Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda Ses Dylan 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
sero35
09 Mart 2009, 20:58
hadi yaw abi resim çektinmi ben bi türlü gidemedim o tarafa..Sor bakalım abi kaç paraymış neymiş..
Bizim lastikler gerçekten tam bir facia..Bugün bi yuvarlakta dönüş yaparken biraz gaz açtım bi baktım motorun arka taraf kaydı yanıma geldi noluyoz dedim yaw.Hemde yol hafif nemliydi yani öle çok bi ıslaklıkta yoktu
bugun sordum cem brıgestone hoop modelı 260tl dıyorlar.kredı kartını 5,e boluyor.sokme takma da ıcınde.
arkadaslar bısey sorucam.bugun bır motor ustası ya bu dylanlar guzelde ,ıste bı BUJI YAKMA HASTALIGI var bunlarda dedı.varmı acaba basına gelen .
bugun sordum cem brıgestone hoop modelı 260tl dıyorlar.kredı kartını 5,e boluyor.sokme takma da ıcınde.
arkadaslar bısey sorucam.bugun bır motor ustası ya bu dylanlar guzelde ,ıste bı BUJI YAKMA HASTALIGI var bunlarda dedı.varmı acaba basına gelen .
Anladım abi aşağı yukarı michelinle aynı araya geliyormuş. Şimdi desenine baktımda pek beğenmedim :):) yalnız bridgestone nın sitesine baktımda bide battlax modeli var o çok dişli deli bişeye benziyo acaba onundabizim motorlara uygun modeli varmı..
Abi bide sana özel mesaj attım ama gerek kalmadı artık.Burada olduğuna göre bi sorun yoktur umarım..
aaa şimdi tekrar inceledimde aynı hoop mdelinin başka desenleride var abi diğer desen güzelmiş bak ::):)
bak abi buradak model..
http://www.bridgestone.com.tr/urunler/hoop/b02/
sero35
09 Mart 2009, 21:52
evet cem benım dedıgım desen buydu.
Valla ben michelin pilot sporttan soğudum o zaman..ZAten çok yumuşak hamurlu olduğu için pilot sport çok çabuk bitiyor diyorlar abi..Birde arkadaşın nasıl memnunmu abi, virajı filan nasılmış ki..
sero35
09 Mart 2009, 22:09
bır kac kısıyede sordum,arkadasta kesınlıkle herkz bırıgestone al dıyorlar.arkadasım sunu soyluyor,lastıge verdıgın paraya acıma uzerındekı lastıkler olakı kayarak kaza yaptırırsa sana donusu kat kat fazla olur dıyor.dusununce mantıklı konusuyor dedım kendımce.herelde yakın zamanda degıstırıcem
bır kac kısıyede sordum,arkadasta kesınlıkle herkz bırıgestone al dıyorlar.arkadasım sunu soyluyor,lastıge verdıgın paraya acıma uzerındekı lastıkler olakı kayarak kaza yaptırırsa sana donusu kat kat fazla olur dıyor.dusununce mantıklı konusuyor dedım kendımce.herelde yakın zamanda degıstırıcem
Anladım abi bende değiştirirsem bridgestona takıcam gibi ama daha eğil tabi..Kesinlikle haklılar söylenilenlerde dönüşü çok daha tuzlu olabilir..Neyse abi sen tak bakalımda senin görüşün ne olacak bakalım....
erol 62
09 Mart 2009, 23:26
sero 35 in buji yakma konusuna açıklık getireyim. dylan larda böyle bir hastalık yoktur. ancak soğuk havalarda veya motor soğuk iken ilk çalıştırmada otomatik jikle devreye girer motor zengin karışım ile çalışarak ısınır takriben hava sıcaklığına bağlı olarak 1-2 dakika sonra devreden çıkarak normal rölantisine gelir.şimdi buraya dikkat et. sen eğer otomatik jikle devreden çıkmadan motora fazla gaz verirsen sorun yaşayabilirsin. motorunu ilk çalıştırdıktan sonra 1-2 dk.ısıtmalısın. bu ısıtma işi yazın 30 saniye. motoruna ısınmadan kesinlikle fazla gaz verme.keyifli sürüşler
Deryali
10 Mart 2009, 10:55
Hava sıcakken ısıtmaya gerek olduğunu düşünmüyorum ama soğukken çalıştırdığınızda motor biraz yüsek rolantide çalışıyor doğru 30 saniye sonra falan düşük rolantiye geçiyorç Bu durumda motora binip yola koyuolduğunuzda ilk birkaç km boyunca 20-30km hızı geçmeyin. Sonra istediğinizi yapabilirsiniz :)
mondializzet100
10 Mart 2009, 19:50
Arkadaşlar yakıt tüketimleriniz nasıl...4 Litre'yi geçiyormu...Bu arada çok az kaldı Dylan almama...:)Ben genelde 80-110 km/h kullanırım motoru...Bu şekil kullanmamda yakıt ne olur...Ben az çok biliyorum ama birde size sormak istedim...:cat:
Abi taş çatlasın benimki gibi 3,5 lt yi geçmez ben diyim sana bende öyle o hızlarda kullanıyorum ortalama, hatta benim motor biraz fazla yakıyor bile 3,5 lt yi geçmiyor pek....
Bu soruya en güzel cevap Deryali biden gelir.En güzel hesaplayan o :):)
Deryali
11 Mart 2009, 10:41
CBA ben benzin ile ilgili yeteri kadar cevap yazdım. Bu soruyu soran arkadaş şöyle zahmet edip bir kaç sayfa geriye gitse ayrıntılı raporlarımızı okuyabilecek.
Dylan alacak biri bu forumu didik didik ederdi. Tekrar tekrar yazarak forumu gereksiz doldurmanın bir manası yok diye düşünüyorum.
mondializzet100
11 Mart 2009, 10:48
Dostum haklısın ama herkes birşey söylüyor...Dylan benim eski motosikletlerimden biridir...Çok az kullandım kendisini 200 km boyunca az çok yakıt konusunda fikir edindim ama yinede sizlere sormak istedim...Neyse eski sayfalara göz gezdireyim...Deryali özür diliyorum...:cat:
caracas
11 Mart 2009, 23:50
Arkadaşlar, yapmayın böyle
Sizi daha önce de uyarmıştım zannederim. Bu motorlar 150 cc. zaten ne yakacak, bahçe hortumu ile benzin bağlayacak değilsiniz herhalde.
O kadar ince hesap yapmayın, ama size bir önerim var. Kendinize bir Todey 50 alırsanız bundan az yakacağı kesin. Ama gidişine karışmam :)
Takılmayın böyle şeylere, selamlar hepinize
Erol ağabey scootercılar olarak toplaşıcaz biliyormusun gelicekmisin.
Diğer sitede konu açıldı okumuşsundur umarım
erol 62
12 Mart 2009, 17:50
Erol ağabey scootercılar olarak toplaşıcaz biliyormusun gelicekmisin.
Diğer sitede konu açıldı okumuşsundur umarım
tabiiki ordayım cba dostum. izmirli scooter'ciler olarak herkesi 13 mart cuma saat 20 de izmir kordon da, gündoğdu meydanına davet ediyorum. inşallah havada güzel olur.
İnşallah hava güzel olurda abi şuan çok fena yağmur yağıyor. :(:(
timuçin okçu
13 Mart 2009, 17:42
arkadaşlar merhaba .dylana soğuk çalıştırmada hafif bir gaz veriyormusunuz.vermeden denediğimde çalışmıyor çünki.bu arada soğuk havalarda jikle olayı nasıl ben pek yüksek çalıştığını farkedemedim.farkettiğimde 10 saniyeyi geçmedi hemen rölantiye düştü.acaba bir sorunmu var normal çalışmasımı böyle.
mondializzet100
14 Mart 2009, 10:10
Arkadaşlar daha yeni motorumu aldım Runner'i verdim...Mat siyah Dylan 12.000 km 2007 model 3.800 YTL...Galiba bütün gün forumda olmam hava çok güzel Dylan ile Adana'ya gideceğim gidiş geliş 500 km yaklaşık...Görüşmek üzere...:)
Kazasız belasız abi. Fiyatıda fena değilmiş.
Resimlerini bekliyoruz...
+1 Dylan'cı daha
timuçin okçu
14 Mart 2009, 16:58
hayırlı olsun güle güle kullanın.kazasız belasız inşallah.
alix35
14 Mart 2009, 17:06
hayırlı olsun....bende değiştiricem şu motorumu... ah önceden bulsaydım bi dylan ah...kazasız sürüşler....
sero35
14 Mart 2009, 18:25
hayırlısı olsun arkadasım.runner dan dylan,a gecıs.valla dylan kullanıcıları motorunun kıymetını anlaması ıcın bır fırsat dıye dusunuyorum.ŞEREF
Arkadaşlar daha yeni motorumu aldım Runner'i verdim...Mat siyah Dylan 12.000 km 2007 model 3.800 YTL...Galiba bütün gün forumda olmam hava çok güzel Dylan ile Adana'ya gideceğim gidiş geliş 500 km yaklaşık...Görüşmek üzere...:)
Abi Runnerdan Dylan'a geçme sebebin ne çok merak ettim..
Şeref abi doğru söylüyorsun valla..Başka scooterlardan dylana geçen çok gördüm ama runnerdanda dylana geçen varsa artık ölsemde gam yemem valla. :):):)
selçuk sezer
14 Mart 2009, 19:36
hayırlı olsun izzet kardeş bende bir aralar runnera merak salmıştım yedek parça servis masraflarının ağır olması beni caydırmıştı
caracas
14 Mart 2009, 22:19
Gençler, bende bugün Silverwing 400 ümü aldım.
İyi makineymiş gerçekten, şehir içinde hiçte hantal kalmadı o cüsseye göre çok kıvrak maşallah. Dylanla rüzgarda yaprak gibi sallanıyordum, yüksek süratlerde. Ama bu gün o rüzgarda üst hızları denedim biraz E-5 te maşallahı var. Tavsiye ederim ............
selçuk sezer
15 Mart 2009, 10:37
İyi makineymiş gerçekten, şehir içinde hiçte hantal kalmadı o cüsseye göre çok kıvrak maşallah. Dylanla rüzgarda yaprak gibi sallanıyordum, yüksek süratlerde. Ama bu gün o rüzgarda üst hızları denedim biraz E-5 te maşallahı var. Tavsiye ederim ............
hayırlı olsun Allah iyi günlerde kullanmayı nasib etsin
mondializzet100
15 Mart 2009, 15:09
Arkadaşlar dün Adana'ya Dylan ile gittim ve geldim...
Yola çıkınca hava çok güzeldi ancak yola çıktıktan 1 saat sonra akıl almaz bir fırtına ve yağmur başladı...Yağmur kaskın vizörüne yumruk gibi vuruyor ve motor fena savruluyor...
Tırları bile sallıyordu rüzgar...Dönüşte hava harikaydı hep yokuş aşağı indiğimden motor hiç zorlanmıyordu...
Motoru test etmek amacıyla yokuş aşağı bastım %90-95 gaz açık iken yokuş aşağı 138-140 görüyor...Tabii motor çok bakımlı ve Dayco kayış var üzarinde gazı tam açtığımda ise ibre kilitleniryor sanırım 140-145 yapıyor...150 cc'ye göre bu performans süperinde ötesinde...
450 km'dede 2 depo benzin yakması beni Dylan'a tamamen bağladı...
Runner'den Dylan'a geçiş sebebim ise benim Honda'dan başka motoru kullanamamam psikolojik yönden içim rahat etmiyor illa altımda Honda olacak yani...
Ayrıca Runner 200 cc diye Dylan'dan çok daha fazla hızlı gideceğini sanmayın...Runner 160 hayatta yapmaz...Dylan'ın 140-145 yaptığı yokuşta Runner en fazla 150 yapar veya 155...
Runner'in yakıtı 3,8'den aşağı düşmezdi ama Dylan'ın maksimum yaktığı 3,5-3,8 Litre...
Bu hafta çok işim var malum yazılılar başlıyor soru hazırlayacağım...Saygılar Sevgiler...:rendeer:
STARBURAKS
15 Mart 2009, 22:30
Arkadaşlar kusura bakmayın zaman kısıtlı olduğu için forumu fazla takip edemiyorum ama Xenon olayını bitirmiş bulunmaktayım...
CBA, H4 sadece kısa Xenon uzun Sarı yanan modeller bulunmaktadır.Ben bir adet belirttiğim şekilde satın aldım ve montajını yaptırdım...
Her sabah Bakırköy'den Kadıköy'e geliyorum.Motosikletimi daha fazla sevmeye başladım...
Buyrun Resimler ;
http://i0903.hizliresim.com/2009/3/15/4043.jpg
http://i0903.hizliresim.com/2009/3/15/4052.jpg
http://i0903.hizliresim.com/2009/3/15/4057.jpg
8000K Xenon tamam..Bir sonraki haber ; Plakalık İptali ::gleam::
Kazasız belaısz kardeş nasıl bağlattın xenon'u araya konjektör, far kapama açma butonu filan taktırdınmı nasıl oldu tam olarak..birde kaça maloldu..
STARBURAKS
15 Mart 2009, 23:03
Arkadaşımdan xenon kiti aldım...150tl
Montajı kaliteli olsun diye fazla ücret ödedim...50tl
20tl ye yapan yerlde vardı ama işçilik berbat diyebilirim...
Toplam 200TL...
Xenon bulunan farlarda far kapalı olarak çalıştırılmalıdır.Aksi takdirde xenon beyni zarar görebilir...
Motosikletlerimizde far kapama gibi bir durum söz konusu olmadığı için UZUNlar açıkken çalıştırıp sonra KISAları yakıyorum...Serviste anahtar taktırabilirim...Çünkü Honda Beat scooter da var bizde onlara anahtar yapmıştık...
Anladım kardeş kazasız belasız iyi günlerde kullan..
Deryali
15 Mart 2009, 23:15
Arkadaşlar bugun bir gezi yaptık Fotoğrafları sizinlede paylaşayım istedim:
http://picasaweb.google.com.tr/mr.kemal/Keramet_ilica_2009
STARBURAKS
15 Mart 2009, 23:36
CBA, teşekür ederim...
caracas
16 Mart 2009, 00:48
hayırlı olsun Allah iyi günlerde kullanmayı nasib etsin
Amin, selçuk kardeş teşekkür ederim. Allah sanada daha iyilerini nasip etsin.
bu arada sen bursadan yazıyosun, yeni farkettim. Benimde Bursada oğlum asker, Otobüs terminalinin yanında, Jandarma bölge Komutanlığında, kısmetse iki ayı kaldı. Ayda bir falan geliyorum Bursaya bir dahaki ay belki motorla gelirim. Hayırlısı olsun inşallah,,,,,,,,,,,,
kazasız belasız abi..
iyi günlerde olsun..
caracas
16 Mart 2009, 00:54
kazasız belasız abi..
iyi günlerde olsun..
Sağol CBA, teşekkürler, daha güzelleri sizlerin olsun inşallah
selçuk sezer
16 Mart 2009, 08:45
Amin, selçuk kardeş teşekkür ederim. Allah sanada daha iyilerini nasip etsin.
bu arada sen bursadan yazıyosun, yeni farkettim. Benimde Bursada oğlum asker, Otobüs terminalinin yanında, Jandarma bölge Komutanlığında, kısmetse iki ayı kaldı. Ayda bir falan geliyorum Bursaya bir dahaki ay belki motorla gelirim. Hayırlısı olsun inşallah,,,,,,,,,,,,
bende terminalin karşısında demirtaş nahiyesindeyim oğlunun yeride rahatmış
erol 62
16 Mart 2009, 09:42
deryali, resimlere baktım abi neydi o köfteler, hele o bol kaymaklı ekmek kadayıfı sabah sabah canım çekti yahu. neşeniz hiç bozulmasın, keyifli sürüşler
Deryali
16 Mart 2009, 10:31
Erol orası iznik ve güzel bir yer keşfetmiş olduk fiyatlar çok komikti :) beklediğimiz hesabın 5'te 1'i geldi o kadarını söyleyeyim :=)
selçuk sezer
16 Mart 2009, 14:20
[QUOTE=Deryali;1471209]Erol orası iznik ve güzel bir yer keşfetmiş olduk fiyatlar çok komikti :) beklediğimiz hesabın 5'te 1'i geldi o kadarını söyleyeyim :=)[/QUO
Bursada aynı köftecinin iki şubesi var millet köfte yiyebilmek sıra bekliyor hem ucuz hem kaliteli hemde servis mükemmel
Deryali
16 Mart 2009, 14:46
Hakikaten ne köfteydi be :)
Bu kadar kaliteli ve uygun fiyat takdir edilecek bir durum. Helal olsun diyorum.
timuçin okçu
16 Mart 2009, 18:25
deryali hakikaten süper bir haftasonu geçirmişsiniz.keşke biraz yakın olsaydım gelmek istedim bende.hava biraz soğuk olmasa aslında gelinirdi izmit 220 km civarı çünki buraya.keyifleriniz bol olsun arkadaşlar
caracas
16 Mart 2009, 21:11
bende terminalin karşısında demirtaş nahiyesindeyim oğlunun yeride rahatmış
Evet Selçuk, oğlumun yeri fena sayılmaz.
Bursa genelde güzel bir yer zaten, biz her gelişte Uludağ yolundaki tarihi çınarın altında kahvaltı yapıyoruz. Aslında biz İstanbuldan arkadaşlarla oraya bir gezi düzenleyebiliriz. 600 yıllık İnkaya çınarı bunu çoktan hakediyor doğrusu...... harika bir yer
ruckerpark
16 Mart 2009, 21:35
Evet Selçuk, oğlumun yeri fena sayılmaz.
Bursa genelde güzel bir yer zaten, biz her gelişte Uludağ yolundaki tarihi çınarın altında kahvaltı yapıyoruz. Aslında biz İstanbuldan arkadaşlarla oraya bir gezi düzenleyebiliriz. 600 yıllık İnkaya çınarı bunu çoktan hakediyor doğrusu...... harika bir yer
Her zaman bekleriz güzel bursamıza :)
caracas
16 Mart 2009, 22:13
Her zaman bekleriz güzel bursamıza :)
Teşekkürler ruckerpark, misafirperverliğinize............:)
RAMBOLU
17 Mart 2009, 23:01
ali köftenin tadı damağında kaldı anlaşılan
mondializzet100
20 Mart 2009, 12:07
Topik nerelere düşmüş.Nerdesiniz Dylan'cılar dün yokuşta CBR'ye bir tokat attım adam arkadan sellektör yapmakla yetindi...:)
Deryali
20 Mart 2009, 13:22
CBr125 zaten tam tokatlık bi makine. Yolda gördüğümde kedinin fareyle oynaması gibi oynuyorum. heleki yokuş yukarı çıkarken 250cc ye kadar dylan, motorları çok pis tokatlıyor :)
Maaşallah abiler hızlısınız valla :):)
Allah kaza bela vermesin...
Deryali
20 Mart 2009, 15:01
biri bizi durdursun :-D :-( :-0
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO