PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hazırlanın.!

arkon
03 Mart 2008, 00:44
Eskilerin dediği gibi "Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır" ama mevsimler değişmeye başladı, malûm küresel ısınma nedeniyle eski hava şartları biraz mazi oldu.
Havalar ısınmaya başlıyor, motosikletçi arkadaşlar yollara dökülmeye başladı, siz şayet motorunuzu sezona yeni açacaksanız aşağıdaki maddeleri uygulamakta fayda var.
* Akünüzü şarz edin, sulu akü ise su seviyelerini kontrol edin.
* Motorunuzun ve şanzumanınızın yağını kontrol edin.
* Paslanan yerlere, debriyaj telinize ve gaz telinize pas sökücü sıkın. ( pas sökücünün disklere bulaşmamasına dikkat edin aksi halde frenlemede sorun yaşarsınız.)
* Lastiklerinizin hava ayarlarını kontrol edin.
* Zincirinizi veya şaft aksamlarını temizleyip yağlayın.
* Zincirinizin boşluğuyla fazla oynamayın, havalar iyice ısınınca boşluğu alırsınız.
* Telli cantların tel gevşekliklerini kontrol edin.
* Radyatör suyunu kontrol edin.
* Fren balatalarını ve diskleri zımparalayın.
* Bujilerinizi kontrol edin, iyi durumdaysalar yinede fırçalayıp sonra takın.
* Özellikle sehpa ve yan ayak mafsallarını temizleyin.
* Yağlama yerine muhakkak pas sökücü veya mazot kullanın ve işlem yaptığınız yerleri silin, yağ, tozu daha çabuk çekeceğinden kullanmamanız daha uygundur.
* Depodaki benzininizi boşaltın, bir kutu karbüratör ve enjektörtemizleyici atıp depoyu doldurun.
* Motorunuzun birçok vidası gevşemiş olabilir hepsini elden geçirip sıkın.
* Asfalt henüz soğuk olduğundan en az 5 km yol yapmadan hızlanmayın ve virajlara yavaş girin, lastikleriniz ısınınca yol tutuşu daha rijit olur.
* Kaskınızı temizleyin ve vizörünüze buğu önleyici takın, havalardan dolayı bu zamanda buğulanma muhakkak olur.
* Elcik ısıtmanız olsa bile muhakkak kışlık eldiven giyin.
* Sıkı giyinin, vücudumuz bu havalarda metal gibidir zor esner bu yüzden denge kontrolünüz zorlaşır.
* Kasis ve çukurlardan yavaş geçin soğuk havada amortisörler patlamaya hazır bomba gibidir.

playboy_77
03 Mart 2008, 00:49
faydalı bilgiler fakat ben yaz-kış bindiğim için her zaman bakımlarım tamdır..paylaşım için teşekkürler :cat:

jesse
03 Mart 2008, 00:49
verdigin bu güzel bilgiler için teşekkürler .. bu havalar aldatmasın asvalt soguk .. ve lastikler kayma yapıyor .. lütfen dikatli olalım .

muratgergerli
03 Mart 2008, 01:07
Verdiğin bilgiler gerçek ve ayrıntılı abicim..
Bunu okumadan ve okuyup uygulamadan yola çıkmayın..Demekten
başka bir söz eklenmez galiba...:cat:

caner22
03 Mart 2008, 01:09
Teşekkürler :) :rendeer:

gokhan150zat
03 Mart 2008, 01:21
teşekkürler bilgiler için...

motorlar kartopu etkisi yaratır bu bakımları zamanında yapmazsak daha sonradan ya cok para harcarsınız yaptırmak için yada cok ugrasırsınız yani akılsız kafanın cefasını ayaklar cekermiş:)

kalidor
03 Mart 2008, 01:22
Bilgiler için teşekkürler...

ozrace
03 Mart 2008, 01:30
gerçeken güzel ve faydalı bir bilgi.teşekürler

06bluedragger
03 Mart 2008, 01:31
bende noluyo start mı alıyoz didim
:mrgreen::mrgreen:
neyse topic amacına ulaşır inşallah..

aargh
03 Mart 2008, 01:33
Bu guzel ve bir o kadar faydali bilgileri bizimle paylastiginiz icin tesekkur ederim.

Benim isime yarayacak bazi maddeler var. Isabet olmus.

aragon
03 Mart 2008, 01:45
isabetli olmuş teşekkürler ama buralarda hiç kış gelmiyor yaz kış üstündeyim

spawnem
03 Mart 2008, 01:52
* Depodaki benzininizi boşaltın, bir kutu karbüratör ve enjektörtemizleyici atıp depoyu doldurun.
burda ne demek istedi anlamadım?? benim motor 3 aydır eski benzin var.hiç kullanmadım.neden bosaltiyimki onu hadi bosaltmaya kalkıcaz nasıl olucak o iş motoru tepe taklakmı yapıcaz:)

jackaan
03 Mart 2008, 01:53
faydalı bılgıler ıcın tesekkurler

burda ne demek istedi anlamadım?? benim motor 3 aydır eski benzin var.hiç kullanmadım.neden bosaltiyimki onu hadi bosaltmaya kalkıcaz nasıl olucak o iş motoru tepe taklakmı yapıcaz:)

hayır deponun altındakı benzın hortumunu cıkar altına bır bıdon koy bosalsın

spawnem
03 Mart 2008, 02:09
nednki benzinin 3 aylık kullanma ömrümü var.:silent: nedn bosaltıyorz benzini onu kavrayamadım.
http://urun.gittigidiyor.com/Carpex-Enjektor-Temizleyici-Katki-250-ml-093005_W0QQidZZ6900770
bu bilgiler ışında bi enjektör temizleyicisi alıcaz tamam.bilen arkdaslar acaba bu uygunmudur cbr 125e 10 litrelik bi depoya nekadar koyucaz biliyormusunuz.??
Radyatör suyunu kontrol edin....
bu su nereye kadar dolu olucak ağzına kadar mı.???içme suyumu koyucaz buna??

arkon
03 Mart 2008, 04:02
nednki benzinin 3 aylık kullanma ömrümü var.:silent: nedn bosaltıyorz benzini onu kavrayamadım.
http://urun.gittigidiyor.com/Carpex-Enjektor-Temizleyici-Katki-250-ml-093005_W0QQidZZ6900770
bu bilgiler ışında bi enjektör temizleyicisi alıcaz tamam.bilen arkdaslar acaba bu uygunmudur cbr 125e 10 litrelik bi depoya nekadar koyucaz biliyormusunuz.??
Radyatör suyunu kontrol edin....
bu su nereye kadar dolu olucak ağzına kadar mı.???içme suyumu koyucaz buna??

Bir müddet beklemiş benzin depoda tortu oluşturur, aslında bir nevi depoyu temizlemiş olur, tortuların karbüratöre veya enjektörlere tekrar gitmemesi için boşaltıp yeniden doldurmak motorun sıhhatli çalışmasını sağlar.
Deponuz küçükse yarım kutu temizleyici yeter, buda yüksek ısı sağladığı için ateşleme sisteminin uzun yatıştan sonra rahat çalışmasını sağlar.
Radyatör suyu herzaman tam dolu olmalıdır, tam doluluk soğutma sistemi içinde hava olmaması içindir, normal çeşme suyunu 10 dk kadar kaynatıp soğuduktan sonra koyabilirsiniz, kaynama sırasında su içindeki kireçler çözülür.

spawnem
03 Mart 2008, 09:05
arkon
tesekkur ederim:rendeer:

demirgursel
03 Mart 2008, 12:37
abi sagol güzel ve yerinde :rendeer:hatırlatmalar

digi_boy26
03 Mart 2008, 21:38
abi çok teşekkür ederim.motoruna da hasta oldum o ayrı :mrgreen: depo temizleme olayını biraz daha anlatırmısın? her motora olurmu bende mesela 150cc scooter var. deposu 6lt. ? p.o.dan 95 oktan alıyorum benzinimi de... ?

extreme1925
03 Mart 2008, 22:39
Hatırlattıgınız için teşekkür ederim :)

msoysarac
03 Mart 2008, 23:04
bilgiler için teşekkürler.. geçtiğimiz haftalarda servisime götürüp iyice bi elden geçirtmiştim.. şuan hazır..

pitbull222
03 Mart 2008, 23:31
Hocam güzel bilgileri bizlerle paylaştığın için saolasın :)

byfurkan
03 Mart 2008, 23:49
bilgiler için teşekkürler abiciğim
çoğu kişinin öğrenmesi ve uygulaması gereken şeyler bunlar:cat: