindende 3-4 ilan vardı,sıfır km 2008 model 8000 tl'ye kırmızı beyaz renkti satılanlar belki başka renkte satmışlardır...

TanImsIz
12 Ekim 2009, 20:25
Bırakın 125 i abi, verim size benim 1000 liği :)

Syanur
13 Ekim 2009, 13:14
Bırakın 125 i abi, verim size benim 1000 liği :)

Ooo...HA :P:mrgreen: Öyle pat diye söylenir mi 1000lik... Kaça satarsın?(alacağımdan değil, piyasasını merak ettim...) 1-2 resim koy da içimiz açılsın..:cat:

cakalaz
13 Ekim 2009, 13:44
Hyosung iLe Takas düşünen var mı aranızda :)

4ooo kmde; Çiziksiz; 2008 Model :)

TanImsIz
13 Ekim 2009, 13:49
Syanur : inan rs 125 rsv 1000 den daha tehlikeli bi motor , al bakayim bi resim :)

http://img279.yukle.tc/images/5788yosi.jpg (http://www.yukle.tc)

K.M.L
13 Ekim 2009, 14:13
Hyosung iLe Takas düşünen var mı aranızda :)

4ooo kmde; Çiziksiz; 2008 Model :)

cakalaz o işi bende düşündüm fakat bizim hyo gibi değil bunlar bitirir adamı valla benzin + yağ + farco:P

Syanur
13 Ekim 2009, 15:39
Syanur : inan rs 125 rsv 1000 den daha tehlikeli bi motor , al bakayim bi resim :)

]

Yapma ya...:silent: Ben zaten RS250 hastasıyım da:pr:...Öliyim ben ozman:P

Sanırım sürüş karakteri olarak kastettin, büyük ihtimalle senin 1000lik daha ağır başlı davrandığı için kontrolü(alıştıktan sonra en azından) nispeten daha kolay geliyodur belki. Ben 2 sini de sürmedim:salut:. Sadece tahmin..

Resim de yakaayo...:cyclopsan:mrgreen:....:cat:

bassturbin
13 Ekim 2009, 16:01
210 km-h denmiş rs 125 için youtube da 2009 model olanı 161 den yukarı çıkmıyor.Fabrika yüksek atımımıdır yoksa hangisi doğrudur?Birtaneside 172 yapıyor:

http://www.youtube.com/watch?v=r5zP0S8s5hE&feature=related

Syanur
13 Ekim 2009, 16:37
210 km-h denmiş rs 125 için youtube da 2009 model olanı 161 den yukarı çıkmıyor.Fabrika yüksek atımımıdır yoksa hangisi doğrudur?Birtaneside 172 yapıyor:

http://www.youtube.com/watch?v=r5zP0S8s5hE&feature=related

Kim demiş, nerde "denmiş" 210 km/h diye...???:silent: Akıl var mantık var...:farao:

O videoları biliyorum. Avrupada bu motorla uğraşanı çok...Egzosuydu, motor parçalarıydı felan çok değiştiren var. Ama görüldüğü üzere 172 yi geçemiyor kerata...Akıl var mantık var...

bassturbin
13 Ekim 2009, 17:52
Teknik Özellikleri :

Motor Gücü : 28 Hp.
Max.Hız : 210 Km.
Frenler : Ön Disk - Arka Disk
Yakıt Deposu : 14 Lt. (3,5 Lt Yedek)
Şanzuman : 6 Vitesli
Ateşleme : Elektronik CDI
Marş : Elden ve Ayaktan
Renkler : Aprilia Black, GP Aprilia White

Birinci sayfada özelliklerinde yazmış ''metal'' sanırım tahmini yazmış o zaman doğru veri olanıda videolardan gördük :)

Syanur
13 Ekim 2009, 18:42
Birinci sayfada özelliklerinde yazmış ''metal'' sanırım tahmini yazmış o zaman doğru veri olanıda videolardan gördük :)

Haa, evet evet şimdi okuyunca hatırladım, kusura bakma. Ben oraları okuyalı çok oluyo da...:cherry:

O arkadaş kendisininde 180i rahat! geçtiğni ve daha da gideceğini iddia etmişti hatta. Ama sanırım şöyle bir durum var; kendisinde eski kasa RS125 var bence ve o eski kasalarda(hangi yıllar hatırlamıyorum) bi ara 33 bg lik bi serisi vardı. Şuan ki 28.5 bg olarak geçiyo. o yüzden 180i devirebilir belki. Ama hangi modelle gazladığını yazmamış.

Benim sana tavsiyem böyle durumlarda ilk olarak üreticinin sitesine gir, orada gerekli bilgiyi bulamazsan(üreticiler son hız ve yakıt tüketimi hatta bazen bg & tork verilerini bile vermiyorlar) kaliteli bir kaç test/inceleme sitesi belirle kendine(yabancı olması tercihimdir), oradan araştırmanı yap.:cat:

Curve
18 Ekim 2009, 01:16
RS125'in motorunun Euro3 emisyonlarına uygun olması için kurcalandığından gücü eskisine oranla düşük diye duymuştum.

Geçen yaşadığım bir olay,bu motorun ilk motor olarak hiç uygun olmadığı konusunu yine aklıma getirdi.:mrgreen:
Yokuş yukarı bir virajda tam gazı açıyordum ki powervalve'in açılması ile motorun tekme yemiş gibi çizgisinden çıkması bir oldu.

Son hızı konusunda da,iyi bir rodajla standart halinin 175-180 gördüğünü duymuştum.Daha yüksek hızlar için modifiye parçalar ve daha uzun vitesler şart gibi.

Renk konusunda,ben motoru alırken son iki renk kalmıştı Ferco'nun stoklarında,biri benim Talmacsi Replica diğeri de siyah olmak üzere.Bildiğim kadarıyla başka getirilmemiş Talmacsi renginden.Yanılmıyorsam bir tane de siyah RS125 var Ankara'da.Ben motoru Ankara Rider'dan aldım kampanyadayken.

ulaş35
18 Ekim 2009, 03:35
http://www.sahibinden.com/sofuoglumotor_temiz-uygun-cok_guzel_-86WQQaXQQ17748712WQQpXQQdisplayitem.

Motor benim değil :P . Keşke olsa :salut: . Belki ilgilenen olur diye koyayım dedim.

cakalaz
18 Ekim 2009, 13:36
Buna mesaj attım belki takasa girerler :)

ExTReMa
18 Ekim 2009, 13:49
RS125'in motorunun Euro3 emisyonlarına uygun olması için kurcalandığından gücü eskisine oranla düşük diye duymuştum.

Geçen yaşadığım bir olay,bu motorun ilk motor olarak hiç uygun olmadığı konusunu yine aklıma getirdi.:mrgreen:
Yokuş yukarı bir virajda tam gazı açıyordum ki powervalve'in açılması ile motorun tekme yemiş gibi çizgisinden çıkması bir oldu.

Son hızı konusunda da,iyi bir rodajla standart halinin 175-180 gördüğünü duymuştum.Daha yüksek hızlar için modifiye parçalar ve daha uzun vitesler şart gibi.

Renk konusunda,ben motoru alırken son iki renk kalmıştı Ferco'nun stoklarında,biri benim Talmacsi Replica diğeri de siyah olmak üzere.Bildiğim kadarıyla başka getirilmemiş Talmacsi renginden.Yanılmıyorsam bir tane de siyah RS125 var Ankara'da.Ben motoru Ankara Rider'dan aldım kampanyadayken.

Yakında Ankarada olucam bende :)
Bakarsın Rs 250 de gelir yanımda beraber takılırız :queen:

berk_cglr
18 Ekim 2009, 14:20
bende bundan isityorum

Syanur
19 Ekim 2009, 19:15
Yakında Ankarada olucam bende :)
Bakarsın Rs 250 de gelir yanımda beraber takılırız :queen:

Sen askerde değilmiydin ya? Satmaya mı geliyorsun buraya yoksa motoru?? Sakın ha! Ben alcam seninkini... :cat::wiinkk:

Gyradel.
19 Ekim 2009, 19:26

Bende talmacsi rengini çok beğeniyorum ondan sonra favori rengim siyah-kırmızı olanı..Ama nedense bu güne kadar sahibindende ilan edilen bütün yüksek modelli rs'ler kırmızı-beyazdı bende başka renkleri getirilmedi diye düşünüyordum..Kampanya zamanı bende çok istedim almak ama malesef maddi durum :'( Güle güle kullan exup sistemi için anlatılanları okudum sende tecrube etmişsin..Yaşadığın exup olayına Derbi GPR 125 bölümündede çok rastlıyorum...

Junger
20 Ekim 2009, 23:45
daha önce de sormuş olabilirim ama ilk motor olarak hyosung gt250r a göre nasıl bi tercih olur ? :)

ExTReMa
24 Ekim 2009, 23:01
Sen askerde değilmiydin ya? Satmaya mı geliyorsun buraya yoksa motoru?? Sakın ha! Ben alcam seninkini... :cat::wiinkk:

Yok satmaya değil usta birliği hava kuvvetleri komutanlığında posta olarak yapıcamda :P
Hafta sonları bikaç tur atarım kızılay meydanında :P

cakalaz
24 Ekim 2009, 23:38
Hemen gel buraya gir hemen :P

ExTReMa
24 Ekim 2009, 23:40
Nereye gelip gireyim :P

cakalaz
24 Ekim 2009, 23:41
Sen mi fesatsın ; Ben mi :P

Bu Konuya yani :)

ExTReMa
24 Ekim 2009, 23:43
Sen mi fesatsın ; Ben mi :P

Bu Konuya yani :)

Olm ben ne fesat olucam gir dedin ama nereye oldugunu belirtmedin :P

cakalaz
24 Ekim 2009, 23:50
Bana attığın resmi yüklesene :) Ben yükleyecektim ama Telf hakkı sana aittir diye dokunmadım :P

ExTReMa
24 Ekim 2009, 23:53
Bana attığın resmi yüklesene :) Ben yükleyecektim ama Telf hakkı sana aittir diye dokunmadım :P

Yengenden izin almam lazım :)
Telif hakkı ona ait aslında

Curve
29 Ekim 2009, 23:21
Yengenden izin almam lazım :)
Telif hakkı ona ait aslında
Satılık ilanlarında gördüm RS250'yi?
Veya başka motor da olabilir,Türkiye'de tek diye biliyorum RS250:mrgreen:

mogli
15 Kasım 2009, 23:46
Merhaba arkadaşlar. Benim sizlere bir sorum var. HErhalde bu soruyu kullanıcı olarak en iyi siz cevaplarsınız.

Rs125inizin motor ömrü nedir? Bildiğiniz en uzun kullanan kaç kmdedir ya da siz kaç kmde piston sekman motor yaptırdınız? Şu anda almayı düşündüğüm bir rs var ama ben sürekli İzmit - İstanbul arası gidip geliyorum ve en azından bir 20.000 km gidebilmesi lazım motorunun sizce gider mi?

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler.

Syanur
16 Kasım 2009, 18:12
Kullanıcılar cevaplasın diye güncelliyorum konuyu...(zaten 40 yılda 1 msj yazılıyor:pale:)

Merhaba arkadaşlar. Benim sizlere bir sorum var. HErhalde bu soruyu kullanıcı olarak en iyi siz cevaplarsınız.

Rs125inizin motor ömrü nedir? Bildiğiniz en uzun kullanan kaç kmdedir ya da siz kaç kmde piston sekman motor yaptırdınız? Şu anda almayı düşündüğüm bir rs var ama ben sürekli İzmit - İstanbul arası gidip geliyorum ve en azından bir 20.000 km gidebilmesi lazım motorunun sizce gider mi?

Bana sorarsan tamamen kullanım ve bakım şekline bağlı olarak değişir(ben kullanıcı değilim)

tomass
21 Kasım 2009, 13:48

minimum 20.000km gider kesinlikle. ben derbi kullanıcısıyım ....

cakalaz
23 Kasım 2009, 09:48
1500 km de bile motor yaptııran var :)

Syanur
01 Aralık 2009, 23:16
1500 km de bile motor yaptııran var :)

Sen bana ver, 15 km bile motor yaptırırım...:) Nasıl kullandığın önemli olan

motorhocası
01 Aralık 2009, 23:44
Periyodik bakımını yaptıktan sonra bakımlı bir 2 zamanlı ,az bakımlı 4 zamanlıdan daha uzun ömürlüdür.

cakalaz
22 Aralık 2009, 00:13
Valla ne olursa olsun; Aprilia'nın hastasıyım :) 2 Zamanlı zevki bir baska :bounce:

Terapist
22 Aralık 2009, 00:36
motor ustam her zaman şunu söler tek silindire 4 zaman fazla tek silindirse 2 zamanlı olacak :cat: