PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : otomatik garaj kapısı kumandaları için

kdzli
16 Şubat 2008, 00:15
Eğer kullandığınız araçla bir otomatik garaj kapısından giriş çıkış yapıyorsanız ve bu araç bir motosikletse hele bide eldiven kullanıyorsanız bu iş bazen sıkıntı veriyor.bide anahtarlığınıza takılı ise kumandanın yağmurdan ıslanıp (özellikle Antalya yağmurunda) bozulmaması için bir çözüm.
Yaptığımız kumandayı sellektör yada uzun far ile tetiklemek.eğer biraz alet edevat varsa basit bir olay.
ilk önce kumandanızın içini açıp pilini çıkartın,buton basılıyken pili yuvasına yerleştirdiğinizde ışık yanıyorsa işiniz daha da kolay:
Buton uçlarını bir iletken ile kısadevre yapın,pili iptal edip uçlarını regüle entegresi çıkışına bağlayın.(7812 veya kullanılan pil için uygun olan entegre) regüle entegresi girişine de uzun farların devresine paralel bağlayın.
Kapınıza uygun mesafeye geldiğinizde yapacağınız tek bir sellektör ile açıldığını göreceksiniz,üstelik elleriniz gidonlardan ayrılmadan ve eldiveniniz varsa o küçücük butonu denk getirmeye uğraşmadan.

http://img211.imageshack.us/img211/5066/dsc05634kf4.jpg (http://imageshack.us)

http://img521.imageshack.us/img521/6084/dsc05635vv7.jpg (http://imageshack.us)

http://img211.imageshack.us/img211/6789/dsc05636fp3.jpg (http://imageshack.us)

Bende Bws olduğu için farlarda A.C.(alternatif akım) var.bu nedenle D.C.(doğru akım) ye çevirdim ve bir rölenin kontak uçlarıyla butonu tetikledim.butonu kısadevre yapamadım çünkü bendeki kumanda pili çıkartıp takınca sinyal göndermeye devam etmiyor.bir çok motorda farlarda d.c. akım var ve kumandalar ilk anlattığım şekilde işiniz daha kolay olacak.

http://img518.imageshack.us/img518/7162/dsc05637vg1.jpg (http://imageshack.us)

http://img413.imageshack.us/img413/3653/dsc05638hn5.jpg (http://imageshack.us)

sıvı geçmemesi için sağlamcı arkadaşım 2 kat poşet zımbaladı bende nefes alması için toplu iğneyle 2 delik açtım.

http://img150.imageshack.us/img150/5705/dsc05640ba8.jpg (http://imageshack.us)

babaçi
16 Şubat 2008, 00:18
akıllı düşünce birde benim gibi zırt pırt yere düşürme derdi de olmaz:cat:

Rigel
16 Şubat 2008, 00:35
Dur, vitesi boşa al, eldiveni çıkar, cebi aç, kumandayı bul, düğmeye bas, kumandayı yerine koy, cebi kapat, eldiveni giy, vitese tak, gazla...

Düşündüm de yarın ben de fikrinizi uygulamaya bir çalışayım bakalım...

Orijinal fikriniz için teşekkürler...:rendeer:

Aslında eski motorumda görünmeyen bir yere velcro (cırtcırt) ile yapıştırmıştım. Neden yine yapıştırmıyorum ki?...

kawancha
16 Şubat 2008, 00:40
günlerdir buna bir çözüm arıyodum ne kadar zeki bir adamsın hayretler içinde kaldım bunu yapmayı hiç düşünmemiştim. paylaşımın için çok teşekkür ederim çok makbule geçti. o eldivenlerle montun içinde kumanda aramak tam bi işkence

starblazer
16 Şubat 2008, 00:42
mucitlik guzel bisey , heleki calisiyorsa super

TEFLON
18 Şubat 2008, 12:55
BÜYÜKSÜN ne diyim, benimde başım garaj kapısıyla dertteydi. süper ve kesin çözüm hemen uygulamaya geçicem

muratx22
01 Mart 2008, 23:12
çok güzel bir paylaşım olmuş abi.

kdzli
04 Mayıs 2008, 01:01
Dur, vitesi boşa al, eldiveni çıkar, cebi aç, kumandayı bul, düğmeye bas, kumandayı yerine koy, cebi kapat, eldiveni giy, vitese tak, gazla...

Düşündüm de yarın ben de fikrinizi uygulamaya bir çalışayım bakalım...

Orijinal fikriniz için teşekkürler...:rendeer:

Aslında eski motorumda görünmeyen bir yere velcro (cırtcırt) ile yapıştırmıştım. Neden yine yapıştırmıyorum ki?...

uygulayabildiniz mi acaba,ben teşekkür ederim.

sametrix
04 Mayıs 2008, 01:34
ya bide KGS okutma oalyına bi çözüm bulsan tam süper olacak bunu bende denemeyi düşünüyorum aklına sağlık valla

kdzli
04 Mayıs 2008, 01:40
ya bide KGS okutma oalyına bi çözüm bulsan tam süper olacak bunu bende denemeyi düşünüyorum aklına sağlık valla

motorlara OGS vermiyorlar mı?(yanlış anlama gerçekten bilmiyorum)

Kaiser
04 Mayıs 2008, 04:15
Bende hergün garaj kapısı açıp kapatanlardanım, çok zekice bir çözüm, tebrikler. Sametrix, kgs en kolayı, sol eline, eldivenin içine, elinin üst kısmına yerleştir, kgs cihazına elini uzat, okutup geç :bounce:

urcolak
04 Mayıs 2008, 09:38
süpersin helal iyi düşünmüşsün..

OKD
04 Mayıs 2008, 10:34
Gerçekten yararlı bir buluş. Tebrik ederim. Ancak birkaç soru ve isteğim olacak. Cevaplarsınız sevinirim. Kullandığım motorda uzun far düğmesi ile selektör düğmesi ayrı. Sistemi uzun fara bağlayınca ve uzunlar açık olarak yol yapıyorsak, uzaktan kumanda cihazı sürekli akım altında kalmayacak mı? Sadece selektör düğmesine nasıl bağlayabiliriz. Butonun iletkenle kısa devre yapılmasını makro çekimle fotoğraflayabilir misiniz? Diğer fotoları da büyütülmüş halde tekrar ekleyebilirseniz daha anlaşılır olacak. Teşekkürler.

marwel114
04 Mayıs 2008, 11:02
süper orjinal bir fikir gerçekten. abicim sana helal olsun diyorum.

Ben önce otomatik kapılı bi garaj bulayım kendime, daha sonra bu dediğini değerlendiricem :) :) :)

atlantic
04 Mayıs 2008, 15:50
Varya mükemmel bir fikir. Derdime derman olacak bu. İlk fırsatta hayata geçiricem. :cat: Hemen benim kumandanın piline baktım, şükür ki 12v. lukmuş. :) Çok teşekkürler.

bikerboy35
04 Mayıs 2008, 16:01
guzel ve akıllıca tabıkı swıch varsa kapıda guzel,sız gectıkten sonra otomatık kapanıyosa guzel,tek butonla acılıp kapanıyosa guzel. ama bağzı kapılar ve garaj kepenklerı cıft tusla calısıyo 1.acma 2.kapatma...

acmayı basrdınız sımdı bıde kapatmayı bulun:cherry:
emeğe saygı tebrıkler guzel dusunce..

mete_han
04 Mayıs 2008, 16:03
bu tarz şeylere bayılırım...garajım balkonum...otomatik açılmıyo...:P

sametrix
04 Mayıs 2008, 16:51
motorlara OGS vermiyorlar mı?(yanlış anlama gerçekten bilmiyorum)
genelde araba ruhsatı ile alıp motosiklette kullananlar var ama motosikletlere vermiyorlar diye biliyorum ben alırken yoktu yada ben bilemedim.

kgs en kolayı, sol eline, eldivenin içine, elinin üst kısmına yerleştir, kgs cihazına elini uzat, okutup geç :bounce:

iyi fikir biraz rahatsız edicek gibi ama bir denicem sağol.

morveotesi
04 Mayıs 2008, 17:08
arkadaş ankaraya gelınce gösterde şunu artık garaj kapısında beklemezlık yapmayım sana zahmet

kdzli
05 Mayıs 2008, 00:46
Gerçekten yararlı bir buluş. Tebrik ederim. Ancak birkaç soru ve isteğim olacak. Cevaplarsınız sevinirim. Kullandığım motorda uzun far düğmesi ile selektör düğmesi ayrı. Sistemi uzun fara bağlayınca ve uzunlar açık olarak yol yapıyorsak, uzaktan kumanda cihazı sürekli akım altında kalmayacak mı? Sadece selektör düğmesine nasıl bağlayabiliriz. Butonun iletkenle kısa devre yapılmasını makro çekimle fotoğraflayabilir misiniz? Diğer fotoları da büyütülmüş halde tekrar ekleyebilirseniz daha anlaşılır olacak. Teşekkürler.

kumanda butonları basık kalma ihtimallerine karşı genelde 45-60 sn sonra iletimden çıkar.pil bitme derdi de olmayacak ama takmadan önce denerseniz kaygılarınız için iyi olacaktır.-sellektör düğmesinden çıkan uca da bağlayabilirsiniz.elektronikle ilginiz varsa araya diyot atmanız gerekir yoksa uzun farlarınızı yaktığınızda geri besleme ile yine iletime geçecektir.-butonun fotosunu çekemedim çünkü sökmem lazım(4 adet ucu vardır 2şer tanesi kendi içinde kısa devredir,bu ikili uçlar butona basıldığında kısadevre olur.eniyi tespit ölçü aleti ya da bakır yolları takip etmeniz),diğer fotoları büyüttüm.
motorun elektrik tesisatına bulaşmak istemiyenler:kumanda da açmak için kullandığınız butondan paralel alarak elinizin altına minik bir buton yerleştirmekte çözüm olabilir.

Varya mükemmel bir fikir. Derdime derman olacak bu. İlk fırsatta hayata geçiricem. :cat: Hemen benim kumandanın piline baktım, şükür ki 12v. lukmuş. :) Çok teşekkürler.

kumanda 12v olmasada 78xx serili regüle entegreleri var.halledilir,kolaygelsin.:cat:

guzel ve akıllıca tabıkı swıch varsa kapıda guzel,sız gectıkten sonra otomatık kapanıyosa guzel,tek butonla acılıp kapanıyosa guzel. ama bağzı kapılar ve garaj kepenklerı cıft tusla calısıyo 1.acma 2.kapatma...

acmayı basrdınız sımdı bıde kapatmayı bulun:cherry:
emeğe saygı tebrıkler guzel dusunce..

garaj kapılarının %90 ı araç emniyet fonoselinden giriş yaptıktan sonra yada ayarlanılan açık kalma süresi dolduktan sonra otomatik kapanırlar.kapanmayanların modu açık değildir-iptal edilmiştir.bahsettiğiniz 2 tuşla açıp kapatma kepenk sistemlerinde kullanılır.kepenkli garaj kapılarında iç kısımda manuel buton kullanılır.:cat:

parpiLiNe
05 Mayıs 2008, 03:10
sizde kisalara kapamayi uzunlara acmayi baglayin kisalar acikken kapansin uzunlar acikken acilsin:P

RoLa
05 Mayıs 2008, 07:03

ewt bende onu düşündüm. aslında kornayada bağlanabilir. nede olsa kornanın sürekli aktif durumda olma gibi bi ihtimali yok. hem görenlerde şaşkınlıklarını gizleyemez. kapı beni tanıyo bi korna patlatıom açılıo deris:queen::queen:

Guven
05 Mayıs 2008, 08:21
Paylaşım için teşekkürler. Gerçekten takdire şayan bir çalışma.

OKD
05 Mayıs 2008, 09:57
ewt bende onu düşündüm. aslında kornayada bağlanabilir. nede olsa kornanın sürekli aktif durumda olma gibi bi ihtimali yok. hem görenlerde şaşkınlıklarını gizleyemez. kapı beni tanıyo bi korna patlatıom açılıo deris:queen::queen:

Eee! Akıl akıldan üstündür derler. İyi fikir

kdzli
05 Mayıs 2008, 10:43

kornaya basacağınız yerde rahatsız olacak insanlar yoksa en güzeli:cat:benim aklıma da ilk o gelmişti ama uygulayamadım.gece geç saatte giriş yapmak zorunda kalabiliyorum..

chopper-delisi
05 Mayıs 2008, 10:44
yaw ben elektronik oto anahtarcısıyım kumandalarla fazlaca haşırneşirim, valla güzel fikir hem kendime haydalı hem eşime dostuma yaparım valla bu sistemi tabi izin verilirse sonra mahkemelerde uraşmayalım way patenti ben aldım olmasında :cherry:, kdzli paylaşım süper tebrikler :cat: seni msn me ekledim bu konuyu birazdaha payşabilirmiyiz acaba

roadmaster
05 Mayıs 2008, 12:22
Gerçekten güzelbir sistem tebrikederim :cat:

RoLa
06 Mayıs 2008, 04:18
kornaya basacağınız yerde rahatsız olacak insanlar yoksa en güzeli:cat:benim aklıma da ilk o gelmişti ama uygulayamadım.gece geç saatte giriş yapmak zorunda kalabiliyorum..

sende kapıya doğru bağırırsın:queen::queen::queen:

kdzli
09 Mayıs 2008, 14:44
yaw ben elektronik oto anahtarcısıyım kumandalarla fazlaca haşırneşirim, valla güzel fikir hem kendime haydalı hem eşime dostuma yaparım valla bu sistemi tabi izin verilirse sonra mahkemelerde uraşmayalım way patenti ben aldım olmasında :cherry:, kdzli paylaşım süper tebrikler :cat: seni msn me ekledim bu konuyu birazdaha payşabilirmiyiz acaba

tabiki.. 25

anılyuksel
09 Mayıs 2008, 17:47
arkadaşım birşey soracağım onu kornaya bağlasak daha iyi olmazmı çünkü bazen olur uzunları yakmamın gerekir haybiye garaj açılır bide gece uzunları yakık gidiyoz kumandanında frekansı uyacak pat adamın birinin garajı açılacak çok komik olur

cankan
10 Mayıs 2008, 00:21

KGs yi de eger kucuk boy aldıysanız son çıkanlardan kibrit kutusu buyuklugunde zaten. eldivenin ust kısmına içten kesip yerleştirebilir. sonrada tekrar diktirebilirsiniz. boylece elinizi uzatmanız yeterlı olacaktır;) eldivenın ıcınden okuyor kgs yı. kısın yola cıkarken ben hep eldıvenın ıcıne atıyorum ki ellerim üşümesin cıkarırken :D

morveotesi
10 Mayıs 2008, 01:12

arkadas yaw su islemı bana da bır yapsan nerde dukkanın varsa gelıyım cunku ben bu konularda cok becerıksızımdır:pr:

jeolog25
10 Mayıs 2008, 03:33
arkadaşlar bencede kornaya bağlayın uzunlar açıkken kumanda devamlı aktif kalır ve zarrarlı olur. bide regülatöre dikkat sakınnn 7812 takmayın o 12 volt regülatördür 12v verir yanı e kumandalar genelde 3v pille çalışır kumanda gümler. demedi demeyinnn. bence pili bağlamaktan daha mantıklısı sadece kumanda butonunu kornaya baplayın daha güzel olur regülaörle felan uğraş olmaz.

RoLa
10 Mayıs 2008, 03:42
arkadaşlar bencede kornaya bağlayın uzunlar açıkken kumanda devamlı aktif kalır ve zarrarlı olur. bide regülatöre dikkat sakınnn 7812 takmayın o 12 volt regülatördür 12v verir yanı e kumandalar genelde 3v pille çalışır kumanda gümler. demedi demeyinnn. bence pili bağlamaktan daha mantıklısı sadece kumanda butonunu kornaya baplayın daha güzel olur regülaörle felan uğraş olmaz.

ben muhasebeciyim anlamam regülatör felan :queen:

kdzli
12 Mayıs 2008, 14:23

kumandanızda 3v pil varsa 7803 kullanırsınız.:)

kdzli
26 Haziran 2009, 18:27
arkadas yaw su islemı bana da bır yapsan nerde dukkanın varsa gelıyım cunku ben bu konularda cok becerıksızımdır:pr:

geçen sene değildi ama artık bi dükkanım var;ne zamn isterseniz gelebilirsiniz,beklerim Antalya ya:)

batris
19 Kasım 2011, 11:15
Selam
bunu İstanbul'da yapabilen birini biliyormusunuz ?
Özellikle buton işi benim derdimin çaresi olur

namk
19 Kasım 2011, 22:25
Teşekkürler.

safakk
19 Kasım 2011, 22:42
peki ya uzun farlar uzun süre açık kaldığında bu yapılan devreye zarar veriyor mu?

marmarasiste
21 Kasım 2011, 03:24
peki bir şey soracağım, garaja giriş için süper fikir.çıkarkende bi sellektör yaptınız ve kapı kapanmadan yetiştiniz çıktınız.eee ertesi gün kapıyı nasıl açacaksınız kumanda motorda kaldı? :D yedek olması şart değil mi

kdzli
22 Kasım 2011, 22:48
Selam
bunu İstanbul'da yapabilen birini biliyormusunuz ?
Özellikle buton işi benim derdimin çaresi olur
İstanbul için öneribileceğim kimse yok,ama forumun diğer konularından yardım alabilirsin.
en kötü bastığınız butonu kablo ile uzattırıp el altına taktırabilirsiniz.

Teşekkürler.
güle güle kullan.

peki ya uzun farlar uzun süre açık kaldığında bu yapılan devreye zarar veriyor mu?

peki bir şey soracağım, garaja giriş için süper fikir.çıkarkende bi sellektör yaptınız ve kapı kapanmadan yetiştiniz çıktınız.eee ertesi gün kapıyı nasıl açacaksınız kumanda motorda kaldı? :D yedek olması şart değil mi

bu konu fikir olsun diye yazılmıştır,değişik şekillerde uygulanabilir. ben 2 motosikletimde ve arabada değişik şekillerde kullandım hala kullanıyorum,şizin kumandanız,kapınız hangisine müsaitse o şekilde tasarlayın,2 ayrı kapınız varsa sol sinyale bir butonu diğer sinyale diğer butonu bağlayın vs..
kolaygele.

Talhaboy
08 Aralık 2011, 18:22
Çok güzel bir fikir, tebrikler. :)

luthier76
08 Aralık 2011, 18:33
Bende de aynı sorun var. Daha da kötüsü bizim garaj girişi yokuş. Aşşağıya doğru kapının önüne geldiğim zaman frene basmak zorundayım. O sırada kumandayı kullanmak çok zor oluyor. Bir keresinde Yokuşun başında kapıyı açtım. Motorla tam geçecekken kapı inmeye başladı. Eğilip geçebildim. Şansım vardı 1 sn geç kalsam yerdeydim :)